Nişanlımın ailesi ve yaşadıklarım

İşlerine gelince ataerkil işlerine gelince daha nikahı olmamış gelinin parasını yesinler.

Nisan atmak korkunc geliyor, bosanmak (belki de cocukla) daha mi kolay gözüküyor burdan bakinca. Nisanlin adam degil. Bir aileye girerken iki durum sizin yerinizi belirler. Yaninizdaki adamin sizi ailesine nasil yansittigi ve sizin kendi durusunuz. Ikisini de batirmisssiniz simdiden. Adam seni sülalesine kötülemis daha önce sende kendini sevdirmeye ugrasiyorsun. Ne yapacaktin orda biliyormusun? Nisanlina diyecektin nasil kirlettiyse adini orda o temizleyecekti. Sen niye elin hödüklerine kendini sevdirmeye calisiyorsun. Ev konuda baskasinin lafi ile is yapilmayacagini ögrenmis oldunuz. Sen onlarin oldugu mahalleye gitsen seni nisanlinla beraber ezerler. Karar senin. Bastan geri barisman hata olmus. Burda en büyük sorun ev degil

Bir aileye girerken iki durum sizin yerinizi belirler. Yaninizdaki adamin sizi ailesine nasil yansittigi ve sizin kendi durusunuz.

Evlenecek arkadaslar su kismi tekrar tekrar anlayana kadar okusunlar. Sonra evlenince soyle oldu, boyle oldu, degisti diye kendilerini kandirmasinlar.

Şurada haklı nişanlınız. Hiçbir şey talep etmemek ayrı, "alın şunları takın da laf yemeyelim" demek ayrı. Karşıdakini ezen bir hareket bu.

Bunun dışındaki hiçbir şeyde haklı değiller ama siz de ne yaşadıysanız kendiniz yapmışsınız.
Daha ilk ayrılıkta sizi sülaleye reklam eden adamla neden devam ettiniz ki?
Elaleme kendini sevdirmek için çabalamak niye? Nişanlınız ailesinin ağzına bakan biri olduğu için mi?
Ben ilk görüşmemizde beni beğenecekler mi sevecekler mi diye değil, ben onları beğenecek miyim diye düşünerek gitmiştim. Evlilik kararını alan benim sonuçta. Bunun doğru bir karar olup olmadığını siz onları tartarak anlayabilirsiniz.
Ama siz ailenin hislerine odaklanmışsınız ve ne nişanlınızın gevşek ağızlılığını umursamışsınız ne de ailesinin nasıl insanlar olduğunu.

Senin evde hakkın yok diyen insanların ailesine girerek çok büyük hata yaparsınız. Arabayı verirken iyi de fikrinizi söylemeye mi hakkınız yok?
Nişanlınızdan da bir yol olmaz. Ablası kol kanat germiş kocasına, bir çırpıda harcamışlar sizi.
Yarın ablası kocasıyla koyun koyuna yatarken nişanlınız da soğuk yatakta tavanı izlesin tek başına.

Siz o kadar safsınzı ki. Arabanızı malınızı verip bide evlenmeden önce alacaksınız o evi. Evi kesin nişanlınızın üzerine de yaparsınız. Boşansanız gram alamazsınız farkında mısınız? Ayrıca bu adamla evlenirseniz size çok üzülürüm. Şimdi arkanızda durmayan adam ilerde size neler eder. Ayrılın, yeni bir hayat kurun kendinize. Lütfen kendinize bu eziyeti yapmayın.

işi gücü, parası, arabası olan kaıdnların böyle ezik olması beni çok üzüyor. O zaman ağlamak yerine ne olduysa bana müstahak diyeceksiniz. susup oturacaksınız. Şahsınıza edilen tüm hakaretleri de yutacaksınız

Ya kardeşim sen onların takacağı takıyı bile alıp veriyorsun kafayımı yediniz ya?
Hem ailelerimiz destek olmuyor diyorsun. Kendi ailene destek olacağına onlara takı alırsan böyle yaranamayıp dışlanır, hatta ortada kalırsın.
Ben olsam ayrılırım. Evlenmeden alınan evde nişanlının adına olur kesin bir hakta alamazsın.

