• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla aramızda çözemediğimiz evlilik öncesi eşya problemi:(

LastJanissarY

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2015
8
0
1
35
herkese merhaba.
benim çok büyük bir problemim var.
Öncelikle nişanlımla yaklaşık olarak 5.5 yıldır birlikteyiz bu yaza düğün düşünüyoruz fakat evlenmeden önce alınacak eşyalar konusunda aramızda sıkıntılar yaşıyoruz. nişanlım öğretmen ben de evde kpss çalışıyorum. Nişanlımın ailesinin ekonomik durumu ne iyi ne de kötü, bizim ise ekonomik durumumuz çok iyi ama söyle bir sıkıntı var benim ailemin ekonomik durumu iyi olmasına rağmen babam bizi hep fakirmişiz gibi büyüttü bu zamana kadar ve ben babamdan bir şeyler istemeye de hep korkarım bu yüzden. neyse konuya geleyim nişanlım bizim durumumuz iyi olduğu için evlenirken kız tarafının alacağı eşyalar konusunda babamdan en iyisini istememi söyledi eğer iyisini alamazsak bir daha iyi yüzü göremeyiz diyor, kaliteli ev eşyası göremeyiz konusunda haklı da çünkü ben atanamazsam tek başına ev geçindirmeye çalışacak ki bu da bu devirde çok zor. Bu yüzden anca karnımızı doyurabiliriz. ayrıca nişanlım , eğer baban kaliteli eşya almazsa ona karşı biraz üzüldüğünü göster, o zaman sana kıyamaz alır dedi. ama ben babama karşı böyle bir şey yapmak istemediğimi ve eğer istemiyorsan ayrılabileceğini söyledim. Çünkü babama karşı ne zaman üzüldüğümü ima etsem adamcağız çok üzülüyor yatamıyor geceleri. ayrıca nişanlımın babamın malında gözünün olduğunu düşünmeye başladım. ne yapacağımı bilemiyorum yanlış mı yapıyorum acaba:(:(. yoksa babamdan kaliteli olan ev eşyalarını mı istemem lazım :( Nişanlım da bir defa evleniyoruz. ben zengin biri olsaydım babandan eşya bile istemezdim, param olmadığı iççin çok mecburuz bunu yapmaya yoksa bir daha alamayız ve ben evlendikten sonra babandan yardım isteyemem dedi. evlendikten sonra ben geçindireceğim evi en azından evlenmeden önce baban yardım etmiş olsun bize dedi :( kafam çok karışık nişanlımla aram bozuldu evdekilere de açamıyorum konuyu lütfen yardım edin siz olsaydınız ne yapardınız:(:(

Nişanlının seni böyle arada bırakmaya hakkı yok bide ailen ev eşyası için zaten yardım eder size ama kaliteli kavramı ne nişanlının ben onu anlamadım yani birileri birşey yapacaksa en iyisini istemek nedir bana görgüsüzlük gibi geldi

Ben nişanlıni hiç haklı bulamadım çünkü bu hayat sizin hayatınız biriktirir alırsınız gerekirse ben ailelerin eşya almasıni da doğru bulmuyorum önceden ne güzelmiş bir kap bir yatakta evleniyorlarmis herseyi kendisi alıyormus gerekirse borca girerim hem eşya iyi olsa ne olur allah aşkına 2 3 yıl sonra eskiyor zaten baban o paraları çocuklar yesin diye kazanmiyor tek kardesmisin bilmiyorum ama kardeşlerinin de hakkı var o kazandığı parada :KK43: ben babamdan yapabileceğinden fazlasını istemezdim zaten yapabilecek olsa alırdı değil mi nişanlıniz bana hiç haklı gelmedi

Valla nisanlin ayıp etmiş bence. Maşallah ne kadar ayrıntılı düşünüyor herşeyi. Evlenirsek bidaha isteyemeyiz nasılsa ben gecindircem evi ne demek ya. Baban zaten kızım mutlu olsun diye yapacağını yapar. Hem esyalariniz kaliteli olsa nolur olmasa ne olur. Daha yolun başından böyle şeylere takilirsaniz sonunuz gelmez. Ayrıca bence nisanlin evlendikten sonrada seni kullanarak babandan birşeyler isteyecek gibi görünüyor. Buda sizi ileride daha çok üzer. Nisanlinda alacağı eşyaların en kalitelisini alsın ozaman. Diyecek çok şey varda...

