Nişanlımın ailesi

Kesinlikle aynı fıkırdeyım onun ailesinden de en ufak bır beklentim olmadı. Ama devamlı bır talepleri olduğu için, ben en azından talepleri olmasın yardımları da olmasın istedim.

Peki maddi durumları nedir? Yani atıyorum sizin evinizie toplamda 10 milyar girecekken eşinizin ailesinin tek geliri iki emekli maaşı mı?

Aynen rabiacım, ben de bunu anlamıyorum, benim annem öğretmen emeklısı kendıne hıcbırsey almaz bızım ıcın az da olsa kenara koymaya çalışır her ay. Ben eve gelırken bırsey alsam kızlar evleneceksin paranı tut ya da kendını harca der.
Buda normali iste.senin nişanlinda kusura bakma iş yok. Evlenmek istiyen azda olsa kenara atar. Senin heves ettigin birseyi almaya calisir. Oh borca gorelim öde demesi bile tuhaf

Burda bir sıkıntı var evet. Ama eşime ben de dedim her ay şu kadar yardım yapmak istiyorum diye ve hatta sen de yap diye. Benim babam bir memur emeklisi insan ve cidden geçimleri zor. Beni bunca yıl çok zor şartlarda okuttular. Şimdi ben de onlara destek olmak istiyorum. Ama tabi yardım ettiğim miktar maaşımın 9da 1i.

Siz de bunu istememekte özgürsünüz ama ne istediğinizi açık bir dille belirtmeniz lazım. Orta yolda buluşmak için önce bir birbirinizin ne istediğini neyi asla kabul edemeyeceğinizi ya da neden asla vazgeçecemeyeceğinizi bilmeniz gerekir.

Sevgili canınfıstıgı kesinlikle haklısın öyle bır durum olsa ondan önce ben destek olmaya çalışırım. Ben de bugünlere zor şartlarda geldım, annem öğretmen ve anneannemin emeklı maasıyla ıkısı bırlıkte büyüttüler bizi.

Ama konu buz değil mesela arabaları vardı, Opel astra babası onu satmış nısanlıma yeni dızel sıfır araba aldırdı ve sıfırdan yanı pesınatı onlar verıp ustu nısanlımdan dııl bana bu saçman geliyor.

Peki maddi durumları nedir? Yani atıyorum sizin evinizie toplamda 10 milyar girecekken eşinizin ailesinin tek geliri iki emekli maaşı mı?

Evet evleri var, arabaları ve yazlıkları var su anda, ama eve gıren tek para 2 emeklı maaşı yanı kıradan ya da başka bır yerden gelirleri yok.

ev işinden vazgeçseniz nasıl karşılarlar acaba
annenize yakın daha güzel ve büyük evler yokmu
mesela bir ev gösterseniz ben bu evi çok beğendim deseniz kredi çekip ödeseniz tepkileri ne olur?

Bence mühim parasi olmasi neyse alirsin gelinligini ama ailesine bos yere yediriyorsa o aYri sonucta kiz istemege gitmesini bilmisler. Ozaman sorumluklarinida yerine getircekler.

O gece bile en ufak hediye getırmediler, ve biz öyle hazırlanmıştık ki öyle ağırladık kı onları... Allah var nısanlım cıcegımı cıkolatamı tam hayalelerımdekı gibi hazırlanmış o konumda hiç sıkıntım yok.

Evet evleri var, arabaları ve yazlıkları var su anda, ama eve gıren tek para 2 emeklı maaşı yanı kıradan ya da başka bır yerden gelirleri yok.
Bunlarin durumlari sizinkinden iyi sana birdey soyliyeyim.mi benim kayinbabam arsasini satti ve her istedgimi aldi. Cünki icinden geldi halada ayni. Senin nişanlin ailesi degimez

Sevgili canınfıstıgı kesinlikle haklısın öyle bır durum olsa ondan önce ben destek olmaya çalışırım. Ben de bugünlere zor şartlarda geldım, annem öğretmen ve anneannemin emeklı maasıyla ıkısı bırlıkte büyüttüler bizi.

Ama konu buz değil mesela arabaları vardı, Opel astra babası onu satmış nısanlıma yeni dızel sıfır araba aldırdı ve sıfırdan yanı pesınatı onlar verıp ustu nısanlımdan dııl bana bu saçman geliyor.

Evet bunlar saçma. Ve konuşulması gerekiyor. Lükse kaçacak yardımlara destek olmamı bekleme denilmeli. Umarım karşınızda sizi dinleyen biri de olur. Çünkü alıştıkları bir standart varsa bundan da vazgeçmek istemeyeceklerdir. Umarım kafalarına dank eder de beklentilerini sıfıra indirirler.

O gece bile en ufak hediye getırmediler, ve biz öyle hazırlanmıştık ki öyle ağırladık kı onları... Allah var nısanlım cıcegımı cıkolatamı tam hayalelerımdekı gibi hazırlanmış o konumda hiç sıkıntım yok.
Iste dugun dernek taki hepsini sizin üzerinize yikacaklar pardon senin cünki o aileisne yedircek maasini oda seninkini yicek. Ya illa pahli birsey getirmelerime gereknyok ki.insan anne olarak heveslenir yapar zaten.sana deger vermiyor

Bunlarin durumlari sizinkinden iyi sana birdey soyliyeyim.mi benim kayinbabam arsasini satti ve her istedgimi aldi. Cünki icinden geldi halada ayni. Senin nişanlin ailesi degimez

Canım maşallah ne güzel gönlünü almış destegını yapmış.

