Nişanlımın ailesi gelmeli mi acaba gelmemeli mi?!!!

Benim sekiz saatlik bı mesafe vardı, istemede yüzük takıldı, beş ay sonra geldiler eşim ailesiyle, aile arasında kuzenler falan pijama partisi gibi kına yaptık, ertesi gün eşyalarla geçtik İstanbula bı gün eşyaları falan yerleştirdik ertesi gün dinlendik sonra ki gün nikah oldu bitti mis gibi, kimse için de oradan oraya gel git muhabbeti olmadı, biz planladık karar verdik büyükler de uydu, ben bohça da istememiştim, istemeye gelirken yüzük takacagiz diye bohça da getirmişti kv.m, bazı şeyleri basit tutmak daha iyi bence 🤷🏻‍♀️ bizde iki bayram gecirdik bu arada arayıp telefonda görüştüler kutladılar o kadar,sürekli telefon trafiği de yaşanmadı

Ben evlenene kadar 2 bayram oldu nişanlılık sürecinde. Bayramda biz davet etmedik, eşimin aileside gelmedi. Herkesin kendi misafirleri geliyordu çünkü. Telefonda arayıp bayramlarını kutladılar eşimin ailesi. Anne babası benimkinden küçük çünkü. Onun dışında düğüne kadar normal çaya kahveye iftara geldiler bizide davet ettiler o şekilde ilerlemiştik.

Bende bu adətləri hiç sevmiyorum ama ailə aile aile 😭😭😭
aileye bir yerde "bu benim evliligim - biraz geride durun" demeyi bilmek gerekiyor. bunu demezsen evlenince de senin gereksiz gördüğün beklentilerle yapay gündem olustururlar - kocanla onlar yüzünden tartisirsin birbirinizden cabuk soğursunuz.
o da ayni sekilde. ailesine "bu benim evliligim - biraz geri durun" demeyi bilmeyen erkeklerin aileleri her haltin icinden cikip geline dunyayi dar ediyorlar - sonucunda ya cinnetlerle dolu evlilik ya da bosanma oluyor.
örneklerini görmek istersen bdvde gez biraz.
ailen kötü niyetli demiyorum. elbet iyi niyetlidir ama zaten kv - kp hikayelerinde hep "annem iyiligimizi istiyor" cümlesi kurulur, klasiktir.
o yüzden benim önerim bu.
benim ananemle dedemin de tonla beklentisi varmis - klasik Türk ailesi. sonucta annemin erkek kardesi onlarin ağzından cikmamis bugun anasi yasli babasi rahmetli adam hala sevmediği bir aile yasantisinda
annem "bu benim hayatim" demis, karistirmamis gayet mutlu.
ayni sekilde annem de cok baskin - insan doldurmayi seven birisi. tonla seye heveslendi ablam evlenirken. en makul birkac tanesini yapti kizi devami icin "bu benim evliligim" dedi, bjr sekilde susturdu. sonuc olarak 10 yildir cok mutlu mesut yasiyorlar.
ben de bu sene bitmeden evlenmeyi planliyorum, ayni yolu izleyecegim.
çünkü evlenecek olan benim yani hevesi olan varsa kocasiyla 40. yilini düğün gibi yapsin hevesini alsin, ben maddi manevi desteklerim 😅😅 yeter ki beni salsinlar.
sen de cok dolduruşa gelme. senin mantığına uymuyorsa sirf ailenin egosu tatmin olacak diye adamlari (kac km bilmiyorum ama baska sehir dedin) onca yol getirmeye gerek yok.
bir de adet adet adet diyorlar
o adetlerin oldugu zamanlar kadin fink fink geziyor muydu? orada burada calisiyor muydu?
erkek tarafi gelir gelir evde ailesinin yaninda kizi görürdü. oyle kizin erkegin evine gitmesi - bilmemne yoktu yani. bir ağırlığı vardi kizin - bu gelmelerde gitmelerde kiyafet falan alip kizin gönlünü alırlardı. ne guzel adetler o zamanlar icin. kiz zaten ailesinin evinde simdiki gibi magaza magaza gezemedigi icin evlenmeden önce es ailesi alir çarşıya götürür fantezi donuna kadar alirdi parasini oderdi falan. o zamanlar için mantikli adetler.
ama bugün sen zaten adami kendin bulmussun. ailenden uzak turkiyenin bilmemneresinde calisiyorsun. sartlar epey degismisken hala eski adetleri beklemek yersiz bir beklenti

