Nişantaşı'nda sarıklı Müslüman ile Laikçi karşılaşırsa...

tamam ben de görünce bi noluyo diye bi daha dönüp bakıyorum alışık olmadığımız bir şey ama

sanane yani adam istediği yere gider nişantaşını satın almış sanki kadın

Sanırsın adamı uzaydan göndermişler
Cübbe,sarık,çarşaf deyince tek yadırganmadığın yer Fatih mi olmalı illa :)

bunların çoğu sanal ortama oyun
insanların kafasını bulandırmak

Nasıl yani? Gerçek değil mi? Adam mı yalancıktan sarık falan giymiş yoksa çarşaflı kadın mı şakacıktan laikçilik oynamış :)

Buraya gelmemeliydiniz siz Ay güldüm gece gece yaa
Özgürlük diye kendini yırtan şahıslar böyle davranınca komik olacaklarını
nasıl akıl edemiyorlar anlamıyorum

Enteresan bir sey goremiyorum. Fatihte ismailaga cemaatinin mevkiinden ben gecince de hos olmuyor zaten. Insanlar hazimsiz. Hicbir seye tahammul yok. Herkes kendi bildigi dogru saniyir. Bu tip haberleri de kotu niyetli buluyorum.

Enteresan bir sey goremiyorum. Fatihte ismailaga cemaatinin mevkiinden ben gecince de hos olmuyor zaten. Insanlar hazimsiz. Hicbir seye tahammul yok. Herkes kendi bildigi dogru saniyir. Bu tip haberleri de kotu niyetli buluyorum.

Canım aynı şeyi tersten düşün ve burada haber olduğunu hayal et.
yorumlar kafanda canlanmıştır sanrım.
ben fatih e okul gereği neredeyse hergün giderim.
orada çarşaflı pardesülü cübbeli kot pantolonlu her tür insan var bir gün dahi duymadım buraya gelmemeliydiniz siz.
Ha duysam dahi normal karşıılamam ama en azından fatih farklı insanların bir arada yaşayabildiği güzel bir yer bencce.

Ayrıca bence oldukça entersan bir durum, aşırı uç bir tipe bunlar yapılsa topa tutulutdu ki tutulmalıda

Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam sen fatihte yadırganmadığını yazmıştın bir konuda

Son düzenleme:
bunların çoğu sanal ortama oyun
insanların kafasını bulandırmak

evet mesela yurt dışında sokakta namaz kılan gençler insanların tepkilerini ölçüyorlar videoyu izliyoruz
ya da fransa da dilencilere verilen tepkiler gibi şeylerin videolarını izliyoruz
bu da muhtemelen sanal ortam için çekilmiş

ama hepsinde de amaç kişilerin tepkisi
burada da çok güzel bir şekilde tepkisini koymuş zaten ablamız

Fatihte ne konuda yadirganmadigimi yazmistim bilmiyorum. Fatih cok buyuk bir ilce cesit insan var. En onemlisi universiteler var. Ogrenciler yasiyor. Avm var. Cik gez istedigin saatte istedigin kiyafetle.

Ben oturdugum bolgede konu komsu acisindan cok sikintili donemler yasadim. Dar oantolon giymemi yasaklmaya calisan komsularmz oldu kocalati gormesin diye. Ismailagaya mensup carsafli kadinlar benim omrumu yedi. Kusura bkma siniflandrmktn nefret ediyorum. Apartmnda ne pislik olsa bna kaldi. Neden acigim universiteye gidiyorum. Arada eve gec geliyirum. Arabam var. Mahallede herkesin gozune battm ben. Arkamdan okula degil o.... luga gidiyo bile dediler. Kadinlardan duydum bunlari. Sokaktaki serseriden degil.

Fatihte gezersin bn o konuda laf soyletmem. Zaten ermeni mahalleleri bile var fatohte hala. Cok seviyirum o acidan cok karmasik. Ama demek istedigim belli kesimin cogunlukta oldugu bolgede farkli olmak. Benim oturdugum mahalle yanlis secimdi :)

Söylemek istediğini şimdi daha iyi anladım ve sonuna kadar haklısın.
Ben de bunu diyorum ama bence yardırgayan hangi kesimden olursa olsun hiç doğru değil.
Senin o komşularından çok da farklı değil mesela bu hanımefendi.

Ama asıl dikkat çekmek istediğim bir mesele var. Hani bu yadırgama olayı var ya en basiti burada bile göruyoruz. Mesela bunun tersi olan bir haberle bu habere aynı kişiler eminim farklı yorumlar getirir.
İşte ben bundan rahatsız oluyorum.
Ama rahatsız olduğum şey tek taraflı değil her ikisi için de geçerli

En açık örnek olarak da kendimi vereyim.
Başım açıkken de tepki gösteren insanlar oldu feraceliyken de çarşaflıyken de.
Yani saygısız tahammülsüz insanlar heryerde.
Ayrım yapmak istemem ama ben büyük saygısızlıkları daha çok kapalıyken gördüm.
Tesettürlü kesimin de en çok kibirinden rahatsız oluyordum ben açıkken

Katılıyorum Türkiye'de herkes herkese haksızlık yapıyor.

Aslında videonun gayet medeni bir şekilde yan yana sohbet edebiliyorlar ne güzel diye düşünmüştüm ve laikçi bla bla diye haber yapılmasını saçma bulmuştum ama sonlara doğru ablanın buraya da geldiniz tavrı çirkin. Ben bunların propaganda videosu olduğunu düşünmüyorum. Şekilcilik çok nadir rastlanan ya da hayat görüşüyle alakalı olan bir durum değil. Tamamen algı seviyesiyle alakalı. Her kesimde örnekleri var.

buraya gelmemeliydimniz yanlış.
aynı şekiilde mini etekle fatihte gezenlerde buraya gelmemeliydiniz denmemeli. umarım insanları olduğu gibi kabul etmeğii öğreniriz.
bu arada gençler kibarmış. :)

Son düzenleme:
Saçma ötesi bir haber. İslamcıları ve laikçileri birbirine düşürmek için hazırlanmışa benziyor. Güya laikçiler islamcıları yeriyormuş gibi hava kattılar. Bir laikçi olarak çarşaflıları türbanlıları sarıklıları sadece böyle giyindiler diye kınamam, kendi seçimleri. Çoğu arkadaşın da benimle aynı düşüncede olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…