Nolur yardım edin..

canim üzüldüm bende 1 olacak nisanlani,bunlar insani üzer diye tahmin ediyorum..

ama yasinizin toyluguda var,beklentileri seninkinden farkliymis..

canim bence yok face olmasin yok sununla görüsme bunlar birsey ifade etmez,herkesin senin gördügünden farkli bir cevresi var

sen engellesende iste görüsüyorlar ama o söyledikleri gercekten affedilir seyler degil,affedilmesini gectim ucu acik konusmalar

ne istiyor onu demeden imalarda bulunuyor...yani bu dedikleri ne anlama geliyor sen bana yetmiyorsun ayrilalim m i yoksa

yaptigi seye bahane mi?

Bilmiyorum hemde hiç birşey bilmiyorum canım..
Arkadaşlarıyla daha çok eğlenmesine sebep olarak benim onu sıkmamı gösteriyor.
Hani aldatan erkeklerin sen kendine bakmadın sen bana yetmedinde aldattım demeleri gibi..
Şu an canımdan can gidiyor ama ileriyide düşünmek zorundayım ben..
Evlendikten sonra herşey dahada zorlaşır ama şimdide zor ..

canım senle tıpatıp aynı seylerıyasamısız.benımde yenı oldu.bakabılırsın acıtıgım konuya:( çok üzücü bir durum.senı cok ıyı anlıyorum. bir yanın cok sevıor ama bır yanında tereddütlerin var gelecekle ilgili.benmkiside aynı dertten şikayetciydi.neymiş efendm zaten evlencekmişiz nişanlancakmısz hayatnı yasayamamıs.yazık valla cok yazık.ona şunu sor canm''madem evlenicez madem kötü bişey yapmıyorsun nıye gizli yapıyorsun diye?'' unutma gizli yapılan seylerde saklanılcak seyler vardır demekki:(((

canım senle tıpatıp aynı seylerıyasamısız.benımde yenı oldu.bakabılırsın acıtıgım konuya:( çok üzücü bir durum.senı cok ıyı anlıyorum. bir yanın cok sevıor ama bır yanında tereddütlerin var gelecekle ilgili.benmkiside aynı dertten şikayetciydi.neymiş efendm zaten evlencekmişiz nişanlancakmısz hayatnı yasayamamıs.yazık valla cok yazık.ona şunu sor canm''madem evlenicez madem kötü bişey yapmıyorsun nıye gizli yapıyorsun diye?'' unutma gizli yapılan seylerde saklanılcak seyler vardır demekki:(((

Ah canım..
Okudum şimdi çok zor Allah seninde yardımcın olsun..
Nolur Allah yardımcımız olsun..

sen nasıl bı yol ızlıceksın bılmıyorum bende buna yakın seyler yasadım evlendım kafam karmakarısıktı hayatımızı kabusa cevırdım bazen dusunuyodum nısanlıyken bıtırseydım keske yasım bukadr gencken kendıme neden bunları yasattım dıye ozman uc gun uc bes ay bı yıl aglardım gecerdı mutlaka gecerdı ama evlenınce kestırıp atmak cok kolay olmuyo sana sadece tecrubeme dayanark sunu avsıye edıyorum kafanda hersey netlesmeden sakın nıkah masasına oturma sevdıgın adamdan emın olmadan sakın evet deme sonrası daha zor acabalarla yasanmıyo ya benım gıbı evlenırsın emın olmadan uzun zamanlar kendı kendını yıyıpbıtırsın sonrada unutmus gıbı yaparsın cunku ya bu deveyı gudeceksın ya bu dıyardan gıdeceksın ben gıdemedım yada emın degılsen noktayı koyarsın onune bakarsın bıgun yıne sen sen olursun merak etmee

Ah canım..
Okudum şimdi çok zor Allah seninde yardımcın olsun..
Nolur Allah yardımcımız olsun..

evet canım.inş hakkımızda hayırlısı olur.ben atamadım hala sözü.bekliyorum.zamana bırakılcak birseyde değil. hangi yolu sececgmi bilmiyorum.sende öylesn eminim:( aşşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık malesef. iyiliğimi düşünen herkes bırak gitsin öyle insan sana ilerde cektirir felan dıyor.olmaz güvenemezsin güvensizlk üstne evlilik olmaz dıyorlar.çokda dogru söyluyorlar farkındayım ama sevdiğin adamı bırakmak okadar kolay olmuyor işte.sevgili olsaydık hemen ayrılmayı göze alırdım belki.(ilerde pişman olsak barısma ıhtmalmz olurdu en azından)bir yanm sen bunu cok sevıosun konus onla oda sevıosa iknizin istediği yolu bulun dıyor diğer yanım daha nasıl güvenebilcegimi soruyor:( canm nezmn öğrendn sen bunu?

