Nişanlımın ailesi gelmeli mi acaba gelmemeli mi?!!!

Ben 4 5 aydır nişanlıyım onlar İstanbulda ben doğunun en ücra köşesinde oturuyorum.. Nişan olduğundan beri hiç ziyarete falan gelmediler nişanlımın kendisi ev arıyor bizim için birde çalışıyor.. Bizim burada da erkek tarafı kız tarafını ziyaret etmeli vs şimdi bayramda annem onlar gelmeli diyor ən azından bir gelip ziyarət etsinlər vs ama ben dedim onlar kendisi düşünecek ben söylemem vs.. Sizce ne yapmak lazım anlayamıyorum ben gəlmələrinin gərək olmadığını düşünüyorum bilemiyorum
Nişanlınızın bunu düşünmesi gerekir siz söylemeyin. Nişan sonrası aileler birbirini ziyaret eder normalde. Fakat sizin şehirler arası mesafe çok fazla. Bir uçak bileti alıp size ziyarete gelseler fena olmaz :) ayrıca nişan süreci evlilik öncesi bir prova. Bu şekilde birbirinizi yeterince tanımanız zor olur diye düşünüyorum. Nişanlılık öncesi ne kadar süredir tanışıyorsunuz acaba?

Bu adetler neden kız tarafına yönelik hiç anlamam. Bizim Türkiye'nin çoğu yerinde sanki Buckingham sarayından kız alınıyor.

Madem adetler böyle insanları zora sokacaksa, evlenince gelinim bayram temizliğime gelsin bir zahmet.

Aynı şehirde olsa tamam ama cidden saçma bir beklenti sizinkisi. Ben şimdi bile o kadar yolu çekemem bir de yaşlanınca hiç gelemem.

Bayram ziyaretini değil de konu sahibinin nasıl tanıştığını, kaç kere yüz yüze görüştüklerini daha çok merak ettim ben açıkçası. Nişan nasıl yapıldı acaba? Bir de ileriye yönelik her şey konuşuldu mu? Mesela evlilik olursa ailenizi görmeniz belki senede 1 ya da 2 senede 1 olabilir gibi. Sonuçta ailenizden uzakta olacaksınız. Ailenize düşkün bir yapınız var mı? A dan Zye her şeyi düşünmek lazım. Eğerki ailesine bağımlı, düşkün biri değilseniz, ailemi görmesem de olur diyorsanız bu konuda sorun olmaz. Nişanlınızın mesleği nedir? Siz çalışıyor musunuz? Nişanlınızın ailesinin olduğu şehirde mi yoksa , 2 ailenin de olmadığı bir şehirde mi yaşayacaksınız?

Bu arada eşimin ailesi de 1200 km mesafelik yolu gelmişti. İsteme+söz için, bayram ziyareti için, bir de kına gecesine. Otelde kalmışlardı. Çok gereksiz işler. Onlar otelde bile kalsa size bir sürü angarya iş çıkıyor. Özenmeyin böyle şeylere. Ben hiç özenmiyordum ama eşimin ailesi hevesliydi.

Ben 4 5 aydır nişanlıyım onlar İstanbulda ben doğunun en ücra köşesinde oturuyorum.. Nişan olduğundan beri hiç ziyarete falan gelmediler nişanlımın kendisi ev arıyor bizim için birde çalışıyor.. Bizim burada da erkek tarafı kız tarafını ziyaret etmeli vs şimdi bayramda annem onlar gelmeli diyor ən azından bir gelip ziyarət etsinlər vs ama ben dedim onlar kendisi düşünecek ben söylemem vs.. Sizce ne yapmak lazım anlayamıyorum ben gəlmələrinin gərək olmadığını düşünüyorum bilemiyorum
Gelmeleri gerekir bence de, insanlar bayramda seyranda akraba ziyareti yaparlar, gelin kız görmeye giderler, olması gereken de o zaten.. Sizin söylemeniz olmaz, kendileri de gelmezlerse düşüncesizlik etmiş olurlar bence..

Nişanlınızın bunu düşünmesi gerekir siz söylemeyin. Nişan sonrası aileler birbirini ziyaret eder normalde. Fakat sizin şehirler arası mesafe çok fazla. Bir uçak bileti alıp size ziyarete gelseler fena olmaz :) ayrıca nişan süreci evlilik öncesi bir prova. Bu şekilde birbirinizi yeterince tanımanız zor olur diye düşünüyorum. Nişanlılık öncesi ne kadar süredir tanışıyorsunuz acaba?
Bir yıl oldu nişan öncesi konuşuyorduk ama işlerin ciddiye binmesi 5 6 ayı bulmuştu haliyle de hiç oturup konuşmadık mesafeden dolayı hep telefonda mesajla.. Artık onlar kendileri bilir

E aileni de sen susturacaksın bir zahmet canım. Biz burda nasıl ailesini susturamayan erkeklere kızıyoruz sen de susturacaksın.
Olacak iş var olmayacak iş var.
Ama annem çok otoriter kadın gerçekten bir şey söyleyemiyorum söylediğim zaman da çok kızıyor bana aramız açılıyor

Bu arada eşimin ailesi de 1200 km mesafelik yolu gelmişti. İsteme+söz için, bayram ziyareti için, bir de kına gecesine. Otelde kalmışlardı. Çok gereksiz işler. Onlar otelde bile kalsa size bir sürü angarya iş çıkıyor. Özenmeyin böyle şeylere. Ben hiç özenmiyordum ama eşimin ailesi hevesliydi.
Ay valla onlara kalsa bence hiç gelmezler de işte oğulları evleniyor məcbur gələcəkdir

