• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri No poo şampuansız saç yıkama

saçımdaki yağlanma sıklığı beni de rahatsız etmeye başladı. Önce no-poo denedim ancak karbonatla (ezcaneden aldığım) yıkamada bir türlü içime sinmedi saçım yağlı gibi oldu sonra zeytinyağlı sabun ve elma sirkesi denedim sabunu dışarda köpürtüp saçımı öyle yıkadım saçım normalde ince telli kalınlaştı ama matlaştı şimdi ise Otacı defne sabununa geçtim memnunum. Sadece arada yağ bakımı (zeytinyağ + sarmısak kürü : bir miktar zeytinyağı içinde bir avuç sarımsağı 15 gün bekletip sarmısakları çıkartıp banyodan önce 1 saat saçıma bakım yapıyorum) gerekecek. Bir de belki saç kremi tarzı bir şey kullanmak gerekebilir ama defne sabunundan çok memnunum

no poo çok güzel bir uygulama ve bende başlayanlardanım evet başta saçlar biraz yağlı gibi gelsede ki oda kullandığım şampuanların zamanla arınması sonucu ve saçın bu süreye alışması açısından sabır gerektiren bir durum ama çok memnunum saçım biraz yağlanmış olsa bile kaşıntım kepeğim yokki önceleri şampuanla yıkadığımda ertesi günü saçım kaşınmaya başlardı .. kızlar muhakkak denemelisiniz acaip rahatlayacaksınız:46:

Bende başladım ilk yıkamada hem yumuşak hem gıcır gıcır gıcırdayan bi saça kavuştum.. Ama hiç sirke katmamıştım.. İkinci yıkamada sirkeyi durulamadan önce kullandım, saçlarımın daha yumuşak olması umuduyla.. Ama olmadı keçe gibi yapış yapış oldu.. Ama bu benim sirkeyi durulamadan önce kullanmam yüzündenmiş.. Yani sirkeyi durulama suyu yapıcaz, hatta içine bir çay kaşığı balıda ilave edersek hem parlak hem de yumuşak olucak.. Saçım düz ince telli ve baya uzun olduğu için gün içinde hemen yağlanıyordu.. Saçımın yağ dengesine yeniden kavuşmak için NO POO ya devam edicem... Bu arada doğal elma sirkesi ve sodyum bi karbanot kullanıyorum.. Balda saçınızı yapış yapış yapmaz sirkeli suyla seyreltidiğinde o etkisini kaybediyor.. Sirke yerine limonda kullanılabilir.. Saçlarınızın yağlanma sıklığının azaldığını , her gün banyo yapmadan evden çıkamama derdinin kaybolduğunu görünce anlıycaksınız No Poo'nun size kazandırmaya çalıştığı güzelliği :16:

Kızlar bende yaklaşık 1aydır deniyorum ve gerçekten bana çok iyigeldi eskisi gbi dökülmüyor artık saçlarım ilk zamanlar bende zorlandım ama artk alıştı saçlarım gayet memnunun yani tavsiye ederim denemek isteyenlere sonuçta şampuaların ve saç kremlerinin içinde ne olduğunu bilmiyoruz zararlaınıda bi şekildegörüyoruz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok ilginç hiç duymamıştım bunu :53::53::53: Ama denemeye cesaret eder miyim bilmiyorum :18: Belki karbonatlı suyu deneyebilirim :12:

Son düzenleyen: Moderatör:
merhabalaaar :) ben de no-poo yu 1 aydır deniyorum ve çook çok memnunum.bu yaşa kadar şampuana harcadığım paralara, doğaya verdiğim zarara ve kendime verdiğim boşa zarara yanarım. Kesinlikle denemenizi öneririm. Saçların şampuansız döneme alışması gerekiyor tabi bir süre. Bu süreç herkeste farklılık arzediyor. Ama bu süre uzun bile olsa buna değer. Benim 1 ayda toparlanmaya başladı. Saçlarımda çok hoş bir koku var artık kendiliğinden. Çok daha hacimli sanki sürekli maşalı gibi kendinden hareketli. Renginde de çok hoş bir değişme oldu çok tatlı oldu. daha 1 ay sonucunda bunları yaşamaya başladım bir daha şampuan kullanırmıyım hiç. Töğbe:21:

şampuan yerine karbonat-su karışımı
saç kremi yerine elma sirkesi-su karışımı

bunların ölçüsü tamamen sizin saç tipinize göre değişiyor. saçlarınız kuru ise daha az karbonat, saçlarınız yağlı ise daha az sirke gibi deneyerek kendi ölçünüzü bulmalısınız.

