- Konu Sahibi Olakimefta
-
Yaklasik 1 senedir alisveris yapmiyorum
Nisanim dugunum oldukca gelenekseldi-ki bize kalsa dugun yapmazdik
Kullanmayacagim hicbir seyi ceyiz olarak almadim
Bebegimle ilgili hicbir zimbirtiya uymadim
Gercek degerler yitirilyor ve asil anlar hep kaciriliyor cunku.Boyle de devam etmek istyorum.Olabildigine sade ve ozgun.Gosterisin altinda asil kiymetli olan her sey eriyip gidiyor.Cocuklar da tatminsiz,degerlerin farkinda olmayan bencil bireyler olarak yetisiyorlar.Tek basima da olsam bu mucadeleye devam edicem.Oglumun dogumgunlerinde yaşı kadar kisiye iyilik yaptirmayi dusunuyorum mesela.Cunku prensim 1 yasinda afisinin o sekerhamuru devasa pastalarin kimseye faydasi yok
Evet çocuklar ozeniyor çok bizimki yeni yeni başladı ozenmeye. Kendini eksik hisetmesin diye hic birseyini eksik etmiyorum .Fazlasina ihtiyacimiz olmadiginida bir yandan anlatmaya çalışıyorum.Haklisiniz onlar cocuk ve ne yazikki gozlsrini acar acmaz bu sisteme giriyorlsr biz yokluguda gordugumuz icin bunum abarti oldugunu idrak edebiliyoruz
Bi arkadasim hamile daha bebegin cinsiyeti bwlli olmadan 10 cifte yakin ayakkabi almisti durumuda iyi ama oyle aman aman degil bende sasirdim ama heves etmis diye hayirli olsun gule gule giyebilsin sadece
Bu ortamda hergun farkli farkli giymeye ozenmeyen cocuk nasil buyuyeceknoda ayri bir muamma
Bukadar gosterise duskun olmayanlarin elestirildigi bir toplumu bilinclendirmek mumkun degil.Mesela oglum icin o zimbirtilardan yapmadim diye cok garipsendim.Hatta bunlari yapmayinca bebegini onemsemiyo oluyosun.Nekadar da duygusuz oluyorsun.Bunlara gülüp gecebilmek onemli olan.Ama malesef toplum ne der anlayisiyla buyutulmus bir nesiliz.Ne guzel dudunmussunuz keske sosyal medyada gereksiz bir cok sey insanin gozune sokulacagina birazda boyle seylere yonlendirseler toplumu
Evet reklam yapiasin tabiki ama toplumdada bir bilinc olusturulsun isterdim
- evet haklısınız bence..eskiden evinde televizyon olan kraldi, zengindi.şimdi tv yi evden atmak cesaret gerektiren bise oldu..Buna kapitalizm mi dersiniz popüler kültür mü
Ne yaparsanız yapın varolmaya devam edecek
Ütopya hayali kurmak tomhas more kitabından öteye gitmez
Karşı durmanız sizi farklı gösterir dışlanırsınız
En basiti tv izlemiyoruz evde tv yok dediğimde insanların sen iyimisin tavrıdır:)
İnstagram o pastalarin fotograflariyla dolu ama iste malesefBen istanbulda bagdat cad. üzeri bir mekanda asciyim. Ozellikle 15 20 yas arasi kizlarin siparis edip 1 catal alip biraktigi yemek ve tatlilari gorseniz aglarsiniz.
Basta biz tadi mi kotu diye endiselendik. Hatayi kendimde aradim. Servis elemanlarini yonlendirdik. Yemeyenlere sor begenmemislerse yeniden yapalim diye... durum sandigimiz gibi degil
Diyetteyim diyor bir catal alip birakiyor 35 40 tl lik yemegi. Daha cok 18 22 tl arasi olan tatlilarda bunu goruyoruz. Ama ortaya bir adet soylenmiyor. Toplam 1 tane bile bitirmeyecekler 4 tane ayri ayri siparis
...
Allah affetsin.
Bende sosyal medya kullanmiyorum ama cevremde fazla fazla gorutorum ne yazik kiBenim etrafımda öyle insanlar yok gösteriş meraklısı belki de face ya da instagram gibi şeyler kullanmadığım için görmüyorum. Bir de yardım edelim tabii çok güzel ama nereye kadar daha köklü bir çözüm gerekmez mi?
Ben cozememistim olayi sosyal medya kullanmadigimdan algilayamadimİnstagram o pastalarin fotograflariyla dolu ama iste malesef
Reklamın iyisi kötüsü olmaz demişlerdir: ))Biz bulasik makinesi alirken kaşık catal takimi hediye idi eşim hediyesini almazsak nekadar olur dedi 250 tl düşürdüler fiyati.
Ee hani hediye idi bu.....
