Aaa :)
Sizi çok öpüyorum.
smeagol çatlak dediğim içinde üzgünüm ben yakın yaşlarımız sandım
Bence hiç gerek yok. Eşime diyorum “iş yerine çiçek gönderme sakın” diye. İlk hamile kalınca göndermişti taa kaç sene önce kredi kartı ekstresinde gördüğüm zaman fiyatı şok oldum. Ne gerek var. Bundan sonra çiçek alacağı zaman tek gülle sınırladım bu işi.insanın kendini avutması da lazım bazen
yani çocuk ilkokuldan çıkar,çalışmaya başlar,gelin aynı eve girermiş.şu anda öylemi neredeyse 24-25 yaşına kadar çocuklar okulda.aileler yeterince masraf yapıyor.ayrıca birikim bile yapamıyorlar ki bir de çocuk hemen evlenmeye kalkınca vay ki vay.ailenin beli doğrulmuyor
Bence hiç gerek yok. Eşime diyorum “iş yerine çiçek gönderme sakın” diye. İlk hamile kalınca göndermişti taa kaç sene önce kredi kartı ekstresinde gördüğüm zaman fiyatı şok oldum. Ne gerek var. Bundan sonra çiçek alacağı zaman tek gülle sınırladım bu işi.
Nişanlınızın bu adeti bize söylemeniz gerekirdi önceden demesinde yanlış olan şey ne? Ben nişanlınızın annesi ve babasının yerinde olsaydım çok bozulurdum bu duruma. O kadar saçma geldi ki bahsettiğiniz şey. Ben bir büyük olarak kalkıp da benden küçüğün ayağına gideceğim bayramlaşmaya? Hadi onu geçtim bunu yapmadım diye karşı taraf bana laf sokacak bir de. Anneniz bu konuda çok ayıp etmiş doğrusu.
en güzeli bence,beklentiler karşılanmayınca da büyük mutsuzluklara yol açıyorValla aynen öyle.
Fakat ne kadar mütevazi olsan da bazen kıymet bilmeyenlerle karşılaşabiliyor insan. Sanırım olması gereken hem insanın kendi ayakları üzerinde durması hem de beklentilerini sıfıra indirmesi.
Bence hiç gerek yok. Eşime diyorum “iş yerine çiçek gönderme sakın” diye. İlk hamile kalınca göndermişti taa kaç sene önce kredi kartı ekstresinde gördüğüm zaman fiyatı şok oldum. Ne gerek var. Bundan sonra çiçek alacağı zaman tek gülle sınırladım bu işi.
Kuzum utanıyorum böyle birşeyde söylemeye
Evet insan kendini çok çok önemsiz hissediyor.
Sesim çıkmadıkça herşeyin azını yapıyorlar.
Ya onu geçtim 2 bayramdır ailemi görmeye bile gelmedler.
Annem ne dese haklı.
senin sansin, esinin farkinda olmasi :) ne guzel.. benim eski esim, gorgusuz hesapci ailesinin yapmadiklarini gormek bi yana, onlarin cok seyler alip cok ilgilendiklerini saniyodu, ben de nisanliyken hic bsy demedigimden.. annesinin ignesi yoktu evde ama herseyi sahipleniyodu arsizca.. ayrildiktan sonra davaya kadar olan surecte bu konu da gecince 'ben bilmiyodum bunlari' demisti.. gerci inanmiorum da bilmedigine.. amaci onlarin rezilligini ortup bana acik vermemekti.. e ne oldu? o orttukce onlar kendilerini rezil ettiler.. o beni yabanci sanip onlari kolladikca 'aile' olamadik, 'biz' olamadik.. ve bitti.. son pismanliklari da fayda vermedi.. bense 'iyiki bitti' diyorum.. hamdolsunAh arkadaşım ah, kağıt mevzusunu ben yazmıştım. Eşimin abisinin hanımının ailesi yazıp vermişler. Son derece çirkin bir hareket, ben bunu tavsiye olarak yazmadım ki, tavsiye etsem ben kendim uygulardım. Eğer yanlış anlaşıldıysa düzelteyim :) Evlendikten sonra eş hep bizim eşimiz, zaten ne istersek alıyorlar. Hatta benim eşim yapamadıkları için bile şimdi farkında onlar için bile üzülüyor. Boşver geldi geçti ne güzel evliyiz diyorum :)
Annemin hiçbir konuda ayıp ettiğini düşünmüyorum.
