Nolur Şu Kapitalizmin Sonunu Getirelim

Benim etrafımda öyle insanlar yok gösteriş meraklısı belki de face ya da instagram gibi şeyler kullanmadığım için görmüyorum. Bir de yardım edelim tabii çok güzel ama nereye kadar daha köklü bir çözüm gerekmez mi?

Ne guzel dudunmussunuz keske sosyal medyada gereksiz bir cok sey insanin gozune sokulacagina birazda boyle seylere yonlendirseler toplumu

Evet reklam yapiasin tabiki ama toplumdada bir bilinc olusturulsun isterdim

Hanımlar hepiniz kendinizi sistemin dışında gibi anlatmissiniz ama üzgünüm hepiniz kapitalist düzenin bir parcasisiniz. Yalnızca 3 çantanız olması veya başkasının para harcadığı şeylere sizin harcamıyor olusunuz sizi daha az tüketici
yapmıyor. Size de hitap eden şeyler mutlaka vardır. Hepimiz birbirimizi eleştiriyoruz ama kendimizi görmüyoruz. Şöyle bir etrafınıza bakın bakalım satın almış olduğunuz şeylerin kaçı olmazsa olmaz diyebileceginiz hayati şeyler. İhtiyacım olmayan şeyi almam derken bile gerçekten ihtiyacınız olduğuna emin misiniz? Yoksa öyle mi düşünmeniz isteniyor?
Aman neyse bu konu bdv için fazla derin. 200 senelik konu.

Evet çocuklar ozeniyor çok bizimki yeni yeni başladı ozenmeye. Kendini eksik hisetmesin diye hic birseyini eksik etmiyorum .Fazlasina ihtiyacimiz olmadiginida bir yandan anlatmaya çalışıyorum.

Ne guzel dudunmussunuz keske sosyal medyada gereksiz bir cok sey insanin gozune sokulacagina birazda boyle seylere yonlendirseler toplumu

Evet reklam yapiasin tabiki ama toplumdada bir bilinc olusturulsun isterdim
Bukadar gosterise duskun olmayanlarin elestirildigi bir toplumu bilinclendirmek mumkun degil.Mesela oglum icin o zimbirtilardan yapmadim diye cok garipsendim.Hatta bunlari yapmayinca bebegini onemsemiyo oluyosun.Nekadar da duygusuz oluyorsun.Bunlara gülüp gecebilmek onemli olan.Ama malesef toplum ne der anlayisiyla buyutulmus bir nesiliz.

- evet haklısınız bence..eskiden evinde televizyon olan kraldi, zengindi.şimdi tv yi evden atmak cesaret gerektiren bise oldu..

İnstagram o pastalarin fotograflariyla dolu ama iste malesef

Bende sosyal medya kullanmiyorum ama cevremde fazla fazla gorutorum ne yazik ki

Inanin yardim etmek isteyince yardim edeceginiz kisiyi bi bakiyorsunuz yaninizda yamacinizda gorebiliyorsunuz

Ne bileyim anne yada babasi hayatta okmayan bi cocuga aylik 50 tl

Yada ne bileyim maddi durumu kotu bir lise yada univwrsite ogrencisine aylik 100 tl

Duzwnli yardima durum yoksa kis gununde ayaginda terlikle gordugunuz cocuga bi ayakkabi yada elleri ciplak bir cocuga bi eldiven yapilabilecsk o kadar cok sey var ki

Bu arada çok güzel bir konu olmuş.konu sahibine yaklaşımından dolayı teşekkür ederim kendi adima. .

Bu arada çok güzel bir konu olmuş.konu sahibine yaklaşımından dolayı teşekkür ederim kendi adima. .
Asıl dikkate aldiginiz icin ben tesekkur ederim konuyu goren biri kabul etsede etnesede aklinin bi kenarinda durumun farkindaligi olacagini dusunuyorum

Yada magazada gereksiz birseue el atarken belki bir dakikada olsa dusunecek diye umit ediyorum

Ben cozememistim olayi sosyal medya kullanmadigimdan algilayamadim

Maalesefki sadece fotografi cekilsin diye alindigini sinradan algilayabildim
Bahsettigin diger her sey de oyle.Cocuklarina falan kiymet verdikleri yok.Cocuklar kendi dogumgunlerinde perisan oluyorlar,sıkıntıdan patlyolarlar.Gercekten cocuk icin bir sey yapmak isteyen arkadaslariyla bir oyun salonuna,bir drama atolyesine falan goturur.Gosteris bencillestiriyor insanlari.Bu arada konu cok iyi oldu.Uzun zamandir bu konu hakkinda konusmak istiyordum ancak benimle ayni fikirde kimseyi gormedim.Genelde elestirilen ben oluyorum

- evet haklısınız bence..eskiden evinde televizyon olan kraldi, zengindi.şimdi tv yi evden atmak cesaret gerektiren bise oldu..
Aslında soyle bir aci gercekte var ne yazikki eskiden tv insanlari aileyi bir birinden koparan bir unsyrdu simdi birlesfiren bir unsur gibi

Cunku herkesin gozu kendi telsfonubda tabletinde bilgisayarinda en azindan hep beraber tv izlemekte ailenin hwp beraber bisey yaptigini gosteren birsey

Söylediklerinize katılmakla birlikte sadece "Tüketici" kısmına vurgu yapmak istiyorum. Bilinçli tüketici olmak gerekiyor, esas mesele bu. Neyi ne için aldığını bilmek, bir ürünün fonksiyonlarını-getirisini irdelemek, neyin amaç neyin araç olduğunu ayıklamak gerekiyor.

Şöyle bir baktim olamasada olur diyecek sadace bir çiçek gördüm etrafimda oda hediye...birde mutfakta meyve sıkacagi var onu da 1 yil kullanip kaldirdik çocuklar büyüyünce.Almasakta olurmuş...

Nekadar şikayetçi olsakta bu işin icinden çıkamıyoruz iste.

Demekki aklinizdaki dusuncede yalniz degilmisdiniz bizim gibi dusunenlerinde oldugunu gormus olduk bu vesileyle

Allah tableti telefonu aratmasin ozaman dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…