• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi destek çıkmıyor.

Şu bana çok acımasızca geliyor gerçekten.
Ben ve sevgilim şu ara eşya bakıp hesap kitap yapıyoruz, evlenmeyi düşünüyoruz yakın zamanda. Ailelerimizin durumu da standart. Çok çok zengin de değiller, kötü durumda da değiller. Kendi hallerinde geçiniyorlar işte.
Biri çıkıp "elektrik süpürgeni ben alayım" ya da "küçük mutfak aletlerini ben alayım" dese yok alma demem. Ama bu kadar yani. Almayana "niye almıyorsun" da demem.
Emekli olmuş, kendi halinde geçinen insanlara binlerce liralık yatak odası takımı kitlemek gerçekten vicdansızca bence.
Bizi okuturken kendilerinden yeterince fedakarlık etmişlerdir zaten. Bu yaştan sonra rahat yaşamak hakları. Bir de bizim salon takımının taksitini mi dert etsinler?
İşte tam dediğin gibi zaten evlilik yaşları malum o yaşta ki insanın annesi babası salon takımı şu bu alıyorsa ben o insanı koca diye koluma takmam. Totosu yetmiyorsa bı ıkı sene daha beklerız. Ölmeyiz ya🤷🏼‍♀️ Bende sevgilimle bakıyorum sürekli o da elinden geldiğince eşyalar alıp depolarında bekletiyor. Hayır ne pahalı ne ucuz bı maaşını alıyor artırıyor diğer maaşıyla bı köşe koltuk aldı. Bir kredi kartıyla beyaz eşyalar almış ben alıcaktım beraber bakmıştık. Süpriz yapmış almış. Bende televizyon aldım koydum. Oluyor yanı düğünde yapmıcam gerek duymuyorum balayına çıkarım dış çekımıme harcarım o parayı daha makul

Sizin bir konunuzu hatırlıyorum. Genel itibariyle beklenti sorununuz var. Kendi düğününü yapamayacak, evine eşyasını kendisi alamayacak insan zaten evlenmesin. Evlenmek istiyorsa her riski alıp evlenecek. Ne yani şimdi siz genç yaşınızda borç ödemek istemeyip gezmek istediğiniz için niye aileler size keyfi olarak yardım etsin? Ortada mecburi bir durum yok. Sağlık sorunu olup da para isteseniz anlarım da bu kadarını normal karşılamamak lazım. Para yoksa gerekirse 10 yıl bekle birikim yap sonra git evlen ne istersen kimseye minnet etmeden al. Böylelikle kimsenin lafının altında da ezilmezsiniz. Orda burda biz yaptık demeleri daha mı iyi?
Daha öncede belirttim benm çevremde tanıdığım kiö varsa evleri el birliğyle toparlandı herkes bir eksiğini aldı ki benm çevremde evlenen birine evne bile giderkem bir ev eşyası alınır bilmiyorumben bu şeklde bir çevrede ve istanbulun göbeğinde büyüdüm he siz türkiye dışındasnzdır onu bilemem bzde evlenenlere her zman destek olur doğurdm attm evlendi herşeyini kendiyapacak denmez bütçe neye el verirse alınır kimsede bunun lafını etmez farklı sosyal çevrede büyüdük belliki yada ben uzayda flan yaşıyorum:)) çünkü türkiyenn 4 şehrnde akrabalarm var hepsi aynı şeklde davranyor :)

Daha öncede belirttim benm çevremde tanıdığım kiö varsa evleri el birliğyle toparlandı herkes bir eksiğini aldı ki benm çevremde evlenen birine evne bile giderkem bir ev eşyası alınır bilmiyorumben bu şeklde bir çevrede ve istanbulun göbeğinde büyüdüm he siz türkiye dışındasnzdır onu bilemem bzde evlenenlere her zman destek olur doğurdm attm evlendi herşeyini kendiyapacak denmez bütçe neye el verirse alınır kimsede bunun lafını etmez farklı sosyal çevrede büyüdük belliki yada ben uzayda flan yaşıyorum:)) çünkü türkiyenn 4 şehrnde akrabalarm var hepsi aynı şeklde davranyor :)
E herkese öyle yapılıyor olsaydı size de yapılırdı.
Hadi sizin anneniz bencil yapmadı
Eşinizin ailesi de yapmamış
Demek ki herkes yapmıyor Türkiyenin her yerinde

Para harcatmazsan da değer sahibi olamıyorsun maalesef. Ben harcatmadım da ne oldu ? Yine kötü olan ben oldum.bak Nişan bohçasına çıkmışım doğru düzgün bir şey aldırmadım ben. Nişanlımın cebinden gidiyor diye. Aldırmadım ne oldu tepeme çıktılar. Diğer gelinin yüzüğü daha büyükmüş benimki oyuncak gibiymiş hahahha. İşte böyle ceplerini düşünürsen ezilirsin ben çok tecrübe ettim bunları
Eski nişanlınızın size değer vermemesini harcamadığınız paraya mı bağlıyorsunuz?

