- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
- 178
- Konu Sahibi greengirll
-
Evlenince bazı kadınlar eş odaklı yaşıyor ,çok taviz veriyor ,ayrıca aileyi de ihmal ediyor ..bana kalırsa değmez ..esin yokken ailen vardı ve eminim binbir zorlukla buyuttuler seni ..emeğe saygısızlık oluyor Bu biraz ..o sebeple denge kurmak önemli ..aynen dediğiniz gibi oldu....bu olaylardan sonra ben kafamı dinlemek ve danışmana gitmek amacıyla şehir dışına çaktım akrabalarımın yanına. ilaç tedavisine başladım, eşimle konuştum, sakinleştim ve 6 aydan fazladır ailesi hakkında tek kelime etmedim. görümcem olaylara karışmamıştı, onları davet ettim ağırladım vs vs.kendi aileme zaman ayırmaya başladım meğersem ne kadar ihmal etmişim hepsini...uzman sayesinde nasıl büyük bir depresyona girdiğimi bir kez daha gördüm. şu an çok daha iyiyim. bakalım sabrediyorum sonu nereye varacak? eşim aslında kötü niyetli değil ama kinci...ve hayatı boyunca ailesinden ayrılmayan bir ana kuzusu olduğundan her şeyi annesine anlatmayı huy edinmiş. umarım bu huyunun bizi neredeyse bitireceğini anlamıştır....
Aileyle üstesinden gelemeyeceklerin hariç birşeylerı paylaşmak büyük hata ..neyse ki farkına varmışsın ..sen eşinle iyi olursun ama ailen yapılanları unutmayıp, kin tutar ..ah evet maalesef...bakalım zaman her şeyi gösterecek bu konuyu zamanla güncellemek istiyorum sonum ne olacak merak ediyorum...bende üzüldükçe anneme anlatırdım ama bunun ne kadar büyük bir hata olduğunu anladım çünkü anneler direkt evlatlarını savunmaya geçiyor... eşim düzelmezse beni zaten sevmiyor ve umursamıyor demektir o yüzden evli kalmanın da hiç bir mantığı yok.
kv en başından beri bizi idare etmeye çalıştı. gidin gidin gelin gelin şöyle yapın böyle yapın. buna fırsat veren kişi hep eşim.
Evlenince bazı kadınlar eş odaklı yaşıyor ,çok taviz veriyor ,ayrıca aileyi de ihmal ediyor ..bana kalırsa değmez ..esin yokken ailen vardı ve eminim binbir zorlukla buyuttuler seni ..emeğe saygısızlık oluyor Bu biraz ..o sebeple denge kurmak önemli ..
Mesela benim eşim babamdan daha önemli olmadığını bilir ..Bunu bilerek evlendi zaten benimle ..eşimin yeri ayrı ,babamın yeri ayrı ,bu farklı bir mesele ama hayatımın merkezinde olmadığını bildiği için çok daha fazla saygılı ..bugüne kadar ne ailesinden bana ne benden ailesine tek laf getirmedi ..Hiç sevmem , o da sevmez ve çok dikkat eder ..ikimiz de denge kurabilen ve koruyabilen insanlarız. .şimdi bunları söylüyorum diye sanma ki dertsiz bir insanım ..ben de farklı şeylerle sınanıyorum. .kimse 4/4 lük yaşamıyor ..önemli olan ruh sağlığını koruyarak sağlıklı bir hayat yaşamak ..yoksa sorunlar hep var olacak hayatımızda. .
katılıyorum. şimdiden sonra yap . geç değil .evet aynen yeni bir düzene alışırken, kendini iş -ev -eş arasında hapsedip aileyi ihmal etmemek lazım. ama ailemin de çok hataları oldu. kv ile uğraştığım kadar annem de çok fazla müdahil olmak istedi, çareyi uzaklaşmakta buldum. annemde aman uzak durayım kendimi ağırdan satayım mantığı yok. ikimizde de aynı huy, karşı tarafın üzerine düşüyoruz aman bir hata yaptım mı öğreneyim diye karşı tarafı zorlayıp iyice bi tarafını kaldırıyoruz. oysa trip yapıp umursamasak belki kıymetli olacağız. bu da karşı tarafa değer vermemizden ötürü oluyor. hayır oysaki bu şekilde daha kıymetsiz oluyoruz.
Aileyle üstesinden gelemeyeceklerin hariç birşeylerı paylaşmak büyük hata ..neyse ki farkına varmışsın ..sen eşinle iyi olursun ama ailen yapılanları unutmayıp, kin tutar ..
ilişkini kilitli kapılar ardında yaşa,kimseyi içeri sokma .. haber alma ,haber verme ..Hee baktın olmuyor ,aç kapıları gitsin ..hayat kısa ,kimse uğruna heba olmayı haketmeyecek kadar hemde ..
