Nişanlımla yapamıyoruz.. Lütfen biraz fikir verin

Ya siz evliliği düşünüyorsunuz ama karşı taraf sizle aynı durumda değil. Hayata bakış açılarınızda ayni değil. Neden inat ediyorsunuz ve kendi değerinizden yiyorsunuz.
Aslında onun sizin için endişelenip nikah için ısrar etmesi lazım ama... Ya lütfen kendi değerinizi bilin. Evlenince nasıl olacak. Bu olumsuzluklar falan bir anda bitecek mi. Evlilik yürütmek için sevmek aşık olmak asla asla yeterli değil

Bayan ben onları okuduğum için bu yorumu yaptım zaten.

Adam bağlanmak istemiyor, hatunlarla gönül eğlendirmek istiyor. Maddiyatı daha iyiye gidince etrafına çok sayıda parasever hatun gelmiştir, evlenmektense onlarla gönül eğlendirmeyi daha cazip bulmuştur gibi geldi bana.

Bu adam sizi seviyor mu şimdi?? Kapıda gelmiş ağlamış vs geçin bunları, sizin terör bölgesinde tek başınıza kalmanızı umursadı mı umursamadı mı bunu söyleyin bana.

Evlenmeye niyeti olan seven adam nikahı basar geçer. Haksız mıyım? Evlenmeye niyeti olan dansöz gibi oynamaz. Bunca kıvırtan adamın peşine benimle evlen diye gitmek bence yapışmaktır.
Doğru düzgün insan kalmadı. Sevdiğine sahip çıkacak, dürüst olacak, aldatmayacak erkeklerin nesli tükenmek üzere. Alakasız oldu ama içimden geldi işte :110:

Allah aşkına bak ben gene delirdim.Doğulu kafası çıldırdı dersiniz soran olursa.Yahu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Okumuşsun,öğretmen olmuşsun,eline mesleğini almışsın,belliki akıllı başlısındaki öğretmende olmuşsun bide üstüne atanmışsın.NE BU SEVİYORUM NAPAYIMCILIK YA!!!!!!! Yahu,boşanmakmı derdiniz? Mutsuz olmak için insan neden kendini bu kadar çabalar? Hala evlenince değişir mantığı ile yaşayan insanlar varmı? Varsada bu takıma dahil olabilecek en son insan bile değilsiniz eğitimli kendini geliştirmiş bi insansınız.NE BU ISRAR? Ya gerçekten yere batsın sevgisi,sizin karşınızda sizinle evlenmekten HEYECAN DUYMAYAN!!!!, Üzerinize titremeyi bıraktım,BİRDE ÜSTÜNE GÖRMEZDEN GELEN bir adam var.Ve siz sırf bunca yıl yaşanmışlık için evlilik üzeri daha BU KADAR YOK SAYILMAYI kabul ederek evlenmek için baskı yapmak peşine düşmüşsünüz.NE İŞİNİZ VAR NİKAH ÖNCESİ BAŞKASIYLA CISTAK CISTAK YAPAN ADAMLAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!! Yahu,emin olun okulunuza girip sizi görsem,öğretmen hanım diye önümü iliklerim ben.Hatta burdaki bir çoğumuz.NEDEN KENDİNİZİ BU YERİN DİBİNE SOKMA CABASI? Şunu bilin,evlendikten sonra o adam size kör kütük aşık olmayacak!!!! Belki diyeceksinizki 13 yıl.Evet katılıyorum 13 yıl upppuzuuuunnn bir zaman dilimi.Ama ÖMÜR DEDİĞİNİZİN İÇİNDE KAÇ TANE 13 YIL VAR FARKINDA MISINIZ????????????????? Yaşamak istediğiniz böyle bi evlilikse sözüm yok.Ama zaten evlendikten sonra biten heyecan,ne yazıkki sizin evlilik öncesinde bile YOK.Kendinize bunu yapmayın Allah aşkına bırakın şu pislik herifi.YAP-MA-YIN!!!!!!!!!
Ne kadar doğru ve güzel yazmışsınız.. Teşekkür ediyorum bunun için. Kendime itiraf edemediğim şeyleri söylemişsiniz. Yazık ki bu ilişki bende özgüven eksiliği yarattı. Ama İnşaallah her şey daha güzel olacak, daha iyi olacağım bundan sonra.

Doğru düzgün insan kalmadı. Sevdiğine sahip çıkacak, dürüst olacak, aldatmayacak erkeklerin nesli tükenmek üzere. Alakasız oldu ama içimden geldi işte :110:

Vallahi ben zaten bu yazdiginiz cumleyi her konuya yaziyorum :) Erkeklerin sutu iyice bozuldu. Kadinlardan da duzgun olanlari var ama rezil olanlari cogaldi sanki, toplumumuzun toptan civisi mi cikti nedir?

