Nişanlımın ailesi

Senemsar

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
190
119
42
Merhaba arkadaşlar,

Sizleri zaman zaman okuduğum ve fikirlerinize çok güvendiğim için üye olup konu açmaya karar verdim.

Benim sorunum nişanlımın ailesiyle. Açıkcası ailesiyle aramızda hiçbir zaman yüz yüze bir sıkıntı yaşamadık hiçbir tartışmamız olmadı.

Biz ilk tanıştığımızda nişanlımın ailesi için büyük borç altına girdiğini söylemişti ve daha o noktada benim ön yargılarım başladı. Çünkü benim ailem asla benden beklentisi olmadı aksine hep bana destek oldular maddi konularda. Ben de bunu duyunca anlayamadım sonuçta 2 emekli insan evleri var arabaları var oğulları evlenecek ve destek olmayı bırakın bir de oğullarına araba ve yazlık aldırmışlar, ben aıleme ufak bır hediye bile alsam paramı onlar ıcın güharcadıgım ıcın kızarlar böyle bır aılede buyudum. Onun ailesi ise uzak akrabaları bile hep bırseyler ıstıyor borç para, hediye...

Sunu anlarım evlerı olamaz gelirleri olmaz o zaman ben de destek olurum maddi olarak onları desteklemelerine. Amaz hiçbir ıhtuyacları yok kesınlıkle.

Ve bizimle ilgili konulara gelince herseyi kredi kartıyla alıp evlenınce ikimizin ödemesinden bahsediyor. Benim evim var, ben orda oturmak ıstedım o da kabul etti, yani o konuda hiçbir masrafımız olmayacak çünkü sıfır ev.

Ben uluslararası bır sırkette yoneticiyim o da başka bır fırmada yonetici ama birbirimizi ılk unıversıtede tanıdık, çok şükür ıkımızın de maaşlarımız ıyı. Ama bızım gelecegımızle ılgılı maddi anlamda hıcbır plan yapmaması çok enteresan gelıyor.

Ailesiyle aram su an çok garip, yani çok bır ıletısımımız yok ama telefonda konuştuğumuzda da gayet samımıyız. Onlar farklı sehırde biz Istanbulda yasıyoruz. Ama ikimizin arasında tartışmalar oldu hep ailesiyle ilgili.. Ben yapma gönderme dedıkce ınadına yaptı.

Kızlar kısa tutmaya çalıştım. site bu konular yüzünden evlılıkten cok korkuyorum

Nişanlını biraz borca soksan nasıl olur acaba ? Çünkü böyle gelmiş böyle gider diye düşünüyorum. İlerde paranın akışı kesilince seslerini çıkarmaya başlayacaktır ailesi

oğlumuz evlenmeden biraz söğüşleyelim demişler.

Inanır mısın benim annem emeklı maaşından hala benim için altın yapar koyar kenara evlenırken ve cocuğun olunca ıhtıyac olacak bunlara diye. Anlayamıyorum ben bu insanları. Ve korktum evlendikten sonra da beklentilerinin devam etmesi ve babasının bir lafı beni cok şaşırttı sizin maaşlarınız iyi herseyı tabii ki kendi başınıza yapacaksınız.. Bir de aileden tek bu kadar okuyup ıyı bır ısı olan benım nısanlım cıkmıs, ınanır msının kuzenleri bıle devamlı bırseyler ıstıyor.

belli ki nişanlınız eli açık birisi, etrafı da gelirinin çok olması nedeni ile bunu kullanıyor.bir arkadaşımın eşi de öyle ve sürekli sorun yaşıyorlar. karısına aylık 200 tl harçlık verir yeğenlerine maaşının yarısını harcar.
nişanlınız o şekilde devam ederse sıkıntı yaratır.

yapma etme dedikçe yapacaktır zaten.
inatlaşmak yerine uygun bir dille izzah etsen.
evlenmeden önce evimizde ki faturaları ben öderdim ve şuan evli olduğum halde babam ve kardeşimin yaşadığı evde ki faturalar hala benim hesabımdan otomatik ödeniyor.
babam defalarca benden önce ödedi olmaz uygun kaçmaz dedi ama ben onlara destek olmak istiyorum..
belki nişanlınız da kendince destek olmaya çalışıyordur.

İkiniz de yönetici pozisyonunda insanlarsınız, düğününüzü kendiniz yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Ailesinin maddi durumunu tam bilmiyorum. Emekli maaşları atla deve değil sonuçta. Belki kıt kanaat geçinecek kadar yetiyordur ve evlatları da ona destek olmak istiyordur. Siz ancak evlendikten sonra yardım etmek isterse buna karışabilirsiniz. Bunu da karşılıklı iletişim ile çözebilirsiniz. Yapma etme demekle olacak şey değil. Ben aileme yardım ederdim evlenmeden önce. Evlenirken de eşime bu yardıma devam etmek istediğimi, isterse kendisinin de yardım edeceğini söyledim. Sizin aileniz ne güzel sizden gelecek paraya ihtiyaçl duymuyorlar ama her aile öyle olmayabiliyor.

