beni ilgilendirir sıktın artık çünkü ayrıca mesaj içeriği boşaltmak yasak kibledim
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ''laikçi'' kelimesi uyduruk ve saçma ama bütün haber sitelerinde bu şekilde alındığı için bu başlıkla aldım bana ait değil yani.
Haberi kötü niyetli,taraflı bulanlar hatta gerçek olduğuna inanmayanlara diyeceğim ise dönup bir bakın üye yorumlarına o haber uydurma da burada yazılan hakaretler de mi uydurma? Demek ki birtakım hazımsızlar hiç de az değil.Ayrıca laiklik ve demokrasi adına giyimlere bakarak insanları damgalayanlar da az değil.(onlar böyle yapınca konuyu Atatürk e getiren ben değil O kişiler oluyor!!) Demek ki uydurma olup olmaması da önemli değilmiş.Taraflı olmasına gelince, ben zaten hep söylerim Türkiyede okunacak doğru bir gazete yok. Bunun aksi bir haber olsa bunu haber yapan hçbir gazete umursamazdı tıpkı bu haberi umursamayan diğer gazeteler gibi. Ya da haber sitesi her neyse...
Sonra bunun aksi olan haberleri bu konuda paylaşanlara gelince, neden dönup çarşafa çuval diyene yamaç paraşütü diyenlere dönup tek kelam etmediniz.
saygım var AMA.... diye başlayan cümleler hiç öenmli değil,samimi de değil.Çünkü o 'ama' dan sonra başlıyor can yakıcı kelimeler...
Örnek mi???
Saygım var ama beş karış sakalı sevmem,Atam kılık kıyafet düzenlemesi getirmiş,ne işi var onların orada,heryere yayılmış,cuval giy daha iyi,git yamaç paraşütü niyetine atla biryerden,geri kafalı... vs vs
Neden bunlara tek kelime tepki gelmedi.??
Bir de daha masum göstermek için aşırı açık giyenleri de hoş görmuyorum diyorsunuz.
Taksim gezi parkında bikini ile dolaşan kadına tepki verdiniz de benim gözumden mi kaçtı??
Ya da madem bu kadar suskundunuz neden açıklara laf gelince kıyamaetler koptu bu sitede?? (ki kopmalı) Ama öyle yapıp bunda neden bu kadar suskun kaldınız??
İnsanların inançları,kafalarının içindekiler beni ilgilendirmez!!!
Amaaa, eğer o fikirler ben kimseye zarar vermediğim halde inancım adına yaptıklarıma hakaretlerle mudahale ediyorsa işte orada o kişiye DURR!!! derim.
Çünkü benim Rabbimin bana olan emri senin beyninin içinden geçenleri bana dayatmandan daha önemli. Sen inanma ama buna saygı duy!! Bunu demek mi başkalarının Allah ile kul arasına girmek oluyor yoksa onların-sizlerin yaptıkları mı??
Ha sonra ayrımcı biz oluyoruz biz laiklikten demokrasiden hoşlanmıyo oluyoruz kendinden olmayanları dışlıyor oluyoruz dönun de bir kendinize bakın!!
Yazdıklarımı tekrar tekrar okuyun 'RAB İLE KUL ARASINDA' olan şeye ben mi yoksa siz mi mudahale etmişiz? Hangimiz ?? İdrak ettiniz mi?? Çıplak gezene de saygım yok diyorsunuz ben ona da karışmam diyorum ama tahammülsüz damgasını ben yiyorum!!
Ama elhamdulillah sizin devriniz bitti!! sizin gibilerin devri bitti!!! Ben bugun üniversiteme çarşaflı giriyorum işte o gün anladım ki sizin gibiler anca klavye başında çıldırdığı ile kalacak !!
Şimdi inanan veya inanmayan gelsin ona Allahın örtunme ayetlerini açıklayayım!!
neyse ben senın gıbı bırıyle polemıge gırmem
Sokağa ilk cağ kiyafetleri ile ciksam yada yapraklardan elbise yapip ciksam kimse suna bak cağ dişi geri kalmis demez hatta aaa tarz olmuş denir.... Ama bir carsafli görünce cağ dişi geri hatta çirkin espiriler yapacak kadar ileri gidilir... Özgürluk ve modernzim in kafada olduğunu unutmayalım. Ben modernim deyip insanların kiyafetine geri demenin modern insan görüşüyle zerrre alakasi yok ...
