Nişanlımın ailesi

Yerinde olsam bu adamla evlenmem.
Bir insan ne kafa maaşı olursa olsun evine harcamalı.
Bu ne aymazlık şimdiden?
Aile bir taraftan kendi savrukluğu diğer yandan Kafayı yersin...

Bir taraftan yardım alacak durumdaysa zaten insanlar başka tarafa yardımda da bulunamazlar. Burda konu sahibinin ailesi "yardım" da mı bulunuyor tam anlamadım o kısmı. Verdikleri evse bunu çocuklarına vermişler. Şahsen eşimin ailesine de biz yardımcı oluyoruz kendi aileme de. Hatta eşimin ailesine yeri geliyor daha fazla yardımcı oluyoruz çünkü babası yok. Ama durumlar değişseydi de eşimin ailesi ona bir ev verseydi. Bu durumda ailemin hala durumu ortada olsaydı. Ben gene aileme yardım ederdim. Eşitlikçi bir insanım ama benim parama ihtiyacı olmayan insanlara yardım(!) edecek kadar da değil. Ha eşim benim yardım ettiğim kadar parayı başka bir şey yapmak isterse yapabilir.

Ha tabi bu yorumlar konu sahibine değil. Konu sahibinin kayın ailesinin evi arabası yazlığı falan varmış. Zaten yardıma ihtiyacı olan insanlar değiller. Lükse kaçan şeyler artık onlara verilen para ile alınacak şeyler. Ama ortada gerçekten yardım edilmesi gereken bir durum varsa bu kadar hesap insanları yormaktan başka bir şey yapmaz.

Sevgili canınfıstıgı benim annem, bana bir ev verdi ve beyaz eşyalarımın hepsını annem ve anneannem aldı. Ama onun dışında bır para yardımı yapmıyor tabı kı bize ama ben su an annemle yasıyorum ve bana kuruş harcatmıyor sen paranı evlenırken harca dıye bu durumda ben de maaşımı olduğu gıbı bırıktırebılıyorum özel harcamalarım dışında bir borcum da yok.

Yani su durumda bakarsak benım annemın sadece oturduğu bır kendı evi ve emeklı maaşı var, ve babam uzun seneler önce vefat etti ve annem bızım ıcın yenıden evlenmemeyı seçti o yüzden yalnız.

ben çiftlerin ailelere karşı beklenti içinde olmasına hoş bakmıyorum.aileler içinden ne geliyosa onu yapmalı.zaten sizinde onlardan bişeyler beklemediğinizi düşünmüyorum.bende nişanlıyım herşeyin ne kadar masraflı olduğunu biliyorum.nasılki sizin beklentiniz yoksa onlarında olmaması, kabul etmemeleri gerek.siz gelinliğinizi kendiniz alırken onun ablasına araba için falan para vermesi hoş değil gerçekten.haklısınız hemde çok.sizin ve ilerde olursa çocuklarınızın rızkını başkalarına yediriyo şuanda.ben öyle düşünürdüm.sizin bu herşeyi kabul eder cömert halinizden dolayı da iyice abartabilirler.evi değiştirip borca girin nişanlınızın sizden beklentisi olmasın, sıkışsın biraz kendine gelsin bence.

Aynen canım yani ac olurlar hastalık olur bırsey ıcın ıhtuyacları olur anlarım, o zaman tek laf etmem ama ablasının kendı evı vlar üstelik branş öğretmeni ders felan da vermiyor, benım nısanlımın kendıne aıt evı bıle yok, arabası ıse kredı odemesı var :KK43:

Yerinde olsam bu adamla evlenmem.
Bir insan ne kafa maaşı olursa olsun evine harcamalı.
Bu ne aymazlık şimdiden?
Aile bir taraftan kendi savrukluğu diğer yandan Kafayı yersin...

