Nişanlımın ailesi destek çıkmıyor.

E bir koltuk öyle hemen alınıverecek bir şeyse yeni evliler neden alamıyor ki? Yeni evlileri bir koltuk mu batıracak? Benim kızım var evlenirken damat tarafının bir şey yapmamasını doğal karşılarım :) Asıl kızım karşıma gelip anne bana bir koltuk alamadılar derse o zaman kendimi sorgularım nasıl çocuk yetiştirmişim diye. Umarım bu başıma gelmez işte

Zorunda değiller. Keşke siz de biraz daha büyüyüp evlilik işlerine girseydiniz. İnsanlardan beklentiniz olmaması gerektiğini kavrayabilmiş olurdunuz.
Zorunda değiller diyw bir şey yok benim abimde nişanlı şuan her şeyini kendi ailem yaptı o yüzden banada tuhaf geliyor.

Kendi isteğiyle kendini zorlamadan verecekse neden itiraz edeyim ayol. Bizim karşı çıktığımız nokta sizin buna bir mecburiyet muamelesi yapmanız. Paraları olmasa da kıt kanaat geçinseler de illa bişey alsın diyorsunuz.

Umarım bu fikre kızınız evlenirkende sahip olursunuz.. yani tabiki damadımn ailesinin hiçbrşey almama hakları var çalışın alın der kapatırsınız konuyu umarım umarım :)

Zorunda değiller diyw bir şey yok benim abimde nişanlı şuan her şeyini kendi ailem yaptı o yüzden banada tuhaf geliyor.
Hayır söyleyn sakn yapmasnlar çalşssn kendileri alsn yafa evlenmesn burdaki kafa bu çok enteresanlar diyorum ben türkiyedeym bunlar hangi ülkenn vatandası acaba bzde evlenirken kıznerkek iki tarafta bütçesne ne uygunsa alır buralar değişik

Sorun sadece koltuk değil yani bir hayat kurmak kolay depil s
Zorunda değiller. Keşke siz de biraz daha büyüyüp evlilik işlerine girseydiniz. İnsanlardan beklentiniz olmaması gerektiğini kavrayabilmiş olurdunuz.
Zaten hemen evlilik düşünmüyoruz kaç yıldır konuştuğumuz için aileler yüzük takalım dediler. Beklenti illaki oluyor çğnkğ ben kendi ailemde böyle görmedim.

Kıt kanaat geçinende bardak alsın tabak alsın ama alsın ciddi söylüyorum ben eğitimsizde değilim ev kadını kafasndada değilim bardak almakta elini taşın altına koymak demek para ne farkeder önemli olan yardmlaşarak bir evi kurabilmek

Hemen düşünmüyorsunuz koskocaaa 1 yıl sonra mı düşünüyorsunuz?

gerçekten kızınız var mı bilmiyorum ama evlendirirken damat ailesi hiçbrşey yapmamasını doğal mı karşılayacksınız :)

15 yıldır evliyim

kv kp evime eşya almadı diye annem babam bunu garip karşılamadı

keza annem babam bana yatak odası takımı almadı diye de kv kp bunu garip karşılamadı

benim çocuğum büyüdüğünde bunu neden garip karşılayayım ki

yani 15 yıl sonra evlense, benim 30 yıl önce yaptığımı yapamayacak mı günümüz gençleri der susarım

cidden ne olur "kv bana koltuk takımı al" diye gelecek gelinim olmasın, zira huzurum kaçar

konu o koltuk takımını almak değil bunun isteneceği ortamda olmak, benden sonraki nesillerin ilerleyememişliğini görmek

Burası karışır :)) hanımlar lütfen polemiğe girmeyiniz rica ediyorum.

Evlenirken her 2 aileden de hiçbir şey istemeyen, beklemeyen üstündekilerde nikah yapıp evine toplu iğnesini bile eşiyle birlikte yapan biri ve bir kız annesi olarak yazıyorum, kimseye karşı beklentiniz olmasın, gün gelir evinize alınan bir iğnenin, size hediye edilen bir bluzun bile karşılığı istenir, her adımınıza karışılır, azıcık aşım ağrısız başım demek en güzelidir.

