nolur akıl verin

ee tam olarak sorun ne şimdi?

annesinden kalıtsal olabilir, kv bir çok ilaç kullanıyor ama benim yanımda konuşulmuyor tabi. bilmiyordum evlenmeden önce ailem eşimle çok fazla birlikte zaman geçirmeme izin vermedi, çok az bir zamanda tanıyıp evlendim. çok baskıcı bir babam var

ee tam olarak sorun ne şimdi?
sorun şu ki: şu an araftayım. eşimle şu an iyiye giden bir durum söz konusu olsa da, eşimle geçirdiğim 5 yılın sonucunda sürekli aynı olayları yaşadığımdan bazen kafam karışıyor, çaresizliğe kapılıyorum , bunalıyorum. Konumun başlığı gibi akıl almak için açtım konuyu. Belki bir kaç kişi kendinden, çevresinden örnek verir de biraz moral depolar geleceğe ümitle bakarım dedim. Hata mı yaptım?

Bu kadar sıkıntının arasında ,eşin ve kayınvalidenin iletişimine mi taktın sadece ?

Bence daha önemli sorunların var ..

Bu arada anne-oğul arasındaki durum seni ilgilendirmez. Müdahil olma lütfen !

Hep onların etkisiyle işte halbuki daha çok zaman geçirip iyice tanısaydın ailenin de tutumu yanlış Baba'nın sonuçta tanımadan evlenemezsin kısıtlaması Hatalı

Bu kadar sıkıntının arasında ,eşin ve kayınvalidenin iletişimine mi taktın sadece ?

Bence daha önemli sorunların var ..

Bu arada anne-oğul arasındaki durum seni ilgilendirmez. Müdahil olma lütfen !
kv eşimden herşeyi öğrenip bine bin katarak beni herkese şikayet ettiği için ilgilendirir hanımefendi kusura bakmayın!

kv eşimden herşeyi öğrenip bine bin katarak beni herkese şikayet ettiği için ilgilendirir hanımefendi kusura bakmayın!
Ama bu da seni ilgilendirmez ki ! O onun fitne fücurluğu. . Kaliteni bozmaz, kimseyle yuz göz olmazsan kayinvaliden kendini rezil eder ,prim vermeye gerek var mi ?lütfen şu çevre baskısını takma ,o zaman daha iyi hissedeceksin emin ol ..her zaman söylerim ,kapını kapattığın vakit dışarda kalanlar için ,iceridekilerin huzuru bozmak büyük bencillik ..

hayır hata değil de adam çabalıyormuş yani. sen de eskiyi unt artık. sürekli aynı sorunları kafaya takarsan ilerleyemezsiniz ki

Zaten kimseden yüz bulamadı, kimseyi yanına çekemedi benim hakkımda...Ne olursa olsun hangi aile kendi akrabasını başkasına satar? Hele ki çok şükür kendi ailemde böyle yapacak bir birey yok. Bir de düşünsenize ben etrafımda hiç bir kayınvalidenin gelinini ulu orta şikayet ettiğini görmedim, duymadım...Sizin dediğiniz son cümleyi bana kendi ailem de söylüyor yani kapını kapat, ama ben eşimin kapımızın içerisinde olanları annesine anlattığını öğrendiğimden beri huzursuz ve eşime karşı da güvensizim..Bundan sonra akıllandım, o istediğini söylesin herkese ben ağzımı açıp karşılık dahi vermeyeceğim...

Bak işte ben de son cümleni uygulamanı istemiştim , anlamış olman güzel !
Ayrıca kayinvalidenden önce esinin tutarsizliklariyla ilgilen ..evinde konuşulanı orda burda anlatmak ne demek ? Bence çok güzel bir ayarı hakediyor ..bunun önüne geçmek için ne gerekiyorsa yap ,kayinvaliden kendi kendine çok bişey yapamaz,oğlundan destek alıyor ..eşini bundan vazgeçirip yanına çekersen ,sorunların azaldığını göreceksin ..o zaman cesaret edemez konuşup huzur bozmaya ,bu sefer oğlundan çekinir ..

evet tam olarak da yapmak istediğim bu. ama ben salak ben eşimin annesine anlattığını yeni anladım çünkü o anlatmasa bu kadar ayrıntıyı nereden bilecek. cümlelerine kadar birbirleri ile aynı konuşuyorlardı. şu an ses seda yok ne eşimden ne kv den...

