Nisanlimin altini gereksiz görmesi

ne kadar bencil biriymis?
kendi önemsiz buldugu icin,senin icin önemli olamaz mi?
Tabiki önemsiz bulucak ...... Sonucta o degil sen takincaksin :KK70:

şu altın olayı tümden kalksa evlilikle ilgili sorunların da çoğu bitecek bence. bence altın hediyedir ve herkes kime ne hediye verecekse kendi seçer. Ne altının be tektaşın ne bana düğünde ne takacaklar mevzusunun evlenmeye karar verdiğimiz andan itibaren bir kere bile lafı bile geçmedi.eşim de ailesi de ne istedilerse onu taktılar. Herhangi bir beklenti içinde olmadığım ve takılanların hepsinin bana hediye olduğunu düşündüğüm için de aynen özel bir günde alınan hediyeler gibi hepsi beni ayrı ayrı mutlu etti. Ama beklentim olunca az/çok, güzel/çirkin, ucuz/pahalı gibi kavramlar için içine giriyor ve işte böyle bu konu insanların kafasını karıştırıyor.

Ne kadar altın o kadar değer diyen zihniyeti hiç anlamıyorum. Sizi satın mı alıyorlar? Bu konuya bu şekilde yaklaşan kadınlar bence kendilerini değersiz görenler. İnsanın değeri nasıl malla mülkle ölçülebilir. Siz önce kendinize değer verin ki başkaları da size değer versin.

Başka konular olur, yürümez biter başka bir şey. Ama bu konuda inat ediyorsanız, belki nişanlınız da sizin tavrınız dolayısıyla almak istemiyordur diye düşünüyorum.

Herşey para mı ya şu hayatta.Yüzüğü bozdursa para ederse mi alacak.Bi de atsan atılmaz
Kizlar hepnize merhabs.8 yil suren bir iliskim var, nisanliyim.Sözden sonra nisan yapmadik, nisanlim da ben de gerek gormedik nisana.Söz de beyaz gül istiyordum bir buket.5 tane gul ve otlarla dolu bir cicek geldi.Söz de bana taki takilmadi.Nisanlimin ailesi durumumuz yok diyerek en ucuz, ayari en dusuk yuzugu aldi bana.Nisanlim kendisi alir diye sesimi cikarmadim.Ama almiyor.Atsan atilmaz satsan satilmaz, cok gereksiz.Bozdursan para etmez diyor.Ne yapsam ne desem derdimi anlatamiyorum.son zamanlarda baska konularda dahil cok fena tartistik birbirimize girdik.Aramiz yeni düzeliyor ama bu konudaki fikirleri hic degismiyor.Altin disinda ne desem yapiyor ama ben bu konu ve diget tartismalarmiz sonucunda kendisinden uzaklasmaya basladim.Ne yapacagimi bilemiyorum, yardim edin.
para etmez diye birşey sölüyor.Saygısızlık.Manevi değeri yok mu heves etmişsin istemişsin bunun da mı değeri yok.Evliliği kar amaçlı şirket ortaklığı zannediyor millet.Taviz verme.