sen nasıl bı yol ızlıceksın bılmıyorum bende buna yakın seyler yasadım evlendım kafam karmakarısıktı hayatımızı kabusa cevırdım bazen dusunuyodum nısanlıyken bıtırseydım keske yasım bukadr gencken kendıme neden bunları yasattım dıye ozman uc gun uc bes ay bı yıl aglardım gecerdı mutlaka gecerdı ama evlenınce kestırıp atmak cok kolay olmuyo sana sadece tecrubeme dayanark sunu avsıye edıyorum kafanda hersey netlesmeden sakın nıkah masasına oturma sevdıgın adamdan emın olmadan sakın evet deme sonrası daha zor acabalarla yasanmıyo ya benım gıbı evlenırsın emın olmadan uzun zamanlar kendı kendını yıyıpbıtırsın sonrada unutmus gıbı yaparsın cunku ya bu deveyı gudeceksın ya bu dıyardan gıdeceksın ben gıdemedım yada emın degılsen noktayı koyarsın onune bakarsın bıgun yıne sen sen olursun merak etmee

çok sevdiğinden eminse bir insan ama daha güvenemezsem diyede korkusu varsa ne yapmalı işte ozaman hangisini dinlemeli:?(((

evet canım.inş hakkımızda hayırlısı olur.ben atamadım hala sözü.bekliyorum.zamana bırakılcak birseyde değil. hangi yolu sececgmi bilmiyorum.sende öylesn eminim:( aşşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık malesef. iyiliğimi düşünen herkes bırak gitsin öyle insan sana ilerde cektirir felan dıyor.olmaz güvenemezsin güvensizlk üstne evlilik olmaz dıyorlar.çokda dogru söyluyorlar farkındayım ama sevdiğin adamı bırakmak okadar kolay olmuyor işte.sevgili olsaydık hemen ayrılmayı göze alırdım belki.(ilerde pişman olsak barısma ıhtmalmz olurdu en azından)bir yanm sen bunu cok sevıosun konus onla oda sevıosa iknizin istediği yolu bulun dıyor diğer yanım daha nasıl güvenebilcegimi soruyor:( canm nezmn öğrendn sen bunu?

Bu gün öğrendim akşam dedim ya şeytan dürttü..
Halbuki bu gün güzel denebilecek bir yere gitmiştik hoş bir gündü en azından..
İyi geceler demek için arayacaktı beklerken bende face e baktım sonra ben aradım bekleyemeden..
Konuştuk sonrada uyumam gerek yarın işe gidicem dedi kapadı.
Hep üste çıkar zaten asla haksızım demez ki..