En azindan dugun tarihini ertelemende yarar var. sevince herseyin ustesinden gelebilecegimizi saniyoruz kadin olarak. ama hayir canim, gelemiyoruz hicbirseyin ustesinden.

birkac defa yazdim, yine yaziyorum sanada; Biz kadinlarin yaptigi ennn buyuk hata 'degisir, degistirebilirim onu' diye dusunmeleri, erkeklerinde en buyuk hatasi 'benden asla vazgecmez, ne yapsam ne etsem yine benimle kalir' diye dusunmeleri.

inan bana tatlim, bir sene evli kaldiktan sonra degismeyecegini anlayip, benimde onu kabullenemeyecegimi idrak edip, evliligine son vermis bir kadin olarak soyluyorum bunlari.

dugunu ertele. biraz zaman tani iliskinize.

Arkadaşım kendine neden bu kötülüğü yapiyosun 13 yıldır iliskinde sığınti olmuşsun. Sana kör topal mecbur zaten her istediğimi yapmaya muhammelesi yapmışlar sende boyun egmissin. Bu adam evlenmek is-te-mi-yorr!! Her fırsatta da Bangir Bangir bitir artık ben vicdan azabı cekicem diye bu cümleyi soyleyemiyorum diyor! Okumuş etmissin maaşın güzel bu kadar olaylara sabır gösterdiğine göre huyun da güzel. Sen daha niye ille de hayatımı maf edicem sevilmicem istenmicem böyle acı cekicem diyosun hiç akıl işimi. Sen orda terörün ortasındasin adam Çeşme'de karı kız takiliyo. Hiç böyle saçma salak bi ilişki görmedim 3 çocuklu cahil kadınlar bile bu durumda esyasini toplar gider. Ben eşimle eylülde tanıştım kasımda evlenme teklif etti aralikta nisan yaptık ocakta evlendik hepsi eşimin ısrarlariyla oldu ve allaha sukur 2 senedir bi sorunumuz yok. Bunu sana canın acisin diye söylemedim yanlış anlama evlenmek isteyenle istemeyen adam arasında ki farkı daha iyi anla diye söyledim. Kendini topla dön ailenin yanına gönder nisan yüzüğünu değiştir hattını seni el üstünde tutan illa olucaktır.

Ayakları üzerinde duran güçlü bir kadınsın. Elinde mesleğin var. Doğuda bütün ailenden uzak bir yaşam savaşı veriyorsun. Nişanlının sana destek olması gerekirken onun umrunda değil. Benim anladığım nişanlının aileside umursamaz. Eğer öyle olsaydı çocuklarına baskı yaparlardı. onca sene çabaladım ilişkim için tam evlenecekken pes edemem diye düşünme. Asıl film evlendikten sonra başlıyor çünkü. İlgisiz eş ilgisiz aile seni günden güne bunalıma sokar. Daha da mutsuz olursun. Cesaretli ol bu senin hayatın. Yavaş yavaş kendini çek ondan. Belliki alışkanlık var. Sadakat saygı ilgi kaybolmuş. Kendini değersiz hissetmektense bunu yapmak en iyisi. Ayrıca ailen sen sevdiğin için arkandalar. Yoksa bu onlarada yapılan bir saygısızlık. Belliki ailen görgülü saygılı insanlar. Karşı taraf çok lakayıt. Ama biz yüzyüze bu konuları aşarız üstesinden gelirim yola getiririm diyorsan savaş. Ama unutma sen herkesten herşeyden daha değerlisin.
Haklısınız sonuna kadar. Ailesinin çok değişik bi iletişim tarzı var. Baba çok baskın evde, annesi çok sessiz ve baskıyı kabul eden bi insan, çocuklar da babadan çekiniyorlar. Ailede iletişim, oturup karşılıklı konuşma diye bi şey yok. Babası bi kaç defa konuşmaya kalkmış ama konuşamamışlar. Oğullarına da baskı kurmak istemiyolar açıkçası. Ama bu olaylar aileler arasına soğukluk sokmadı da değil; annesi annemi devamlı arardı, artık bitti o işler. Onlar da kabullendi yani bu işin bittiğini. Benim sırtımda bir yük vardı, ben şimdi o yükten kurtulmanın çabasındayım. Verdiğim savaş tamamen psikolojik, başka bi şey değil. Ama asla yüzüne bile bakmak istemiyorum.

