Nolur yardım edin..

Bu filmi her 2 kadından biri yaşıyor sanırım.

Eğer erken evlenirseniz, her ne kadar bunun çocuğunuzla aranızda çok fazla yaş farkı olmama gibi bir avantajı olsada erkek açısından genelde çok kötü sonuçlar doğuruyor.

Ben sizi yakınen tanımıyorum elbette, ama bana göre dışardaki hayatın ışıltısına özenmiş nişanlınız ve kızmayın bana ama haklıda. Yani 22 23 yaşında insanlar zaten ortalama ünv. bitirmiş askere gidip gelmiş daha (bana göre hayatı daha yaşayamamış erkekler oluyor) Yani bir iş hayatına atılması, 2 3 sene işini sağlamlaştırması, hatta bekarlıktan sıkılması o erkeğin kadına daha fazla değer vermesine sebep oluyor diye düşünüyorum.

Aslında bayanlarda da bu böyle ama biz sevgi ev diyince, hele de çocukluğumuzdan beri evcilik oyunlarında annelik eşlik gibi kavramlarla büyüdüğümüz için asla bırakıp gitmek yada özgür olmak ifadesini çogumuz benimseyemiyoruz.

Ne diyebilirim nişanlınıza bilmiyorum, ancak bana kalırsa yaşayacağını yaşasa, görse o insanları yarınına taşıyamayacağını, asıl önemli olan sevdiği insanla beraberlik olduğunu anladığında evlilik yapsa her 2 taraf içinde çok daha sağlıklı bir evlilik olacağını düşünüyorum.

Çünkü şu an evlenseniz dahi bu 10 ay kadar sabretseniz, bundan sonraki süreçtede sabredeceksiniz. Bu sefer işten eve gelmemeler arkadaşlarla bir izin gününde gezmeler evde yalnız kalmalarınız başlayacak. Bunları bile bile evlenirseniz, kızmayın bana ama kendi düşen ağlamaz durumuna düşersiniz.

Çünkü bazı şeyleri insanlara anlatmayla öğretemezsiniz. Bazen tecrübe en iyi öğretmendir. Siz kendinizi ondan ayırrarak, bağırarak ( sizin için değil genel anlamda örnek veriyorum) , kısıtlayarak, nişan atacağınızı söyleyerek ancak onun duygularına bir kaç hafta gem vurmasını sağlarsınız, sonra adamda bu dürtüler ortaya çıktığında yapacağınız hiçbirşey kalmaz.

Aslında yapmanız gereken şey onunla büyümeden evlenmemek ama, karar sizin :34:

Bak benden sana bir arkadaş tavsiyesi daha gelsin. Ben kanser(lösemi) olduğumu yeni öğrendim. Ve bu hastalıktan sonra her şeye pozitif bakmak zorundayım. inan benimde böyle senin gibi sorunlarım vardı. Aman Allahım ben neler için moralimi bozmuşum diyorum. Saçlarım dökülecek,sözlümün karşısına kel çıkacağım. Ve bu dönemde daha.ona soyleyemedim,hatta beni tersliyor. Seni çok iyi anlıyorum. Üzülmekte de haklısın. Ama daha çok genciz. Bir erkeğe bağlama hayatını ne olur.. Hayatındaki güzellikleri gör biraz. Ona verdiğin değeri artik kendine ver. Ve her şeyi akışına bırak. Seni aramıyor mu? sende arama. Mesaj atmiyorsa sende atma. Her şey karşılıklı. O bekarligini doya doya yaşamak istiyorsa sende bu hakka sahipsin. (ki bu böyle bir olasılığı düşünemiyor bence) Hep kendilerini düşünen erkek tipleri var böyle. Inan aşk acısından ölen kimse tanımıyorum. Her şeye alisiyor insan. Konuştuktan sonra çok ama çok iyi düşün. Ve artik yıpratma kendini,senden degerlisi yok. Buna emin ol,yürekten söylüyorum. Umarım düzelir,merak etme tabiki de dua edeceğim. Dualarim seninle:)))

Ah canım benim yaaaa Allah seninde yardımcın olsun iyileşeceksin hiç merak etme..
Benimde dualarım seninle olacak dediklerinide dikkate alacağım Allah razı olsun..

işte en çok korkulacak tip çünkü yaşayamadıklarım var diyor
beraber değil
benim yaşayamadıklarım diyor
bence iyi düşün geleceğinizi düşündümde boşanmış olmaktan iyidir sözü atmış olmak.:ssz:

Bu filmi her 2 kadından biri yaşıyor sanırım.