Padişah kızı olsanız bile gelinmez yani kusura bakmayın:dd keyfim istemediği sürece adet diye veya kız tarafının ailesi istiyor diye o kadar yolu tepmem masraf yapmam. Nedir yani bu cocuklar evlenecek diye işkence mi çekmesi lazım erkek tarafının hep annenizi susturun.
Annem susmuyor susmuyor gelmiş bana diyor ki bide el alem diyormuş ki niye erkek tarafı sizi hiç ziyarete gelmiyor vs işte annem birazda bundan etkileniyor ve ben nefret ediyorum

Bu adetler neden kız tarafına yönelik hiç anlamam. Bizim Türkiye'nin çoğu yerinde sanki Buckingham sarayından kız alınıyor.

Madem adetler böyle insanları zora sokacaksa, evlenince gelinim bayram temizliğime gelsin bir zahmet.

Aynı şehirde olsa tamam ama cidden saçma bir beklenti sizinkisi. Ben şimdi bile o kadar yolu çekemem bir de yaşlanınca hiç gelemem.
Benim bir beklentim yok ben zaten diyorum gelmesinler annem sürekli söyleyip duruyo ona da kulaklarımı kapattım artık

Aman ya. Onlar yol yapacak o kadar riskli yorucu zor masrafli. Siz ugrasacaksiniz misafir agirlamakla. O arada kesin aileler birbirinin acigini bulur falan birde. Ne ugrasacaksiniz bosverin sacma sapan isler bunlar.

Bayram ziyaretini değil de konu sahibinin nasıl tanıştığını, kaç kere yüz yüze görüştüklerini daha çok merak ettim ben açıkçası. Nişan nasıl yapıldı acaba? Bir de ileriye yönelik her şey konuşuldu mu? Mesela evlilik olursa ailenizi görmeniz belki senede 1 ya da 2 senede 1 olabilir gibi. Sonuçta ailenizden uzakta olacaksınız. Ailenize düşkün bir yapınız var mı? A dan Zye her şeyi düşünmek lazım. Eğerki ailesine bağımlı, düşkün biri değilseniz, ailemi görmesem de olur diyorsanız bu konuda sorun olmaz. Nişanlınızın mesleği nedir? Siz çalışıyor musunuz? Nişanlınızın ailesinin olduğu şehirde mi yoksa , 2 ailenin de olmadığı bir şehirde mi yaşayacaksınız?
Şimdi şöyle ki bir arkadaş vesilesiyle tanıştık yüzyüze iki kere geldik birincisi aileler tanışacaktı o yüzden ikincisi de nişan için geldiler o kadar başka da hiç doğru düzgün görüşmedik sadece telefonda.. Aileme düşkün biriyim ama anneme çok fazla onu çok özlerim.. Nişanlım tekstil işini yapıyor yani kendi işleri onların olduğu yerde yaşayacağım bende ayrı bir evde ne kadar İstanbulda yaşamak istemesem de işi orada olduğu için pek bir şey söyleyemiyorum ben kendim çalışmıyorum okumaya devam ediyorum onun haricinde öyle yani

Benim sekiz saatlik bı mesafe vardı, istemede yüzük takıldı, beş ay sonra geldiler eşim ailesiyle, aile arasında kuzenler falan pijama partisi gibi kına yaptık, ertesi gün eşyalarla geçtik İstanbula bı gün eşyaları falan yerleştirdik ertesi gün dinlendik sonra ki gün nikah oldu bitti mis gibi, kimse için de oradan oraya gel git muhabbeti olmadı, biz planladık karar verdik büyükler de uydu, ben bohça da istememiştim, istemeye gelirken yüzük takacagiz diye bohça da getirmişti kv.m, bazı şeyleri basit tutmak daha iyi bence 🤷🏻‍♀️ bizde iki bayram gecirdik bu arada arayıp telefonda görüştüler kutladılar o kadar,sürekli telefon trafiği de yaşanmadı
Keşke keşke bende aynı senin gibi yapabilseydim aileler uyum sağladı kimse bişey demedi dedin bak işte bende de tam tersi

Ee 4 5 ay önce zaten nişan için gelmişler sanki çok yakın mesafeymiş gibi gelmeliler demek de yani 😬ülkenin bir ucu telefonlaşmak kâfi

Şimdi şöyle ki bir arkadaş vesilesiyle tanıştık yüzyüze iki kere geldik birincisi aileler tanışacaktı o yüzden ikincisi de nişan için geldiler o kadar başka da hiç doğru düzgün görüşmedik sadece telefonda.. Aileme düşkün biriyim ama anneme çok fazla onu çok özlerim.. Nişanlım tekstil işini yapıyor yani kendi işleri onların olduğu yerde yaşayacağım bende ayrı bir evde ne kadar İstanbulda yaşamak istemesem de işi orada olduğu için pek bir şey söyleyemiyorum ben kendim çalışmıyorum okumaya devam ediyorum onun haricinde öyle yani
Nasıl ya? Sadece 2 kere yüz yüze görüştüğünüz biriyle evlilik mi düşünüyorsunuz gerçekten? Nasıl güveniyorsunuz bu kadar? Bu şekilde kimse kimseyi tanıyamazki. Tekstil işinde nişanlınız ailesiyle beraber mi çalışıyor yani? Konu her açıdan falso.

Back
X