Ben tercih yaparken tercihlerimde de beraberdik. Tercih dışında yani 26 ile atandım ben. Böyle bi yere atanabileceğimi düşünmeden.. Kaldı ki beyefendiyle planlarımız bu yöndeydi, sen atanırsın 1 sene sonra eş durumundan gelirsin korkma derdi. Ne olduysa nişandan sonra oldu. Babası da çok kızıyor oğluna ama o da zorla bi şey yaptıramaz ki.. Annesi ve babası da utandılar, annesi mahçup olduğunu söylüyor, babasının tansiyonu oynuyor falan.. Kaldıki ben de zorla olsun istemiyorum. Arkadaşın derdi biraz daha gezmek tozmak, gözü hala bu tarz işlerde yani. Bütün bunların yanında inanılmaz da kıskanç ve baskıcı bi insandır. Mesela görev yaptığım yerdeyken 1 kere telefonunu açmasam okulu arar, arkadaşlarımı arar, ilçe milli eğitimi bile arar! Kimseyle görüşemem, kimseyle konuşamam.. Böyle de dengesiz bi insan! Bu dengesizliği yüzünden bu iş buralara kadar geldi

bu bahsettiğiniz kıskançlık değil ama bu dediklerinizi yapması için ciddi derecede takıntılı biri olması lazım.
naçizane görüşüm, mevcut durumunuz- hissiyatınız-sevginiz-nişanınız, karar vermenizi ya da bir takım gerçekleri görüyor olmanızı engelliyor olabilir. ilişkinize uzaktan bakmaya çalışın. annesiyle babasıyla olacak şey değil bunlar. evlilik olsa dahi üzülecekmişsiniz gibi görünüyor buradan.
allah kolaylık versin.

Üzülme. Sen elinden geleni yapmışsın. ben bu ilişkiyi noktalamak istiyorum dediğinde nişanlın seni ikna etmeye çalışacaktır. Ama sen sonu birazcık daha ertlersin. Mutsuzluk seçimin olmasın. Yanlızda değilsin. Sana destek olan ailen var. Boşver o kaybettiğine yansın. Nişanlının ailesinde iletişim kopukluğu varsa bu dahada aşılmaz sonuçlara doğru götürür. Biraz oğullarına yol yordam göstermeleri gerekir. Hangi yolu seçersen seç dediğim gibi tek düşüncen kendi mutluluğun olsun. Sende ailenin bitanesisin.

13 yılsa 13 yıl. aldatılma var işin içinde... dün gece uyumadan okudum konuyu ve sinir oldum resmen. bu adama tekmeyi bas neye uğradığını şaşırsın. ama blöf falan değil. direkt bas tekmeyi. bundan ne köy olur ne kasaba. sen zorla da olsa evlenirsin de bununla, sonra sen evde oturup akşamları bunu arayıp durursun o ise orda burda gezer. 13 yıl sürmüş evet. ama çok şey götürmüş bu 13 yıl senden. evlenirsen her geçen gün daha da çok şey kaybedeceksin.

13 yıl uzun. eminim içinden unutabilir miyim diye geçiriyorsundur. bu kişilikte bir insan unutulur arkadaşım. sonra adam gibi adam karşına çıkınca dersin ne kadar doğru yapmışım, unuttum bile diye...

Üzülme. Sen elinden geleni yapmışsın. ben bu ilişkiyi noktalamak istiyorum dediğinde nişanlın seni ikna etmeye çalışacaktır. Ama sen sonu birazcık daha ertlersin. Mutsuzluk seçimin olmasın. Yanlızda değilsin. Sana destek olan ailen var. Boşver o kaybettiğine yansın. Nişanlının ailesinde iletişim kopukluğu varsa bu dahada aşılmaz sonuçlara doğru götürür. Biraz oğullarına yol yordam göstermeleri gerekir. Hangi yolu seçersen seç dediğim gibi tek düşüncen kendi mutluluğun olsun. Sende ailenin bitanesisin.
Elimden geleni yaptım evet. Hiç o konuda pişmanlığım yok. Tek pişmanlığım bu ilişkiyi bu kadar uzatmamdandır.

Sadece duygusallık. Doğu görevi zor değil, annemi alıp gideceğim zaten. Para hiç değil çünkü ailemin durumu gayet yerinde :KK66: Üniversiteden beri altında araba olan, çok rahat yaşam süren bi insanım. O konuya takılmayın yani :KK66:

kız gel sana bizim kurumdan mühendis bulalım :KK58::KK58::KK58::KK58::KK58:

kız gel sana bizim kurumdan mühendis bulalım :KK58::KK58::KK58::KK58::KK58:
Çok tatlısınız:) İnanın o kadar çok söyleyen var ki.. Yanlış anlaşılmak istemiyorum, mühendisi de oldu, askeri de, öğretmeni de vs.. Ama hepsine gözüm kapalı işte. Bütün ailem, kuzenlerim, arkadaşlarım hepsi sen ona fazlasın diyor ama gönül işte gene de kör oluyosun. Yeni bi hayat başlıyor artık benim için, hayırlısı olsun.

Sensin boyle olmasina sebep her dededigine he demissin sonrada ben napacam diye sizlaniyorsun once kendine gel ve kendibe saygi duy bunlari hakediyormusun bi dusun

X