Vakit kaybetmeden deneyin bayanlaaar :16:

merhabalaaar :KK66: ben de no-poo yu 1 aydır deniyorum ve çook çok memnunum.bu yaşa kadar şampuana harcadığım paralara, doğaya verdiğim zarara ve kendime verdiğim boşa zarara yanarım. Kesinlikle denemenizi öneririm. Saçların şampuansız döneme alışması gerekiyor tabi bir süre. Bu süreç herkeste farklılık arzediyor. Ama bu süre uzun bile olsa buna değer. Benim 1 ayda toparlanmaya başladı. Saçlarımda çok hoş bir koku var artık kendiliğinden. Çok daha hacimli sanki sürekli maşalı gibi kendinden hareketli. Renginde de çok hoş bir değişme oldu çok tatlı oldu. daha 1 ay sonucunda bunları yaşamaya başladım bir daha şampuan kullanırmıyım hiç. Töğbe:D

şampuan yerine karbonat-su karışımı
saç kremi yerine elma sirkesi-su karışımı

bunların ölçüsü tamamen sizin saç tipinize göre değişiyor. saçlarınız kuru ise daha az karbonat, saçlarınız yağlı ise daha az sirke gibi deneyerek kendi ölçünüzü bulmalısınız.

Vakit kaybetmeden deneyin bayanlaaar :KK16:
merhaba canım memnun kaldığını söylediğin için fikrini almak istedim....
miktar olarak nasıl uygulama yapıtorsun ayrıntılı olarak paylşman mümkün mü......

selam hanımlar..bende bir kaç gündür bu akımı araştırıyordum.. burda konuyu okunca çok sevindim:) bugünde ilk kez deneme fırsatım oldu.. şimdilik bi sorun yok. ama uzun vadede nasıl olacak göreceğim.. saçımın gidişatına göre resimde eklerim... hep birlikte şu kimyasallardan kurtuluruz inşallah... yalnız ben marketten aldığım sodayla yıkadım.. bi zararı olur mu acaba?

Yurtdışında no poo diye bir akım var yani saçları şampuansız yıkamak.
Şampuan yerine karbonatlı su saç kremi yerine de elma sirkeli su kullanılıyor.
Formül şöyle önce bir şişeye bir su bardağı kadar su koyuyoruz (daha fazlası için bu formülle oran orantı kurabilirsiniz) sonra bir yemek kaşığı karbonat döküyoruz çalkalıyoruz bu şampuan yerine geçiyor.
Saç kremi için bir şişeye bir su bardağı kadar su ve bir yemek kaşığı elma sirkesi döküp çalkalıyoruz
Banyodayken saçın özellikle diplerini güzelce karbonatlı suyla temizliyoruz masaj yapıyoruz duruladıktan sonra elma sirkeli suyla güzelce saçımıza yediriyoruz (diplerden ziyade uçlar) 2-3 dakika beklettikten sonra onu da duruluyoruz.
Bir süre böyle devam ettikten sonra yavaş yavaş bu kullanımı azaltıp saçımızı sadece suyla yıkamaya başlıyoruz.
Eğer saçınız kabarıyorsa daha az karbonat yağlanıyorsa daha az elma sirkesi kuru ve sert ise daha fazla elma sirkesi kirli hissediyorsanız daha fazla karbonat kullanabilirsiniz kendinize göre ayarlayabilirsiniz bu formülü
Şampuanlarda birçok zararlı madde var şöyle ki
domuzdan elde edilmiş bazı maddeler varmış silikon saç derisinin nefes almasını önlüyormuş ve şampuanların içeriği nerdeyse deterjanlar ile aynı
kanserojen maddeler var ve şampuanlar saçları yağlandırıyor yani sabah yıkansa bile akşam yağlanan saçlar aslında bu şampuanların eseri saçı yağlandıran maddeler koyuyorlar
su ise zararsızdır saçın doğal yağlarını götürmez üstündeki kirden tozdan ve fazla yağdan arındırır piri pak olur
ben 3 gündür deniyorum bunu cumartesi ve pazar günü elma sirkesi ve karbonatı denedim bugün sade suyla yıkadım hiç yağlanma falan olmadı saçımın gayet temiz olduğunu hissediyorum ayrıca çok güzel kokuyor kendi öz kokusu ortaya çıktı saçlarımın dalgaları kaybolmuştu yine buklelendi yumuşak parlıyor cumartesi günü karbonatla yıkadığımda banyo suyum iğrenç bir renge dönmüştü her gün yıkadığım halde bulanık beyazımsı bir şey oldu bütün kozmetik atıklar şampuan atıkları çıktı saçımdan rahatladım diğer 2 gün su tertemizdi.