Ne biçim insanlar var ya. Görgüsüzlük böyle bir şey olsa gerek. Merak etme; eden, bulur...
Ailesi öyle evet.Nişanlım ailesine pak benzemiyor.Bu ay yüzük alacağını söyledi bugün.
Canım sen gerçekten ertele bu düğünü, zaten sözlüsünüz nişan da olmamış henüz, bu işin sonu stresten başka bir şey değil olayların çok içinde olduğun için ve sözlün sende bir alışkanlığa dönüştüğü için gormezden geliyorsun yalnızca. henüz çok toysun evlilik için biraz pişmen lazım. sen kulak asmaz da evlenirsen o evin borcuu harcıı faturası kredisi hep senin maaşından ödenecek dedi dersin. en az bi sene iş hayatına atıl okulun bitince. keyfini çıkar bekarlığın kat kat kat iyisi, bi dediğini ikiletmeyeni çıkar karşına ama senin isteklerini karşılayamaz bu adam yok yani istek yok içinde. hiç deme şimdi altın hariç her istediği yapıyor diye. e yapmıyor çünkü ,ben de hiç sevmem beyaz eşyanın çiğ beyaz olmasını. griyle beyaz arasındaki o üç kuruşu hesaplayan adamdan koca moca olmaaaz o birinin başını yakacak bu sen olma kaç kurtar kendini. şimdi zorla aldırsan dahi ileride öyle şeyler yaşarsın ki bu adamla bin pişman olursun. gebeyken aşersen pahalı deyip almaz be bu adam, çocuğun gofret istese bahane uydurur almamak için yazık değil mi sana? hiç kimseden destek görmüyorsan kendinden al cesaretini.. hoş sen yine beni dinlemeyip inatla sekiz senem diyeceksin.. ama bu adamla sekiz saniye seksen sene gibi gelecek sana ..
Ertelemem ve vazgeçmem söz konusu değil.İkimiz de yetişkin insanlarız.Nişanlım yaşadığımız sorunlarda zamanla beni anlayıp, üzüntümü görüp isteğimi yerine getirir.Yakında yüzüğü, ardından başka takılar alacağına eminim.Zaten genel olarak uyumlu bir çiftiz, herkes bize imrenerek bakar.Ailesi sorun çıkarmadıkça pek sorun yaşamıyoruz.Onları da artık pek önemsemiyorum.En başında gereken sevgi ve saygıyı ben gösterdim ailesine, karşılık bulamayınca geri çekildim.Benim maaşımdan hiç birşey ödenmeyecek, nişanlımı tanıyorum.Sorumluluklarını yerine getiren, benim isteklerimi alabilmek için kendi isteklerinden vazgeçen, fedakarlık yapan bir insan.Bu sorunları aştığımızda evlenince mutlu olacağımızı düşünüyorum.Her erkek sevdiği kız için ailesini karşısına alamıyor.Benim nişanlım bunu hakkıyla yapan, bana laf söyletmeyen bir insan.Bu yüzden de sevilmiyorum zaten ailesi tarafından.Sevmek zorunda değil zaten kimse birbirini, ama saygı duymak zorunda.
Beyaz eşya konusuna gelince bu konuyu çok konuşmadık henüz almaya da kalkmadık.Benim içime sinmeyen, sevmediğim birşey olduğunda bugüne kadar nasıl istiyorsam öyle yaptı.Bu konuda da beni anlar satın almaya kalktığımızda.
Hamile olsam ne gerekiyorsa yapar nişanlım, çocuğu için ne gerekiyorsa alır adım gibi eminim.Bu konudan oraya nasıl vardınız da böyle bir sonuç çıkardınız hiç anlamadım doğrusu.Yorumunuz için teşekkürler.

Bu altınmış, takıymış bana oldum olası gereksiz ve saçma gelmiştir çünkü sevmem amaaaaaa nişanlının tavrı hiç hoş değil. Durumu olmasa teneke yüzük bile takarsın ama durumu olduğu halde senin bu isteklerini yerine getirmemek için kıvırması bende hiç hoş bir etki bırakmadı.

