NOLUR YARDİM EDİN

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet böyle konuları okuduğumda hep kendi annem aklıma geliyor. Çok üzülüyorum. Benim annem olsaydı şu an kolundan tuttuğu gibi doktora götürürdü.
İnsan bilinçsiz ebeveyn olmasın valla. Bu ebeveynliğinde bir ehliyeti olmalı.
annesıde kızıyormus zaten bence anne bas edemıyor koca ınsan , cocuk olsa tutar kolundan goturursunuz de
nasıl bır ınsan bu hale gelır ben onu hep merak etmısımdır ne oldu da boyle oldu yanı neden olur kı
burda psıkolog falan vardır yazın kızlar

Yahu saldırgan biri değil ki gel kızım doktora gidelim diyeceksin götüreceksin, tabii farkedersen psikolojik rahatsızlığını.
Elini 2 saat yikamasindan şüphelenmez mi bir anne. Üzüldüm cidden.

Keşke araştırıp çıkan sonuçlara inansaydı ama ne yapabiliriz yazmış buraya
7 aydır adet gormesıne ragmen acaba hamılemıyım hamılelık belırtılerım var korkuyorum dıyenlerde var kızlar bu hastalıkmıs bende kk da ogrendım bunu cok zor gercekten ama ınsan kendının hıc farkına varmaz mı doktora gıtmez mı bu yuzden ona sasırıyorum

Psikolog değilim ama bu aşırı boş vaktinin olmasından kaynaklanıyor bence.
Uğraşacak birşeyi ya da işi falan olsa böyle takıntılarla uğraşacak vakit olmaz. En azından bu dereceye varmaz.

Bu şekilde bulaşırsa o virüsü tebrik ederim. Tüm engelleri aşarak ulaşmış helal olsun derim

Konu sahibi arkadasin hesabi pasif gozukuyor. Umarım giriş yapmadan da okuyabiliyorsundur bu yazdigimi. Gerçekten içinde bulundugun duruma çok üzüldüm. Hiv şüphesi olduğu için değil ama. Çünkü öyle bir şüphe yok anlattığın durumda. Aids değilsin. Sadece obsesif kompulsif bozukluk özellikleri taşıyorsun. Ve inan ki yalniz değilsin. Bu takıntıya sahip kişilerde aids korkusu yaşayan çok fazla insan var emin ol. Bazı arkadaşlar gidip test yaptır demiş evet emin olmak için git test yaptır. Ama okb öyle test sonucu gördüm hop düzeldim diye bir şey değil. Test sonuçlarının dogruluguna dair şüpheler de yaşayacaktır konu sahibi. Çok uzun zamandır okb tedavisi görmekteyim. Ve takıntılarım sürekli şekil değiştirdi. Hamilelik takıntısı aids takıntısı temizlik takıntısı. Ama zamanla azalıyor. Senin tek yapman gereken psikiyatriye gitmen. Sonrasında git hiv testi elisa testi yaptır sonucun dogruluguna da inan. Çünkü aids öyle bulaşmaz. Bunları söylesem de faydası olmayacak senin için
Biliyorum. Çünkü senin hastalığın aids değil, muhtemelen hatta kesine yakın okb. Sakin ol ve en kısa zamanda bir psikiyatriden randevu al. Hesabın aktif olursa da bana özel mesaj atabilirsin. Seni anlıyorum.

HIV kan, tükürük, seks vb. yolarla bulaşır. bu şekilde değil.Ama size bir psikiyatriste gitmenizi tavsiye ederim. Ruh haliniz sağlıklı değil.

Bu hastalik madem kan ve tükürük yoluyla da bulasabiliyor o zaman onun bu korkusunun yuzde yüz yersiz oldugunu nasil söyleyebiliriz. O haldeyse bu virüsü tasiyan herhangi birisiyle cinsellik disinda da yakın bir iliskimiz varsa, bu hastalik bize de gecebilir. Kan diyorsunuz, kizin elinde kesikler varmış. Tükürük diyorsunuz, hepimiz gun icinde elimizi agzimiza disimize goturebiliyoruz. Eliyle tasidigi bakteri virusunu karsi tarafa neden tasimasin ki...