Mallari bir kenara kücük bey kizi daha öncede bütün sülaleye kötülemis ve hala kötülemeye devam edip onlarin önüne yem olarak atiyor. "Onun isteklerine yetisemiyorum" ne demek oluyor? Konu sahibi gözü doymaz teki ve garib nisanlisi buna karsi koyamiyor. Ailenin gördügü bu. Ama nisan atmak korkunc geliyor. Birde ayni mahalleye tasinacak saf kiz

Bu forumda bir kadın kesimi var, koca olsun da gerisi hiç önemli değil. Ya da nişan atıp çekeceği 1 yıllık sıkıntıyı göze alamayıp bütün ömrünü hiç ediyorlar bunlar. Neyse konu sahibi nişanlısının ve ailesinin onca hakaretine aldırış etmemiş, bizi mi dinleyecek. Bu kadar aşağılamayı yutan insan her şeyi yutar

Icinde olunca görmek istemiyor insan bazi seyleri ama nisanlisinin onu sevmedigi ve saymadigi önemli bir konu. Biz yinede yazalim da. Karar zaten onun

Kendine azicik ama azicik saygin varsa, biraz gozunu acarsan su anda evlendigin an cehennem hayati yasayacagini umarim gorur , silkelenir kendine gelir "ya bu nisanlim olacak Adam ne gevsek agizli, aile de ne bicim yahu" diyerek gercekleri gorursun.

Sen sakince buradaki yorumlari, karsidakilerin beyinlerinden gecenleri oku, oku ki kopruden once son cikisi kacirma

Niye evlenmek için arabanızı satıyorsunuz? Niye ailesiyle bu kadar içli dışlı oluyorsunuz? diye sormak istiyorum. Sevilmek için yapmadığınız şey kalmamış gerek var mı Allah aşkına. niçin yapıyorsunuz bütün bunları en ufak şeyi ailesine yetiştiren, arkanızdan konuşan nişanlınız için mi?
Şunu ekleyeyim bu enişte ile işiniz var. yarın öbür gün evlendiginizde bu enişte boşan derse boşar sizi pasif nişanlınız.

Gereksiz fedakarlıklardan sonra değersiz konuma düşmüşsün hiç şaşmaz. Araba satıp ev almak, erkek tarafının çeyizini almak, onların yerine takı almak… Ne gerek var? Herkes kendi sorumluluğunu yapsaydı ve aile ile bu kadar yüz göz olunmasaydı daha daha değerli olurdunuz. Zaten nişanlılık sürecinde ben bu kadar görüşülüp yakın olunmasını tavsiye etmiyorum. Samimi olun tabii ama mesafe olması şartıyla. Çünkü bizim milletimiz fazla samimiyetinin de suyunu çıkarıp bu sefer saygı duymamaya başlıyorlar. O kadar emek verdiğiniz maddi olarak destek olduğunuz ilişkide böyle söz hakkınızın olmadığı bir seviyeye gelirsiniz. Aile en ufak bir muhalifliğinizde sırf düşüncenizi söylediniz diye tavır yapar. Nişanlınızda da inanılmaz aşağılık kompleksi var. Ben ona maddi yönden yetemedim diye tavır triplere girmiş paşam. O zaman en başından arabasını satıp gerekli eşyaları takıları kendi alsaymış paşam. Bir de kompleksini sinirini senden çıkarıyor. Çok yüz göz olmuşsunuz, çok fazla elinizi taşın altına koyup gereğinden fazla maddi olarak sorumluluk almışsınız. Tepeye çıkarmışsınız. Allah kolaylık ve sabır versin. Eşiniz ve ailesi çok çok sıkıntılı. Bir de gidip onlarla aynı yerde oturacaksınız…

Paragraf yok cümle başı sonu çok karışık bir yerden sonra çift görmeye başladım
Bir bakın siz etkin şekilde okuyabilecek misiniz bir kaç paragraf açın öyle okuyup yardım edelim
Bu şekilde okunmuyor bırakıp çıktım vallahi
Yardım etmek için girmiştim

2 ay önce attım nişanı. Kafam o kadar rahat ve mutluyum ki. Öyle düşünürsen evlilikten sonra asıl canın çok fazla yanar. Daha evlenmeden önce maddi olarak bu kadar zorlayan bir aile boşanırsan ne kadar sorun çıkarır mal kaçırır haberin var mı?

Katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…