Sevgili hayyal ve nişanlımın gonderdıgı para maaşının yarısından fazlası site ev ve araba kredısı ıcın gonderıyormus :KK43:

yol yakınken ayrıl canım
burada bir sürü konu var bununla ilgili
bir rest çek bakalım nişanlının tavrı ne olacak
yoksa evlendikten sonrada bu durum devam eder

Rest çekmedim daha önce çünkü hep dedim ki ne olacak ben versem ben yapsam ne olacak dıye düşündüm ama öyle oldukça baktım o tarafın ısteklerı artıyor. Insan nasıl bır yol ızlemem gerektıgını bılemıyorum. Sırkette yüzlercen kişiyi yönetmeye aklım yetıyor kendı ılıskımı yönetemiyorum :KK43:

C
Ayni benim babaannemden bahsediyorsunuz..
Vallahi okumus etmis insansiniz akliniz varsa kacin derim..
Boyle bir kadinla huzur bulamazsiniz..
Annemler yillar yillar once bosandi babam anasina para yedirmekten bana sahip cikmaktan aciz bir insan..
Birakin bizim akrabalari bizzat kendi akrabalari bile babamin yuzune guluyorlar erkek musvettesine bakin diyorlar..

Benim babaannem hayatimda tanidigim en kotu en paragoz insandir..
Oglu iyi para kazanmaya basladi aman karisi yemesin diye babamlar yurtdisinda hayat kurmaya calisiyorken babaannem kalkmis yanlarina gitmis kendi kocasini(dedemi) birakarak..
Mantikli bir aciklamasi asla yok..
İnsan kendi kac yillik kocasini(dedemi), kizini(halami) ve torununu(halamin oglunu) geride birakip evlenip barklanmis kendi hayat telasesine dusmus oglunun evine coreklenir mi,
huzur bozmaya geldigini bukadar mi belli eder,
aman oglum sen paralarini bana ver ben tutarim der mi..
Mubarek ayakli banka sanki..

Simdi ne mi oldu..
Hic bir sey, ayni tas ayni hamam..
Babam hala anasinada kardesinede para yedirir..
Tek fark karisindan ve kizindan oldu.. oburleri de yillardir muhattabim degiller.

Uzun lafin kisasi boyle bir ananin oglundan yar olmaz.

canımm cok gecmıs oldun annecıgın de sız de cok zor günler gecırmıssınız. Babanın kaybettıklerı cok büyük ama siz beraberiniz ne guzel

Sevgili canınfıstıgı benim annem, bana bir ev verdi ve beyaz eşyalarımın hepsını annem ve anneannem aldı. Ama onun dışında bır para yardımı yapmıyor tabı kı bize ama ben su an annemle yasıyorum ve bana kuruş harcatmıyor sen paranı evlenırken harca dıye bu durumda ben de maaşımı olduğu gıbı bırıktırebılıyorum özel harcamalarım dışında bir borcum da yok.

Yani su durumda bakarsak benım annemın sadece oturduğu bır kendı evi ve emeklı maaşı var, ve babam uzun seneler önce vefat etti ve annem bızım ıcın yenıden evlenmemeyı seçti o yüzden yalnız.

Ben sizin durumunuza göre demiyorum cidden. O yüzden belirttim yorumum size değil. Bazı aileler evet kuruş harcatmaz. Ve de harcatamayacak durumları da vardır. Ne benim ailem ne de eşimin ailesi beyaz eşyalarınız bizden diyecek durumda değildi. Olmayınca da yapacak bir şey yok. Sizin durumunuzda belki eşinizin ailesi de yardım edecek durumda ama etmiyor hep bana diyor. Bunları bilemiyorum. Yani anlatmak istediğim bir taraf her şeyi alabilecek durumdayken öbür taraf alamayacak durumda olabilir. Bu durumda eşitsizlik var mıdır yoksa sadece sosyal eşitsizlik mi vardır bilemiyorum.

Bakın tüm samimiyetimle şunu söyliyim. Annem yıllar içinde sırf düğün için para biriktirdi. Gene benim maaşımdan biriktirdi ama bizim evde babamın maaşı benim maaşım olmazdı pek. Altın yaptı nakit biriktirdi. Gelinliğimi de o paradan aldım. Eşimin ailesi ise pek bu konuları düşünmemiş, kenara pek bir para koymamış insanlar. Eşim hem kendine hem ailesine harcamış. Düğünü de kredi çektik. İkimiz ödedik. Ben demedim ki sen bu yaşına kadar neden biriktirmedin. Beni benimle evlendikten sonraki kısmı ilgilendiriyor. Ve şimdi de inanılmaz yardımsever biri var hayatımda, her iki tarafa da yardım ederiz, ailem için her şeyi yapar, elinden geleni ardına koymaz.
Ha ama sizin durumunuzda tam evlilik arifesinde kardeşe alınan arabayı fazla bulduğumu belirttim zaten. Sizin durumunuzda artık sınırı aşan çok şey var.

