Nişanlımın ailesi

Benim damadimda ayni konumdaydi evlendiler ben çocuk oldu ben onlar yarabbi şükür buldular enayiyi hersey ben yaptim herkes baka cagi kadar çoçuk yapsin sorumsuz bir aile
güzelim ilerde sıkıntı yasaya bilirsin hersey maddiyat değil ama kavgalar ondan çikar
onlarin birsey yapmalari sana değer göstermelisidir
seni alirlar karsilarina âcikça konusurlar kizim durum böyle diye hallerini anlatirlar o baska bişey

ben sanki ıç güvesi aldim, herseyi biz yaptik , ama damadimdan bir kez anne kelimesi duymadim efendi sayğili birisi annesine babasina çok ďüşkün halen ailesine destek çikar,benim kizim sıkıntiya girerbeni anlaman ıçin kendimden örnek verdim iyi ďüşüñ

Sen beni dinle annem evi vermekten vazgecti de biz ev alalim.esyada ben ödemicem sen yapcan de bak ne oluyor. Seni saf buldu galiba ailesine yedirsin sende borc öde. Inan böyle adamdan hayir gelmez. Benim eşim kuruşuma dokunmaz üstelik kendi paramdan birsey aldigim zaman kizar benim kartimdan ödeseydin diye. Böyle erkekten hayir gelmez calisoyr ama para yok birde evlenmege kalkiyor
Bunun dugunu gelinligi takisi var. Yani kendi takink kendin ödiceksin gibi. Resti cek bence. Ask mesk bir yere kadar
Aynen, ben takı taksa ne olur takmasa ne olur dıye düşünüyordum o yüzden en ufak talebım olmadı, ama zamanla bunları gördükçe kendımı salak gibi hissetmeye başladım. Gelınlıgı bıle kredı kartıyla alırız ne olacak ıkımızın de maaşı ıyı kısa zamanda oderız tüm borçları demıstı.

Aynen, ben takı taksa ne olur takmasa ne olur dıye düşünüyordum o yüzden en ufak talebım olmadı, ama zamanla bunları gördükçe kendımı salak gibi hissetmeye başladım. Gelınlıgı bıle kredı kartıyla alırız ne olacak ıkımızın de maaşı ıyı kısa zamanda oderız tüm borçları demıstı.
Öye sacmalikmi olur kendi gelinligimi kendi takimi ödemedikten sonra adamada ihtiyayim yok. Hersey madiyat degil dogru ama bu resmen seni enayi yerine koyuyor. Ayril demesi kolay ama ayril boyle tipler degismez. Kusira bakma de sen hazir degilsin de ne evin var ne paran taki desen yok ne zaman maddi durumun müsait olursa ozaman evleniriz de bir agzini ara. Ben maasimla.ömür boyu borc ödiyemem de bitti

açık açık para gönderme demeye şuan için hakkınız olmadığını düşünüyorum. evlendikten sonra borç altına girersiniz ve sorun çözülür hem de mülk sahibi olursunuz.

Benim damadimda ayni konumdaydi evlendiler ben çocuk oldu ben onlar yarabbi şükür buldular enayiyi hersey ben yaptim herkes baka cagi kadar çoçuk yapsin sorumsuz bir aile
güzelim ilerde sıkıntı yasaya bilirsin hersey maddiyat değil ama kavgalar ondan çikar
onlarin birsey yapmalari sana değer göstermelisidir
seni alirlar karsilarina âcikça konusurlar kizim durum böyle diye hallerini anlatirlar o baska bişey

ben sanki ıç güvesi aldim, herseyi biz yaptik , ama damadimdan bir kez anne kelimesi duymadim efendi sayğili birisi annesine babasina çok ďüşkün halen ailesine destek çikar,benim kizim sıkıntiya girerbeni anlaman ıçin kendimden örnek verdim iyi ďüşüñ