Ki muhtemelen evlisnz bir eve havlu bile lazm herşey olur konu almamak nye alym evlensn alsn biriktirsn çalissn ben çalştm 2. El dolap aldm siteden kendime canlı örneğm naptlar almadlar iğne bile 4 sene geçti iyki almadılar demiyorum keşke en azndan bir dolap alsalardı minnet duyardım benm evm degl çocuklarda o evde yaşıyor

Yoo ciddi ciddi zorunda değiller.

Çok güzel konuştunuz bende bu şekilde devam ederse evlenirsem de çok, yakın olmayı istemiyorum doğru mu sizce.

Abla 3 bin liralık koltuk tabak havlu alsınlar deniliyor cidden soruyorum sence ayy teşekkür ederiz derler mi yoksa ala ala bı tabak 3 bin liralık koltuk almışlar hiç bir halt yapmadılar mı derler

işte neden yaptı aileniz

abiniz ve gelin ne iş yapıyor

nişanlınız ve siz ne iş yapıyorsunuz

babalar ne iş yapıyor
Abim fabrikada çalışıyor yengem güzellik salonunda nişanlım aşcı ben çalışmıyorum babalarda fabrikada çalışıyor

3 oglum var burayi okudukca diyorumki „ yok anam yok, herşeyi herkes kendi yapsın, almayacağım geline meline bişey “ bu ne arkadaş herşey maddiyata dökülmüş sanki...

Adamların belki durumu yoktur, ne güzel nişanlınız düşünüp alıyormuş ya, onu akıl edemeyen odunda çok. Güçleri yettiğince iyi kötü birşeyler yaparlar herhalde, takmayın bu kadar kafanıza.

Ha şunuda demeden geçemeyeceğim herşey ailelerden bekleniyor, örf - adet deniyor ama kendilerine gelince, yok ben ziyarete gitmem, yok ailen zırt bırt benim evime gelemez, bayramdada gidemem, durmadan niye arıyorlar diye tripte atanda çok maalesef

olduğum gibi olmasam gerçeklerden uzaklaşır 25 /26 yaşndakilerden birikim yapsın diye beklerdim 15 senedir çalışıyorum kenarı 40 bin atamadım atabilen varsa ayakta alkışlıyorum
Eşimle kimseye sormadan yıldırım nikahıyla 15yıl önce(33 yaşındayım) evlendik karı koca çalışıyoruz 2cocuk 300 binlik 2 ev 150 binlik araba evde masaüstü bilgisayari katlanan pc tablet ayrica 3tane(eşimin benim kızımın)A31 var.Mutfagimda küçük ev aletlerim eksiksizdir beyaz eşyamı son çıkan alırım tamamen bozulunca yapılamayacak durumdaysa. Bunları hava atmak için saymıyorum yanlış anlamayın lütfen.Ustelik geziyoruzda çok şükür borcumu da ödüyorum.Bu ay param yoksa kimseden 5 kuruş istemem hepsini karıkoca beraber yaptık.Sıkışmadan elim bollaştıkça alırım alacağımı.Ilk evlendiğimde 1yıl kayınvalidem ile yaşadım hep şükrettim halime.Cok mu iyi maaşlarımız ben 3 esim 3 bucuk anca alıyoruz aynı anda hem ev hem araba kredisi ödüyoruz(simdi kısmi calışma ödenegiyle geciniyorum 2bin aliyorum)insanlar sabretse siraya koysa şükretse ve çalışsa bence hersey zamanla olur Allah sağlıkla sınamasın yeter diye düşünüyorum.Kimsede bana birsey yapmadı istemem de .Allah herkese hakkettiği maddi manevi güçü versin herkes kendine yetsin şükür bana.

Memnun değilseniz nişanlınızı ve ailesini değiştirin, belliki sizin beklentinizi karşılamıyorlar. Kendi ailenizin yaptığı kendi ailenizi ilgilendirir ,herkes onlar gibi olmak zorunda değil. Ayrıca ben hiç hiç hiç bir şey yapmadıklarını düşünmüyorum siz her şeyi bekliyorsunuz sorun bu. Millete hediye takılanın bile hesabını tutmuşsunuz. Siz çalışıyor musunuz bu arada ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…