Eğer erken evlenirseniz, her ne kadar bunun çocuğunuzla aranızda çok fazla yaş farkı olmama gibi bir avantajı olsada erkek açısından genelde çok kötü sonuçlar doğuruyor.

Ben sizi yakınen tanımıyorum elbette, ama bana göre dışardaki hayatın ışıltısına özenmiş nişanlınız ve kızmayın bana ama haklıda. Yani 22 23 yaşında insanlar zaten ortalama ünv. bitirmiş askere gidip gelmiş daha (bana göre hayatı daha yaşayamamış erkekler oluyor) Yani bir iş hayatına atılması, 2 3 sene işini sağlamlaştırması, hatta bekarlıktan sıkılması o erkeğin kadına daha fazla değer vermesine sebep oluyor diye düşünüyorum.

Aslında bayanlarda da bu böyle ama biz sevgi ev diyince, hele de çocukluğumuzdan beri evcilik oyunlarında annelik eşlik gibi kavramlarla büyüdüğümüz için asla bırakıp gitmek yada özgür olmak ifadesini çogumuz benimseyemiyoruz.

Ne diyebilirim nişanlınıza bilmiyorum, ancak bana kalırsa yaşayacağını yaşasa, görse o insanları yarınına taşıyamayacağını, asıl önemli olan sevdiği insanla beraberlik olduğunu anladığında evlilik yapsa her 2 taraf içinde çok daha sağlıklı bir evlilik olacağını düşünüyorum.

Çünkü şu an evlenseniz dahi bu 10 ay kadar sabretseniz, bundan sonraki süreçtede sabredeceksiniz. Bu sefer işten eve gelmemeler arkadaşlarla bir izin gününde gezmeler evde yalnız kalmalarınız başlayacak. Bunları bile bile evlenirseniz, kızmayın bana ama kendi düşen ağlamaz durumuna düşersiniz.

Çünkü bazı şeyleri insanlara anlatmayla öğretemezsiniz. Bazen tecrübe en iyi öğretmendir. Siz kendinizi ondan ayırrarak, bağırarak ( sizin için değil genel anlamda örnek veriyorum) , kısıtlayarak, nişan atacağınızı söyleyerek ancak onun duygularına bir kaç hafta gem vurmasını sağlarsınız, sonra adamda bu dürtüler ortaya çıktığında yapacağınız hiçbirşey kalmaz.

Aslında yapmanız gereken şey onunla büyümeden evlenmemek ama, karar sizin :34:

Çok ama çok doğru.. Düşünmeliyim..

Canıım,bende 23 yaşındayım yeni sözlendim. Seni çok iyi anlayabiliyorum,için içini yiyordur şimdi. Ben sana ayrıl hemen,yüzükleri at falan demeyeceğim. Sadece nişanlınla konuştuktan sonra bir karara var. içinden ne geçiyorsa soyle ona. Arkadaşların dediği gibi evlilik büyük bir sorumluluk. Ve şuna çok kızdım; seni nasıl doğum gunune çağırmıyor akıl erdiremedim. Sen onun hayatının baş rolündeyken zahmet edip seninle baş başa bile kutlamiyor. Çok büyük bir dusuncesizlik. Ben senin yerinde olsam açıkçası; bu kadar anlayışlı olamazdım. Erkekler sıkıntıya gelemiyorlar sıkmamak lazim. Ama bu her şeyde özgür olmaları anlamına gelmiyor. Tek çare konuşman,veya bir süre uzak kalıp kafanı dinlemen. Suan ayrilsan,belki de daha sonra iyi ki yapmışım diyeceksin. Tabi ki bilemeyiz,belki bu süreçte nisanlin hatalarını anlar,değişebilir. Garantisi yok hiçbir şeyin. Ama güçlü ol ezdirme kendini. Sen ona muhtaç falan değilsin. Bende sozlumle 16 yaşımda çıkmaya başladım ve ilk sevgilim. Fakat asla birbirimizi sıkmadık fazla da rahat bırakmadık. Biraz seni ozlemesini sağla,en önemlisi kendine vakit ayır. Kendine değer ver biraz da. Senin için dua edeceğim. Umarım her şey yoluna girer:16:

