- 11 Aralık 2018
- 39.629
- 245.577
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
dini inancınız yoksa bu konuda sırf nişanlınızın ailesi öyle istiyor diye bence istemediğiniz bir şey yapmamalısınız. ileride bir gün başka şeyler de isterlerse yine yapmak zorunda kalabilirsiniz. nişanlınızı ikna ederek başlayabilirsiniz. o da ailesine istemiyoruz derse kıyılmaz belki.Merhaba. Biz bu yaz resmi nikah ile evlenecegiz ama nisanlimin ailesi dini nikahta kiymamkzi istiyor, sunnetmis. Ben islami evlilik sartlarini, birden fazla kadinla imam nikaho kiyilabilmesini, 3 bos olla bosama olaylarini vs. sevmiyorum ve dini nikah istemiyorum. Zaten resmi nikah artik dini nikah yerine geciyor. Elbette nisanlimin ailesi cok diretirse ve onlar icin asiri onemliyse zorluk cikarmam, iki dakikalik bir sey sonucta. Ama oncelikle onlari ikna etmek istiyorum...
Bunu istemedigimi nasil belirtebilirim, nasil ikna edebilirim?
Dini nikah inançla alakalı bi şey ve binlerce yıldır kıyılır, resmi nikahtan öncede vardı biliyosunuzdur. Resmi nikah dini nikah yerine geçmez bunu nerden çıkardınız? Birden fazla kadınla imam nikahı kıyılabilmesi falan hangi dini nikah bu? bence siz önyargılısınız araştırın derim. Dini nikahı gereksiz bulup 3 boşolla boşanabilmeye takılmanızda ironikMerhaba. Biz bu yaz resmi nikah ile evlenecegiz ama nisanlimin ailesi dini nikahta kiymamkzi istiyor, sunnetmis. Ben islami evlilik sartlarini, birden fazla kadinla imam nikaho kiyilabilmesini, 3 bos olla bosama olaylarini vs. sevmiyorum ve dini nikah istemiyorum. Zaten resmi nikah artik dini nikah yerine geciyor. Elbette nisanlimin ailesi cok diretirse ve onlar icin asiri onemliyse zorluk cikarmam, iki dakikalik bir sey sonucta. Ama oncelikle onlari ikna etmek istiyorum...
bu cevap ilginc geldi:) hic kiymamayi dusundunuz mu?İnançsız bir çift olarak bizim dini nikahımız kıyıldı. Aileleri üzmenin kırmanın anlamı yok böyle şeyler için.
nisanlim da istemiyor biraz diretmis ama dinlememisler. Ben konusayim bir de dedim.dini inancınız yoksa bu konuda sırf nişanlınızın ailesi öyle istiyor diye bence istemediğiniz bir şey yapmamalısınız. ileride bir gün başka şeyler de isterlerse yine yapmak zorunda kalabilirsiniz. nişanlınızı ikna ederek başlayabilirsiniz. o da ailesine istemiyoruz derse kıyılmaz belki.
Ben de dini nikah yapmadım üstelik ikimizin de aileleri dindardır ve yapın diyen de çıkmadı. Siz istemediğinizi nişanlınıza söyleyin o söylesin ailesine yapmayacağız diye. Tamam atla deve değil ama istemiyorsanız herkes saygı duymalı, bu hayatın her alanında böyle. Başkasının müdahil olacağı bir mesele değil bu. Kendinizden taviz vermeyin derim çünkü net bir şekilde istemiyorsunuz. Yanlış anlaşılacak dinsiz denilecek bir şey yok bunda, formaliteleri sevmiyorum der geçersiniz.bence de. Aslinda baska konularda istediklerine evet diyorum benim icin cok muhim degilse ama bu konuyu gercekten istemiyorum. Sadece beni yanlis anlamalarini istemiyprum, bu kiz dinsiz fln demeleri gibi
Kıymayı düşünmedim ki, aklıma bile gelmemiş. Nişanlıyken bir akşam annemlere geldik, dini nikahınızı kıyalım dediler, olur dedik. Hocayı alıp geldiler, kıydı oldu bitti. Bana bir zararı olmayan bir şey için neden üzeyim ki ailemi? İçleri rahat etti, onlar için önemliydi.bu cevap ilginc geldi:) hic kiymamayi dusundunuz mu?
nisanlim da istemiyor konusmus ama diretmisler bu konuda. Bir de ben konusayim dedim ama ne diyecegimi bilemiyorum. Formalite degil sunnet diyecekler muhtemelen ve buna ne cevap verecegim bilmiyorum.Ben de dini nikah yapmadım üstelik ikimizin de aileleri dindardır ve yapın diyen de çıkmadı. Siz istemediğinizi nişanlınıza söyleyin o söylesin ailesine yapmayacağız diye. Tamam atla deve değil ama istemiyorsanız herkes saygı duymalı, bu hayatın her alanında böyle. Başkasının müdahil olacağı bir mesele değil bu. Kendinizden taviz vermeyin derim çünkü net bir şekilde istemiyorsunuz. Yanlış anlaşılacak dinsiz denilecek bir şey yok bunda, formaliteleri sevmiyorum der geçersiniz.
guzel bir bakis acisi. Eger ikna edemezsem ben de boyle dusunup ustelememeye calisacagim:) tesekkurlerKıymayı düşünmedim ki, aklıma bile gelmemiş. Nişanlıyken bir akşam annemlere geldik, dini nikahınızı kıyalım dediler, olur dedik. Hocayı alıp geldiler, kıydı oldu bitti. Bana bir zararı olmayan bir şey için neden üzeyim ki ailemi? İçleri rahat etti, onlar için önemliydi.
onemli bir konu degil konusmadik. Olmazsa benim icin guzel olcak olsa da dunyanin sonu degil..Bu noktaya gelmissiniz nisanliniz ile bu konuları konusmadiniz mi hiç? Nasıl yani ?
yani ben olaya ne var ya 2 dklık iş gibi bakamıyorum. burada pek çok konu var herkes eşinin ailesinin tuhaf beklenti ve isteklerinden çekiyor. daha evliliğe atılan ilk adımda kurallarınızı koymazsanız sıkıntı çekebilirsiniz gibi hissettim. tabi karşı tarafın iyi niyetine de bağlı bu biraz. onu da en iyi siz bilirsiniz. ama ben olsam inanmadığım bir şeyi yapmak istemezdim.nisanlim da istemiyor biraz diretmis ama dinlememisler. Ben konusayim bir de dedim.
İkna etmek ya da bahane sunmak zorunda değilsiniz bence.nisanlim da istemiyor konusmus ama diretmisler bu konuda. Bir de ben konusayim dedim ama ne diyecegimi bilemiyorum. Formalite degil sunnet diyecekler muhtemelen ve buna ne cevap verecegim bilmiyorum.
dini nikah diye bir şey kuran'da geçmez yani bir kural yok ama birden fazla evlilik dinin erkeğe verdiği bir ehliyet.Merhaba. Biz bu yaz resmi nikah ile evlenecegiz ama nisanlimin ailesi dini nikahta kiymamkzi istiyor, sunnetmis. Ben islami evlilik sartlarini, birden fazla kadinla imam nikaho kiyilabilmesini, 3 bos olla bosama olaylarini vs. sevmiyorum ve dini nikah istemiyorum. Zaten resmi nikah artik dini nikah yerine geciyor. Elbette nisanlimin ailesi cok diretirse ve onlar icin asiri onemliyse zorluk cikarmam, iki dakikalik bir sey sonucta. Ama oncelikle onlari ikna etmek istiyorum...