Aynen annem de öyle hatta diyor ki garibim ben yapsam ne olacak sen mutlu ol yeter ki sorun etme böyle seyleri dıyor. Ama yukarda Allah var nişanlım anneme karşı cok saygılı hep anne der, bize her geldıgınde annem kendını kırar 2-3 cesıt yemek koyar önüne, ama kendi annesi bir kere bile yemek yapmaz doğru düzgün. Her onların yanına gittiğinde bır tek kahvaltıyı evde yapıyorlar nısanlım onları dışarıda yemeye götürüyor. Annesı hep canım sundu çekiyor bunuz çekiyor der nısanlım da hemen neredeyse götürür.

Bizim böyle bir aile dostumuz var kadin calisiyor adam maasini ailesine yedirdi. Kadin cagiz nerde ne ucuz varsa ona bakiyordu oda ailesne yediriyordu
Ne oldu 2 cocuktan sonra boşandi kanma böyle şeylere

Gelinliğini kendi almış bir insan olarak söyliyim, bunlara takılmayın. Mutluluk bunlarla olmuyor. Sizin durumunuzdaki en sıkıntı durum birikmiş parasını düşünmeden zaten çalışan ablasına araba için vermesi ve ilerde bu tip şeyler yapma ihtimali. Eğer ailesine lüzumsuz para yardımını kesecekse ailesi düğüne bir şey katmış katmamış dünyanın en mühim olayı değil.

açık açık para gönderme demeye şuan için hakkınız olmadığını düşünüyorum. evlendikten sonra borç altına girersiniz ve sorun çözülür hem de mülk sahibi olursunuz.

Evet bazen ben de onu dusunuyorum ben de cok üstüne gittim yeri geldi, gönderme verme dedıkce de daha da onu ittim galiba.

Gelinliğini kendi almış bir insan olarak söyliyim, bunlara takılmayın. Mutluluk bunlarla olmuyor. Sizin durumunuzdaki en sıkıntı durum birikmiş parasını düşünmeden zaten çalışan ablasına araba için vermesi ve ilerde bu tip şeyler yapma ihtimali. Eğer ailesine lüzumsuz para yardımını kesecekse ailesi düğüne bir şey katmış katmamış dünyanın en mühim olayı değil.
Bence mühim parasi olmasi neyse alirsin gelinligini ama ailesine bos yere yediriyorsa o aYri sonucta kiz istemege gitmesini bilmisler. Ozaman sorumluklarinida yerine getircekler.

Bence mühim parasi olmasi neyse alirsin gelinligini ama ailesine bos yere yediriyorsa o aYri sonucta kiz istemege gitmesini bilmisler. Ozaman sorumluklarinida yerine getircekler.

Ben sorumluluklar konusunda farklı düşünüyorum. Hayatın evlenirken de müşterek olduğunu düşünüyorum. Yok nişanı kız, düğünü erkek tarafı yapar gibi fikirlerim yok. İki tane yönetici pozüsyonunde yetişkin bireyin düğünlerini çok rahat kendileri yapabileceğini düşünüyorum.

Evet bazen ben de onu dusunuyorum ben de cok üstüne gittim yeri geldi, gönderme verme dedıkce de daha da onu ittim galiba.
Sen ona parani biriktir ozaman evlenkriz de bitti.inan oyle borcla evlilik olmuyor cicim aylari gecince bitiyor bu isler. Biriktirsin oyle sen ve annen okadat kiymetsizmisiniz oh kadin parasini ye evinde otur gel keyfim gel

Aynı fıkırdeydım İnan, annem de aynı fikirde hiç sorun etmedik ilk başta bunu. Onemlı olan mutluluk huzur dedik. Ama ben birşey demedikçe baktım cok garipleşti olaylar. Ben evlendıkten sonra ne olacağını sorduğumda, ailesini belli bir maddi destege alıstırdıgını söyledi.