Benim cevabım şu: şayet bu hastaligin bulasma yontemleri konusunda yazilan cizilenler dogruysa, hastaligin size bulasma ihtimali var. Ama sıkıntı şu: arkadasininizin boyle vir virus tasidigindan yuzde yuz emin olamazsiniz. Asiri evham yapmissiniz. Kaldi ki zaten siz de bu konuda takintili oldugunuzu soylemissiniz. Cinsel yasam konusunda sinirlari olmamasi daha dogrusu secici olmamasi bu virusu tasidigi - tasiyacagi anlamina gelmez. Kaldi ki bu tarz yasayan bir sürü insan var etrafimizda (biz bu kisilerin kim olduklarini bilmesekte) bu hastalik bu kadar kolay yolla bulassaydi hepimiz bu hastaligi tasiyor olurduk. Neticede insanoglu sosyal bir varlik. Toplu tasima araci kullaniyorsun, kafeye gidip kahve iciyorsun... o tuttugun tutamaci senden onde kimler kimleeeerr tutmus oluyor, ve orayi kimse gün icinde dezanfekte etmiyor. Gittigimiz kafede kahve ictigimiz o bardaklarin iyi yikaniyor olma ihtimali de oldukca düsük. Cogu zaman calkalayip da getirdikleri icin dikkat ettigin zaman bardak kenarinda dudak izine bile rastlayabiliyorsun. Yani diyecegim o ki ben bu hastaligin bulasma seklinjn bu kadar basit oldugunu sanmiyorum. Basitse bile bulasacagi varsa muhakkak bulasir. Madem bu kadar pimpiriklisiniz, o zaman sizin disarda eldivenli fln dolasiyor olmaniz lazim. Bence bu kadar detayli dusunmeyin. Kuruntu edinmissiniz kendinize. Direkt doktora kosmak yerine kendi kendinizi telkin yontemleriyle tedavi etmeyi bir deneyin bence.

İsterse 20 defa test yaptırsın yine de içi rahatlamaz.
Okb'si olan kişiler içleri rahatlasın diye 20 defa el yıkıyorlar ama rahatlamıyor. "Ulan 21.'yi de mi yıkasam, belki şurada minik bir bakteri kalmıştır" diyor ve 30.'ya geçiyor.
Temizlik konusunda okb tedavisi görmüş birisi olarak söylüyorum bunu.
Bunun çözümü direkt psikiyatriste gitmek.

Konu sahibi, umarım bir an önce psikiyatriste gidersiniz.
Her hastalıkta olduğu gibi okbde de tedaviye ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi.
Bir an önce gidin, bir süre sonra o kadar rahatlayacaksınız ki "keşke daha önce gitseydim" diyeceksiniz.

Psikolog değilim ama bu aşırı boş vaktinin olmasından kaynaklanıyor bence.
Uğraşacak birşeyi ya da işi falan olsa böyle takıntılarla uğraşacak vakit olmaz. En azından bu dereceye varmaz.

Kusura bakmayın ama güldüm. Sebebin gerçekten "boş vakit" olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Beyin kimyasının bozulması, stres, travma, genetik yatkınlık vs değil yani sebep; insanlar yapacak daha iyi bir şeyleri olmadığı için mi hasta oluyorlar sizce?
Eğer öyle olsaydı bilmem kaç sene tıp okuyan, üstüne uzmanlık yapan psikiyatrlar gelen hastalara beyin kimyası düzenleyici ilaçlar yerine hobi kurslarının adresini yazardı değil mi?

Yazının içindeki saçma sapan ve bana göre cahillik barındıran kısımları geçiyorum. Rahatlatmak için şunu diyeyim, HIV virüsü vücut dışında yaşayamaz, yarım saat içinde ölür. Kafaya takacak bir şey yok.

Doktora gitmen için ilk konundada soylemistim eger tedavi olmazsan yaygin anksiyete bozuklugun dahada ilerler yıllarin gider..

Keşke gözlüğü atsaydin. Bu kadar atraksiyon a gerek kalmazdı zannimca . Ayrıca korkulcak bir şey yok öyle bulaşmaz zaten. Kan verirsin çıkar ortaya.