:))) sokağa yaprakla çıkarsan da o modern görünen insanlar fısır fısır konuşur, modern olduğumuzu düşünüyor, her düşünce ve giyim tarzınızı özümsedik sanıyoruz ama gerçek öyle değil, bir karış etekle, full makyajlı, çivi topuk ayakkabılarıyla gördüğümüz kadına da, çarşafla gördüğümüz kadına da aynı tepkileri veriyoruz, birine kötü yakıştırmalar, diğerine geri diyoruz, aradaki tek fark yaptığımız yakıştırmalar, aslında sorunumuz tanımayı denemediğimiz, düşüncesi, hayat felsefesi nedir bilmediğimiz insanları dış görünüşüyle yargılamak ve önyargılı olmak.
Bu hep böyle oldu, böyle olmaya devam edecek, bir iş toplantısına altınızda eski bir pantolon ayakkabıyla gittiğinizde sizi tepeden tırnağa süzerler, belki bir dahisinizdir, muhteşem projeleriniz vardır ama dış görünüşünüzle sınıfta kalır, konuşulmaya değer bile görülmezsiniz, aynı toplantıya marka takım elbiselerle, kolunda moda bir saatle katılan başka biriyse güler yüzle karşılanır ve itibar görür, ye kürküm ye misali...
Aynen.. Hatta ünv bir hocamiz resmi daireye gitmiş günlük kiyafetle ve hic kimse yüzüne bile bakmamis hatta terslenmis felan. Ertesi gün dersten cikip gittiği için takim elbise ile gitmiş herkes hürmet etmiş :) hep anlatirdi hocamiz bunu, hatta dolabinizda bir tane resmi kaliteli kiyafet olsun bu tarz yerlere giderken giyinin benden size tavsiye derdi :) hic kimse rahat ve istediği gibi giyinemiyor hep bu elestirmeler yüzünden.. Acik kapali olma mevzusu da değil sadece kilon varsa etek giyemezsin, renkli giyemezsin vs vs.. Giysen insanların dik bakislarina veya eleştirilerine maruz kalirsin... Tatile gidiyorum sahilde kilosu olan turist gayet giymiş bikinisini gunesleniyor bizim türk hanimlarina bakiyorum nasil kapatsam nasil gizlesem kilolarimi derdinde.. Bunlar iste hep insanların kiyafetini görünüşü nu eleştirmekten kaynaklanıyor... Bu da insanları mutsuzluğa sürüklüyor ...
İşte düşün, dünyevi şeylere ne kadar önem veriyoruz, modernlikteyse kimse elimize su dökemez sanıyoruz, oysa modernliğin giyimle alakası yok, kafa yapınla alakalı, dille söylediğini aklın ve kalbinle tasdik etmiyorsan, dile döktüğün koca bir yalandan ibarettir, hepimizin önyargıları var, biraz düşünsek aslında ne kadar hatalıyız çula çaputa, kiloya, görünüşe önem verip karşımızdakini hor gördüğümüz için.
Oysa biz dinli dinsiz, geri, ahlaksız diyerek kategorize ettiğimiz insanlara karşı ne büyük bir günah işliyoruz. Herkesi olduğu gibi sevip saygı duymak lazım, bizler mükemmel miyiz ki karşımızdakinde mükemmellik arıyoruz.
şunuda demeden geçemeyeceğim. bu ben kurguyum diyor. şimdi bunlar karşılaşıyorlar ya, konu giyime geliyor. kadın adama kızıyor ve her ne hikmetse bak sen şu işe o anda biri beliriyer elindede kamera var. bak bak. ve çekim yapıyor. tesadüfün böylesi ..
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ''laikçi'' kelimesi uyduruk ve saçma ama bütün haber sitelerinde bu şekilde alındığı için bu başlıkla aldım bana ait değil yani.
Haberi kötü niyetli,taraflı bulanlar hatta gerçek olduğuna inanmayanlara diyeceğim ise dönup bir bakın üye yorumlarına o haber uydurma da burada yazılan hakaretler de mi uydurma? Demek ki birtakım hazımsızlar hiç de az değil.Ayrıca laiklik ve demokrasi adına giyimlere bakarak insanları damgalayanlar da az değil.(onlar böyle yapınca konuyu Atatürk e getiren ben değil O kişiler oluyor!!) Demek ki uydurma olup olmaması da önemli değilmiş.Taraflı olmasına gelince, ben zaten hep söylerim Türkiyede okunacak doğru bir gazete yok. Bunun aksi bir haber olsa bunu haber yapan hçbir gazete umursamazdı tıpkı bu haberi umursamayan diğer gazeteler gibi. Ya da haber sitesi her neyse...
