Nişan Nişanlısının annesine bitürlü ANNE diyemeyen var mı?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
tatlım zaten nişanlısın evlenince söylersin aceleye gerek yokkaydirigubbakcemile3kadın beklesin dursun boşver bu işler öyle pat diye olmaz.gerçi bende hiç anlamam eşimizin annesine niye anne diyoruzki insanın bir tane annesi olur dimi ama.doğal olmak lazım.hiç görmediğimiz kişi pat diye annemiz olamazki:sm_confused:annelik bu kadar basit bişey değil.

hahaha kızlar ben söz yüzükleri takıldığı akşam daha moda girmiştim valla yenge anne felan kopmuştum alkisalkisalkis sonradan farkettim biraz utandım tuhaf oldum anneme ihanetmiş gibi geliyor gerçekten:kedi: ama nişanı beklemem ben anne demeye başlarım onda sorun yokta ikisi bir araya gelince annemin yüz ifadesi değişicek beni bu huzursuz ediyor fisfisfis

valla benim annem söyle dediği için alıştım söylüyorum hiçte sorun olmuyor iyiki annem demiş anne demeye alış sonra çok zorlanırsın diye

nişanlandıktan 3-4 gün sonra evlerine gitmiştim tam kalkarken hadi anne öpeyim dedim gülerek :)))
sonra herkes güldü :)
sonra tabi zorlandım arayacağım zaman düşünüyodum nasıl anne diycem diye :)
ilk aradığım zamanda ımmm, ee, ıııı, şey anne naber dedim gülerek oda güldü ii kızım dedi
yani zor tabi ama kendinizi zorlayınca çıkıyo bi şekilde ağızdan
ama çok samimi çıkmıyo tabi :roflol:

Nişanlanalı bir ayı geçti..
nihayet geçen gün telefonda "anne ve baba" dedim..
O kadar mutlu oldular ki,keşke geciktirmeseydim dedim içimden..
Ama yüzyüze söylemedim henüz şakkıdı

bende hep teyze diyorum 10 gün sonra allah nasip ederse kendi aramızda nişan yapıcaz nasıl dicem bilmiyorum ama isminin yanına anne eklemek daha kolay olur gibi geliyor bana

haklısın canımmm

Ben nişanlanalı bayağı zaman oldu bir türlü diyemedim birisi kaynananı çağır dediğin de kaynanamın yanına giderek direk şu kişi seni çağırıyor diyorum sırnaşık şey Benim için Anne demek çok zor ve hiç diyemiyecekmişim gibi geliyor şlk zamanlar denemelerini yaptığım da çok yapmacık çıktığı için vazgeçtim söylemeyi de düşünmüyorum..:sm_confused:

telefonda deyiver veya bir sorunun ucuna bir iteğin ucuna de önce kısılır sesin. sonra açılır sorun etmesinler ya anlayış lütfen

Bende sözlüyüm..Şimdilik söylemiyorum..Ne zaman söylemeye başlarım onuda bilmiyorum..Anne demeyeli 2 yıl oldu..Sankim melek annem benim anne diyişimi görüp üsülecek gibime geliyor...
İçimden demek geliyor ama diyemiyorum dudaklarımdan çıkamıyorr işte:çok üzgünüm:

bende diyemiyorum...ne biliyim tuaf geliyor..eşim anneme,anneciğim der.ben ise,annen baban derim..başkası ile konuşuyorsam x in annesi derim.))

bende daha önceden tanışmış olmanın etkisi ile ilk zamanlar hep teyze demiştim ilk söylediğimde aynen çok utanmıştım belli belirsiz bişey çıkmıştı ağzımdan ama bir arkadaşım kayınvalidesine hep " ayten anne" diye hitap eder bence en güzeli bu çünki anne tektir iki olmaz böylelikle aynı ortamda olduklarında her ikiside üzerine alınmaz falan

ben de 3 aydır nisanlıyım ve hala soyleyemedim , söylersem bir gün sadece anne olmayacak ben de ismi+anne seklinde hitap etmeyi düsünüyorum ki bu konu ile ilgili bir arkadasım söle bir yorum yapmıstı cok aklıma yattı. " kendi ablanıza ya da abinize sadece abla ya da abi dersiniz ama yakınınız bi ablaya ayse abla ya da ahmet abi ya da kendi öz teyzenize sadece teyze derken komsu teyzenizi ismini ekleyerek mesela sule teyze die seslenirsiniz." ben de bu mantıkla ismi artı anne dicem insallah bi gün :)

aynen kızlar bize geldiler daha söz olmadı ama annesi bana hep annem babası babacım dio ben hayatta söyliyemem gibi geliyor.Hele babasına akannehir

ay niye bu kadar kasıyorsunuzki tabi benim başımda yok ama olunca da yazarım ben olsam çok rahat derim annem hadi kalk alışverişe gidelim falan yada gel şunu yapalım falanbayanssulusmile

Öyle kolay olmuyor zalimi :) Düğününe 30küsür gün kalmış birisi olarak ben hala demiyorum, demeyeceğim de. Bana göre, birçok kişinin de yamış olduğu gibi anne tektir. Yalakalık olsun diye " anne", "anne" diyemem. Kolay olmuyor. Düşünsene markete gidiyorsun misal, bir kadın görüyorsun ona bi "anne " demeyi düşün ya da bir kaç kez gördüğün bir komşuna " anne" de bir sabah kapısını çalıp :) Yani öyle bir etiket yapıştırıyosun ki ötesi yok bana göre. Hani " teyze" bile ki o da anne yarısıdır başkasına kolay söylenemez o bile bir nevi makulken "anneeee" demek bence garip :) Bir de kayınvalidesi dünyanın en pamuk şekeri, en anlayışlı en süper ötesi insanı bile olsa bir kişinin gene de özellikle son dönemlerde herhangi bir şeyi rahatlıkla batabiliyorken, "anne" demek onu herkesten üstün görüp söylemek benim aklımın , mantığımın aldığı şey değil."Siz" lafı ile hitap şeklinde bulunuyorum. Amaaan tek derdimiz bu olsun, özellikle son 1,5 ayda o kadar koş koşlar oluyorki insan gerçekten de " tek derdim keşke anne diyememek olsa" diyor. Neyse ben koş koşlarıma devam edeyim.Herkese mutluluklar, kolay gelsin.

Ben nişanlandığımzn ertesi günü annecm-babacmm demeye başladm eğer kendimi zorlamasaydm başıma bela olcaktı ilk dediğimde kendimi acaip hissettm ama sonra alışıyo insan nede olsa sevdiğin insanın anne-babası dış kapının mandalı diilyaa..ohaoldumsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…