Nişanlımın ailesi? ...

Bakın ne güzel anlatmışsınız. Sizin ve eltinizin tavırlarını. Bu hayatta cazgır olucan, istediğini kağıda yazıp vericen önerilerine de en güzel cevap olur. İkisinin de eşleri gözündeki değeri ortada.

düğünümde takılacak altına gram müdahale etmedik kaynanam eski topraktır bana bolca patik ve lif verebildi Eskişehir'den Konya'ya yaşları büyük olmasına rağmen iki kere geldiler inandırıcı değil sizin için bu hareketleri sebebiyle gözümde çok ama çok değerliler..evet size inandırıcı gelmedi ama bizzat yaşadım ,gördüm ve notumu verdim.

Çocuk biraz abartmış sanki...

Ama her eşte öyle olmuyor canım örneğin ben istemedikçe üzgünüm ama onların gözünde değerli bir hal almıyorum maalesef

3.5 yıllık evliyim nişanlıyken 2 bayram kıyafetlerimi nişanlımın ailesi almıştı ayrıca altın taktılar harçlıkta vermişlerdi bana kirazlık denilir ozamanda kıyafet almışlardı ellerinde fazla yoktu bu görgü kuralıdır kimse kimseye muhtaç değil

Kuzum annesi trabzonlu her türlü adeti biliyor bence işlerine gelmiyor

Karadenizli ailelerden bu tür incelikler asla bekleme. Benim eşimin ailesi de karadenizli 7 senelik evliyim bugüne kadar kendileri akıl edip de değer verip bir iğne hediye almadılar. Ben de her gidişim de mutlaka bir hediye alır götürürdüm eli boş gitmeye utanırdım çünkü.Şimdiye kadar hiç bir şey demedim ama sustukça hiç değer kıymet bilmediler. En son doğum yaptım eşime resti çektim. Biz de adettir doğumda k.valide bilezik takar o bilezik gelmezse onlar da gelmesin diye. Zaten doğumdan 2 ay sonra geldiler.Eşim ilk defa bunu ailesine söyledi ve bebek mevlüdünde bileziğim rica minnet takıldı:) Şimdi ben onlara misafir gibi gidiyorum onlar bana misafir gibi geliyorlar. Sana tavsiyem susma isteklerini nişanlın üzerinden ailesi ile paylaş sonra yapılanlar içinde kalıyor.

Hanımefendi geçmişten gelen adetler bunlar ne yapalım yani karşı mı çıkalım?
Hala devam ettiren onlarca insan var.
Herkesin değer anlayışı farklı.
Siz saçma bulursunuz bi başkası için yapılması zorunlu bir adettir.
Kendi kültürünüze göre saçma buldum diyip değerlendiremezsiniz.
Bu arada mesajınızı yeni gördüm gel cevap verebildim, kusura bakmayın.

oğlan tek çocuktu anası iyi doldurmuş ama KV gelecek bilezik getirecek demek de bana o derece abartı geliyor.gerçekten tam bir cahillik

Yani şahsen ben söyleyemem utanırım ama bu adetlere yoğun şekilde bağlı olan insanlar var cahillik diye nitelendirmemeliyiz.
Valla benim nişanlımda tek çocuk benim sözümden çok annesini dinle iğrenç bir durum bu

sevgili özge biraz gevşe.hiç bunları dert etme.sen ara davet et.1 saatlik yol çok özledim dee yalakalık yap gelin gezeriz tozarız dee ama pozitif ol ve yapıcı ol.sen olumlu davran gerisi Allaha havale et.biraz tevekkül......

ben demedim bir tane bile takmadılar
evimi, arabamı çalışarak kendim aldım
ihtiyacı yoktur dediler heralde

Ama her eşte öyle olmuyor canım örneğin ben istemedikçe üzgünüm ama onların gözünde değerli bir hal almıyorum maalesef

Onların gözünde demedim, eşlerinin gözünde dedim. Onların gözünde değeriniz vardır ya da yoktur. Bu değeri daha fazla altın isteyerek ya da istemeyerek çok etkileyemeyeiblirsiniz.

yapmaları lazım...
kuzenim gitti nişanlısının ailesine bayram ziyaretine...
kıza kolye almışlar
kızkardeşine parfüm
ablasınada parfüm
annesine kıyafet
babasına gömlek göndermişler...
böyleleride var işte..
banada alınmamıştı hiçbişey o zamanlar gtakmıyodum senin gibi ama sonradan bunları görünce insan kendini kötü hissediyo haklısın...
düşümeleri lazımdı..

