- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
- 178
- Konu Sahibi greengirll
Evlenince bazı kadınlar eş odaklı yaşıyor ,çok taviz veriyor ,ayrıca aileyi de ihmal ediyor ..bana kalırsa değmez ..esin yokken ailen vardı ve eminim binbir zorlukla buyuttuler seni ..emeğe saygısızlık oluyor Bu biraz ..o sebeple denge kurmak önemli ..aynen dediğiniz gibi oldu....bu olaylardan sonra ben kafamı dinlemek ve danışmana gitmek amacıyla şehir dışına çaktım akrabalarımın yanına. ilaç tedavisine başladım, eşimle konuştum, sakinleştim ve 6 aydan fazladır ailesi hakkında tek kelime etmedim. görümcem olaylara karışmamıştı, onları davet ettim ağırladım vs vs.kendi aileme zaman ayırmaya başladım meğersem ne kadar ihmal etmişim hepsini...uzman sayesinde nasıl büyük bir depresyona girdiğimi bir kez daha gördüm. şu an çok daha iyiyim. bakalım sabrediyorum sonu nereye varacak? eşim aslında kötü niyetli değil ama kinci...ve hayatı boyunca ailesinden ayrılmayan bir ana kuzusu olduğundan her şeyi annesine anlatmayı huy edinmiş. umarım bu huyunun bizi neredeyse bitireceğini anlamıştır....
Mesela benim eşim babamdan daha önemli olmadığını bilir ..Bunu bilerek evlendi zaten benimle ..eşimin yeri ayrı ,babamın yeri ayrı ,bu farklı bir mesele ama hayatımın merkezinde olmadığını bildiği için çok daha fazla saygılı ..bugüne kadar ne ailesinden bana ne benden ailesine tek laf getirmedi ..Hiç sevmem , o da sevmez ve çok dikkat eder ..ikimiz de denge kurabilen ve koruyabilen insanlarız. .şimdi bunları söylüyorum diye sanma ki dertsiz bir insanım ..ben de farklı şeylerle sınanıyorum. .kimse 4/4 lük yaşamıyor ..önemli olan ruh sağlığını koruyarak sağlıklı bir hayat yaşamak ..yoksa sorunlar hep var olacak hayatımızda. .