- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.291
- 598
- Konu Sahibi greengirll
-
eskisine göre bana karşı çok daha ilgili ve sıcak. aynı evde kapı duvar yaşadığımız günler oldu. aşkım vs demeye başladı gece yatarken sarılmaya başladı. normalde bir yatağın iki ucunda yattık aylarca...konuşma arasında söylediğim şeylerden bana hediyeler almış ufak tefek.
annesinden kalıtsal olabilir, kv bir çok ilaç kullanıyor ama benim yanımda konuşulmuyor tabi. bilmiyordum evlenmeden önce ailem eşimle çok fazla birlikte zaman geçirmeme izin vermedi, çok az bir zamanda tanıyıp evlendim. çok baskıcı bir babam varokb yi biliyorum fena bir hastalık Allah yardımcın olsun o tip hastalıklar ancak dizginlenebiliyor ilaçla falan. peki evlenmeden önce böyle değil miydi? çünkü o hastalık genelde kalıtsal falan oluyor yani önceden de vardır muhakkak
sorun şu ki: şu an araftayım. eşimle şu an iyiye giden bir durum söz konusu olsa da, eşimle geçirdiğim 5 yılın sonucunda sürekli aynı olayları yaşadığımdan bazen kafam karışıyor, çaresizliğe kapılıyorum , bunalıyorum. Konumun başlığı gibi akıl almak için açtım konuyu. Belki bir kaç kişi kendinden, çevresinden örnek verir de biraz moral depolar geleceğe ümitle bakarım dedim. Hata mı yaptım?ee tam olarak sorun ne şimdi?
Bu kadar sıkıntının arasında ,eşin ve kayınvalidenin iletişimine mi taktın sadece ?Kızlar merhaba. Konu evliliğim, hayatım...Dışardan hiç bir sorun yok gibi görünen ama dışı seni içi beni yakar diyeceğim bir evliliğim var. Eşimle 5 senedir evliyiz ve ilk yıldan sonra kv kaynaklı sorunlar yaşadık, bu sorunların en sonuncusu en şiddetlisi oldu ve o günden bu yana eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Eşim benim yanımda ailesiyle ilgili bir şey söylemiyor ben de sormuyorum ama görüşüyor konuşuyordur diye düşünüyorum çünkü aynı ildeyiz yakınız. Zaten kv de her şeyi didikleyen birisi, eşim de tipik bir anakuzusundan hallice. Başa dönersek eşimle çok çabuk evlendik, saftım o zamanlar iki ilgiye hemen kanıyordum, ailem de çok baskıcıydı çalışıyor olduğum halde arkadaşlarımla dışarı bile zor çıkardım. Evlilik benim için özgürlük kapısı, büyüme olgunlaşma sosyalleşme... kapısı gibi görünüyordu. Evlenene kadar tatile bile gitmeme izin vermedi ailem düşünün. Çalışıyorum ama hem çok stresli hem bol ayak kaydırmalı kurtlar sofrası bir sektör, yeni evlenmişim, herkes bir şeyler bekler, kendi ailemde bir çok sıkıntı ortaya çıktı hastalık vs derken karman çorman sıkıntılı bir döneme adım attım ve bu dönem 4 senedir devam ediyor. Akıl veren bana yol gösteren kimsem yok. Eşim annesinin doldurmasıyla aylarca yüzüme bakmadığı zamanlar oldu, beni cinsellikle cezalandırdı (hala da öyle) velhasıl bir çok şey yaşadım. Fiziksel değil ama psikolojik şiddet gördüm. Eşim dışardan çok kibardır ama aşırı titiz takık bir insan. Aşırı işkolik, her şeyi kafasına takan biri. Zor bir insan. Yaş farkımız da var ve aslında çok zıttız. Herkes bizden torun çocuk beklerken benim kafamda hala acabalar var. Psikolojik olarak çok yıprandım, tedavi gördüm, şimdi de içimde bir isteksizlik başladı. Kafamda acabalar. Mutlu muyum değil miyim onu bile bilmiyorum. Bir yandan bulmuş bunuyorsun eşinden ayrılsan etraftakilere bak daha iyisi yok ki diyorum. Eşim beni seviyor mu onu bile anlayamıyorum, dışardan kaskatı bir yapısı var, ben ise duygularını belli eden birisiyim. Bana karşı sürekli duvar örer, atıyorum sarılırım sarılmaz. İlk evlendiğimiz zaman sarılır ederdi ama eli çok ağır canım çok acırdı kızardım sonra kızdı bıraktı. Beni ağlatacak derecede canımı acıtıyor, dokunmasını istemiyorum o zaman. Şu satırları yazarken bile ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Nolur bana bakış açıları sunun. Evliliğim için kalıp savaşmalı mıyım? Eşimin beni sevdiğinden benden gizli gizli ailesiyle gülüp oynamadığından nasıl emin olabilirim ?