canım benim allah yardımcın olsun senin için dua edıcem böyle moralli ol olki yen emnimki yeneceksin çünkü çok güçlü birine benziyorsun

Canım benim ya okuduğumda resmen şu an hissettiklerini hissettim resmen. Ben de senden 2 yaş büyüğüm. Bir arkadaş yorumu, tavsiyesi olarak gör yazdıklarımı...

Ben ilk en büyük aşkımı 17 yaşımda tanımıştım. Ne aşk ama konuşurken izliyor, "bu benim sevgilim ya" diye içten içe böbürleniyordum o derece düşün. Tabii ozamanlar yaşım küçük güvensizlik görmemişim hiç. Okadar inanıp, güvenmiştim ki en ummadığım, en bağlandığım an 19mda 15 gün önce yüzük taktığı (kendi aramızdaydı ama sözdü sonuçta, ilk adımdı) ömrüm dediği sevgilisini yani beni muhteşem geçen günün sonunda terketti :) Toparlanamadan heryerden takipteyken gördüğüm şuydu: yeni ortama girmişti o dönemler ayrılır ayrılmaz şaç şekli, giyinişi, fotoğrafta verdiği pozlara kadar her şeyi değişmişti. Benim o seni üzmez sen onu üzersin anca denilen mülayim, parmakla gösterilecek kadar terbiyeli, efendi sevgili bildiğin ortam çocuğu denilen tiplerden farksız biri olmuştu. 13 senelik kardeşim dediği kızla uzun zaman sonra görüştüğü halde sadece tokalaşan adam bir kaç günlük tanıdığı kızlarla sarmaş dolaş fotoğraflar çekiniyordu. Ki ben oraya gitme, buraya gitme, şunla görüşme, aman kız arkadaşın olmasın demezdim. Sonuç şu ki hayatını yaşamak istiyordu bense hep uzun ilişkilere özenen taraftım ya düzen istiyordum hayatımda. Nitekim gitti, acıdan ölüyorum sandım ama yıkılmadım ayaktayım!! :)

Ve şu an hiç bişeymiş o ya. Ben büyütmüşüm onu gözümde, çocuklukmuş. Şimdi yaşadığım ilişkiye bakıyorum iyi ki yaşamışım ben o darbeyi diyorum. Ayaklarım yere sağlam basıyor, güçlüyüm. Yeri geliyor kıskanıyorum, gitme diyorum mantıklı açıklamamı yapıyorum. Diğer ilişkimde olduğu gibi aman tadımız bozulmasın diye içimde yaşamıyorum hiç bişeyi. Ben bu adamla konuşabiliyorum ya yeri geliyor ağlayarak anlatsam da kendimi dinletebiliyorum, tüm duygularımı yaşıyorum. Karşısındakini güçlü gördüğünden o kadar kolay üzemiyor biliyor çünkü sevgisinden ölsem de gidecek kadar da güçlüyüm. Bunları yazıyorum çünkü çok erken bi'şeylere atıldığınızı düşünüyorum. Bence kız erkek olsun hiç farketmez tecrübe lafı kötü olsa da bu konularda, yaşanması gereken önemli bir durum. Başlarda bocalayan ben adam gevşedi mi hop çekebiliyorum kendimi eski raiinbow'dan eser yok. Mesaj atmıyor mu atmıyorum. O BENDEN DAHA MI DEĞERLİ? Değil abi ya çok seviyorum ama önce ben lazımım kendime. Ben kendime güvenmezsem o adam beni nasıl sevsin. Unutma hep zor olanı seviyoruz. İnsanoğlunun yapısı böyle hep uzaktakine ulaşmaya çabalarız. Oyüzden onsuz yapamam deme, eşek gibi yapıyorsun çünkü (yaptım oldu:6:).