Bende bu adətləri hiç sevmiyorum ama ailə aile aile 😭😭😭
İleride bir durum olduğunda eşinizin ailesiyle sizi idare etmesini isteyeceksiniz, edemediğinde tartışma yaşayacaksınız illaki olacak bu. Aynı şekilde sizin de eşinize/nişanlınıza karşı ailenizi idare etmeniz gerekecek.
Bütün gelenekleri yapıyor musunuz? Bayram hafta sonuna denk geliyor yani o kadar uzun değil. İnsanlar o kadar yolu sırf sizi ziyaret için mi gelsinler. Geldiklerinde ağırlayacak mısınız otelde mi kalacaklar? Kaç saat yol.

Esjş
Ben 4 5 aydır nişanlıyım onlar İstanbulda ben doğunun en ücra köşesinde oturuyorum.. Nişan olduğundan beri hiç ziyarete falan gelmediler nişanlımın kendisi ev arıyor bizim için birde çalışıyor.. Bizim burada da erkek tarafı kız tarafını ziyaret etmeli vs şimdi bayramda annem onlar gelmeli diyor ən azından bir gelip ziyarət etsinlər vs ama ben dedim onlar kendisi düşünecek ben söylemem vs.. Sizce ne yapmak lazım anlayamıyorum ben gəlmələrinin gərək olmadığını düşünüyorum bilemiyorum
arada var bilmem kaç km insanlara eziyet etmenin alemi var mı? Eskiden adetler böyle olabilir sonuçta millet kendi yamacından birilerini buluyormuş.

Ben 4 5 aydır nişanlıyım onlar İstanbulda ben doğunun en ücra köşesinde oturuyorum.. Nişan olduğundan beri hiç ziyarete falan gelmediler nişanlımın kendisi ev arıyor bizim için birde çalışıyor.. Bizim burada da erkek tarafı kız tarafını ziyaret etmeli vs şimdi bayramda annem onlar gelmeli diyor ən azından bir gelip ziyarət etsinlər vs ama ben dedim onlar kendisi düşünecek ben söylemem vs.. Sizce ne yapmak lazım anlayamıyorum ben gəlmələrinin gərək olmadığını düşünüyorum bilemiyorum
izmir'den kars'a nişana giden aile gördüm yakınlarda ve karalar bağladılar nasıl yapacağız edeceğiz, kadıncağız 40.000 liralık altını bankadan taksitle alacağım diye 45.000 tl çıkmış cebinden, bunun uçak bileti var, diğer masrafları var. bence hiç gerek yok, görüntülü konuşma diye bir şey var artık. belki onların da başka misafirlikleri var. ben hepten karşıyım bayram oturmasına, zorunlu misafirliğe. çok birbirini görmek isteyen görüşüyor, araşıyor. daha samimi.

Son düzenleme:
Benim esimin ailesi uzakta oturuyordu. Onca yolu sirf bayram icin cekmelerini istemedi kimse..ha kendileri kalkip gelse misafir edilir, ama beklentiye girmemek lazim bence mesafe cok uzaksa
Mesela benim ailem olsa misafir etmezdi olmaz laf olur gece kalamazlar derdi kesin

Ya ne gerek var o kadar yol gelmelerine sırf bayram diye allahın aşkına. Herkesin kendi bayram telaşı var. Anneniz arayıp davet edebilir çok istiyorsa başka bir zaman.
Bu kadar kasarsanız her şeye çok sorun yaşanır.