Siz tam olarak okumadınız ya da ben tam olarak anlatamadım sanırım.
İnsanların hastalığa yakalanma sebebi olarak boş vakti göstermedim. Bu derece takıntılı olma sebeplerini boş vakit olarak gösterdim. Evet insan bir derece takıntılıdır ama işi gücü vardır bu kadar takmaz. Kendimden örnek vererim: üniversite sınavına çalıştığım zamanlar evdeydim, o zamanlar takıntım maksimum düzeydeydi. Aşırı derecede problemli herşeyden nem kapan bir bireydim. Ama ne zaman psikoloğa gittim, bunun yanında okulu da kazandım o zaman eski halimden eser kalmadı. Evde oturup, hiçbir hobi edinmeyi, uğraşacak meşgale bulmayıp sadece ilaçtan mucize beklemekte bana çok komik geliyor, üzgünüm. Siz benim demek istediğimi anlamadınız, ben ilaçlar boş, psikiyatri boş, tek çare hobi kursları diye birşey yazdım mı? Evet ilaçlar tek çare ancak, burada kaç tane insan görüyoruz, hatta bir üye var en yakın arkadaşına takıntılı, kendisi bile yazılarında yapacak başka birşeyim olmadığı için onu bu kadar kıskanıyorum tarzı birşeyler söylemişti. Yani şöyle düşünün biz burada depresyonda olan bir bireye nasıl psikoloğa git, sosyalleş diyorsak bu da böyle. Evde oturup ilaç içerek bu tür hastalıklar geçmez. İlaç mutlaka içilmeli ancak yanında sosyal hayatın, hobilerin de desteklenmesi lazım. Konu sahibi ikisini de yapmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayy içim şişti vallahi, kendini anlatamamak ne zormuş.
Evet takıntılı olmak psikolojik bir hastalık, insanın ruhu da hastalanır ben buna birşey söylemedim.
Ancak diyorum ki bu kadar takması yerine neden gidip test yaptırmıyor. İsterse milyonuncu kez yıkasın ama kendi kendine bu testin sonucunu bilemez. Kendimden biliyorum ya ilk testimin sonucu çıktıktan sonra o kadar rahatladım ki, bir sonraki testlere hep içim rahat gittim. (ki doktor kontrolündeydim.). Hastalık hastası biri olarak söylüyorum, kendine hayatı zindan etmek yerine gidip bir test yaptırabilir, aldığı testin sonucunda göre enfeksiyon hastalıklarına veya psikoloğa başvurabilir. Ama daha test yaptırmadan varsayımlar üzerinden giderek kendine hayatı zindan ediyor. Yani yine söylüyorum kendimden biliyorum, ağzım, saçlarım, kan değerlerim benden az çekmedi. Hala da atlatabilmiş değilim bu hastalığı. Ama kendimde hangi hastalık olduğunu düşünüyorsam gidiyorum, testini yaptırıyorum muayene oluyorum ve bitiyor. Hani evde durup durup kendimi yemiyorum yani. Benim söylemek istediğim bu.

bu bi hastalık o tamam. küçümsemek ya da dalga geçmek ya da kesinlikle hiv değisin bak öyle bulaşmaz demek bi işe yaramayacak. o kesin. benim anlamadığım nokta şu. neden gidip test yaptırıp bir uzmana danışmıyorsun? insan bi şüphesi varsa onu kanıtlayacak ya da boşa çıkaracak kesin bir yol arar. yani evde oturup akşama kadar onu oraya koymuştu, ben onu ordan aldım, güneş görmedi vs vs diye kurgulamak yerine gidip test yaptırabilirsin. neden yaptırmadığını ciddi ciddi merak ediyorum.

@-cherly blossom

Siz kendinizi gayet güzel anlatıyorsunuz onda sorun yok ama bu konunun sizin yaşadığınızla aynı şey olmadığını anlamıyorsunuz. İlişki yaşarsınız, erkek içinize boşalır acaba hamile mi kalacağım korkusuna kapılırsınız defalarca test yaptırırsınız içinizi rahatlatırsınız burada sorun yok ama ilişki yaşamadığı halde hamile miyim korkusu yaşıyorsanız sürekli ,burada bir psikolojik rahatsızlık var demektir.

Konu sahibinin yazım tarzından bile belli hastalığının durumu, bas bas bağırıyor ben ileri derece Okb'yim diye. Beyni şarteli kapatmış, mantık devre dışı, bunun bir hastalık olduğunun farkında bile değil sanrılarıyla yaşıyor ve hepsini gerçek sanıyor. Siz ısrarla ondan mantıklı davranmasını bekliyorsunuz. Dışarıda bir meczup gördünüz , çişini üstüne yapmış biz tuvalete gidiyoruz aklına gelmiyor mu tuvalete gitmek demek gibi birşey bu. Onun durumu zaten ortada ama ailesinde bunu farkedip alıp hastaneye götürecek bir kişinin olmaması garip aslında. Ve herkesin hasta hikayesi farklıdır, siz hobi edindiğiniz için takıntınızdan kurtuludunuz diye , bu; bilimde ya da tıpta bir referans olarak kabul edilmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…