Şu an ayrılık sana zor geleceğinden çek kendini. Biraz olsun önce BEN de. Hissettir bunu ona. Arama, sorma, nerdeydin deme. Nişanlıyız serbest bırakamam deme çünkü bırakmasan da yapacak adam yapar, ruhun dahi duymaz. Böyle kenara çekil bi'süre. Bi'ara ben de yazmıştım buraya bana verilen her öğüt kendine özel alan yarattı. Arkadaşlarınla gez, kitap oku, yemekler dene. Ben bunu başardım ve şu an ikili kıskançlıklarımız dışında Allah ağzımızın tadını bozmasın:nazar:... Artık aman kaç saat oldu mesaj atmadı, aramadı, önemsemedi, sesi niye öyleydiler geride kaldı. Lütfen ama lütfen "BİZ" derken "BEN"İ sakın önemsizleştirme, yitip gitmesin ki mutsuz olma. Uzun oldu ama yazdıkça yazasım geldi. Allah hakkında en hayırlısını versin, tez zamanda yüzün gülsün inş arkadaşım.
:kkk:

Bence nisanlinin yasi cok genc evliligi kavramak icin.seninde ayni.

Tabi hayat senin ama erkekler daha bi gec olgunlasiyorlar.

Bak benden sana demesi daha cok basini agritir nisanlin/esin hayatimi yasamaliyim diyorken,bak bu sinyal.

O sana aslinda ileride olacaklari simdiden gosteriyor.

Sorabilirmiyim niye bu yasta evleniyorsunuz?

Bak fotosentez arkadas dediklerimi biraz daha ayrintili anlatmis.

Ama benim mesajimda bisey eksik: bencede evlenme henuz.

Cok pisman olursun.

Belki bundan 40-50 yil once sizin yaslarinizda evliliklerde sorun pek yokmus vs

Ama zamanin ve imkanlarin ilerlemesiyle o kavramda degisti.

Eskiden facebook mu vardi?

Evlilik guzel bisey eger sevgi saygi olursa.

Ama be guzelim sen kendini bile bile yakacaksin tabiri caizse.

Bak ileride bizi daha iyi anlayacaksin.

Sirf evli olmak icin evlenilmez.

O kadar haklısın ki..
O kızları o eklememiş onlar onu görmüşte eklemişte o da kabul etmiş..
Yanlış bi amacı olamazmış..
Ben zaten şu dakkadan sonra yani tam 2 saattir durmadan gözyaşı döktükten sonra onun nasıl üstüne düşebilirimki canım..
İstesemde halim kalmadı hevesim kalmadı ki benim..

face nişanlının kardeşi adına değilmiydi,nereden bilip de nişanlını eklemişler:34:

iyi düşün canım.ayrıl diyemem ama evlendikten sonraki ayrılık daha zordur bilesin.:34:

bizlikten benliğe geçiş yaptığına göre birbirinize zaman verip iyi düşünün.gençliğini yaşayamayan acaba sadece nişanlınız mı elbetteki gözünüzü sizdeonunlaaçtı o ne yaşayamadıysa sizde yaşayamadınız..yaşınız evliliğin sorumluluğunu,yüküünü tam anlamıyla kaldırabilecek yaşlar değil.zor bir süreç ama bir müddet birbirinizi serbest bırakın,birbirinize karışmayın..

