arkadaşım, ben 4,5 yıllık ilişkinin ardından 1 ay sözlü kaldım ve sözden ayrılalı da 3 ay oluyor. Çok zor dönem geçirdim, hala atlatmaya çalışıyorum. Hatta sevgiliyken bir dönem aynı işyerindeydik. Ayrılık acısına garip ki gün geçtikçe alışılıyor. Unutmak zor ama zamana ihtiyacın var. Sabret sadece.
Unutma ki sen onu kalbinin baş köşesine oturtmadan önce , aynı işyerinde çalışırken büyük ihtimalle senin için sıradan biriydi. Ne zaman ki sevgili oldunuz herşey değişti, zamanla hayatının büyük bölümünü belki de hepsini kapladı. İşte o zaman, onun da seni kaybetmek korkusu ortadan kalktı ve seni terketti. Üzülme güzelim, senin en iyi ilacın eski günlerine, onsuz ve onu tınlamadan çalıştığın günlerine geri dönmek. Seni terkeden adam için bir de niye işinden olasın!!! Bu dönem zaten kriz falan çok kötü dönem. Sakın öyle bir hataya düşme. Ha ama bu arada iş arayışında olursun da karşına daha iyi şartlarda daha iyi bir mekanda iş fırsatı çıkar o zaman zaten uça uça gidersin oradan. Ama daha iyi iş fırsatı karşına çıkana kadar sen sen ol güzelim, yerinden kıpırdama. Hiiiiç sallama onu. İşyerindeki arkadaşlarınla iletişimin her zmanki gibi olsun, rahat ve mutlu olduğuna dair izlenim vermeye çalış. Kudursun. Zaten o senin onu sallamadığını gördükçe "terkeden benim, takmayan o, nasıl iş, " diye şüpheye kapılacak-senin ne yaptığını merak edecek. Sana inat hareketler de yapacak. (Hatta benimkinin bana inat facebookuna, sinir olacağımı bile bile hiç hoşlanmadığım, kendisinin de "zaten uyuz olyorum ona, o.. teki" demesine rağmen birkaç uyuz kızı eklemesi gibi!) Sırf senin tepkini ölçmek için yaptığı şeyler olacak. Üzülüyor musun, kızıyor musun suratın nasıl bir hal alıyor görmek için yapıyor. Kanma canım! (Hatta bak çikolata tavsiye ediyorum. Mutluluk hormonlarını harekete geçiriyor. Kendini mutsuz hissettikçe çikolata ye :)) Hayattan tat almaya bak güzelim. Onsuz da çok ala yaşayabildiğini göster. Onlar bizleri terkedebilecek kadar zayıf yüreğe sahip olduklarını ortaya koydular, sen de hakkı olmayarak hayatından çaldığı dönemi, onsuz, onu takmadan çalışmaya, işinle gücünle uğraşmaya çalışarak telafi etmeye gayret et. Seni terkeden birinin artık senin için sıradan biri olduğunu düşün. Senin hayatında olanlar sana değer verenlerden oluşuyor değil mi? Eee demek ki o seni terkettiğine göre sana değer vermiyormuş, sen de hala hayatını ona göre düzenlemeye devam ederek yani işten ayrılmayı düşünerek hala ona değer verme. Güçlü ol!
Önemli olan sensin. Haksız yere terkedip de böyle gencecik yaşta bizleri gözüyaşlı bırakanların Allah hakkından gelsin.