Ben sizin durumunuza göre demiyorum cidden. O yüzden belirttim yorumum size değil. Bazı aileler evet kuruş harcatmaz. Ve de harcatamayacak durumları da vardır. Ne benim ailem ne de eşimin ailesi beyaz eşyalarınız bizden diyecek durumda değildi. Olmayınca da yapacak bir şey yok. Sizin durumunuzda belki eşinizin ailesi de yardım edecek durumda ama etmiyor hep bana diyor. Bunları bilemiyorum. Yani anlatmak istediğim bir taraf her şeyi alabilecek durumdayken öbür taraf alamayacak durumda olabilir. Bu durumda eşitsizlik var mıdır yoksa sadece sosyal eşitsizlik mi vardır bilemiyorum.

Bakın tüm samimiyetimle şunu söyliyim. Annem yıllar içinde sırf düğün için para biriktirdi. Gene benim maaşımdan biriktirdi ama bizim evde babamın maaşı benim maaşım olmazdı pek. Altın yaptı nakit biriktirdi. Gelinliğimi de o paradan aldım. Eşimin ailesi ise pek bu konuları düşünmemiş, kenara pek bir para koymamış insanlar. Eşim hem kendine hem ailesine harcamış. Düğünü de kredi çektik. İkimiz ödedik. Ben demedim ki sen bu yaşına kadar neden biriktirmedin. Beni benimle evlendikten sonraki kısmı ilgilendiriyor. Ve şimdi de inanılmaz yardımsever biri var hayatımda, her iki tarafa da yardım ederiz, ailem için her şeyi yapar, elinden geleni ardına koymaz.
Ha ama sizin durumunuzda tam evlilik arifesinde kardeşe alınan arabayı fazla bulduğumu belirttim zaten. Sizin durumunuzda artık sınırı aşan çok şey var.

Ne guzel canım Allah huzurunuzu mutluluğunuzu arttırsın. Benım de tek aradığım bunlar olduğu ıcın hiç takılmadım zaten baslarda ve yakın bır zamana kadar ben harcasam nolur ki dedim mühim olan huzurum olsun. Ama şimdi annemın maddi manevi fedakarlıklarını görüp karşı tarafın umrunda bıle olmamak cok garıp gelıyor ınan para beklentılerı olmasa bunu da sorun etmem yanı onlardan hıcbır beklentım yok gercekten. Bir de isin mânevî boyutu da var tabı ben her Bayram kandıller özel günlerde annelerını ararım ama onlar benım annemı bır kere bıle aramamıstır annem kaç yas buyuk onlardan ama annem yıne de olsun kızım sen ara küçüksün der hep. Ben onun annesıne ablasına ımkanlarım doğrultusunda özel günlerde hep bırseyler alır ya kargoyla ya nısanlım gıderken gonderırım ama nişanlım bıze gelırken bırakın ufak bır hedıyeyı, haftasonun veya aksamı yemeklerini genelde bızde yer bır ekmek yoğurt almıslıgı yoktur, bılemıyorum kafam oyle karışık ki :KK43:

Ayni benim babaannemden bahsediyorsunuz..
Vallahi okumus etmis insansiniz akliniz varsa kacin derim..
Boyle bir kadinla huzur bulamazsiniz..
Annemler yillar yillar once bosandi babam anasina para yedirmekten bana sahip cikmaktan aciz bir insan..
Birakin bizim akrabalari bizzat kendi akrabalari bile babamin yuzune guluyorlar erkek musvettesine bakin diyorlar..

Benim babaannem hayatimda tanidigim en kotu en paragoz insandir..
Oglu iyi para kazanmaya basladi aman karisi yemesin diye babamlar yurtdisinda hayat kurmaya calisiyorken babaannem kalkmis yanlarina gitmis kendi kocasini(dedemi) birakarak..
Mantikli bir aciklamasi asla yok..
İnsan kendi kac yillik kocasini(dedemi), kizini(halami) ve torununu(halamin oglunu) geride birakip evlenip barklanmis kendi hayat telasesine dusmus oglunun evine coreklenir mi,
huzur bozmaya geldigini bukadar mi belli eder,
aman oglum sen paralarini bana ver ben tutarim der mi..
Mubarek ayakli banka sanki..

