NOLUR YARDİM EDİN

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen katılıyorum dalga geçilecek tarafı hiç yok maalesef, çok zor bir rahatsızlık bu
Tosia ya Allah aşkına benim 10 saniyede ulaştığım bilgiye konu sahibi de ulaşabilir. Kaldı ki kendisi 18 yaşından büyükse gidip psikoloğa da sorabilir. Ben kadın hastalıklarında gidip rutin olarak smear testi, cybh, idrar kültür, vajinal kültür yaptırıyorum. En en en en basitinden diyorum bak sağlık ocağına gidip "tam kan sayımıyla birlikte sağlık raporu almak istiyorum" dese yine hepatit hive falan bakıyorlar. Ama konu sahibi kendisine hayatı zindan etmeyi seçiyor. Hani bende de var takıntılı hastalığı, bende bir ara hive falan takmıştım yalan yok ama 90. Gün testimi yaptım, hiv pozitif yaşamla konuştum ve korkum geçti. Hani dünyanın öbür ucuna gidip tedavi ol demiyoruz ki 500 mt ilerideki sağlık ocağına gitse bu problem çözülecek zaten.

Herkes senin kadar bilinçli olmayabilir ama. Konu gerçek bile olmayabilir ama gerçekse çok zor durumda şu an. Yani sağlıklı düşünüp o an aaa doğru ben hiv olamam diyebileceğini zannetmiyorum yazım şeklinden, belli ki şu an çok sıkıntılı.
Sen istediğini yazabilirsin ama ben sakinleştirip psikolojik tedavi alması için tavsiyede bulunabilirim ancak.

Bence onu diyorum zaten. Üstte ss attım bakabilirsin, temasa bulaş olmuyor. Kaldı ki hiv zaten bulaşı zor bir hastalık. 4 yıl hiv + biriyle cinsel ilişkiye girip hiç bulaş olmamış insanlar var. Bu olmayacak anlamına gelmiyor elbette ancak elinin altındaki internette de bunları araştırsaydı.

Keşke araştırıp çıkan sonuçlara inansaydı ama ne yapabiliriz yazmış buraya

Obsesif bozukluk yaşayan kişiler mantık dışı düşüncelerin esiri olur , hayatlarını böylesi korkular, kaygılar yönetir. Siz sağlıklı psikolojiye sahip bir birey olarak bu rahatsızlığı internetten araştırırsanız durumun hiç de sizin düşündüğünüz gibi kolay olmadığını görürsünüz.

Takıntı hastalığı işte. Bende de vardı. Vardı demek yanlış olur, hala var. Ama hiv konusunda değil, genel olarak hastalık ve hayat konusunda. Hala gidip düzenli olarak kültürlerimi smearlarımı veririm. Üstte tosia ya yazdım. Bende çok taktım bu konuyu. Ve benimki cinsel ilişkiydi yani gözlük kabı vs değil. Günde 2 kez biri devlet biri özel olmak üzere test yaptırdığımı biliyorum yani. Ama benim burada kızdığım nokta kçhayatı kendine ve çevresine zindan etmesi. 500 metre ötedeki sağlık ocağı bile yapıyor elisa testlerini. Hani hiç zor değil anlatabildim mi? Bir kere negatifi görse zaten bu kadar takmayacak ama bunu yapmıyor. Gidip test verse herşey daha kolay olmaz mı? Dediğim gibi yaşadığım için söylüyorum bunları, tamamen kendimle empati yaparak. 90. Testi yaptırdıktan sonra hiv pozitif yaşamla konuştum, onlar abartısız yarım saat bana 90. Günün son test olduğunu anlattılar ve konuyu orada kapattım. Bir kez bile açıp bakmadım o sitelere. Hani bunları yapamayacak birisine benzemiyor. Buraya yazıyorsa İnternete de yazabilir değil mi? Buraya yazıyorsa sağlık ocağına da başvurabilir değil mi?

Gözlük kabından kumandaya nasıl geçebilir mantıklı olun biraz. Ayrıca madem bu kadar takintilisiniz neden o kabı kaç senedir sakliyosunuz kendinize eziyet etmek zevkli mi oluyo

Ben arkadaşın yaşadıklarını anlayabiliyorum, en yakınımı bu hastalık yüzünden kaybettim. Bende testler yaptırdım. Aradan yakınımın rahatsızlığını öğrenmemden 23 yıl geçmiş hala korkarım.ama ben birebir aynı evde yaşıyordum ve bilmediğim dönemde ya kaptıysam korkusu vardı. Arakadaşın ki abartı

Bak bana da bu abartı geldi işte. Sen beni anladın değil mi? Konu sahibinin bu kadar korkması değil abartı olan, araştırmaması test yapmaması abartı. Araştırsa zaten böyle bir bulaş yöntemi olmadığını anlayacak. Hadi onu geçtim testte negatif aldığında da içi rahatlayacak. Ama yok yani yaptırmıyor test. Onu anlıyorum ama bu kadar panik olup test yaptırmamasını anlamıyorum.