Eşimin ailesi gelecekte onlara yer ayarlicaz teyzemlerde birileri kalacak halamlarda birileri kalacak vs vs diye yırtıldık resmen. Bizde ki mesafe ayrıca taş çatlasın (aileler arasındaki mesafe) 3 saatti. İnsanlara eziyete ne gerek var ? Bu kadar annene laf geçiremiyorsan bir oturup düşün ben çok mu pasifim diye.

Altın diyorsun başlık parası diyorsun aile ziyareti diyorsun doğunun en ücrası diyorsun. Diyorsun da diyorsun yani.

Her ikiniz de Türkiye’nin farklı iki ucundasınız. Yakın değil ki. Sırf gelenek görenek diye insanları o yola sürüklemeyin. Görüntülü konuşun ne olmuş ki yani. Yollar zaten kalabalık. Allah korusun.
“Gelmeleri gerekir” kısmının ego tatmini olarak görüyorum şahsen. Sanki siz erkek tarafı olsanız gidecektiniz. Zaten 3 gün bayram. Bir günü yolda geçer. Hoşgeldin,güle güle derken bayram bitti.
İnsanların da kendi misafiri olacak,geleni gideni olacak. Boşuna eziyet.
Evlenince eşinizle sırayla gidersiniz memleketlerinize.
Bir telefon gönlü hoş tutmaya yeter bence.

Gelmemeliler, sırf bayram diye sırf kız tarafıyız diye insanlara eziyet edip bilmem kaç km yol yaptırmayın yazık günah, önceki konularınızdan birinde benim kıyafetime karışamazlar demişsiniz evet doğru karışamazlar, siz de onların bayram ziyareti tercihlerine karışamazsınız, annem istiyor diye bir şey yok istemeyecek, nişanlınız aracılığıyla kayınvalidenizi nasıl susturuyorsanız kıyafetiniz konusunda, bu konularda annenizi de susturacaksınız. Yok başlık parası yok süt hakkı yok bayram ziyareti bilmem ne adı altında insanları zorlamayı bırakın lütfen, tek evlenen siz değilsiniz abartmayın.

2 3 saatlik yer olsa gelmek duser tabiki ama hem uzak hemde herkesin olduğu gibi onlsrinda geleni gideni bayram telaşesi var muhakkak.. eger bi bohca vs alisverisi yapilmayacaksa bence gelmelerine gerek yok arayip hal hatir sormak bayramlasmak onlara duser tabiki erkek tarafi olarak ustlencekler bazi seyleri ama dedigim gibi yakin olsalar gelsinler baya yolda var uzak yani sabah gelelim aksam donelim durumu olsa yine gelmeliler ama dedigim gibi herkesin kosturmacasi var... yada nişanlınla konus gel demek davet etmek size dusmez onlarin gelelim demesi gerekir oncelikle dusunmesi gerekir yani ama nişanlinla aran nasil bilmiyorum konus istersen mesela gelseniz ne iyi olur hem seni gormus olurum hem aileler bayramlasir bizim buralarda adetlerde boyledir sen ne dusunuyosun gibi danişir gibi konusabilirsin bence..

ee ler neden ters aşko bi fena oldum bn 🤕🤕

Sizin oraya göre hareket edilmesini istiyorsanız; sizin oralardan biriyle evlilik yoluna girebilirdiniz.

Gereksiz bir beklenti içinde olduğunuzu düşünüyorum. İnsanlar 1000+ km yol yapıp gelirse; nişanlınızın ailesini evinizde yatılı mı ağırlayacaksınız, bayramlaşıp yola koyulmalarını mı bekleyeceksiniz ?

tabi cnm onlar kendileri gelmeleri gerek madem sizin adet buysa ne diye ariycaksinki insan mahcup olur yani arayarak bunu onlarin düşünmesi lazim

Back
X