Ben sorumluluklar konusunda farklı düşünüyorum. Hayatın evlenirken de müşterek olduğunu düşünüyorum. Yok nişanı kız, düğünü erkek tarafı yapar gibi fikirlerim yok. İki tane yönetici pozüsyonunde yetişkin bireyin düğünlerini çok rahat kendileri yapabileceğini düşünüyorum.
Burda haklisin ama öyle erkekler varki kendi ailelerine yedirip kadini borca sokup onun parasini yiyorlar sorsanda ailesi ben yap

gelinliği, eşyaları birlikte alabilirsiniz ama önemli olan nişanlınızın kıymet bilmesi
evlendikten sonra kendi ailesini kayırmaya devam ederse, dengeyi kuramazsa üzülürsünüz

Kesinlikle aynı fıkırdeyım onun ailesinden de en ufak bır beklentim olmadı. Ama devamlı bır talepleri olduğu için, ben en azından talepleri olmasın yardımları da olmasın istedim.

Nisanlin evlencegini biliyorsa sorumlugugubuda bilcecek. Parasini biriktirecek yuva kolay kurulmuyor. Annesi babasi bile umursamiyorsa bu durumu artik pess... insan evladim sen evlencen biriktir der parani. Bu degismez ilerde cok pişman olursun.calis calia borc öde nereye kadar

gelinliği, eşyaları birlikte alabilirsiniz ama önemli olan nişanlınızın kıymet bilmesi
evlendikten sonra kendi ailesini kayırmaya devam ederse, dengeyi kuramazsa üzülürsünüz

En büyük korkularımdan biri de bu. Nısanlım bana karşı her zaman cok iyi, cok saygılı oldu, bu konular dışında en ufak tartışmamızda olmuyor ona üzülüyorum zaten. Ve ben saygıda onlara karşın hiçbir zaman kusur etmedım aramızda en ufak tartışma olmadı onlarla anneler gunünde özel günlerde hep baskan sehirde oldukları ıcın kargoya hedıyelerını gonderdım. Sanırım onlar da buz hediyeleri filan gördükçe ooo senem ın durumu yılı diye düşünmeye başladılar sanırım.

Aynı fıkırdeydım İnan, annem de aynı fikirde hiç sorun etmedik ilk başta bunu. Onemlı olan mutluluk huzur dedik. Ama ben birşey demedikçe baktım cok garipleşti olaylar. Ben evlendıkten sonra ne olacağını sorduğumda, ailesini belli bir maddi destege alıstırdıgını söyledi.

Burda bir sıkıntı var evet. Ama eşime ben de dedim her ay şu kadar yardım yapmak istiyorum diye ve hatta sen de yap diye. Benim babam bir memur emeklisi insan ve cidden geçimleri zor. Beni bunca yıl çok zor şartlarda okuttular. Şimdi ben de onlara destek olmak istiyorum. Ama tabi yardım ettiğim miktar maaşımın 9da 1i.

Siz de bunu istememekte özgürsünüz ama ne istediğinizi açık bir dille belirtmeniz lazım. Orta yolda buluşmak için önce bir birbirinizin ne istediğini neyi asla kabul edemeyeceğinizi ya da neden asla vazgeçecemeyeceğinizi bilmeniz gerekir.

Nisanlin evlencegini biliyorsa sorumlugugubuda bilcecek. Parasini biriktirecek yuva kolay kurulmuyor. Annesi babasi bile umursamiyorsa bu durumu artik pess... insan evladim sen evlencen biriktir der parani. Bu degismez ilerde cok pişman olursun.calis calia borc öde nereye kadar

Aynen rabiacım, ben de bunu anlamıyorum, benim annem öğretmen emeklısı kendıne hıcbırsey almaz bızım ıcın az da olsa kenara koymaya çalışır her ay. Ben eve gelırken bırsey alsam kızlar evleneceksin paranı tut ya da kendını harca der.

X