Kendinizle çelişiyorsunuz şu anda. Bu kadar basite indirgediğiniz durum için günde 2 kezden toplamda 90 defa test yaptırdığınıza göre internetten makale okumanın faydasının olmayacağını net bir şekilde biliyor olmanız lazım. Öneriniz test yaptırtıp sonuca bakması veya obsesyonu için tedavi olması şeklinde olsaydı bunları yazmamıza gerek olmazdı ama siz internetten okunabilecek basit bir bilgi seviyesinde bakınca ,konu sahibinin durumu sağlıklı bir insan gibi değerlendiremeyeceğinin altını çizmek gerekti.

Ya varsa korkusundan dolayı test yaptıramıo benim fikrim bu

Derdine burda çare bulamazsın gidip tedavi olman gerekiyor en kısa zamanda.Bir aralar bende çok takmıştım domuz gribi zamanlarında hastalık derecesine gelmiştim ama bir doktor arkadaşım sayesinde kurtuldum.Doktor arkadaşım bu konuda ki hastalardan bahsetmişti kendini çamaşır suyuyla yıkayan bile varmış.Bu bir hastalık ilk başta bunu kabul edip tedaviye gidin

Ben 90 defa test yaptırdım demedim ki? 90. gün testi yaptırdığım zaman hiv pozitif yaşamı arayıp onlarla durumumu teyit ettim dedim. Toplamda toplasanız 3 4 defa test yaptırdım yani. Bende öyle dedim zaten, sanırım siz beni anlamıyorsunuz ya da ben anlatamadım. Araştırsın dedim yine aşamıyorsa gidip enfeksiyon hastalıklarına başvursun dedim. Bir kere negatifi gördüğünde içi rahatlar dedim. Herhangi kötü birşey söylemedim yani.

Edit:bir yerde 90. Test yazmışım, o 90. Gün testi olacaktı ama düzenleyemediğim için ve bir altta 90. Gün yazdığım için anlarsınız diye düşünmüştüm. Benim yazım hatamdan kaynaklanan bir durum o telefon otomatik düzeltme yapıyor, 90 test yapmadım yani. Günde 2 kez test tapma durumuma gelince, ilçede kullanılan kan makineleri eski olduğu için yeni makineler bulunan özel bir hastanede testimi tekrarlama ihtiyacı hissetmiştim. Ayrıca ben basite indirgemiyorum, diyorum ya bende bu durumdaydım ve empati yapıyorum. Bende bu durumu yaşadım ama hayatı kendime ve çevreme zindan etmeden önce araştırdım, test yaptırdım ve yendim korkumu. Bahsettiğim 90. Gün testi de şurada yazıyor: https://www.kirmizikurdele.org/hiv-testleri

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyla dalga geçenler gerçketen boyle insanlar olduğunu bilmiyor heralde, evet gidebilirdi doktora ama korkuyorda olabilir gitmeye. En azindan dalga geçmek yerine uznana git filan dense yazik ya

Canım sen durumu tam anlayamadın sanırım. Sen bir cinsel ilişki yaşamışsın, partnerinden şüphelenip hiv kapma korkusu yaşamışsın, testlerini yaptırıp, içini ferahlatmissin.
Ama bu arkadaş gerçekse eğer ağır okb hastası, yani 2 saat el yıkamaktan filan bahsediyor. Cinsel ilişkiyle değil dikkat et gözlük kabına dokundu diye hastalık kaptığını zannediyor, psikolog filan değilim ama bunlar ciddi sanrılar, bu sebeplerle intihar eden hastalar olduğunu duymuştum.
Yani yadırgamıyorum eğer okb hastasıysa bu arkadaşın gidip test filan yaptırmamasını, önce psikolojik olarak tedavi olması gerek. Konu hivin çok ötesinde gibi.

Tabiki öyle.
Ama öncelik olarak test yaptırabilir negatifi görünce bir psikoloğa başvurabilir diye düşündüm ben.
Ben araştırırken bir adamın hepatit olduğunu ama hiv zannedip intihar ettiğini okumuştum. Tabiki bu psikologla desteklenmeli ama önce ama sonra. Ancak konu sahibi kendine hayatı zindan etmekten başka yaptığı birşey yok. Anne de anlayışlı değil, keşke etrafında ona yardım edecek birileri olsa.

Evet böyle konuları okuduğumda hep kendi annem aklıma geliyor. Çok üzülüyorum. Benim annem olsaydı şu an kolundan tuttuğu gibi doktora götürürdü.

Evet böyle konuları okuduğumda hep kendi annem aklıma geliyor. Çok üzülüyorum. Benim annem olsaydı şu an kolundan tuttuğu gibi doktora götürürdü.
İnsan bilinçsiz ebeveyn olmasın valla. Bu ebeveynliğinde bir ehliyeti olmalı.

dayanamadım guldum kusura bakmayın
daha hastalık nasıl kapılır onu bıle bılmeden bukadar kriz gecırırcesıne davranmanız normal degıl
kımse de kımseyı dinden cıkaramaz yahu bıraz guclu olun bukadar kolay degıl bazı seyler nasıl dunyada yasıyorsunuz ben gercekten anlayamıyorum etrafınıza cevreye bakın sonra kendınıze bakın bende bır degısıklık varmı dıye sorun kendınıze

lutfen doktora gıdın lutfen

Konu sahibi arkadaşım sana bu açıklamalarımız geçici bir rahatlama sağlıcak sadece ama, dokunma ile temasla aids bulaşmaz, bulaşsa ben olurdum için rahat olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…