- 20 Aralık 2014
- 10
- 9
- 3
- 36
- Konu Sahibi moonlight_sonata
Merhaba arkadaşlar :)) Bende 1 aydan daha uzun bir süredir saçlarımı şampuansız yıkıyorum. Saçlarım ince telli, çok dökülür ve kepek problemim olurdu eskiden. Sırf kimyasala alışmasın diye hiç bir zaman aynı şampuanı bir kutu bitince arkasından tekrar alıp kullanmamışımdır, düzleştirici, maşa ya da fön kullanmam ama ona rağmen saçlarım her banyoda avuç avuç dökülür ve her gün yıkamazsam hem yağlanır hem kaşınırdı. Sonra tesadüfen nette dolaşırken no-poo yöntemini gördüm, hemen uygulamaya geçtim. Cildimi temizlemek için kendim elma sirkesi yapmıştım o da işe yarar dedim ve koyuldum işe. Neyse ilk yıkamada köpürmediği için insan kendini çok garip hissediyo onu belirtmeliyim ve ilk yıkamada saçımda garip bi koku vardı, elma sirkesiyle durulamama rağmen saçlarım yapış yapıştı. Saçlarımı kuruttuktan sonra dipleri yağlı yağlı duruyodu. 2 hafta boyunca karbonatlı suyla yıkadım ve yine bu yağ kusma işlemi sürekli devam etti. Yastık kılıfımı her gün değiştirceğim kadar çok koku oluyodu abartısız bunu söyleyebilirim ve saçımı tepeden toplamak zorunda kaldım. Yağlanma beni aşırı rahatsız ettiği zaman ya da dışarı çıkmam gerektiğinde, aldım elime hacışakir kalıp sabunu onunla köpürte köpürte yıkadım ve o sorunu da hallettim. Şimdi 1 aydan fazla bir süredir no-poo yöntemini kullanıyorum ve saç diplerimde hala az da olsa yağlanma olmasına rağmen saçlarım günde en fazla 20 tel dökülüyo, üşenmeden sayıyorum. Kaşıntı ve kepek sorunum tamamen ortadan kalktı. Artık karbonat ya da sirke kullanmıyorum direk suyla yıkıyorum ve banyoda harcadığım zaman %80 azaldı diyebilirim. Hem paradan hem zamandan tasarruf ediyorum. Saçlarımın renginde açılma var, saçlarımın uçları yumuşak kökleri biraz yağlı ve daha sert uçlarına göre. Kötü kokmuyo hatta garip bi şekilde kokusu çok hoşuma gitmeye başladı, koku bebek saçı kokusuna benziyo aslına bakarsanız. Saçlarımda boya yok bu da yönteme saçın cevap vermesinde etkiliymiş. Saçlarım acayip rahat şekil alıyo, kabarma asla olmuyo ama öyle kafama da yapışmıyo. Her gün saçlarını yıkayan yıkamayınca kaşıntıdan ölen ben artık 3 gün yıkamadan çok rahat duruyorum, elimi atıp kokluyorum yağ kokusunu alınca yıkıyorum, işi iyice tembelliğe vurmuş durumdayım. Saçlarım föne asla ihtiyaç duymuyo, böyle kolay şekil alan ve kolay taranan saçlar şahane gerçekten. Bu kadar kısa sürede getirisi benim için çok fazla oldu. Saç diplerim tertemiz görünüyo, eskiden ne yaparsam yapayım kepeklerim olurdu. Saçlarım daha parlak artık. Kısa sürede böyle etki ettiyse uzun sürede neler olur düşüncesi bile heyecanlandırıyo beni. Vakti ve sabrı olanlara kesinlikle tavsiye ederim, hiç değilse detoks gibi en azından 1 hafta yapıp kimyasallı saç derimizden uzaklaştırmakta fayda var diye düşünüyorum :)