Nişanlınız anlamıştır o zaman,kim anlamaz ki... ama kızların yaptıkları ayıp yaa yapan var yapmayan var... böyle insanların gazına gelmeyin. huzurunuzu kaçırmayn.

kız yeni evlendi.anası anladı hatasını şimdiki damadından bir şey istemedi.tamam oğlum aman oğlum...demek ki neymiş vazgeçilmez değilmiş.ama haklısın o oğlandan koca olmazmış.her işte bir hayır var.zaten anasını bir anlattılar aynı benim KV nin bozguncu bacısı.aman hiç üzülmeyin ben çekiyorum siz çekmezsiniz işte dedim.

Onların gözünde demedim, eşlerinin gözünde dedim. Onların gözünde değeriniz vardır ya da yoktur. Bu değeri daha fazla altın isteyerek ya da istemeyerek çok etkileyemeyeiblirsiniz.

Mesela nişan alışverişinde kaynanam utanmadan annemi arayıp fazla aşırı masrafa kaçmayalım demişti inanın o telefondan sonra o alışverişe dahi çıkmak istemedim aldığım herşeyin parasını annem utanmasa verecekti.
Annesi emekli banka müdürü babası ABD Konsolosluğundan emekli 1 evlatları var durumları çok iyi ama kalkıp anneme dediği şeye bakar mısınız.
1 gün olsunda özge bizi hiç sıkıntıya sokmadı demediler.
Sanki az masraf etmek zorundaymışım gibi kabul ettiler.

koçun halini görünce güldüm resmen.
Ne gerek varmış bunlara?
Koç olayını bir kere bir filmde gördüm sadece. O zaman da mizah sanmıştım.
Her adete bu kadar bağlı mı kız aileleri acaba?
Ona bakarsanız çarşaf görmek de adet. Koçu es geçmeyenler neden çarşafı es geçer?

Bence dert etmen gereken başka konular var Özge.

Allah aşkına, lütfen etrafın ve annenin düşünceleri yüzünden dolduruşa gelipte takılacak takı ya da kıyafet yüzünden kendini küçük düşürme. Bana da hediye almıyorlar, düğünü kendimiz yapıcaz, takıları da kendimiz alıcaz. Kimseye minnet etmem.

Ama nişanlım seninki gibi olsaydı, hemen ayrılırdım. Ben senin geleceğini güzel görmüyorum. Kv ve kp yüzünden değil. Nişanlın yüzünden. Evlilik sandığın, aşk sandığın şey cehennemin olacak.

Nerede yaşayacağına, evi nasıl dekore edeceğine, eve alacağın yardımcıya, bayramlarda ilk kime gidileceğine her şeye karışacaklar. Sen bu kadar vahim bir durumdayken, takılacak altını mı düşünüyorsun?

Bir de inanılmaz fedakarlıklar yaptın bu adam için. Bence değmez, yol yakınken ayrılmalısın. Bahsettiğin sorunların çözümü çok zor. Nişanlın ana kuzusu ve kendi kararlarını alamayacak kadar pasif bir adam.

Mutlu olacağına inanmıyorum bu yazdıklarından sonra. Dost acı söyler, seni tanımıyorum ama gerçekleri duyman gerekiyordu. Bence otur iyice düşün. Sen böyle sessiz kaldıkça, bunlar seni ailecek ezer. Nişanlında bana hiç samimi gelmedi zaten, düğünle ilgili kararları ailesi olmadan alamazmışta bilmem neymişte, düğün sizin düğününüz. İlerde çocuk olduğunda onunla ilgili kararları da ailesiyle alır. Bence aklını başına topla, koca bulunur ama gençliğini bir daha bulamazsın.

Telefonla bi annesi aradı annemin kutladı, babası tenezzül bile etmedi
Benim ailem ki hiç onlara masraf yapacak şeyler yapmadılar hep kaçındılar.
Ama yapmak gerekiyormuş değer görebilmek için.
aramaları lazımdı aslında.
Nişanlınla paylaştın mı bu durumu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…