nişanlımın borcu

Doğru söylüyorsunuz..
İşleri kötü gittiği için herhalde onların da paraya ihtiyaçları var diye verdi diye birşey diyemedim sadece "iyi" dedim..

Hadi anne ev hanimiysa para verebilir ama dedeye babaya para verilmesi bariz yalan
Dedesi onun 100 Lirasına mi muhtacmis
Düğünde taktiği altınları da bir gün sonra ister artık

Nisanlin bir dolandirici ve artik seni buna yavas yavas alistirmaya calisiyor. En basit calisan babasi nasil olurda 200 liraya muhtac oluyor? Orada sana yalan atti bence. O arkadas varmi onu bile bilmiyorum. Nislanlinin kumar borcu bile olabilir.

Yani ne is yapiyor geliri bu kadar belirsiz? Haydi diyelim yasal birseyler yapiyor, adam sorumsuzun teki. Onun ile evlenirsen cok sürünürsün benden söylemesi.

Babasıyla işleri ortak ve emlakçılar..
Bazen 1 günde çok para bazen de 2 hafta hiç para kazanmıyorlar.
Ama ki şu aralar baya zamandır iş yapmadılar.
Bu insanlar normal düzeyden daha da iyi durumları yani öyle durumları yok değil aslında ama işte bu aralar sıkışmışmışlar.

Peki ne diyebilirim nasıl bir tavır sergiliyebilirim?

iyi de benim bildiğim düz altın satılır

hani küçük altın vs

ilk kolye satılır mı

kv ne aldı ise onu verseydin onu satsaydı

sen de değişiksin o da değişik yani

daha 500 tl yi denkleştiremiyorsa yarın öbür gün ne yer ne içerisiniz

işler batar parsız kalınır o ayrı da, bunun rutin gün içinde 500 yok 1500 var o da yok şeklinde gidiyor

Annesinin aldıkları çok daha ağır şeyler onları vermek istemedim.
Sürekli " inş şu işerlimiz bir yola girse " diyor.. Of bilmiyorum

Annesinin aldıkları çok daha ağır şeyler onları vermek istemedim.
Sürekli " inş şu işerlimiz bir yola girse " diyor.. Of bilmiyorum

ağırsa ağır

ilk aldığı kolye manen değerlidir genelde

insanlar aç kalır da satmaz onları

hiç mi küçük altının vs yok yani

kendi ailende mi takmadı

onların aynısından alınır ama kolye künye gibi şeylerin aynısını bulamazsın ki

adam da ilginç

bu kadar altının arasından benim sana ilk aldığım kolyeyi mi buldun verecek dememiş alıp satmış

Alacağım deyip de almayıp etrafındakilere parayı dağıtması hiç hoş değil..sonuçta dediğini yapmamış..sizi arka plana atıp başkalarına öncelik vermiş..burnundan getirin bence

ağırsa ağır

ilk aldığı kolye manen değerlidir genelde

insanlar aç kalır da satmaz onları

hiç mi küçük altının vs yok yani

kendi ailende mi takmadı

onların aynısından alınır ama kolye künye gibi şeylerin aynısını bulamazsın ki

adam da ilginç

bu kadar altının arasından benim sana ilk aldığım kolyeyi mi buldun verecek dememiş alıp satmış

Söylediğim gibi ağır bir şeyi geri almak daha zor diye düşündüm ve kimsenin haberi yok. Başka küçük birşeyim yok takmadığım.. Of evet zoruma giden de o yok onu satmayalım en azından bilekliği satayım o kolyeyi sstmicağım demesini bekledim..Öf bende safmuyım ne sonra pişman oldum

Alacağım deyip de almayıp etrafındakilere parayı dağıtması hiç hoş değil..sonuçta dediğini yapmamış..sizi arka plana atıp başkalarına öncelik vermiş..burnundan getirin bence

Nasıl ? Konuşmasam mı? Bana öyle deyince ben sadece kısık sesle iyi dedim.
Sanki bana değer vermiyormuş gibi hissettim yani üzüldüpümü istemeyerek verdiğimi iyi biliyor.