Madem ki bunların alınmasını istiyorsun kesinlikle taviz verme ve istediğini yaptırana kadar da diret. Kendi kızlarına gerekeni en iyi şekilde yapıyorlarsa sana da yapacaklar. Şu an bunu kabul edersen gelecekte yaşanacak sorunların önünü açmış olursun. Karadeniz kızı, senin genlerin boyun eğmeye musait değil, o altınlar ya alınacak ya alınacak.
Nişanlım aldığımız bazı eşyaların taksidini yeni bitirdi.Bu yüzden anlayış gösteremediğini düşüyorum.Bu ay alacağını söyledi.Nişanlımın alması gerekenlerde değil de ailesi diretir almamak için.Sıkıntıyı asıl onlarla yaşayacağım.Sahipsiz değilim, akrabalarım devreye girdiğinde paşa paşa alırlar takıları.Evet ben de aynen o şekilde düşünüyorum.Kendileri beni sözümüzde Salak yerine koydular ya ben o zamanlar hiç altın düşünmüyordum bile.Bana 2 kuruşluk yüzük uyduruk bir çiçekle geldiler durumları yok diye.Kızlarına gelince kaynanam bana göstere göstere, gözüme sokarak herşeyini yaptı ve o an maymun gözünü açtı.Kabul etmiyorum.Evlendikten sonra da kendimi hiçbir şekilde ezdirmeyeceğim.
Hakikaten üzüldüm konu sahibine, sahipsiz görmüşler yazık vallahi.. aşkın gözü kör derler ama maşuk telef olmaz aşuk telef olur.. böyle bir adam için de değmez bence kendini üzmeye.. valla seven insan ikiletmeden yapar makul istekleri fani dünya yahu mezara mı götürecekler anlamıyorum ki.. inşallah gözlerinin bağı çözülür de görebilir durumu.. yoksa uzuuuun soluklu bi trajedi yaşanacak gibi, kayınvalidesiyle görümcesi de artık eline bi avuç çekirdek alıp izlerler kıkır kıkır
İlginiz için teşekkür ederim.Evet sahipsiz görüyorlar.Ama nişanlım birçok konuda bana sahip çıktığı gibi bu konuda da üstüne düşeni yapacağına eminim.Tek damla gözyaşım için ailesiyle nasıl tartıştığını hiç unutmuyorum.Onun beni böyle sahiplenmesi, ne yaşarsak yaşayalım vazgeçmemesi kayananamın ve görümcemin hiç hoşuna gitmiyor.İstiyorlar ki o da beni sahiplenmesin de dilediği gibi ezsinler beni ben de vazgeçeyim.Yok onlar değil nişanlım bana bu konuda da sahip çıktığında ben onların durumunu çekirdek çitleyerek izleyeceğim.Sonuçta etme bulma dünyası, ahım yerde kalmaz.Yaptıklarını hep buluyorlar ve Allah da bana bunu gösteriyor çok şükür.
İzlemekle kalsalar iyi, başrolde bunların olacağı kesin. Benim anlamadığım, arkadaşımızın zaten annesi vefat etmiş, bunlar nasıl insanlar ki bu öksüz kıza sahip çıkıp şefkat göstereceklerine 3 kuruşluk altının, şunun bunun lafını yapıyorlar. Günah be!
Kıskançlık insanın içine girip ruhunu ele geçirince insanlar bu hale geliyorlar.Onları Allaha havale ediyorum sık sık.Bir sorun olunca nişanlım beni sonuna kadar savunuyor çünkü.
Malesef yakacan kendini
Kendimi yakacağımı düşünmüyorum.Biz sekiz senede bizden kaynaklanmayan çok sorun aştık.Bu da o sorunlardan biri olacak.İlişkimiz çok yıpranmadan bugüne geldi.Teşekkür ederim yorumunuz için.

Aynen öyle, ezdirmeyeceksin tabii, bazılarına iyi niyetli insan yaramaz çünkü. Dişini baştan göster ki ayaklarını denk alsınlar.

Kizlar hepnize merhabs.8 yil suren bir iliskim var, nisanliyim.Sözden sonra nisan yapmadik, nisanlim da ben de gerek gormedik nisana.Söz de beyaz gül istiyordum bir buket.5 tane gul ve otlarla dolu bir cicek geldi.Söz de bana taki takilmadi.Nisanlimin ailesi durumumuz yok diyerek en ucuz, ayari en dusuk yuzugu aldi bana.Nisanlim kendisi alir diye sesimi cikarmadim.Ama almiyor.Atsan atilmaz satsan satilmaz, cok gereksiz.Bozdursan para etmez diyor.Ne yapsam ne desem derdimi anlatamiyorum.son zamanlarda baska konularda dahil cok fena tartistik birbirimize girdik.Aramiz yeni düzeliyor ama bu konudaki fikirleri hic degismiyor.Altin disinda ne desem yapiyor ama ben bu konu ve diget tartismalarmiz sonucunda kendisinden uzaklasmaya basladim.Ne yapacagimi bilemiyorum, yardim edin.
canım benim işi ucuza kapatmaya çalışıyorlar. madem doğru düzgün bir yüzük bile alacak durumları yok, niye oğlan evlendirmeye kalkıyorlar anlamadım. herşeyi yapamıyor olabilirler ama en azından gönlün kırılmasın diye bazı isteklerini yerine getirmeliler

Ailesi öyle evet.Nişanlım ailesine pak benzemiyor.Bu ay yüzük alacağını söyledi bugün.