Nişanlını biraz borca soksan nasıl olur acaba ? Çünkü böyle gelmiş böyle gider diye düşünüyorum. İlerde paranın akışı kesilince seslerini çıkarmaya başlayacaktır ailesi

Aslında düşündüm, çünkü oturacağımız ev küçük ve ev aslında annemin ama 1 ev bana ve 1 evi kardeşime verdi cok şükür Allah ondan razı olsun bin kere. Ama konu eşyalara gelince bile peşin parası yok,mesela gıdıyoruz peşin para olsa daha uyguna veriyorlar pazarlık yapınca dedım ama hiç persin param yok dedi sonra o da ne gerek var krediartı lımıtımıbaya yükseltim onunla alalım dıyor. Ki bir mıktar parasıvardı sonra ona ne olduğunu sordum ısrar edince ablasına araba almak ıcın gonderdıgını soyledı ablası da evli çocuklu çalışan bir bayan.

Senin maddi durumu biliyolar nasil olsa yaparlar diyorlar, ama bizim kültürümüzde aileler destek çikar evlilikte ev araba kimin üzerine?
kaç kardesler?

Ahh be güzelim aynı kafadaki bi arkadaşımın eşi...inan hiç ardı arkası kesilmedi gidenlerin...bişeyler ihtiyaçları olduğunda çaktırmadan duyurmalar.
alismislar bi kere daha da vazgeçmediler.
önceden anlaş falan diyenler olacaktır ama emin ol benim arkadasimda konuştu artık biz varız tabiki ihtiyaçları olursa yardımcı oluruz dedi ama hic bisey degismedi.ihtiyaç yokken çocuklarını söğüslemeleri çok can sıkıcı

bu konuyu halletmeden evlenirseniz ileride sorun yaşayacaksınız gibi. konuşun... huyundan vazgeçecek gibi değilse de ona göre karar verin.

Sen beni dinle annem evi vermekten vazgecti de biz ev alalim.esyada ben ödemicem sen yapcan de bak ne oluyor. Seni saf buldu galiba ailesine yedirsin sende borc öde. Inan böyle adamdan hayir gelmez. Benim eşim kuruşuma dokunmaz üstelik kendi paramdan birsey aldigim zaman kizar benim kartimdan ödeseydin diye. Böyle erkekten hayir gelmez calisoyr ama para yok birde evlenmege kalkiyor
Bunun dugunu gelinligi takisi var. Yani kendi takink kendin ödiceksin gibi. Resti cek bence. Ask mesk bir yere kadar

işiniz zor. nişanlın bu huyundan vazgeçse bile çevredekiler yemeğe alıştıkları için sizi rahatsız ederler. ya şart koşun bir miktar para biriktirmeden hemen evlenmeyin. borçla evlenemem dersiniz

Senin maddi durumu biliyolar nasil olsa yaparlar diyorlar, ama bizim kültürümüzde aileler destek çikar evlilikte ev araba kimin üzerine?
kaç kardesler?

Ev de araba da annesinin üzerine canım. Bir ablası var evli cocuğu var. Aynen ben cok büyük bırseyler yapsınlar demıyorum ama bana siteme ve nısanda bıle hıcbır şey takmadılar benim yaşlı anneannecıgım bıle bırıktırmıs bana 2 tane burma bılezık taktı. Yukarda Allah var nısanlım güzel bır bıleklık aldı.

Ben söyle dedim aynı yardımı ben de anneme yapsam ki benım babam 20 sene önce vefat etti. Derdim nasıl olacak o zaman kendı gelecegımızle ılgılı bır şey yapamayacağız banka dediği senın annenin durumu ıyı. Iyı dedıgı de annemin kendince ait evı var anneannemden kalma, evi kardeşim ıcın senelerce ödedıgı kooperatıf evi, ve bızim oturacağımız ev emeklı parasıyla girmişti ve anneannem uzerını tamamlamıştı. Ki annemın oturduğu ev cok eşik o da bilir yeni evde oturup sefasını sürmeyi.

bence borca girin ev alın
keşke baştan kendi evinizde oturmak istediğinizi söylemeseydiniz

Evet o benım hatam oldu, ama ne bıleyım ben mutlu olalım ev benden olsa ne olur ki diye düşündürdüm hep. Bır de o ev anneme yakın mesafede o yüzden bastan cok mantıklı gelmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…