Evet manevî değeri olduğu halde ilk ; o ilk göz ağrın dedi ama zorunda kalınca işte o da istemeyerek aldı
Cok cok ayip canim ya yaptigi, koskoca bir erkek su gunde senin elindeki manevi degeri olan altinlra goz dikecegine insan gider baska yerden bulur, erkek sonucta , tamam bir kadin bulamaz ama erkek bulur yani, yarin obur gun evinizdeki esyalari da satar bu adam benim aklima hemen o geldi

Söylediğim gibi ağır bir şeyi geri almak daha zor diye düşündüm ve kimsenin haberi yok. Başka küçük birşeyim yok takmadığım.. Of evet zoruma giden de o yok onu satmayalım en azından bilekliği satayım o kolyeyi sstmicağım demesini bekledim..Öf bende safmuyım ne sonra pişman oldum

iyi de derdiniz takıp takmamak mı yani

geri gelmezse gelmesin kv nin aldığı

zaten onu da evlenince almayacak mı

hiç olmazsa ilk aldığı hediye diye kolyeni satmazdın

benim gözümde sen her türlü altınını verebilirsin gibi görünüyor şimdi

nişanlın için de öyle gibi

Cok cok ayip canim ya yaptigi, koskoca bir erkek su gunde senin elindeki manevi degeri olan altinlra goz dikecegine insan gider baska yerden bulur, erkek sonucta , tamam bir kadin bulamaz ama erkek bulur yani, yarin obur gun evinizdeki esyalari da satar bu adam benim aklima hemen o geldi

Bende dedim git kuzenşnden arkadaşından iste onlar senden isteyince veriyorsun dedim.
Kimseye artık borç yapmak istemiyorum dedi kötü birşey miş dedi kimse ye boyun eymek istemiyorum dedi..

iyi de derdiniz takıp takmamak mı yani

geri gelmezse gelmesin kv nin aldığı

zaten onu da evlenince almayacak mı

hiç olmazsa ilk aldığı hediye diye kolyeni satmazdın

benim gözümde sen her türlü altınını verebilirsin gibi görünüyor şimdi

nişanlın için de öyle gibi

Evet siz şimdi söyleyince doğru onu satmayıp annesi nin aldığını verseydim keşke.
Ama takmadığın dedi diğerlerini sürekli takıyorum annem bi fark etse kıyamet kopar şimdiden aldığı altın geri mi alıyor diye..

Babasıyla işleri ortak ve emlakçılar..
Bazen 1 günde çok para bazen de 2 hafta hiç para kazanmıyorlar.
Ama ki şu aralar baya zamandır iş yapmadılar.
Bu insanlar normal düzeyden daha da iyi durumları yani öyle durumları yok değil aslında ama işte bu aralar sıkışmışmışlar.

Peki ne diyebilirim nasıl bir tavır sergiliyebilirim?

Iyide marketlerde, satis alaninda is böyleki. Onun icin para oldugu zamanda, olmayan zamanlar icin birikim yapilir. Yinede senin altinlari isteyecek kivama kadar gelmisse, bu sadece isinden doyi oldugunu inanmiyorum. En basit, o diger arkadasa niye borc istemis ki zaten? Bu isin icinde bir is var, ve adi da kumar.

Sergileyecegen tavir ise yüzügü atmaktir. Nisanlindan üzgünüm cacik olmaz.

Bunu tabi büyük ihtimal ile yapmazsin. O seni güya zenginligi ile mest edecek. Benim dediklerimi ancak evlendiginde anlarsin ne yazikki.

Evet siz şimdi söyleyince doğru onu satmayıp annesi nin aldığını verseydim keşke.
Ama takmadığın dedi diğerlerini sürekli takıyorum annem bi fark etse kıyamet kopar şimdiden aldığı altın geri mi alıyor diye..

sen de haklısın ortamda bu sıkıntı da var

ama anneni idare ederdin o ağır vs derdin

bir de genç kızsınız naçizane tavsiyem onları takıp çıkmayın sokağa başınıza bir şey gelir

altın takma işi artık yaş

ben bazen parmağımdaki 1000 Tl eder etmez yüzükten bile tedirgin oluyorum

Iyide marketlerde, satis alaninda is böyleki. Onun icin para oldugu zamanda, olmayan zamanlar icin birikim yapilir. Yinede senin altinlari isteyecek kivama kadar gelmisse, bu sadece isinden doyi oldugunu inanmiyorum. En basit, o diger arkadasa niye borc istemis ki zaten? Bu isin icinde bir is var, ve adi da kumar.

Sergileyecegen tavir ise yüzügü atmaktir. Nisanlindan üzgünüm cacik olmaz.

Bunu tabi büyük ihtimal ile yapmazsin. O seni güya zenginligi ile mest edecek. Benim dediklerimi ancak evlendiginde anlarsin ne yazikki.

