Nisanlimin dertlerini dinlemekten biktim

Merhaba kizlar. Benim derdim nisanlimla bilmiyorum aslinda dert mi de. Bu aralar cok zor zamanlar geciriyo onu da biliyorum. Evin tek oglu maalesef hersey bunun uzerinde 4 tane ablasi var. Ailesi ilcede yasiyo kendide su an merkezde calisiyor. Ablalari anneyi babayi bunun ustune atmis hic sorduklari yok telefonla anca. Ailesininde maddi durumu iyi degil. Babasi hayattan elini cekmis nisanlimda butun sorumluluk. Hic kimsesi yok arkasunda danisacak akil verecek hep kendi kendine mucadele ediyor. Herseyini bana anlatir. Butun sIkIntilarini cunku kimseye anlatamiyor. Akil vereni yok ben vermeye calisirim benimkinide begenir begenmez . Bilmiyorum bana herseyi anlatmasindan sIkIldim para muhabbetlerinden ozellikle parasi biter ben bulmaya calisirim ben vermeye calisirim. Aileden hic destek yok kendi kendileri zor gecondiriyolar ne bilim formalitedende olsa insan sorar paran var mi sIkIsikmisin ablalarida ayni hic destek yok ben olmasam ne yapacak cok sIkIldim cok bunaldim. Hic nisanlilok yasamadim bi yerlere gidip oturmadik ne bilim hic surpriz hediye yok. Ama kendini poh pohlamami zor geliyo arti katlanamiyom butun dertlerini sIkIntilarini benim hic sIkIntim derdim olmayacak kendine anlatmayacam ama kendi hep anlatir cok bunaldim artik. 5 senedir birlikteyiz bilmiyorum sonradan bole oldu. Meslegi var kendinin iyi de aslinda ama yetmiyo kendine cunku odeme yapacak yerleri cok. Belki ben haksuzlik yapiyorum anlayis gostermiyorum diyorum .Benim derdim sIkIntim bana yetiyo bi de onunkiler olunca boguluyorum ayrilmak bile geciyo aklimdan lutfen kizlar akil verin napim:-:-)-:-)-:-)-:-)-:-)-:-)-(

Daha nişanlıyken bunalmışsın evlenince aynı sorun enin evine taşınacak.

Liseye giderken iki arkadaşımız sevgiliydiler. Çocuğun annesiyle babası o dönemde boşanacaktı sorunları vardı. Kız arkadaşıyla paylaşmak istemiş. Kız kibar bir dille, ailenin sorunları beni ilgilendirmez bana bahsetme lütfen demiş. Çocuk aklıyla aslında doğru söylemiş.

Tamam insanın sevdiği derdini dinelrsin falan ama nişanlılık bile yaşayamadım bir yerlere gidip oturmadım diyorsun. Bence tavrını koy, ömür geçer mi böyle.. Ay içim karardı.

keske iki yuzuk olsa bizim buranin adetleri baska nisanda altin set takiyolar bilezik falan masraf cok oldu o da bi an once borc bitsin dugune kredi cekim diye ugrasiyor ailesi yardim etmeyecek dugunde dugunu kendi yapacak bilmiyorum valla zaten ailemde cok istemiyodu zor ikna ettim bi acigini gorelim diye ugrasiyolar valla

Zaten sıkıntı da bu adetler ya ben istemiyorum borcu ben gerecek diyemediğiniz için bu durumdasınız

O zaman aileye erkek çocuğun bakması da adet gelinin Kv ike yaşaması da adet oğlan çocuğa kp adı konması da adet

Adetlerden uzaklaşır günümüz şartları ile yaşarsanız mutlu olursunuz

Yukarda da sordum ailesinin masrafı ne neye destek oluyor hangi konularda akıl verecek kimsesi yok bunlara göre net bir yorum yapacağım

Kazandığı paraları annesi elinden alıyordur evlenincede devamını isteyecek nazlı bir erkekle evleneceksin demek henüz ham işin zor

Bu olay büyürde büyür kız kardeşleri bakmicaksa anne babaya sana güzel bi bakıcılık gözüküyor bunlar iyi günlerin

sizi çok iyi anlıyabiliyorum aynı dırumu arkadaşımda yaşadı onunda sevgilisinin sorunları vardı ailesiyle ilgili maddi manevi sürekli dert anlatırdı ben bile sıklımıştım bu durumundan insanın sürekli derdi olabilir mi oluyordu işte kızcağız onun derdinden kendisini anlatmıyordu bile zamanla bu dertler yüzünden buluşamaz bişeyler yapamaz hale geldiler başta senin nişanlın gibi oda para kabul etmiyordu arkadaşımdan ama sonra kendisindende para isteyince iyice soğudu ve bitirdi.önce ailesiyle ilgili yükü atsın omuzlarndan sonra evlenin derim ben yoksa bu sorunlar bitmez.