canım bende sana bisey anlatayım ben kocamı 17 yasında tanıdım ve 17 yasında cıkmaya basladık o 21 yasındaydı baya hızlı bir gencliği varmış yani inanmıycagın kadarda caokındı tabı benden önce bircok sey yasadıgı için herseyden meragını aldıgı içinde özenmiyordu bi sene peşimden koştıktan sonra cıkmaya basladık ve gercekten bana aşık oldugunu hissettim ve öyleydide zaman gecti nişanlılık evresıne geldık hersey cok ıyı gdıyor ama herkesin o nişanlılık evresınde oldugu gıbı bızımde nısanlılık evresınde aıllerın catısması ve maddi konular bizi bunalttı kadınlar nesede erkekler bu dönemde cok sıkıntıya gırıyorlar ve evlilik psıkolejısı denen o sacma korkuya kapılıyolar o denemde aramıza azda olsa bır sogukluk gırdı ben asla sıkmıyordum eşimi arkadaslarıyla içmeye giderdi yaza denk geldıgı için hafta sonu denıze gıderlerdı sıkmazdım yanı cunku biliyordumki sıkarsam elimden kacardı aynı sey benım içinde gecerlıydı tabı bende bir kaç kez yalanını yakaladım ama tabı asla aldatmayla ılgılı degıl yada kız olaylarıyla ılgılı degıl cunku zamanında yapacagını yapmıs hevesını almıs banada guven vermıs problem yok ıkı ufak yalan attı dıye bıtırcek degıldım bız hıçmı yalan atmıyor pembe yalanlar evet şimdi ben 24 yasındayım eşim 28 birbucuk senelıkte evlıyız ve birbirimizin gözlerinin içine bakıyoruz cevremızdekıler ımrenerek bakıyor allah nazarlardan korusun ama ben boyle evlılıgım olcagını tahmın etmezdım yanı demek ıstedıgım erkeklerı sıkmaya asla gelmez cok serbest bırak demıyorum ama asla sıkma helekı boyle zamanda cunku eger erkeklerı sıkarsak yapmıycagı seylerı bıle yaptırırız erkekler kadınlar gıbı degıl onları kendımız gıbı goremeyız onlardan dogalarına haykırı seylerı yapmalarını bekleyemeyız benim kardesımınde sevgılısı var ve onlarda cocuklugundan berı neredeyse cıkıyorlar dıyebılırım ve evlenme airfesine gelmeden kardesım ona demıstı git herseyden meragını alkı evlenınce yapma dıye bi belkıde bırcok kısıye ters gelebılır basta banada ters gelmıstı ama sonradan evlenınce yapıcagına sımdı yapsın cunku sımdı yaparsa sadece cinsellik için ama evlenınce yaparsa bu cınsellık için olmaz diyordu

sende cok gencsin, nisanlinda. Canim benim bak askerden gelen erkek bi boslukta olur hemen evlenme egilimine girer.hata yaptgni sonradan anlar ve bencil davranmaya baslar(tecrubeyle sabit) bu tip evliliklerde erkeklerin uzulerek soyluyorum hep aldattigini gordum. Bence yol yakinken don. Aci cekmekten korkma acin gecince ne kadar dogru karar verdgni anlicaksin

Bilmiyorum hemde hiç birşey bilmiyorum canım..
Arkadaşlarıyla daha çok eğlenmesine sebep olarak benim onu sıkmamı gösteriyor.
Hani aldatan erkeklerin sen kendine bakmadın sen bana yetmedinde aldattım demeleri gibi..
Şu an canımdan can gidiyor ama ileriyide düşünmek zorundayım ben..
Evlendikten sonra herşey dahada zorlaşır ama şimdide zor ..

canim ben nisanlimla birlikte oldugmda 19yasindaydm 20 ye daha gelmemisitm

simdi 28 yasindaym,bizim öyle bir seyimiz oldu ki ben yurt disina okumaya geldim aramizda 2500 km

kolay degil bir ilisikiyi yürütmeye,bu zaman zarfinda haliyle cok görüsemedik görüsecegimiz zamanlarda kisitiliydi ben gidince 2-3 hafta kimi zaman oldu 3 gün

bunlarla bile yetindik..kavgalarimiz kiskancliktan cikmadi mi cikti elbette ama bu denilen seyler söylenmedi..

is yüzünden bekledik filan ama hergün yeni birseyini görüyor insan farkli bi yanini o da benimkini tabiki 8 senelik iliskimizde

hicbir sey ilk günkü gibi olmadi kimi zaman bi o kadar tutkulu kimi zaman nefretli gecti ama gecti bir sekilde...

bunca seylerden sonra bu sene nisanlandik ama biz yine tam doya doya görüsemedik,o bizim oldugmuz sehirden uzak bir yerde calisiyor

izin desen henüz yok sonra anneannemin saglik sorunlari filan derken o geldi bizde kaldi 3 gün ama evin icinde herkes varken o kadar görüsemdik hatta

benim erkek kardesim senelerdir bilmesine ragmen kiskandi nisandan sonra ve bizi hic yalniz birakmadi cocukca seyler yapti

ama demedi o dediklerini benim tarafimdan olan seylerdi ama bak senin yüzüne görüsemiyoz dememdi..

sadece ikimizde nisanlanmadan iyidik ya oldu öncesinde nisan kosturmacasi zaten benim cekilmez stresim ben konusalani bile anlamiyordum kafamda milyon sey vardi..

ben kalabilirdim türkiyede ama annemlerden ayrialcagim icin onlarla zaman gecirmek icin geldim..yani disari cikamaman gece her istediginde ya da bunlara sebep degil..