Diğer arkadaştan borç istememiş bi ticaret olmuş aralarında 500 tlsi kalmış.
Kumar oynadığını düşünmüyorum öyle bir alışkanlığı yok be sürekli iş ev aile..

sen de haklısın ortamda bu sıkıntı da var

ama anneni idare ederdin o ağır vs derdin

bir de genç kızsınız naçizane tavsiyem onları takıp çıkmayın sokağa başınıza bir şey gelir

altın takma işi artık yaş

ben bazen parmağımdaki 1000 Tl eder etmez yüzükten bile tedirgin oluyorum

Ya seviyorum takmayı gündüzleri annemin toplantıları çok oluyor takıyorum.
Günlük tabi ki takmıorum.
Nasıl bir tavır sergileyebilirim ? Ne diyebilirim ona. Benimı bozulduğumu alması için ne yapabilirim o_O

Ben bazı yorumları hiç ama hiç anlamadım.
Şimdi siz bu adamı seviyorsunuz ve onun ilk hediyesine kıymet veriyorsunuz sözünüze göre.
Peki bu adam sıkışmışken ve siz onu seviyorken ilk hediyenin değeri nedir? Bence herhangi bir değeri yok.
Esnaflık böyledir. 1 gün cebin dolar ertesi gün ekmeği bile veresiye alırsın.
Ha kazandığı dönemde birikim yaomaması evet onun eksikliği bu huyunu düzeltmesi lazım. Alışkanlıklarla ilgili bu, öğrenilebilecek bir şey.
Çocuk sıkışmış ben maaşlı çalışmama rağmen ben de sıkışıyorum. Bir başkasından para istemek zordur. Ben babamdan bile isteyemem. En yakını kimse ona gitmiş yani size.
Burada yadigarı gözden çıkaran sizsiniz aslında. Kv nizin taktığı bileziklerden birini verebilirdiniz ki 22 ayarsa maddi kaybı daha az olurdu. Tercih size kalmış siz de yadigar dediğiniz kolyeden vazgeçmişsiniz.
Ha kardeşe para gönderdi, babaya para verdi kısmı da garip değil. Eğer bir süredir iş yapamıyorlarsa kardeşi harçlıksız babası parasız kalmış olabilir.
Bunun değer vermekle alakası yok. Bir yerde ihtiyaç diğer yerde kullanılmayacak mücevherat varsa elbette ihtiyaç ön sıradadır.
Bir de bu şekilde düşünün derim.

Diğer arkadaştan borç istememiş bi ticaret olmuş aralarında 500 tlsi kalmış.
Kumar oynadığını düşünmüyorum öyle bir alışkanlığı yok be sürekli iş ev aile..

Hmm nasil ticaretse, zamaninda geri ödemeyip, senin altinlarina göz dikerek ancak geri ödeyebilmesi.. Sonucta demek ki o zaman kredi karti bile dolmus. Sen evlendiginde o zaman her ay altinlarini verirsin,..

Ve kumar evdede oynanir, bircok site var. Iddia oynayabilir, poker oynayabilir, hersey olabilir yani. Tepkilerinden anliyorum ki ne desem bos. Dedigim gibi, bir evlen, ondan sonra görürsün iste.

Ben bazı yorumları hiç ama hiç anlamadım.
Şimdi siz bu adamı seviyorsunuz ve onun ilk hediyesine kıymet veriyorsunuz sözünüze göre.
Peki bu adam sıkışmışken ve siz onu seviyorken ilk hediyenin değeri nedir? Bence herhangi bir değeri yok.
Esnaflık böyledir. 1 gün cebin dolar ertesi gün ekmeği bile veresiye alırsın.
Ha kazandığı dönemde birikim yaomaması evet onun eksikliği bu huyunu düzeltmesi lazım. Alışkanlıklarla ilgili bu, öğrenilebilecek bir şey.
Çocuk sıkışmış ben maaşlı çalışmama rağmen ben de sıkışıyorum. Bir başkasından para istemek zordur. Ben babamdan bile isteyemem. En yakını kimse ona gitmiş yani size.
Burada yadigarı gözden çıkaran sizsiniz aslında. Kv nizin taktığı bileziklerden birini verebilirdiniz ki 22 ayarsa maddi kaybı daha az olurdu. Tercih size kalmış siz de yadigar dediğiniz kolyeden vazgeçmişsiniz.
Ha kardeşe para gönderdi, babaya para verdi kısmı da garip değil. Eğer bir süredir iş yapamıyorlarsa kardeşi harçlıksız babası parasız kalmış olabilir.
Bunun değer vermekle alakası yok. Bir yerde ihtiyaç diğer yerde kullanılmayacak mücevherat varsa elbette ihtiyaç ön sıradadır.
Bir de bu şekilde düşünün derim.

haklısınız tabii ki

ama evde birçok altın varken neden ilk hediye satılıyor biz ona takıldık

zira bence de yabancıdan isteyeceğine nişanlıdan istesin ya da ilerde eşinden de bazı şeyleri de istememek lazım

X