Nişan Nişanlısının annesine bitürlü ANNE diyemeyen var mı?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
pazar gunu nısanım var bende yuzukler takılsın hemen kendımı o moda sokım de hıc kasmıyım sonra el öperken anne baba dıyım

kızlar temmuzda evlenicem.ve 8 aydır nişanlıyım.nişanlımın annesine de babasına da anne-baba demedim diyemedim gerçekten çok zor ;ama nişanlımın ailesi çok anlayışlı.şimdilik bi problem yok.artık evlendikten sonra söylerim napim eyvahedigeldismile

ben de 4 aydır nişanlıyım ve hala teyze diyorum bi türlü söyleyemiyorum ne kadar zor bişeymiş çok zor geliyo gerçekten artık evlenince söylerim diye düşünmeye başladım şimdilik boşverdim:)

evlenince bile zorlanıyo insan kaydirigubbakcemile3
özelliklede kendi annemin yanında kaynanaya seslenmek zorunda kalırsam çok kötü oluyo
hiç demek gelmiyo içimden ama mecburiyetten diyoruz işte -tatlicadiarzu-

evet ya gerçekten zor bi durum bende başlarda söyleyememiştim kadında yazık bekliyodu dememi bende onlara gittiğimde söylemiştim anne diye ama yarım yamalak çıktı ağzımdan şimdi rahat gibiyim ama hala daha tuhafıma gidiyo anne demek

Kızlar ya hiç kasmayın kendinizi direk isim+anne diye hitap edin en kolayı bu düğünden sonra ismi atın isterseniz sadece anne diyin isterseniz isim+anneye devam edin ben 2009 mayıs geliniyim hala o şekilde hitap ederim en rahat hitap şekli. :) Fisun annem bnm. :)

kendimi merak ediyorum acaba hitabım ne olacak diye...
şu an çok iyi anlaşıyoruz kendisi ile...arada nişan olmadığı için mihriban teyzecim diyorum..
o da bana kızım diyor...galiba ben kendisini çok sevdiğim için annecim diyeceğim içimden bu geliyor çünkü...Rabbim inşallah bu saygıyı sevgiyi daim etsin...
:Saruboceq:

Kızlar ben de 16 ocakta nişanlandım.Nişanlımın annesi ile nişanlımla çıkarken tanışmıştım ve o günden beri birbuçuk yıl boyunca her görüştüğümüzde de teyze diye hitap ettim.Şimdi ise anne diyemem korkusu sardı beni.Ben birbuçuk yıldır alıştım teyze demeye.Ayrıca aklıma kendi annem geliyor ,hadi bozulursa ben kendisinden başkasına anne dediğimde diye düşünüyorum.Telefonda konuşurken anne demek de garip geliyor,o da anne demeni bekliyor mu bilmiyorum.Sizce erkek anneleri her zaman onlara anne dememizi bekler mi?Anne demesem olumsuz bir düşünceye mi kapılır???

cnm ben aralık başında nişanlandım o zamandan beri anne diyorum senin için kötü teyze diyormuşssun belki alışman biraz zor olur. bende anneme babama dedim onlara anne baba derken üzülmiycekmisiniz diye :çok üzgünüm: ama onlar tabii ki onlarda senin annen baban dediler . birde nişanlımın ağzını aramıştım anne demicem evlenince derim diye biraz bozulmuştu.

ama en zoru herkes bir aradayken anne diyince iki kişinin sana bakması :) ona bir çözüm bulmam gerek :lepi:

valla ben de teyzezedelerden oldum. hay dilime yapıştı kelime sanki. sıkıncada kendimi siz falan çıktı ağzımdan. yarım yamalak anne dedim ama ne zor işmiş aman ya. bide annem varken dedim cesarete bak delikafadulden ikisi de aynı anda baktı fisfisfis

ben deee yaaa yıllardır teyze amca dedim şimdi çıkmıyo anne diye onlar da gözümün içine bakıyo desinler diyee puff

ben nişandan önce alıştım demeye annemin payıda var tabiki evde adı geçince annen diyodu hep nişan alışverişine çıkmıştık o zaman söyledim ilk biraz kısık sesle oldu ama sonrada alıştım artık çok rahat söylüyorum (nişanlık bakmaya gitmiştik anneme dedim bu sefer anne demeye çalışıcam anne deyince hemen bakma diye):)))

valla sözledigimden beri diyorum cünkü kadin cok ima etti demen lazim die diyorum ben valla
ama benmkisi hala anneme babama amca teyze diyor :S

biz ailelerle söz kesilmeden 1 sene önce görüşmeye başladık ben teyze demeye alıştım fakat benim canım uyanıklık yapıp hitap sözcüğü kullanmadan konuştu şimdi sözlüyüz 6 ay oldu o daha söz kesildiği gece anne ve baba diyerek konuşmaya başladı benim anne ve babama fakat ben hala zorlanıyorum arada teyze ağzımdan kaçıyor 1 senenin alışkanlığı öyle çabuk silinmiyor

Ben herhalde adının yanına anne ekleyerek sölicem. Hem karışıklık olmaz hemde daha hoş bence, öyle yapabilirsiniz bence kızlar.:teytey:

Son düzenleyen: Moderatör:
Anne demek zorunda değilsin. zorda kalmadıkça bir hitap kullanmana gerek yok. Sonuçta o senin annen değil... İlk önce ismini söle sonra anne de... Örn: ayşe anne gibi....

benimki 40 yılık anne babsıymış gibi anne baba diyo ben binde bir. genelde siz diyorum. beceremiyorumaklinialirimsmile

erkeklerin rahatlığından olsa bu rahatlıkları herhalde bende nişandan bir sonraki gün başlarım daha geçen hafta konuştum nasıl denicek falan die içinden nezaman gelirse ozaman söyle kolay bişey değil bende söyleyemem hemen dedi ama derim herhalde belki kayınvalideciğim derim sonradan alışırım :d

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…