Her seferinde ayıp eden annesi.
Kalkıp bi insan nişan alışverişinde çok birşey almayalım diyip annemi arıyorsa ve benim annem kızmadan peki diye evap verebiliyorsa ayıbı kimin ettiği gün gibi aşikar oluyor üzgünüm.
Seboş ciddi soruyorum ne anlıyorsun bu hediyelerden? Sonuç olarak ortak ödemiyor musunuz? Kpeder falan hediye etse neyse de eşin alınca aynı cüzdandan çıkıyor be anacım.
en güzeli bence,beklentiler karşılanmayınca da büyük mutsuzluklara yol açıyor
Ya bende ilk önce erkek tarafının gelmesi gerektiğini düşünüyorum, deminde söylemiştim. Adet falan diye de değil, kız çocuğun evlenmesinin nedense daha duygusal bir yanı var gibi geliyor bana, sanırım bu nedenle hassas davranabilirdim bende. O açıdan annenin hata yaptığını düşünmüyorum bende.
Bak saksı aklıma gelmedi hiç.Bende nişanlıma saksı da al dedim :) Evde yetiştiririm en azından. Bir buket çiçek 70-80 lira o da minimum. Yazık ya haftalık mutfak-pazar parasından fazla.
Günaydın canlarım.
Öncelikle bi konuda sizin fikrinizi almak istiyorum.
Nişanlı olarak 2 bayram geçirdik ve çevremde olan tüm arkadaşlarım nişanlısının ailesinden hediyeler almış.
Birisine bileklik alınmış, diğerine bilezik, birinin tüm bayramlık kıyafetleri, diğeri için koç kesilmiş vs vs
Annem geçen bayram bana demiştiki kızım yanlarına gittin adettendir bi altın bile vermediler mi dedi.
Bende sinirlenmiştim ben öyle şeyleri zaten sevmem anne ne gereği var söylüyorsun biz birilerinin altınına mı muhtacız falan diyip konuyu kapatmıştım.
Annemde kimsenin birşeyine zaten tenezzül etmem fakat bu olması gereken birşey demişti.
Neyse o bayram bitti kurban bayramı gldi hediye almalarını geçtim 1 saatlik yoldan ailemi ziyarete bile gelmediler 2 bayramdır.
Çokmu düşüncesizler yoksa saf'a mı yatıyorlar anlamadım.
Geçen bayram sinirlendiğim için bu bayram annem hediye konusunu falan açmadı ama durumu olmayan insanlar değiller, işin maddi boyutunda asla gözüm yok fakat koca koca insanlar bunlar elbette örfü adeti bilirler, kendimi çok önemsiz hissettim fikirlerinizi almak istiyorum
yani çocuk ilkokuldan çıkar,çalışmaya başlar,gelin aynı eve girermiş.şu anda öylemi neredeyse 24-25 yaşına kadar çocuklar okulda.aileler yeterince masraf yapıyor.ayrıca birikim bile yapamıyorlar ki bir de çocuk hemen evlenmeye kalkınca vay ki vay.ailenin beli doğrulmuyor
bence bayramlaşmaya gelmeleri şart değil.bizde öyle bir şey yok.telefonla bile olur yeter ki ince ve iyi niyetli davransınlar.hiç bir zaman öyle beklentilerim olmadı
karşı tarafın da beklentisini sıfıra indirmesi lazımValla aynen öyle.
Fakat ne kadar mütevazi olsan da bazen kıymet bilmeyenlerle karşılaşabiliyor insan. Sanırım olması gereken hem insanın kendi ayakları üzerinde durması hem de beklentilerini sıfıra indirmesi.
beklentiler karşılıklı olarak sıfıra inerse güzelen güzeli bence,beklentiler karşılanmayınca da büyük mutsuzluklara yol açıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?