Ertelemem ve vazgeçmem söz konusu değil.İkimiz de yetişkin insanlarız.Nişanlım yaşadığımız sorunlarda zamanla beni anlayıp, üzüntümü görüp isteğimi yerine getirir.Yakında yüzüğü, ardından başka takılar alacağına eminim.Zaten genel olarak uyumlu bir çiftiz, herkes bize imrenerek bakar.Ailesi sorun çıkarmadıkça pek sorun yaşamıyoruz.Onları da artık pek önemsemiyorum.En başında gereken sevgi ve saygıyı ben gösterdim ailesine, karşılık bulamayınca geri çekildim.Benim maaşımdan hiç birşey ödenmeyecek, nişanlımı tanıyorum.Sorumluluklarını yerine getiren, benim isteklerimi alabilmek için kendi isteklerinden vazgeçen, fedakarlık yapan bir insan.Bu sorunları aştığımızda evlenince mutlu olacağımızı düşünüyorum.Her erkek sevdiği kız için ailesini karşısına alamıyor.Benim nişanlım bunu hakkıyla yapan, bana laf söyletmeyen bir insan.Bu yüzden de sevilmiyorum zaten ailesi tarafından.Sevmek zorunda değil zaten kimse birbirini, ama saygı duymak zorunda.
Beyaz eşya konusuna gelince bu konuyu çok konuşmadık henüz almaya da kalkmadık.Benim içime sinmeyen, sevmediğim birşey olduğunda bugüne kadar nasıl istiyorsam öyle yaptı.Bu konuda da beni anlar satın almaya kalktığımızda.
Hamile olsam ne gerekiyorsa yapar nişanlım, çocuğu için ne gerekiyorsa alır adım gibi eminim.Bu konudan oraya nasıl vardınız da böyle bir sonuç çıkardınız hiç anlamadım doğrusu.Yorumunuz için teşekkürler.
Nişanlım aldığımız bazı eşyaların taksidini yeni bitirdi.Bu yüzden anlayış gösteremediğini düşüyorum.Bu ay alacağını söyledi.Nişanlımın alması gerekenlerde değil de ailesi diretir almamak için.Sıkıntıyı asıl onlarla yaşayacağım.Sahipsiz değilim, akrabalarım devreye girdiğinde paşa paşa alırlar takıları.Evet ben de aynen o şekilde düşünüyorum.Kendileri beni sözümüzde Salak yerine koydular ya ben o zamanlar hiç altın düşünmüyordum bile.Bana 2 kuruşluk yüzük uyduruk bir çiçekle geldiler durumları yok diye.Kızlarına gelince kaynanam bana göstere göstere, gözüme sokarak herşeyini yaptı ve o an maymun gözünü açtı.Kabul etmiyorum.Evlendikten sonra da kendimi hiçbir şekilde ezdirmeyeceğim.

İlginiz için teşekkür ederim.Evet sahipsiz görüyorlar.Ama nişanlım birçok konuda bana sahip çıktığı gibi bu konuda da üstüne düşeni yapacağına eminim.Tek damla gözyaşım için ailesiyle nasıl tartıştığını hiç unutmuyorum.Onun beni böyle sahiplenmesi, ne yaşarsak yaşayalım vazgeçmemesi kayananamın ve görümcemin hiç hoşuna gitmiyor.İstiyorlar ki o da beni sahiplenmesin de dilediği gibi ezsinler beni ben de vazgeçeyim.Yok onlar değil nişanlım bana bu konuda da sahip çıktığında ben onların durumunu çekirdek çitleyerek izleyeceğim.Sonuçta etme bulma dünyası, ahım yerde kalmaz.Yaptıklarını hep buluyorlar ve Allah da bana bunu gösteriyor çok şükür.

Kıskançlık insanın içine girip ruhunu ele geçirince insanlar bu hale geliyorlar.Onları Allaha havale ediyorum sık sık.Bir sorun olunca nişanlım beni sonuna kadar savunuyor çünkü.