tamam belki barisirsiniz hersey unutulur ama yinede cok acimasizca seyler söylemis..

ayril diyemem insan emeklerine üzülüyor ya da ben anlamdim dedigim gibi onun ne demek istemesini..güzelce konus ucu acik cümleler kiurmadan derdini desin..

kisaknclik baski yapiyorsan eger yapma,her insanin icinde az ya da cok vardir bendede var ondada var

bunu sürekli kisitlamayla cözemezsin o anlamali ben bunu yalarsam lovemm üzülür, ya da ben bunu yapmamaliyim diye

sen bunlari onun adina düsünürsem bunun adi kisitlama olur..onunla konusma ya da görüsmesini istemiyorum gibi birseyde olamaz

illaki görüsecek bil ya da bilme..sadece hoslanmadigini belirt dögüs kavgayla degil,konusmalarinla o anlasin senin sevmedigin kisilere yaklasimini ya da ne acidan rahatsiz oldugunu

cok gencsin,cok toysun ben ilk halimi görüyorum demek isterdim ama o zamanlarda ben cok umursamizdim :)

birde sunu söyleyim ben mesela ilk zamanlar ya da subata kadar onun her zaman sabah cikip aksam gelmesine öyle gezmedigine alistigm icin,

subatta ise baslayinca farkli bir cevresi olunca cikti filan bunlar bana agir geldi mesela cünkü alismamistim halada geliyor ama artik ben alistim cünkü normali buydu

sen bunu yapma iste ben yaptim ama sen yapma

şoku atman bıraz uzun sürecek.benden sana tavsıye sakın kendınle bas basa kalma ve ondan bıraz uzak dur.en azından kafanı dınlersın.şunu cok iyi anladımki erkekler nişanlılık evresinde evlilikten cok korkuyorlar ve evlenınce yapamam genclıgım gıdecek dıye kendılerını değiştiryorlar.doğrumu değil tabıkııde.olan bıze oluyor.birde erkek arkadaslarıda cok önemli.bekar ve hocarda eglence dusknu arkdslrnı gördükce ımrenerek bakıcak.bunu cozumunu bende bılmıyorm ne yapmak lazım bılmıyorum.istedigin kadr karısma bu dönemde ıllede sıktın benı felan derler ve cok kalp kırıcı olurlar:(

Kızlar ben tamam kıskancım tamam baskıcıyım ama inanın o mutlu olsun diye kndimi hep değiştirdim.
Ona kızmamaya başladım, inanın çalışanlar olarak birlikte bi cafede gecenin bi vakti doğum günü kutladılar kızlı erkekli hemde benim nişanlımın d. gününü.. Ve ben gidemedim neymiş dışardan kmse gelemezmiş..
Sesimi çıkarmadım bile.. Hoş çıkarsamda dinlemiyor ya artık..
Ona dediğim hep "kızlar olmadığı sürece erkek arkadaşlarınla tabiki vakit geçirebilirsin"di.
Erkek arkadaşlarıyla cafeyede gitti maçada gitti tuttum kendimi bişey demedim.
Ama diyorum ya iş yerindeki kızlara güvenemiyorum benim yanımda bana selam bile vermeyip benim nişanlımı koluyla dürten kızlar bunlar.. Nişanlım tepkisini koymuştu ama yinede işte kızlara güvenmiyorum ki pek sınırlarını bilmiyorlar.
Biz kardeşiz kardeş gibiyiz deyip duruyor nişanlım.
Fazlasıyla önemsiyor onları fazlasıyla birlikte vakit geçirmek istiyor..
Benimse canım çok yanıyor ama umrunda değil..

canim kacan kovalanir derler biraz sabret bakalim belki kendine gelir umursama mesela :26:

Canım bana söylediği hep sen kaçmıyorsun, kendini merak ettirmiyorsun çok üstüme düşüyorsun , bişeyleri yapmam için fırsat tanımıyorsun hep sen yapıyorsun vs. Ama ben oyunsuz tertemiz olmak istedim bunu haketmiyormuş demekki..

