Nişanlımın ailesinden her geçen gün daha da soğuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibinin tutarlı veya tutarsız olması değil ki konu. Konu sahibinin hassasiyeti olsun veya olmasın kimse kimsenin düğün davetiyesine ne yazacağına karışamaz. İsterse hiç yazdırmaz aile isimlerini.

Bende nisanliyken kaybettim annemi dugun davetiyesine hic hüzunlenmeden yazdim adini en buyuk muradi benim evlenmemdi yanina merhum bile yazdirmadim o hala benim icin yasiyo anilariyla sözleriyle dersleriyle siz icinizde öldurmediginiz surece ölmez evet insan bazen alinganlik yapabiliyor bu konularda ama buyutmeyin herkesin bi muradi var bu hayatta sizde kendi aciniz yuzunden baskasini mahrum birakiyosunuz nisanliniz bukadar cabalarken sizin icin bence onuda arada birakip sogukluk sokmayin bence

Burada konu isim meselesi değil yahu.
Burada konu ailenin işe fazla karışması iki kişinin düğünü iki kişinin hayatı bu bu olayda sorun çıkarıyorsa kim bilir ileride ne yapar

olay tamamen bu
Yahu herkes fazla karışması demiş de konu sahibinin öcü gibi anlattığı adamın şurada yazılanlar arasında bile tek suçu davetiyede eşime dostuma karşı adım yazılsın , çocuğumun mürvetinde onun mutluluğu ile onurlanayim talebi....hayır adam sanki gençlere haftada en çok 3 kez sevişeceksiniz , evinizde asla terlik giymeyecrksiniz, düğünde amuda kalkacaksınız demiş gibi davranıliyor ya, tuhaf

bende babamı 18 yaşımda kaybettim, davetiyeye yazdım adını. merhum diye belirtmeden hemde. eşimin ailesi bu konulara çok karışmadı, mevzusu bile geçmedi hatta. böyle bir olayın bu kadar büyümesi hiç aklıma gelmeyecek bir olay. iki tarafa farklı davetiye gayet makul bir teklif aslında ona niye karşı çıktınız? sizi kırmak istemem ama kayınpederinizle sidik yarıştırır bi haliniz var. o isim yazacak diye diretiyor, siz yazmayacak diye. evleneceğiniz kişinin ailesine bu kadar bilenmek çok zorlaştırır hayatınızı.

Onurlanmakla alakası nedir normal düğüne gidip çocuğunun yanında olup çocuğunun mutluluğunu gördüğünde de bundan gurur duyabilir de

bizim tartışmamızın anlamı yok sizle insanlar farklı fikirlerde olabilir
Bu konu üzerine tartışmamız da saçma yani

Direten kızın babası olsaydı adamı gömüyorlardı şimdi

Erkek babası, oğlunu paşasını evlendiriyor, eşine dostuna hava atacak, egosunu okşayacak tabi ki

Direten kızın babası olsaydı adamı gömüyorlardı şimdi

Erkek babası, oğlunu paşasını evlendiriyor, eşine dostuna hava atacak, egosunu okşayacak tabi ki
Yooo aksine adı kadınlar kulübü' olan bir yerde prim kasmak isteseydik konu sahibini gazlayip bu adamı gomerdik amma adaletimiz objektif olmamızı gerektiriyor, ne yaparsın vicdan başa bela

Son düzenleme:
Bilmiyorum empati kurmaya çalıştım ama yine de bana çok abartılı geldi tepkiniz. İsim yazmak istemediğinizde insanlar çözüm sunmuş bizimkilerde yazsın sadece demiş yine istememişsiniz. O bakış açısı ile bakarsak ben eşinizin yerinde olsam babam yarın bir gün ölse vay babamın bir istediği vardı onu da senin yüzünden yapamadım diye size kinlerim. Bu sağlıklı bir bakış açısı mı sizce ? Herkesin babası kendine değerli.