Esinin yaşı mi küçük aklı mi ? Erkekler annesi de olsa idare edilmeyi pek sevmezler ..bu şekilde eş değil arkadaş olursunuz ancak ..annesi ne zaman çeker üstünüzden elini ,o zaman aile olmaya başlarsınız ..şu durumda çocuk sahibi olmanitavsiye etmem ..dogurduktan sonra çocuk onların olur, sen el olmaya devam edersin ..
Tedavi iyi hoş da neden bireysel ? Çift terapisi almalısınız ..
5 yıllık evliyim eşim çocuk istemiyor doğru. kv nin o lafı daha evlenmemizden önceydi. son kısım da benim tahminim gibi eşimin benden uzak durması sebebiyle. çünkü özel hayatımızda hiç bir sorunumuz yoktu, ne zaman bu aile sorunları başladı tökezledi tökezledi ve sonunda bu hale geldik...5 yıllık evlisin . çocuk istemiyor eşin . kv de şimdiki evlilikler uzun sürmüyor çocuk yapmayın diyor. 5 sene geçmiş yine de eşin korkuyor hamile kalmandan öyle mi. yanlış mı anladım .
ne zaman ki eşiniz annesinin ağzına bakmaz . o zaman mutlu olabilirsiniz . yoksa böyle sokma akılla yürümez bu evlilik . yazık size. bu kadar çabalamaya değse bari.5 yıllık evliyim eşim çocuk istemiyor doğru. kv nin o lafı daha evlenmemizden önceydi. son kısım da benim tahminim gibi eşimin benden uzak durması sebebiyle. çünkü özel hayatımızda hiç bir sorunumuz yoktu, ne zaman bu aile sorunları başladı tökezledi tökezledi ve sonunda bu hale geldik...
aynen öyle. benim sıkıntım da bu zaten. bunu nasıl anlayabilirim? eşim de annesi de çok güzel rol yapar. eşim bana annesini karıştırmıyor gibi görünüp gayet herşeyi de aktarabilir... gerçi ben yaradana güveniyorum anlarım bir şekilde...evet geriye bakıyorum 5 senelik evlilikte hep sorun sıkıntı, ve hepsi aynı şeyler. eşimin yakın bir arkadaşı var bizden sonra evlendi boşanmışlar, aynı konulardan sanırım, onunla konuşmuş ve çok etkilenmişti, umarım biraz ders almıştır.ne zaman ki eşiniz annesinin ağzına bakmaz . o zaman mutlu olabilirsiniz . yoksa böyle sokma akılla yürümez bu evlilik . yazık size. bu kadar çabalamaya değse bari.
Sanki sen bana özel mesaj atmıştın ve çocuğum var ,tedavi görüyorum ,eşim onu benden alabilir mi, demiştin ..yanlış hatırlıyor olabilirim ,tekrar okuyayım ..evet annem zaten beni korumaya çalıştı, benden habersiz gitti kv ile yüzleşti falan keşke gitmeseydi....hiç bir sonuç çıkmadı artık neler konuşulduysa annem ben üzülmeyim diye çok anlatmıyor ama kadın hasta olup yataklara düştü.
eşimin aklı küçük...40 küsür yaşında eşim. dışardan baksanız yönetici konumda kariyerli aklı başında biri. aile konusunda fos... ya öyle bir huyu varki mesela,iş meselelerinde hep benden akıl alır. aile meselelerinde de annesinden demek ki. oysa istiyorum ki kendi karar versin kendi düşünsün. tamam bende akıl almayı severim değişik bir bakış açısıdır ama birebir hepsini alıp uygulamam. eşim pek hayatı tanımamış, dışarda okumamış küçük bir çevrede büyümüş gibi.ben ise üniversiteyi dışarda okudum vs vs derken bayağ bir hayat görüşüm genişledi. eşimde hala ve hala o çekingenlik var gibime geliyor.
çocuk meselesine gelince..evet eşim sorunlar başladıktan sonra çocuk meselesini tamamen kapattı. diyorum ya birliktelik dahi yok uzun zamandır. bir kaç kere hamile miyim diye test vs yaptım eşim hiç istemedi farkettim bence annesi onada akıl vermiştir aman hamile kalmasın diye.
tedavi beraber gittik ama doktorun sizin tek sorununuz senin annen dedi eşime :) sonra ben başka danışmana gidip birebir tedavi gördüm çok daha iyi oldu bence böylesi.
Sanki sen bana özel mesaj atmıştın ve çocuğum var ,tedavi görüyorum ,eşim onu benden alabilir mi, demiştin ..yanlış hatırlıyor olabilirim ,tekrar okuyayım ..