Kızlar ben tamam kıskancım tamam baskıcıyım ama inanın o mutlu olsun diye kndimi hep değiştirdim.
Ona kızmamaya başladım, inanın çalışanlar olarak birlikte bi cafede gecenin bi vakti doğum günü kutladılar kızlı erkekli hemde benim nişanlımın d. gününü.. Ve ben gidemedim neymiş dışardan kmse gelemezmiş..
Ona dediğim hep "kızlar olmadığı sürece erkek arkadaşlarınla tabiki vakit geçirebilirsin"di.
Ama diyorum ya iş yerindeki kızlara güvenemiyorum benim yanımda bana selam bile vermeyip benim nişanlımı koluyla dürten kızlar bunlar.. Nişanlım tepkisini koymuştu ama yinede işte kızlara güvenmiyorum ki pek sınırlarını bilmiyorlar.

gercekten sen nisanlinin dogum gününe gidemedin mi?

peki o ne yapti yani sana gelmezsin diyen o muydu?

zorunlu illa yapilmasi gereken ,dogum günü yapmayani dövecekler diye bir zorunluluk yoktur heralde..

canim tamamda sen mutlu olun diye neden kendinden tavizler veriyorsun...

ya su durumda ben yaptirmazdim o dogum gününü,ben gidemedikten sonra ya sen iyi sabirliymissin gercekten

baskiciyim diyorsun ama bence degilsin..

Son düzenleme:

canım ama sen kendinden cok fazla ödül vermıssın aşk bu degılkı sevgı bu degılkı kişiliğini kendi dogrularını neden degıstırıyorsunkı kendınden asla ama asla ödün verme yoksa o kişilik senin kişiliğin değil nişanlının kişiliği olur onun istediği gibi olmak zorunda degılsın o senı sen oldugun için sevdiyse niye değiştiriyosunki o değiştiriyomu hayır ozamn sen niye sen sen olmaktan cıkarsan mutsuz olursun insan kendi benliğinle mutludur

zorunlu illa yapilmasi gereken ,dogum günü yapmayani dövecekler diye bir zorunluluk yoktur heralde..

ya su durumda ben yaptirmazdim o dogum gününü,ben gidemedikten sonra ya sen iyi sabirliymissin gercekten

sana katılıyorum bende baskıcı sanmıstım arkadası ama baskıcı değilmiş aksine cok rahatmıs bende nişanlısı baskıdan sıkıldı galiba dedim

Bunu yazarken çok ağlıyorum ama evet gidemedim. Kendi nişanlımın d.gününe..
Hiç üstüne düşmedi bile ben dedim ,nişanlına bu saygısızlığı yapanlarla niye d.günü kutlıcaksın cevap vermedi.. Git sor gelebilirmi nişanlım da diye dedim sormadı bile.
Gitme dedim ama benim için özel yapıyolar gitmessem olmaz onlara ayıp dedi bana değilmiş gibi ve gitti..
Ve o mağazada ilk ona yapıldı o d.günü.. Başka kmseye yapılmamıştı bu..
Bari oraya gidince aradığımda aç içim rahat etsin dedim, bir iki arayınca tersledi beni.
Ooof öyle salağımki..

Son düzenleme:

Canım bana söylediği hep sen kaçmıyorsun, kendini merak ettirmiyorsun çok üstüme düşüyorsun , bişeyleri yapmam için fırsat tanımıyorsun hep sen yapıyorsun vs. Ama ben oyunsuz tertemiz olmak istedim bunu haketmiyormuş demekki..

bak demekki cok ustune dusuyorsun yapma bi kac gun sk disini o arasin seni o sorsun sen arayip sorma konusunca kisa konus mesela ama bi anda yapma bunlari trip atiyorsun sanar yavas yavas cekil seni kaybedecegini anlasin ve korksun bu sefer o senin ustune duser dusmezse birak gitsin zaten..:34:

Bunu yazarken çok ağlıyorum ama evet gidemedim. Kendi nişanlımın d.gününe..
Hiç üstüne düşmedi bile ben dedim ,nişanlına bu saygısızlığı yapanlarla niye d.günü kutlıcaksın cevap vermedi.. Git sor gelebilirmi nişanlım da diye dedim sormadı bile.
Gitme dedim ama benim için özel yapıyolar gitmessem olmaz onlara ayıp dedi bana değilmiş gibi ve gitti..
Ve o mağazada ilk ona yapıldı o d.günü.. Başka kmseye yapılmamıştı bu..
Bari oraya gidince aradığımda aç içim rahat etsin dedim, bir iki arayınca tersledi beni.
Ooof öyle salağımki..

canım inan söyliycek söz bulamıyorum kelimeler bagazıma dizildi

Back