Sonra bunun aksi olan haberleri bu konuda paylaşanlara gelince, neden dönup çarşafa çuval diyene yamaç paraşütü diyenlere dönup tek kelam etmediniz.
saygım var AMA.... diye başlayan cümleler hiç öenmli değil,samimi de değil.Çünkü o 'ama' dan sonra başlıyor can yakıcı kelimeler...
Örnek mi???
Saygım var ama beş karış sakalı sevmem,Atam kılık kıyafet düzenlemesi getirmiş,ne işi var onların orada,heryere yayılmış,cuval giy daha iyi,git yamaç paraşütü niyetine atla biryerden,geri kafalı... vs vs
Neden bunlara tek kelime tepki gelmedi.??
Bir de daha masum göstermek için aşırı açık giyenleri de hoş görmuyorum diyorsunuz.
Taksim gezi parkında bikini ile dolaşan kadına tepki verdiniz de benim gözumden mi kaçtı??
Ya da madem bu kadar suskundunuz neden açıklara laf gelince kıyamaetler koptu bu sitede?? (ki kopmalı) Ama öyle yapıp bunda neden bu kadar suskun kaldınız??
İnsanların inançları,kafalarının içindekiler beni ilgilendirmez!!!
Amaaa, eğer o fikirler ben kimseye zarar vermediğim halde inancım adına yaptıklarıma hakaretlerle mudahale ediyorsa işte orada o kişiye DURR!!! derim.
Çünkü benim Rabbimin bana olan emri senin beyninin içinden geçenleri bana dayatmandan daha önemli. Sen inanma ama buna saygı duy!! Bunu demek mi başkalarının Allah ile kul arasına girmek oluyor yoksa onların-sizlerin yaptıkları mı??
Ha sonra ayrımcı biz oluyoruz biz laiklikten demokrasiden hoşlanmıyo oluyoruz kendinden olmayanları dışlıyor oluyoruz dönun de bir kendinize bakın!!
Yazdıklarımı tekrar tekrar okuyun 'RAB İLE KUL ARASINDA' olan şeye ben mi yoksa siz mi mudahale etmişiz? Hangimiz ?? İdrak ettiniz mi?? Çıplak gezene de saygım yok diyorsunuz ben ona da karışmam diyorum ama tahammülsüz damgasını ben yiyorum!!
Ama elhamdulillah sizin devriniz bitti!! sizin gibilerin devri bitti!!! Ben bugun üniversiteme çarşaflı giriyorum işte o gün anladım ki sizin gibiler anca klavye başında çıldırdığı ile kalacak !!
Şimdi inanan veya inanmayan gelsin ona Allahın örtunme ayetlerini açıklayayım!!
şunuda demeden geçemeyeceğim. bu ben kurguyum diyor. şimdi bunlar karşılaşıyorlar ya, konu giyime geliyor. kadın adama kızıyor ve her ne hikmetse bak sen şu işe o anda biri beliriyer elindede kamera var. bak bak. ve çekim yapıyor. tesadüfün böylesi ..
yok ben yemem bu oyunları. yiyenede afiyet şeker bal olsun
üniversiteye çarşaflı giriyorsun. okey.
bir teş şey soracağım. sınavda biri senin yerine girse insanlar senin olmadığını anlayabilirler mi. ,
anlayamazlarsa bu haksızlık olmazmı .
bazılarının yüzü bayağı kapalı oluyorda o yüzden dedim.okypete suratını gösteriyordur zaar degil mi ?
peçe ile girecek hali yok .)
üniversiteye çarşaflı giriyorsun. okey.
bir teş şey soracağım. sınavda biri senin yerine girse insanlar senin olmadığını anlayabilirler mi. ,
Oky kimse kimsenin yüzüne bile bakmıyorüniversiteye çarşaflı giriyorsun. okey.
burnuna kadar kapalıysan meryem bilemiyorum,tedbir şart. sen bunu yapmazsın elbette de,yapan olacaktır. kontrol edilmek zorunda.Oky kimse kimsenin yüzüne bile bakmıyor
Öğrenci kimliği olsun yeter
Bunun çarşaf ve peçe ile alakası yok
Tanıdığım biri üstelik açık ingilizce sınavına kuzenini soktu
Yani herşey ona bakmıyor
Tedbir almak isteyen bayan kontolcu koyar inceler olay bu değil
Burnuma kadar kqpalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?