çok çok iyi düşün bu evlenme konusunu..
daha çok gençsin...
nişanlının tavırları laflarıda zaten belli ediyo onun evliliğe hazır olmadığını...
biraz uzak dur bence...

içinde ukteler kalarak hayatını yaşayamadığı düşüncesiyle evlenmek hem sana hem nişanlına acıdan başka birşey vermez, nişanlın yaşamk istediklerini o 10 aya sığdıramaz ,evlendikten sonrada devam ettiğinde kendine de yazık etmiş olursun, benimde her telden arkadaşım var kimi sürekli gezer, kimi her gece içmeye eğlenmeye çıkar ben ve eşim ise evimizde çayımızı yudumlamayı daha cazip buluruz. Neden çünkü 28 yaşımıza kadar o hayatı yaşadık yedik,içtik,gezdik,saçmaladık şu anda tv karşısında vakit geçirmek bizim en büyük keyfimiz. Demiyorum ki nişanlın haklı ama nişanlanmadan önce aklı neredeymiş sevdiği insan bu şekilde konuşması çok yanlış , sende düşünür taşınır en doğru kararı verirsin sanırım, kalbini çok dinlememeye çalışırsın umarım

Nolur bana yardım edin içim acıyor..
Ben nişanlıyım 20 yaşındayım. Nişanlım ise 23 yaşında. 4 yıldır birlikteyiz.
Az önce babamın face adresinden onun küçük kardeşinin face'ine baktım şeytan dürttü heralde.
Bide baktım ki hep nişanlımın arkadaşları ekli, iş yerindeki kızlar filanda vardı..
Ki bu kızlar seviyesiz ve yılışık oldukları için ben onlara güvenmiyordum.
Bana söylemeden gidip onları eklemiş o face'i kendisi kullanmış ki bizim face açmayacağımıza sözümüz vardı..
Sakinleştim aradım, güzelce sordum kendimden hiç beklenmeyecek bir şekilde..
Kaldı ki bu aralar öyle tavizler veriyorum ki zaten ben ben olmaktan çıktım.
Bana dediği "Ben seninle çok küçükken tanıştım, hiç birşey yaşayamadım askerden geldim nişanlandık vs. Şimdi yanlış birşey yapmıyorum ama arkadaşlarımla eğlenmek, onlarla vakit geçirmek istiyorum seninle herşeyi yaşayamıyorum mesela geç saatte dışarı çıkamıyoruz bile" oldu.
Nişan için kredi çekmiştik ve her fırsatta bundan sıkıntı duydugunu söyleyip duruyor. Düğün konusundada biraz maddi sıkıntımız var.
Aileler arasında da bazen sürtüşme oluyor. Tüm bunlardan bunaldığını kaldıramadığını söyledi. Arkadaşlarıyla kafa dağıtmak istiyormuş.
Benim yanımda artık eskisi gibi mutlu değil , hiç konuşmak istemiyor bile benimle.
Bana hep az konuş, sus vs diyor. Tabiki eğlendiğimizde oluyor çok sıcakta oluyor ama nasıl denir işte hissettiğim bir uzaklık var.
Bana karşı çok sert, kaba oldu. Yeni iş arkadaşları onu öyle etkiliyor ki, bambaşka biri oldu çıktı resmen.
Beni sıkma rahat ol dayanmamın son gücündeyim vs diyor.
Kızlar düğünüme 10 ay kala bunları yaşamaktan,hep alttan almaktan , tek başıma birşeylere çabalamaktan heveslenmekten çok yoruldum. Napıcamı inanın bilmiyorum şu an ağlamaktan yazamıyorum.. Telefonu kapattı uyudu o şimdi.
Nolur bana yardım edin..

Kırmızıya boyadığım cümleyi defaeten duydum. 19 yaşımda tanıdım eşimi, tam yedi yıl birlikte olduk. Ben bütün gençliğimi onunla yaşarken onu da kısıtlamışım haliyle(?). Gençliğini evliliğimizde yaşamak istedi :) Kendince de haklıydı bilemiyorum.

Sonuç; boşanmak üzereyiz :)

Kadınlar yaşı kaç olursa olsun daha olgun, daha idareci.