Kullanmıyorum deyince de teknoloji cahili oluyor adımız..Bende sosyal medya kullanmiyorum ama cevremde fazla fazla gorutorum ne yazik ki
Asıl dikkate aldiginiz icin ben tesekkur ederim konuyu goren biri kabul etsede etnesede aklinin bi kenarinda durumun farkindaligi olacagini dusunuyorumBu arada çok güzel bir konu olmuş.konu sahibine yaklaşımından dolayı teşekkür ederim kendi adima. .
Maalesef oyle hakikaten kullanmiyirum nasil kyllanildiginida bilmiyorum ama keske twk cahilligim bu olsa diye dusunuyorumKullanmıyorum deyince de teknoloji cahili oluyor adımız..
Bahsettigin diger her sey de oyle.Cocuklarina falan kiymet verdikleri yok.Cocuklar kendi dogumgunlerinde perisan oluyorlar,sıkıntıdan patlyolarlar.Gercekten cocuk icin bir sey yapmak isteyen arkadaslariyla bir oyun salonuna,bir drama atolyesine falan goturur.Gosteris bencillestiriyor insanlari.Bu arada konu cok iyi oldu.Uzun zamandir bu konu hakkinda konusmak istiyordum ancak benimle ayni fikirde kimseyi gormedim.Genelde elestirilen ben oluyorumBen cozememistim olayi sosyal medya kullanmadigimdan algilayamadim
Maalesefki sadece fotografi cekilsin diye alindigini sinradan algilayabildim
Aslında soyle bir aci gercekte var ne yazikki eskiden tv insanlari aileyi bir birinden koparan bir unsyrdu simdi birlesfiren bir unsur gibi- evet haklısınız bence..eskiden evinde televizyon olan kraldi, zengindi.şimdi tv yi evden atmak cesaret gerektiren bise oldu..
Hanımlar hepiniz kendinizi sistemin dışında gibi anlatmissiniz ama üzgünüm hepiniz kapitalist düzenin bir parcasisiniz.Yalnızca 3 çantanız olması veya başkasının para harcadığı şeylere sizin harcamıyor olusunuz sizi daha az tüketici
yapmıyor. Size de hitap eden şeyler mutlaka vardır. Hepimiz birbirimizi eleştiriyoruz ama kendimizi görmüyoruz. Şöyle bir etrafınıza bakın bakalım satın almış olduğunuz şeylerin kaçı olmazsa olmaz diyebileceginiz hayati şeyler. İhtiyacım olmayan şeyi almam derken bile gerçekten ihtiyacınız olduğuna emin misiniz? Yoksa öyle mi düşünmeniz isteniyor?
Aman neyse bu konu bdv için fazla derin. 200 senelik konu.
Şöyle bir baktim olamasada olur diyecek sadace bir çiçek gördüm etrafimda oda hediye...birde mutfakta meyve sıkacagi var onu da 1 yil kullanip kaldirdik çocuklar büyüyünce.Almasakta olurmuş...Hanımlar hepiniz kendinizi sistemin dışında gibi anlatmissiniz ama üzgünüm hepiniz kapitalist düzenin bir parcasisiniz.Yalnızca 3 çantanız olması veya başkasının para harcadığı şeylere sizin harcamıyor olusunuz sizi daha az tüketici
yapmıyor. Size de hitap eden şeyler mutlaka vardır. Hepimiz birbirimizi eleştiriyoruz ama kendimizi görmüyoruz. Şöyle bir etrafınıza bakın bakalım satın almış olduğunuz şeylerin kaçı olmazsa olmaz diyebileceginiz hayati şeyler. İhtiyacım olmayan şeyi almam derken bile gerçekten ihtiyacınız olduğuna emin misiniz? Yoksa öyle mi düşünmeniz isteniyor?
Aman neyse bu konu bdv için fazla derin. 200 senelik konu.
Demekki aklinizdaki dusuncede yalniz degilmisdiniz bizim gibi dusunenlerinde oldugunu gormus olduk bu vesileyleBahsettigin diger her sey de oyle.Cocuklarina falan kiymet verdikleri yok.Cocuklar kendi dogumgunlerinde perisan oluyorlar,sıkıntıdan patlyolarlar.Gercekten cocuk icin bir sey yapmak isteyen arkadaslariyla bir oyun salonuna,bir drama atolyesine falan goturur.Gosteris bencillestiriyor insanlari.Bu arada konu cok iyi oldu.Uzun zamandir bu konu hakkinda konusmak istiyordum ancak benimle ayni fikirde kimseyi gormedim.Genelde elestirilen ben oluyorum
Allah tableti telefonu aratmasin ozaman dimiAslında soyle bir aci gercekte var ne yazikki eskiden tv insanlari aileyi bir birinden koparan bir unsyrdu simdi birlesfiren bir unsur gibi
Cunku herkesin gozu kendi telsfonubda tabletinde bilgisayarinda en azindan hep beraber tv izlemekte ailenin hwp beraber bisey yaptigini gosteren birsey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?