40 yaş üstü ,sokma akıllı bir koca ??? Şok üstüne şok ! Bence çok da uğraşma ,ben küçük birşey sanıyordum ..bu yaştan sonra çok da değiştiremezsin , okumak cehaleti alır ,eseklik baki kalır ...yanlışlar silsilesi. .keşke 5 yıl sabretmeseydin çocuk da yokken ..
Sana kolaylıklar diliyorum ..sürecin uzun ve zor ..
Yoo hayır ,neden yanlış anlıyorsun ? Hemen tırnaklarını çıkarma ..yazımın başında ve sonunda emin olmadığımı bildiren kelime ve cümleler var ..değilim ,yanlış hatırlıyorsun ,dersin ,olur biter ..hayır ben size özel mesaj atmadım çocuğum da yok... çok sert değil mi bu yazdıklarınız ?
hayır estağfurullah. yanlış hatırladınız diye kızmadım ki... sokma akıllı koca,eşeklik baki kalır... bu lafları yazan sizsiniz. burda bahsettiğimiz kişi ne olursa olsun şu an benim eşim. yardımcı olmaya çalışıyorsunuz teşekkür ederim ama bu ithamlarda değil lütfen.Yoo hayır ,neden yanlış anlıyorsun ? Hemen tırnaklarını çıkarma ..yazımın başında ve sonunda emin olmadığımı bildiren kelime ve cümleler var ..değilim ,yanlış hatırlıyorsun ,dersin ,olur biter ..
Pardon da yazdiklarimin nesinde yanlışlık var ? Esin annesinin direktifleriyle evliliğini zora sokmuyor mu ? Bunun için sokma akıl dedim yani kendi fikirleriyle değil de annesinin fikirleriyle hareket ediyor ..eseklik baki kalır derken de eşine eşek demedim durumun vehametinden bahsettim. .sen ne yaparsan yap bu adam değişmez manasında ..önce bir okuduğunu anla hanımefendi. ..senin kocişine hakaret eden yok. .bana ne hem ? Fikir istedin fikir verdik ..hayır estağfurullah. yanlış hatırladınız diye kızmadım ki... sokma akıllı koca,eşeklik baki kalır... bu lafları yazan sizsiniz. burda bahsettiğimiz kişi ne olursa olsun şu an benim eşim. yardımcı olmaya çalışıyorsunuz teşekkür ederim ama bu ithamlarda değil lütfen.
yok inanın kocişci birisi asla değilim. ama yapım gereği bu tarz kelimelerden hoşlanmıyorum. fikriniz için teşekkür ederim bu kadar keskin dil size zarar getirir bu da benim şahsi fikrim...Pardon da yazdiklarimin nesinde yanlışlık var ? Esin annesinin direktifleriyle evliliğini zora sokmuyor mu ? Bunun için sokma akıl dedim yani kendi fikirleriyle değil de annesinin fikirleriyle hareket ediyor ..eseklik baki kalır derken de eşine eşek demedim durumun vehametinden bahsettim. .sen ne yaparsan yap bu adam değişmez manasında ..önce bir okuduğunu anla hanımefendi. ..senin kocişine hakaret eden yok. .bana ne hem ? Fikir istedin fikir verdik ..
canım eşine hiç bir şey anlatma. ser ver sır verme. kadınlar çok anlatmayı sever . anlatma bi şeyini.aynen öyle. benim sıkıntım da bu zaten. bunu nasıl anlayabilirim? eşim de annesi de çok güzel rol yapar. eşim bana annesini karıştırmıyor gibi görünüp gayet herşeyi de aktarabilir... gerçi ben yaradana güveniyorum anlarım bir şekilde...evet geriye bakıyorum 5 senelik evlilikte hep sorun sıkıntı, ve hepsi aynı şeyler. eşimin yakın bir arkadaşı var bizden sonra evlendi boşanmışlar, aynı konulardan sanırım, onunla konuşmuş ve çok etkilenmişti, umarım biraz ders almıştır.
ben kimsenin açığını aramadığım için onları da öyle sandım ama değil...ki ben onların o kadar çok açığını biliyorum ki aile meselelerini. Allah büyük yukarda...canım eşine hiç bir şey anlatma. ser ver sır verme. kadınlar çok anlatmayı sever . anlatma bi şeyini.
anlatma bakalım . anlatmazsan çoook rahat edersin emin ol.ben kimsenin açığını aramadığım için onları da öyle sandım ama değil...ki ben onların o kadar çok açığını biliyorum ki aile meselelerini. Allah büyük yukarda...
3 maymunu oynamak lazım aslındaanlatma bakalım . anlatmazsan çoook rahat edersin emin ol.
ketum olmayı dene bakalım biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?