Arkadaslar yazmislar o yuzden ben baska bir sey yazmak isterim
siz babanizin ölümünü hala kabullenememissiniz
17 sene cok uzun ama siz hala o anlari hatirliyor ve üzülüyorsunuz
Yas süreci yasamadiniz mi da hala icinizde ilk günkü gibi taze acınız? Bence bir uzmandan destek almaniz lazim
Diger acidan da davetiyede baba ismi paranteze merhum denilerek yazılıyor siz neden yazdirmamakta israr ettiniz anlamadim ben de babami gecen sene kaybettim ama davetiyede ya da baska bir yerde babamin adini yazması beni izliyor aksine ben özellikle yazdirirdim davetiyeme

Kusura bakmayın ama bence siz nişanlinizin ailesine karşı kırıcı olmuşsunuz.
Babanız vefat etmiş Allah rahmet eylesin ama bu kayinpederinizin yaşıyor oldugu ve evladının düğününde ufacık da olsa isminin geçmesini istemeye hakkı olduğu gerçeğini değiştirmez

Bende yetim büyüdüm. Acım hiç dinmiyor ama düğün davetiyesine varana kadar babamı bize hatırlatan o kadar çok şey var ki.... Çok abartmışsınız. Sanki size o acıyı hatırlatan tek şey davetiyedeki isim gibi davranıyorsunuz.
Tamam isim yazılmasın çözülüyor mu sorunlar?
Kusura bakmayın ama eviniz babanızın hatıralarıyla doludur. Sürekli bakıp bakıp ağlıyor olamazsınız. Herkesin evladı için hayalleri var. Bencillik yapmayın. Size gayet güzel bir öneri sunmuşlar yarısına yazalım diye.

Son düzenleme:
kusura bakmayın da çok saçma düşünüyorsunuz mesela nüfus cüzdanınızda yazmıyor mu babanızın ismi? Her elinize aldığınızda ağlıyor musunız yani yeni değil ki..onlarda ad soyad yazılsın istiyor ki normali bu ben hiç sadece soyisim yazan görmedim.

Ha yine anlayış gösterip sadece bizim dağıtacaklarımızda olsun demişler bunun nesi sizi rahatsız etti? Ayrıca asıl babanızın ismini davetiyeye koymazsanız sanki unutmuşsunuz gibi yakın çevreniz daha çok yadırgar

Dedikleri birbiriyle çeliştiği için biliyorum işin doğrusunu. Nişanlım kolyeyi verirken “şansımıza senin beğendiğin tarzda bir kolyeyi biri bugün babama bozdurmuş o da bana verdi” dedi mesela, sonra annesiyle babası o kolyeyi bir avmdeki x mağazasından alıp getirdiklerini söylediler. Bilmiyorlardı benim işin doğrusunu bildiğimi. Yüzük konusunda da yine kendileri “özenle arayıp bulduk bak senin için karatı da şu” dediler. Pırlantalara ilgim olduğu için de yalan söylediklerine emindim, abim de eşine almıştı biliyorum hani 0.6 nın nasıl bir taş olduğunu. Üstelik atasaydan alınan yüzüklerin içinde marka baskısı oluyor, benimkinin içinde hiçbir şey yok oradan da atasaydan alınmadığı belli (ki nereden olduğunun önemi yok bence, buna rağmen yalan söylemelerine anlam veremiyorum). Nişanda da ben altın sevmediğim için pırlanta kolye-küpe takacaklarını söylediler. Ben de nişanlıma masraf yapmalarını istemediğimi söyledim, onun yerine beyaz altın takabilirler istiyorlarsa dedim. O da zaten tanıdıktan alındığını, 3 bine falan ayarlandığını söylemişti bana. Nişandan sonra ise ailemin taktığıyla kendilerininkini yarıştırma çabasına girdiler, kv durduk yere “sana taktığımızın değeri de 30 bin lira yani bilesin” dedi. Böyle kısacası göz göre göre yalan söylediler her şeyde

Israr etme durumu olmadı, nişanlıma söyledi ailem. “Düğün olunca daha kalabalık oluyor, biz de destek olalım yüklenilmesin tek tarafa” diye teklif ettiler nişanlıma. “Ailenle de konuşulur zaten neyin nasıl yapılacağı vakit gelince” dediler. Nişanlım bunu ailesine söyleyince çok farklı yerlere gitmiş konu

Ben de şaşkınım gerçekten. İnsanlar sınanmadığı yerden empati kuramıyor demek ki

Bu konu beni çok ikilemde bıraktı
Okuduğum her yorumda hak verecek bir nokta buldum neredeyse
Bir de çok gelenekselci bir yapım da var sanırım.
Düğünü a dan z ye her şeyiyle ben yapsam bile ailemin bir isteği olursa hayır demezdim. Diyemezdim değil, demezdim. O sebeple parayı aileler vermiyorsa karışamazlar kısmı bana çok uzak geldi....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…