Allah yardımcısı olsun hiçbir erkek bu kadar detaylı anlatmaz sıkıntısını paylaşmakta acizlik olmaz sürekli dile getiriyorsa çok bunaldığındandır. Bu adamın şuan ki sorumluluğu bir ev geçindirmek bunuda zorla yapıyor kınamak için söylemiyorum yazık yetişemiyor heralde ablalarını evlendirdi ailesi birşey yapamadığı için kredi vs durumu oldu onu ödüyor bence şimdi böyle e siz evlendiğinizde bir eve yetemeyen adamla nasıl evlilik hazırlığı yapacaksınız bakın evlendikten sonra nasıl geçineceksiniz demiyorum bile.

hayatın maddi zorlukları bitmiyor evlilikte budaha da perçinleşiyor çiçekler açarak çoğalıyor . şimdiden böyleyse ilerisini düşün derim . düşün bir hayatının aynı sorunla katlanarak tükendiginii.. kolay gelsin

Evlendikten sonra daha da kötü olur senin için şimdiden böyle ise evlendikten sonra ailesine de bakarsın onlar ilede yaşarsın hiç hayatın kalmaz hiç bişiden zevk almazsın sürekli yüz göz olursunuz. Ablaları da bişi yapsın dersin onlarda yapmaz bu sefer eşinle aran açılır. Ayrılmayı bile düşünmüşsün bunları da yaşamak istemiyosan sana kalmış herşey ilerisini en iyi sen bilirsin işin içinde olduğun için herşeyle baş ederim dersen devam ama yok ben dayanamam dersen bitir bence hem ileride daha da çok para gerekecek.

sizde adettir diye arkasına sığınıp durumunun el vermeyeceği isteklerde bulunmasaydınız nişanlınızda bu kadar sıkıntıya girmeseydi .

sizde adettir diye arkasına sığınıp durumunun el vermeyeceği isteklerde bulunmasaydınız nişanlınızda bu kadar sıkıntıya girmeseydi .
Ben kendinden bir cop bile istemedim amac ailelerin gonlu olsun eksik olmasin diye hicbisey masarafa girdiler. Daha nisan bohcam bile yok istemedim onlarda yapmiyo zatenbizim buranin adetleri agir benim ailemde illa hersey herkesinki gibi olsun eksik olmasin istiyolar

Ben kendinden bir cop bile istemedim amac ailelerin gonlu olsun eksik olmasin diye hicbisey masarafa girdiler. Daha nisan bohcam bile yok istemedim onlarda yapmiyo zatenbizim buranin adetleri agir benim ailemde illa hersey herkesinki gibi olsun eksik olmasin istiyolar

Ailenize söz geçirip istemelerine engel olmadığınıza göre siz de istemiş oluyorsunuz

Sizin aileniz takı istiyor onunkiler de oğullarının onların her işine koşmasını

Bu ilişki her ikinizin de hayatı iki kişilik yaşamayı öğrenmesi ile yürür

Hala meraktayım ailesinin harcamalarının kaynağını ve nişanlınızın başkalarından akıl alması gereken sorunlarını

sizde ailenize hayıt diyememişsiniz nişanlınızda diyemiyor demekki.nişanlısınızı sıkıntısı sizin adetlerinizden oluşan masraf mı ailesnin yükü mü?acaba siz gereğinden fazla durumunu zorladığınızdan düğündede böyle olur düşüncesiyle size sürekli maddiyattan bahsederek bunu mu anlatmak istiyor?

Kp emekli daha onceden baska giderleri icin kredi cekmisler onlari oduyolar araba falan aldilar. Nisanlimin tek sorunu tek erkek olmasi butun yuk uzerinde kp salmis ayaginda biraz aksaklik var o yuzden pek fazla ilgilenemiyo kv ve nisanlim.kosturuyolar her turlu masrafa yani kp bi araba tekeri almaya kv goturen insan kendine guveni yok nasilsa oglum var hastada olsam isim de olsa o kosar gelir dusuncesindeler

Adetler adamin sıkıntısına sıkıntı eklemiş.ama sürekli dert dinlemek dert sahibi yapar insani. Bilmiyorum nasil çözülür durumunuz

ayrılmalısın..evlenip çocuğunla ayrılacağına şimdi bitireceksin...yada sırtında hep bir adam taşıyacaksın..seçim senin..

X