asıl yardım istediğim konu da bu aslında, kafam o kadar karışık ki tam anlatamadım kendimi sanırım siz anlamışsınız çok teşekkür ederim... eşimi yanıma çekmek için onun istediği gibi davranıyorum güleryüzlü sıcakkanlı onun dikkat ettiği şeylere dikkat ediyorum ama halen eşimin annesinin yanında olup olmadığını anlatıp anlatmadığını emin olamıyorum

ayrıca kv nin eşime sakın çocuk yapma vs dediğini tahmin ediyorum, bir kaç kere hamilelik şüphesi yaşamıştım eşim bence bu yüzden birlikte olmaya korkuyor aman hamile kalırım diye... zaten kv nin ağzından daha biz evlenmeden ay şimdiki evlilikler hep sıkıntılı inşallah ayrılmazsınız, ay hemen çocuk falan yapmayın der dururdu. eşimin beynine işlemiş kadın. of şu an o kadar soğudum ki ikisinden.

ŞU DÜŞÜNCE İLE DEVAM ETMELİ MİYİM SİZCE: madem bu kadar üzüldüm acı çektim, madem de evliliğimi şu an bitirmiyorum, eskisi gibi duygusal bakmayıp, evliliğimi mantıken yürütüp yani mantıklı duygusal olmayan adımlar atıp bir yandan da eşimi gözlemeliyim. Baktım istediğim kıvama geliyor devam.. Yoksa iyi bir ayar sonrası allah kerim..

Hakkını yedirmeden ılımlı olmaya devam et ..Asla annesinin arkasından konusma ,şikayet ettiğin pozisyona kendin düşersin ..annesinden sana laf getirirse dinlemek istemedigini söyle, aynı şekilde senden laf götürmesine de izin verme ..bir süre sonra doğru olanın bu olduğunu anladığında çirkin davranışından utanır ..yalnız bir müddet sabretmen gerekecek ..huylu huyundan vazgeçmez, iyi bir muhteviyatı varsa belki bir şansın olabilir. .

Sürekli kavga edip annesini de olaylara dahil edince kin tutar ,inada bindirir ,dertlesiyorum ayağına mahremini annesine açar ..tabi bu bilgiler hızla yayılır ..sana gelene kadar şekil değiştirir ,sen de hazmedemeyecegine göre bu artık bir döngü oluşturur ve bir daha da içinden çıkamazsınız. Bunu da iyi bir boşanma temizler ..

O kayınvalide ve eşle senin işin çok zor ..acilen boşanmaları lazım ,beyin olarak ! Zaten bir adam ana kuzusuysa ,karısı ,en başından yalnız ve mutsuz bir evliliğe mahkumdur ,bosanmadigi sürece ..millet olarak acı severiz ,bol yeriz ...

Evet ,ikinci paragraf mantikli yalnız son cümle ofsayt! Bu kadar şeyin üstüne ayara gerek yok ..dilekçeyi firlativerirsin suratına ..anası çeksin nazını ..

aynen dediğiniz gibi oldu....bu olaylardan sonra ben kafamı dinlemek ve danışmana gitmek amacıyla şehir dışına çaktım akrabalarımın yanına. ilaç tedavisine başladım, eşimle konuştum, sakinleştim ve 6 aydan fazladır ailesi hakkında tek kelime etmedim. görümcem olaylara karışmamıştı, onları davet ettim ağırladım vs vs.kendi aileme zaman ayırmaya başladım meğersem ne kadar ihmal etmişim hepsini...uzman sayesinde nasıl büyük bir depresyona girdiğimi bir kez daha gördüm. şu an çok daha iyiyim. bakalım sabrediyorum sonu nereye varacak? eşim aslında kötü niyetli değil ama kinci...ve hayatı boyunca ailesinden ayrılmayan bir ana kuzusu olduğundan her şeyi annesine anlatmayı huy edinmiş. umarım bu huyunun bizi neredeyse bitireceğini anlamıştır....

ah evet maalesef...bakalım zaman her şeyi gösterecek bu konuyu zamanla güncellemek istiyorum sonum ne olacak merak ediyorum...bende üzüldükçe anneme anlatırdım ama bunun ne kadar büyük bir hata olduğunu anladım çünkü anneler direkt evlatlarını savunmaya geçiyor... eşim düzelmezse beni zaten sevmiyor ve umursamıyor demektir o yüzden evli kalmanın da hiç bir mantığı yok.

kv en başından beri bizi idare etmeye çalıştı. gidin gidin gelin gelin şöyle yapın böyle yapın. buna fırsat veren kişi hep eşim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…