Ama 23 yaşındaki bir erkek, erkek bile demeye dilim varmıyor 23 yaşındaki bir genç evlenmemeli.

bence biraz rahat bırak nişanlını. yani gezmek isteyebilir. sınırları aşmadıktan sonra arkadaşlarıyla gece cıksın ne olacak ki? bana cok da uç bir istek gibi gelmedi. çocuk haklı, sen de raahtına bak, o da baksın. birbirinize güvenin ve birbirinizi özgür bırakın bence. özgür kaldıkça insan sevdiğine daha çok bağlanıyor ( tabii bunlar güvenilir insanlar için geçerli) ha, ben zaten güvenmiyorum, başka kızlara da gider bu, diyorsanız orasını bilemem... nişanlılık dönemi şeytanın en çok uğraştıgı dönemdir. çiftler birbirlerine helal olmasınlar, Allah'ın isteğini yerine getirmesinler diye çok uğraşırmış... bunu da göz önünde bulundurun. her çift nişanlılık döneminde sıkıntı çekmiştir. ayrıca nişan için kredi çekmek ne demek anlamadım? nişanı kız tarafı yapar yahu :26: maddi gücünüz yoksa da evde bi yüzük takıverseydiniz. değer mi bu kadar borca Allah aşkına? borç insanın yuvasını yıkabiliyor gerçekten...

Kırmızıya boyadığım cümleyi defaeten duydum. 19 yaşımda tanıdım eşimi, tam yedi yıl birlikte olduk. Ben bütün gençliğimi onunla yaşarken onu da kısıtlamışım haliyle(?). Gençliğini evliliğimizde yaşamak istedi :) Kendince de haklıydı bilemiyorum.

Sonuç; boşanmak üzereyiz :)

benimde demek istediğim sizin yaşamış olduğunuz durumdu, sizinde hakkınızda hayırlısı olsun

Durum vahim gibi
Bunca yıl birliktelikten sonra kavulacağı için çok mutlu olmalıydı ama
Sanırım kendi de dediği farklı arayışlara girmiş

Hatta size sert ve soğuk davranmasının sadece maddi zorluklar yüzünden olduğunu sanmıyorum
O kafa dağıttığı kişilerden birine ilgi duyuyor olabilir
Ama nişanlı olduğundan tam anlamıyla istediklerini yapamıyorsa
Sinirini sizden çıkarıyor olabilir maalesef

Üzüldüm doğrusu
Ama sizde bu kadar alttan almayın, sürekli böyle sürmez bir ömür
Karakterinizden ödün vermeyin sonu ayrılık bile olsa gerçekleri görmekten kaçmayın

Bence o çocuk ya sizden ayrılır yada sizi öyle bir noktaya getirir ki siz kendiniz ayrılmak zorunda kalırsınız...Demişti dersiniz ama acı gerçekler bunlar..

Kendine gelmesi için sizde umursamaz davranın, o nasıl yapıyorsan sizde öyle olun derim.sonucu değiştirir mi bilmem tabi..

Çok gençsiniz...Sevgiyi, aşkı yaşadığınızı sanıyor ve yanılıyor olabilirsiniz...Zira nişanlının sözleri bunu kanıtlar biçimde...
Eğer bu sözleri sarfeden biriyle evlenirsen, sonunun iyi olmayacağı düşüncesindeyim...
Bir süre görüüşmemeyi teklif et ve bir gözlemle bakalım tavırlarını...Sonuç ne olacak..
Hakkında hayırlısı olsun..

Kızlar hepinizi tek tek okudum hepiniz tecrübelerinize dayanarak haklısınız tabiki..
Ama canım öyle acıyor ki dayanamıyorum buna ben.. Aklımdan hiç çıkmıyor uyuyamadım bile hiç..

Sabah mesaj atmış Günaydın bitanem benim. diye.
Günaydın dedim amao hiçbirşey olmamış gibi davranıyor şu an..
Düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum..

Back