Valla nisanlin ayıp etmiş bence. Maşallah ne kadar ayrıntılı düşünüyor herşeyi. Evlenirsek bidaha isteyemeyiz nasılsa ben gecindircem evi ne demek ya. Baban zaten kızım mutlu olsun diye yapacağını yapar. Hem esyalariniz kaliteli olsa nolur olmasa ne olur. Daha yolun başından böyle şeylere takilirsaniz sonunuz gelmez. Ayrıca bence nisanlin evlendikten sonrada seni kullanarak babandan birşeyler isteyecek gibi görünüyor. Buda sizi ileride daha çok üzerine. Nisanlinla alacağı eşyaların en kalitelisini alsın ozaman. Diyecek çok şey varda...
Bu yoruma katılıyorum arti bana da ilerde borcumuz var babandan biraz borc iste Kıyamaz falan diyecekmis gibi geldi nisanliyken bunlari isteyen ileri bunu da der bence konu sahibi iyi düşün derim

Bi kere nisanlinin davranisi yanlis. Hangi taraf yaparsa yapsin yanlis! Bunu erkek - kiz ayrimi yapmaksizin soyluyorum. :KK12:

Babana uzuldugunu soyleyince geceleri yatamiyor diyorsun ama evlenirken sana esya almiyor mu? Bu kadar kizi icin uzulebilen bi adam nasil olurda maddi durumuda musait oldugu halde iyi esya almak istemesin ki? Biri bana bunu aciklasin o_O

Kusura bakma ama saçmalamış.. Ne beğeniyorsan onu al durumuna göre en iyisini sen bilirsin.. Yalnız eşine de şunu belirt memur olduğu için şükretmeli.. Asgari ücretle çalışıp ev geçindirenler var.. Kaliteli ya da değil bunlar senin düşüneceğin şeyler.. Valla iki gün sonra sen bu adamdan bir şey istersen hele de çalışmıyorsan babandan iste durumumu görmüyor musun diyip geçiceğe benziyor.. Ve memur olmak zorunda değilsin.. Eminim yapabileceğin bir sürü iş vardır.. İnsan yeter ki istesin..

Karşı taraf ne kadar para harcayacaksa siz de harcamalasınız düğün öncesi.
Eğer siz hiç masraf yapmayacaksanız biraz haklı olabilir .

Bu hiç de hoş görülebilecek normal bir davranış değil. Eğer nişanlının dolduruşuna gelip böyle birşey yaparsan ileride çok pişmanlığını yaşarsın. Bu kadar ayrıntılı bir şekilde para hesabı yapan kişi beni korkuturdu, ilişkini gözden geçir bu hafife alınacak bir konu olmamalı.

Orta halli eşyalar alınsa ne oluyormuş ki. Çamaşır makinesi pahalı olunca farklı mi yıkayacak, ya da oturma grubu pahalı olsa totosu altın değerinde mi olacak.
Madem ailelerden yardım alınacak durumu kötü olan ne yapıyorsa iyi olan da o kadarını yapar, daha fazlasını istemek adaletsizlik olur. Hem belki siz de atanacaksiniz niye güzel eşya alamayasiniz ki. Bence nisanlinizla konuşun ve düşündüğünün yanlış olduğunu anlatın. Böyle kaliteli eşya düşünen erkek de ilk defa duyuyorum.

Senin davranışın konusunda bile nnasıl yönlendiriyor ilerde neler yapar

Bilmiyorum davul bile dengi dengine

Aile sosyal statunuz bile bir değilse bu evlilikte sorun yaratir.

Adam zengin diye paralarını iistemediği şeye harcamak zorunda mi canım allah allah ona ne

Bi kere nisanlinin davranisi yanlis. Hangi taraf yaparsa yapsin yanlis! Bunu erkek - kiz ayrimi yapmaksizin soyluyorum. :KK12:

Babana uzuldugunu soyleyince geceleri yatamiyor diyorsun ama evlenirken sana esya almiyor mu? Bu kadar kizi icin uzulebilen bi adam nasil olurda maddi durumuda musait oldugu halde iyi esya almak istemesin ki? Biri bana bunu aciklasin o_O

Baba da para oldugunun ama ayni zamanda cimri oldugunun da farkinda nisanli bey, simdi gider o kadar para varken dandik esya alir, kaliteli eşyalar alsin diye yol öğretip taktik veriyor kiza :)

Back