Hep onların etkisiyle işte halbuki daha çok zaman geçirip iyice tanısaydın ailenin de tutumu yanlış Baba'nın sonuçta tanımadan evlenemezsin kısıtlaması Hatalıannesinden kalıtsal olabilir, kv bir çok ilaç kullanıyor ama benim yanımda konuşulmuyor tabi. bilmiyordum evlenmeden önce ailem eşimle çok fazla birlikte zaman geçirmeme izin vermedi, çok az bir zamanda tanıyıp evlendim. çok baskıcı bir babam var
kv eşimden herşeyi öğrenip bine bin katarak beni herkese şikayet ettiği için ilgilendirir hanımefendi kusura bakmayın!Bu kadar sıkıntının arasında ,eşin ve kayınvalidenin iletişimine mi taktın sadece ?
Bence daha önemli sorunların var ..
Bu arada anne-oğul arasındaki durum seni ilgilendirmez. Müdahil olma lütfen !
evet canım baştan sona hatalar silsilesi...Hep onların etkisiyle işte halbuki daha çok zaman geçirip iyice tanısaydın ailenin de tutumu yanlış Baba'nın sonuçta tanımadan evlenemezsin kısıtlaması Hatalı
Neyse bundan sonrası guzel olur inşallahevet canım baştan sona hatalar silsilesi...
Ama bu da seni ilgilendirmez ki ! O onun fitne fücurluğu. . Kaliteni bozmaz, kimseyle yuz göz olmazsan kayinvaliden kendini rezil eder ,prim vermeye gerek var mi ?lütfen şu çevre baskısını takma ,o zaman daha iyi hissedeceksin emin ol ..her zaman söylerim ,kapını kapattığın vakit dışarda kalanlar için ,iceridekilerin huzuru bozmak büyük bencillik ..kv eşimden herşeyi öğrenip bine bin katarak beni herkese şikayet ettiği için ilgilendirir hanımefendi kusura bakmayın!
sorun şu ki: şu an araftayım. eşimle şu an iyiye giden bir durum söz konusu olsa da, eşimle geçirdiğim 5 yılın sonucunda sürekli aynı olayları yaşadığımdan bazen kafam karışıyor, çaresizliğe kapılıyorum , bunalıyorum. Konumun başlığı gibi akıl almak için açtım konuyu. Belki bir kaç kişi kendinden, çevresinden örnek verir de biraz moral depolar geleceğe ümitle bakarım dedim. Hata mı yaptım?
Ama bu da seni ilgilendirmez ki ! O onun fitne fücurluğu. . Kaliteni bozmaz, kimseyle yuz göz olmazsan kayinvaliden kendini rezil eder ,prim vermeye gerek var mi ?lütfen şu çevre baskısını takma ,o zaman daha iyi hissedeceksin emin ol ..her zaman söylerim ,kapını kapattığın vakit dışarda kalanlar için ,iceridekilerin huzuru bozmak büyük bencillik ..
şu an tek sorunum eşime karşı güvensizliğim. yine her şeyi kv ye anlatıyor mu diye...emin olamıyorumhayır hata değil de adam çabalıyormuş yani. sen de eskiyi unt artık. sürekli aynı sorunları kafaya takarsan ilerleyemezsiniz ki
Bak işte ben de son cümleni uygulamanı istemiştim , anlamış olman güzel !Zaten kimseden yüz bulamadı, kimseyi yanına çekemedi benim hakkımda...Ne olursa olsun hangi aile kendi akrabasını başkasına satar? Hele ki çok şükür kendi ailemde böyle yapacak bir birey yok. Bir de düşünsenize ben etrafımda hiç bir kayınvalidenin gelinini ulu orta şikayet ettiğini görmedim, duymadım...Sizin dediğiniz son cümleyi bana kendi ailem de söylüyor yani kapını kapat, ama ben eşimin kapımızın içerisinde olanları annesine anlattığını öğrendiğimden beri huzursuz ve eşime karşı da güvensizim..Bundan sonra akıllandım, o istediğini söylesin herkese ben ağzımı açıp karşılık dahi vermeyeceğim...
Bak işte ben de son cümleni uygulamanı istemiştim , anlamış olman güzel !
Ayrıca kayinvalidenden önce esinin tutarsizliklariyla ilgilen ..evinde konuşulanı orda burda anlatmak ne demek ? Bence çok güzel bir ayarı hakediyor ..bunun önüne geçmek için ne gerekiyorsa yap ,kayinvaliden kendi kendine çok bişey yapamaz,oğlundan destek alıyor ..eşini bundan vazgeçirip yanına çekersen ,sorunların azaldığını göreceksin ..o zaman cesaret edemez konuşup huzur bozmaya ,bu sefer oğlundan çekinir ..