Kendimi yakacağımı düşünmüyorum.Biz sekiz senede bizden kaynaklanmayan çok sorun aştık.Bu da o sorunlardan biri olacak.İlişkimiz çok yıpranmadan bugüne geldi.Teşekkür ederim yorumunuz için.
herşeyi bı kenera bıraktım da herkese elınızden geldıgınce cevap yazmıssınız ,ben de dahıl, özeniniz için teşekkürler.. bazı konu sahıleri cevap yazmayı bırak konuya donmuyor bıle, yazdıgımızla kalıyoruz..
.umarım mutlu olursunuz..

Aynen öyle, ezdirmeyeceksin tabii, bazılarına iyi niyetli insan yaramaz çünkü. Dişini baştan göster ki ayaklarını denk alsınlar.
Evet aynen oyle ayaklarini denk alsinlar yoksa bize geldiklerinde kapiyi göstereceğim.
canım benim işi ucuza kapatmaya çalışıyorlar. madem doğru düzgün bir yüzük bile alacak durumları yok, niye oğlan evlendirmeye kalkıyorlar anlamadım. herşeyi yapamıyor olabilirler ama en azından gönlün kırılmasın diye bazı isteklerini yerine getirmeliler
Evet aynen dediginiz gibi, birsey yapmadan evlendirmek istiyorlar.Ama iste maymun gözünü acti.Artik onlarin durumumuz yok yapamayacagiz laflarini yiyecek goz yok bende
herşeyi bı kenera bıraktım da herkese elınızden geldıgınce cevap yazmıssınız ,ben de dahıl, özeniniz için teşekkürler.. bazı konu sahıleri cevap yazmayı bırak konuya donmuyor bıle, yazdıgımızla kalıyoruz..
.umarım mutlu olursunuz..
Olmasi gereken de konuyu bos birakmadan cevap vermek.Sonucta ben burada bir sorunumu dile getiriyorum,Insanlar ilgilenip kendilerince yardimci olmaya calisirken ilgisiz davranmak cevap vermemek cok ayip olur.Bugune kadar herkesin sorununu okuyordum elimden geldikce.Ama konu acmaya cesaret edemiyordum.Sonunda actim, herkes fikrini soyledi.Bu kadar cevap alacagimi hic düşünmemiştim. Ilginiz icin ben tesekkur ederim.

Nişanlın umarım şimdiki eşin değildir ama altının bin küsür olduğu şu zamanlarda, gereksiz önemsiz demesi ne kadar vizyonsuz ve cimri olduğunu gösteriyor. O zaman iyi bir yatırım yapsaydınız şu an bayağı değer kazanmıştı. Hayır anlamıyorum bir tek taş bile almanın lafını nasıl ediyor bu erkekler? Karşıdaki kadın heveslenmiş bu kadar mı önemsiz karşındaki kadının istekleri hevesleri. Bilezik ve altını değersiz önemsiz görmesi zaten çok trajikomik. Umarım konu sahibi evlenmemişsinizdir.

Gerçekten durumu kötü mu ? Yalan hakaret gibi şeyler varmı? Aşık mısınız? Ailenizle istişare yapip ayrılın.

Nişanlın umarım şimdiki eşin değildir ama altının bin küsür olduğu şu zamanlarda, gereksiz önemsiz demesi ne kadar vizyonsuz ve cimri olduğunu gösteriyor. O zaman iyi bir yatırım yapsaydınız şu an bayağı değer kazanmıştı. Hayır anlamıyorum bir tek taş bile almanın lafını nasıl ediyor bu erkekler? Karşıdaki kadın heveslenmiş bu kadar mı önemsiz karşındaki kadının istekleri hevesleri. Bilezik ve altını değersiz önemsiz görmesi zaten çok trajikomik. Umarım konu sahibi evlenmemişsinizdir.
Niye hortlattın kıızz😂

Gaddar kadın neden 8 yıllık konuyu hortlattin 🥺
Şimdi de merak ettik acaba bu adam nasıl bir koca oldu diye 🤔 durduk yere içimize dert oldu mutlu musun :KK11:

Sahi niye konuyu hortlattınız 😂

X