Simdi ne mi oldu..
Hic bir sey, ayni tas ayni hamam..
Babam hala anasinada kardesinede para yedirir..
Tek fark karisindan ve kizindan oldu.. oburleri de yillardir muhattabim degiller.

Uzun lafin kisasi boyle bir ananin oglundan yar olmaz.
çok güzel açıklamışsınız gerçekten bazıları çok aşırı anacı oluyor herkes annesini sever zordayken yardım eder ama bu farklı

Son bi para koparalım derdindeler, bu sorunu halletmezseniz hepte devam edicek bence. Çünkü kardeşini düşünen bi abla evlenme arefesindeki kardeşinin peşin parasını almaz. Sırf oğlunu düşünen bi ailede yine evlenmek üzere olan oğluna ev araba aldırmaz. Sanıyorum evlenince sizin Paranızı Harcayacaksınız, o da kendi parasını dağıtacak. Tavsiyem ; annenizin evinde oturun ama anneniz bi süre tanısın mesela 3 yıl, 3 yıl içinde kendi evinizi alın hastalık var sağlık var kiraya vericem filan diyebilir.

Son bi para koparalım derdindeler, bu sorunu halletmezseniz hepte devam edicek bence. Çünkü kardeşini düşünen bi abla evlenme arefesindeki kardeşinin peşin parasını almaz. Sırf oğlunu düşünen bi ailede yine evlenmek üzere olan oğluna ev araba aldırmaz. Sanıyorum evlenince sizin Paranızı Harcayacaksınız, o da kendi parasını dağıtacak. Tavsiyem ; annenizin evinde oturun ama anneniz bi süre tanısın mesela 3 yıl, 3 yıl içinde kendi evinizi alın hastalık var sağlık var kiraya vericem filan diyebilir.

Ben de bu sorunu halletmeden asla evlenmem ama nasıl halledebılırım onu da bılmıyorum, cunku dıyelım bana tamam dedı ve aılesı yone bırseyler ıstedıgınde gızlı saklı yollamaya çalışacaktık dıye düşünüyorum hayır dıyebılecegını düşünmemiyorum ailesine.

Bende böyle düşündüm, hatta onay söyledim ama pek oralı olmadı hele o zamanlar gelsın o zaman bakarız gıbı bır cevap verdi..

Ben de bu sorunu halletmeden asla evlenmem ama nasıl halledebılırım onu da bılmıyorum, cunku dıyelım bana tamam dedı ve aılesı yone bırseyler ıstedıgınde gızlı saklı yollamaya çalışacaktık dıye düşünüyorum hayır dıyebılecegını düşünmemiyorum ailesine.

Bende böyle düşündüm, hatta onay söyledim ama pek oralı olmadı hele o zamanlar gelsın o zaman bakarız gıbı bır cevap verdi..
Bizde annemlerin evinde oturuyoruz. Annemler hep şöyle dedi: kızım, oğlum burda istediğiniz kadar oturun çık demeyiz ama sizde evinizi alın, birikiminizi yapın dursun kenarda. Bizde bu mantıkla ev filan aldık zaten, ama siz biraz gözlemleyin içinize sinmeden bi karar vermeyin.

Bizde annemlerin evinde oturuyoruz. Annemler hep şöyle dedi: kızım, oğlum burda istediğiniz kadar oturun çık demeyiz ama sizde evinizi alın, birikiminizi yapın dursun kenarda. Bizde bu mantıkla ev filan aldık zaten, ama siz biraz gözlemleyin içinize sinmeden bi karar vermeyin.

Ben böyle bır nıyet ya da teklıf gormedım nısanlımdan böyle bır nıyetı olduguna emin değilim :KK43:

ALLAH DOĞRU KARAR VERMENİ NASİP ETSİN CANIM SU GİBİ BU İŞ ÇÖZÜM BULSUN BU MİRAÇ KANDİLİNDE BOL BOL DUA EDELİM

X