Bak işte ben de son cümleni uygulamanı istemiştim , anlamış olman güzel !
Ayrıca kayinvalidenden önce esinin tutarsizliklariyla ilgilen ..evinde konuşulanı orda burda anlatmak ne demek ? Bence çok güzel bir ayarı hakediyor ..bunun önüne geçmek için ne gerekiyorsa yap ,kayinvaliden kendi kendine çok bişey yapamaz,oğlundan destek alıyor ..eşini bundan vazgeçirip yanına çekersen ,sorunların azaldığını göreceksin ..o zaman cesaret edemez konuşup huzur bozmaya ,bu sefer oğlundan çekinir ..
Hakkını yedirmeden ılımlı olmaya devam et ..Asla annesinin arkasından konusma ,şikayet ettiğin pozisyona kendin düşersin ..annesinden sana laf getirirse dinlemek istemedigini söyle, aynı şekilde senden laf götürmesine de izin verme ..bir süre sonra doğru olanın bu olduğunu anladığında çirkin davranışından utanır ..yalnız bir müddet sabretmen gerekecek ..huylu huyundan vazgeçmez, iyi bir muhteviyatı varsa belki bir şansın olabilir. .evet tam olarak da yapmak istediğim bu. ama ben salak ben eşimin annesine anlattığını yeni anladımçünkü o anlatmasa bu kadar ayrıntıyı nereden bilecek. cümlelerine kadar birbirleri ile aynı konuşuyorlardı. şu an ses seda yok ne eşimden ne kv den...
asıl yardım istediğim konu da bu aslında, kafam o kadar karışık ki tam anlatamadım kendimi sanırım siz anlamışsınız çok teşekkür ederim... eşimi yanıma çekmek için onun istediği gibi davranıyorum güleryüzlü sıcakkanlı onun dikkat ettiği şeylere dikkat ediyorum ama halen eşimin annesinin yanında olup olmadığını anlatıp anlatmadığını emin olamıyorum
O kayınvalide ve eşle senin işin çok zor ..acilen boşanmaları lazım ,beyin olarak ! Zaten bir adam ana kuzusuysa ,karısı ,en başından yalnız ve mutsuz bir evliliğe mahkumdur ,bosanmadigi sürece ..millet olarak acı severiz ,bol yeriz ...ayrıca kv nin eşime sakın çocuk yapma vs dediğini tahmin ediyorum, bir kaç kere hamilelik şüphesi yaşamıştım eşim bence bu yüzden birlikte olmaya korkuyor aman hamile kalırım diye... zaten kv nin ağzından daha biz evlenmeden ay şimdiki evlilikler hep sıkıntılı inşallah ayrılmazsınız, ay hemen çocuk falan yapmayın der dururdu. eşimin beynine işlemiş kadın. of şu an o kadar soğudum ki ikisinden.
ŞU DÜŞÜNCE İLE DEVAM ETMELİ MİYİM SİZCE: madem bu kadar üzüldüm acı çektim, madem de evliliğimi şu an bitirmiyorum, eskisi gibi duygusal bakmayıp, evliliğimi mantıken yürütüp yani mantıklı duygusal olmayan adımlar atıp bir yandan da eşimi gözlemeliyim. Baktım istediğim kıvama geliyor devam.. Yoksa iyi bir ayar sonrası allah kerim..
Hakkını yedirmeden ılımlı olmaya devam et ..Asla annesinin arkasından konusma ,şikayet ettiğin pozisyona kendin düşersin ..annesinden sana laf getirirse dinlemek istemedigini söyle, aynı şekilde senden laf götürmesine de izin verme ..bir süre sonra doğru olanın bu olduğunu anladığında çirkin davranışından utanır ..yalnız bir müddet sabretmen gerekecek ..huylu huyundan vazgeçmez, iyi bir muhteviyatı varsa belki bir şansın olabilir. .
Sürekli kavga edip annesini de olaylara dahil edince kin tutar ,inada bindirir ,dertlesiyorum ayağına mahremini annesine açar ..tabi bu bilgiler hızla yayılır ..sana gelene kadar şekil değiştirir ,sen de hazmedemeyecegine göre bu artık bir döngü oluşturur ve bir daha da içinden çıkamazsınız. Bunu da iyi bir boşanma temizler ..
O kayınvalide ve eşle senin işin çok zor ..acilen boşanmaları lazım ,beyin olarak ! Zaten bir adam ana kuzusuysa ,karısı ,en başından yalnız ve mutsuz bir evliliğe mahkumdur ,bosanmadigi sürece ..millet olarak acı severiz ,bol yeriz ...
Evet ,ikinci paragraf mantikli yalnız son cümle ofsayt! Bu kadar şeyin üstüne ayara gerek yok ..dilekçeyi firlativerirsin suratına ..anası çeksin nazını ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?