Kesınlıkle oyle,benım annemın arabası veya yazlığı yok, yazın tatıle bıle gıtmek bile istemez.

sizde kendi evinizi ailenize bıraksaydınız ben olsam öyle yapardım:KK14:valla etraf uyank adamlarla dolu eskidenmiş o genç adam evlenmek için çalışsın para biriktirsin artık nede olsa kızlarımızın evi arabası işi gücü hali vakti yerinde

Iste dugun dernek taki hepsini sizin üzerinize yikacaklar pardon senin cünki o aileisne yedircek maasini oda seninkini yicek. Ya illa pahli birsey getirmelerime gereknyok ki.insan anne olarak heveslenir yapar zaten.sana deger vermiyor

Kesınlıkle onu düşündüm bende de bız 1 sene sonra nısanlandık ve basından beri ailesinin haberı vardı, o bır senede bıle kenara 3 kuruş koyup ufak bırsey getırebılırlerdı. Ben de derdim onlar benım istemiyorlar sanırım.

Evlendiginiz zaman esinizle konusup fazladan bir ev ve fazladan bir araba icin borca girersiniz birlikte odersiniz maaslariniz yuksektir neticede yasi basi meslegi olan insanlarsiniz
Sizden evinden ailesinden parayi esirgiyir mu bir bakin
Esirgemiyorsa ailesine belli miktar yardim etmeye devam edebilir siz de kendi ailenize para verirsiniz illa ailelerin ihtiyacinin olmasi gerekmezben de anneme para veririm hep kadin beni bu yasa getirmis ben de ona birseyler vermek istiyorum esiniz de boyle dusunuyor olabilir sen de ailene verirsin odesirsiniz:KK66: bence onemli olan esinden kisip kismamasi yani cunku sukur gecim sorununuzyokmus

Kesınlıkle onu düşündüm bende de bız 1 sene sonra nısanlandık ve basından beri ailesinin haberı vardı, o bır senede bıle kenara 3 kuruş koyup ufak bırsey getırebılırlerdı. Ben de derdim onlar benım istemiyorlar sanırım.
Istemesinler canim onemli olan sizin birbirinizi istemeniz bosver kimsenin kurusuna ihtiyaciniz yok hem herseyi kendiniz yapmaniz daha iyi yarin obur gun onlara vefa borcunuz olmaz

Sen ona söyle ben evlendikten sonra calismayi düsünmüyorum de bak ne oluyor ozaman

Acik acik niye konuşmuyorsun nişanlinla. Ev yok eşya yok nereye kadar borc ödencek diye sor.bir hamile kalsan cocugun olsa calismak zorunda kalcan yine. Borc yap demesi kolay ödemesi zor.

canım bunların hepsi alışkanlık. Eşinin ailesi ihtiyacı olmasada bunu alışkanlık haline getirmiş, eşinde para vermeyi alışkanlık haline getirmiş.
Benim eşimin ailesinin 6 evi var, 1 ini eşim almış ;onlara para vermekten 100 lira atmamış köşesine.Borç içinde evlendik 1 iğne almadılar.

Bende diğer arkadaşlar gibi borca sokarsam düzelir dedim, gırtlağımıza kadar ev araba borcuna soktum. Ama ne yaptı, eksiye düştü yine yolladı her ay yine yolladı..ben ayağıma ayakkabı alamadım, onlar evlerindeki 2 senelik buzdolabını değiştirdiler...

Yani huylu huyundan vazgeçmiyor çoook iyi tecrübe ettim.
Borcada soksan seninki verecek, aileside alacak bu bu kadar basit.
Rahatsız olmayanlar var okuduğum kadarıyla, ben rahatsızdım bu gibi nedenlerden dolayı 8 aylık evli olarak boşanıyorum..Şimdiki aklım olsa hayatta evlenmezdim.İyi düşün taşın

Bana da ters bu.. Benim de ailem ben hediye dahi alsam paranı bize harcama derler, mahçup olurlar. Nakit olarak zaten asla kabul etmezler.

canım bunların hepsi alışkanlık. Eşinin ailesi ihtiyacı olmasada bunu alışkanlık haline getirmiş, eşinde para vermeyi alışkanlık haline getirmiş.
Benim eşimin ailesinin 6 evi var, 1 ini eşim almış ;onlara para vermekten 100 lira atmamış köşesine.Borç içinde evlendik 1 iğne almadılar.

Bende diğer arkadaşlar gibi borca sokarsam düzelir dedim, gırtlağımıza kadar ev araba borcuna soktum. Ama ne yaptı, eksiye düştü yine yolladı her ay yine yolladı..ben ayağıma ayakkabı alamadım, onlar evlerindeki 2 senelik buzdolabını değiştirdiler...

Yani huylu huyundan vazgeçmiyor çoook iyi tecrübe ettim.
Borcada soksan seninki verecek, aileside alacak bu bu kadar basit.
Rahatsız olmayanlar var okuduğum kadarıyla, ben rahatsızdım bu gibi nedenlerden dolayı 8 aylık evli olarak boşanıyorum..Şimdiki aklım olsa hayatta evlenmezdim.İyi düşün taşın
Aynen bende bunu anlatmaya calisiyorum vazgecmez huyundan

Acik acik niye konuşmuyorsun nişanlinla. Ev yok eşya yok nereye kadar borc ödencek diye sor.bir hamile kalsan cocugun olsa calismak zorunda kalcan yine. Borc yap demesi kolay ödemesi zor.

Açık açık konustum ama bır sonuca varamadık yani istendiğim cevapları alamadım. Benım hatam da çabuk sınırlenıp ağlıyorum sakınca konuşamıyorum. Aynı seyı soyledım hamıle olsam gelırım olmasa dedım ne olacak ıdare ederız dedı.

X