Şampuanlanmama akımı No-poo
bakın burdan okuyabilirsiniz tüm ayrıntıları
yine no poo yu uygulayan bir kadın bloğunda ayrıntılarıyla anlatmış fotoğraflar koymuş ona da göz atabilirsiniz
http://algidakedicilik............../2012/05/no-poo.html
http://algidakedicilik............../2012/05/no-poo-3-gun.html
http://algidakedicilik............../
internette birçok önce sonra fotoğrafları var onlardan birkaç tane koyacağım
My No Poo Shampoo Story, I Went Shampoo Free & Took Pictures
burdan sırayla resimlerine bakın
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mdessef0e81qe8u41o1_1280.jpg önce sonra
http://i194.photobucket.com/albums/z223/Violagirl23/Me/BeforeandAfterNoPoo.jpg
http://frugalfaye.com/wp-content/uploads/2013/04/No-Poo-Hair-Down-and-Curle-Day-1d.jpg
http://britaniefaith.files.wordpress.com/2012/12/img_01901.jpg?w=590&h=406
http://4.bp............../_zN8g4K6kYbw/SaQRWZzkUkI/AAAAAAAAAY8/oY3Eh4FC7DI/s320/DSCN1270-vi.jpg
size de öneririm kızlar tamamen doğal denemesi bedava
bu arada güzel kokması için bu karışımların içine bir iki damla lavanta yağı koyabilirsiniz çok güzel oluyor o zaman veya sadece suyla yıkayacaksanız son durulama suyunuza katabilirsiniz:D

muhteşem bir deneyim! teşekkürler canım!

hayla yapmaya devam ediyormusun ? bende denemek istiyorum fakat saçlarım çok kuru zor yağlanıyor zaten daha fazla kurutmasın ve saçım çok kabarıyor arada bir genel temizlik olarak mı yapsam acaba :)

merhaba canım memnun kaldığını söylediğin için fikrini almak istedim....
miktar olarak nasıl uygulama yapıtorsun ayrıntılı olarak paylşman mümkün mü......

Miktar olarak 3/1 oran kullanıyorum ben. Ufak bir şişem var, onun 3/1 inin karbonat 3/2 sini saf su olmak üzere dolduruyorum. Aynı ölçü saç kremi niyetine kullandığım sirkeli karışım için de geçerli. 3/1 oranında sirke 3/2 oranında saf su ekleyerek yapıyorum. Her duşta yeni hazırlamak gerekiyor. Ama zaten zor bir şey değil gayet pratik toz-su. Benim saçlarım artık iyice toparlandı. Hiç bir sıkıntım yok, aksine bir sürü memnuniyetim var. Saçlarım neredeyse hiç yağlanmıyor 10 gün yıkamasam kirlenmeyecek sanki. 1 hafta duş alamadım bir ara. O ara ne kirlenme ne ağırlaşma ne yağlanma olmadı. Şampuan kullandığım zamanlar 2 gün sonra başlardı kirlenmeye, yağlanmaya. Tavsiye ederim. Sormak istediğin başka bir detay olursa da keyifle yardımcı olurum :KK25:

Back