Yaşadıklarınızdan çıkardığınız ders, eltinin yüzüğü benden büyükmüş artık akıllandim, bu mudur yani 😑

Ne gerekiyorsa imkan ölçüsünde yapılır, alınır düğün sürecinde, ne aman az olsun diye kivranmaya gerek var ne de daha çok para harcatmak gibi bir çabaya girmeye.

Para üzerine hesap kitap yapmak yerine, hayatınıza alacağınız insanda başka özellikler aramayı deneyin.

Evet yapmadı 26 yaşnda anca üni iş toparlayp evlendik ama yapmamalarına hiçte iyki yapmamşlar demedim her 2 taraf içnde şahsen kızm yada oğlm olsa bütçemn el verdgnce destek olurum asla evleniyor yapsn etsn demem tabi bütçem neye el verirse ama yapmaya çalışırım evlenmeyü bilmiş evinide kursun diye diretmem yani

Tabiki herkes yapmıyor hatta bakıyorum buralarda kmse yapmıyormuş herkes biz büyüttük kendi evlensin alsın yada evlenmesn kafasnda çok enteresan :)

Tabiki herkes yapmıyor hatta bakıyorum buralarda kmse yapmıyormuş herkes biz büyüttük kendi evlensin alsın yada evlenmesn kafasnda çok enteresan :)
Devir değişti valla
Nasıl artık gelinler eş ailesine saçını süpürge etmiyorsa eş aileleri de varını yoğunu ne pahasına olursa olsun diye ortaya dökmüyor

Siz hala olayın özünü anlamadınız bana göre ondan yaparım da yaparım diyorsunuz
Genel olarak yapmak zorundasın mantığına karşı herkes
Yoksa durum müsait olduktan sonra gönlünden kopar evlendikten sonra da yardım edersin

Ama bana ne yaptın ki diyecek gelinin damadın da alnını karışlarım gerçekten

Avrupai olmak adına bu kadar da olmaz ama ya artık.. parası yoksa zaten kimse gırtlağına çökmez varsa da yapmıyorsa o da benim ana babalık anlayışıma ters kusura bakmayın benim görüşüm bu
Çok şükürtürkiyede yaşayan birini daha buldum ya biz uzayda yaşıyoruz ya burdakiler ben anlamadm

0 birikim ile evlendik.Eşim bir valizle geldi oda küçük boy 🙃 ev+eşya+ düğün salonu+ takı+ eşimin Katkı kredisi borcu vs..5 TL yi aradığım günler oldu. Kendi ailem sağolsun destek çıktı..Ama benim içime hala sinmez çok üzüldük çok yıprandık çocuğu bile erteledik falan filan.. haa şimdi şükür ev borcumuz haricinde büyük borç yok .eşimin ailesi biliyor bunu, ev yaptırıyor borç istiyorlar bizden verdi eşim.Elleri sıkı anladım can çıkar huy çıkmaz.. iyi mi oldu evet ama böyle mi olmasi doğru mu bebce HayiR

Devir değişti valla
Nasıl artık gelinler eş ailesine saçını süpürge etmiyorsa eş aileleri de varını yoğunu ne pahasına olursa olsun diye ortaya dökmüyor

Siz hala olayın özünü anlamadınız bana göre ondan yaparım da yaparım diyorsunuz
Genel olarak yapmak zorundasın mantığına karşı herkes
Yoksa durum müsait olduktan sonra gönlünden kopar evlendikten sonra da yardım edersin

Ama bana ne yaptın ki diyecek gelinin damadın da alnını karışlarım gerçekten
Zorunda demiyorum ama bütçesi el verdiğinde yapmalı diyorum on milyon kez bu cümleyikurdum burada.. tam tersi herks bana gğvenp mi evlendi diyo burda gelecek ailesine buzdolbı alma durumn varmı dye soracak yok diyeceksin neden ayaklarn üstnde dursunmuştaaa beklentiye girmesnmişte ıvır zıvır ya durumun varsa yap yani sn aldığn dolapla o ev dönmeyecek ama işe yarayacak yani faydası olacak ve durumun var evlenmesn eşya aldıracaksa dyen ble var pes gerçekten ebeveynler sınırsız beklenti içinde çocklsrından çocklar bekleynce vay aç gözlü evlat olmamalı bz anne olmayı kendmz terch edyorız tabki annelk babalk bakii ömür boyu

0 birikim ile evlendik.Eşim bir valizle geldi oda küçük boy 🙃 ev+eşya+ düğün salonu+ takı+ eşimin Katkı kredisi borcu vs..5 TL yi aradığım günler oldu. Kendi ailem sağolsun destek çıktı..Ama benim içime hala sinmez çok üzüldük çok yıprandık çocuğu bile erteledik falan filan.. haa şimdi şükür ev borcumuz haricinde büyük borç yok .eşimin ailesi biliyor bunu, ev yaptırıyor borç istiyorlar bizden verdi eşim.Elleri sıkı anladım can çıkar huy çıkmaz.. iyi mi oldu evet ama böyle mi olmasi doğru mu bebce HayiR
Çok şükr türkiyede yaşayan bir insan dha buldum

Zorunda demiyorum ama bütçesi el verdiğinde yapmalı diyorum on milyon kez bu cümleyikurdum burada..

E ikisi aynı anlama çıkıyor zaten. On milyon kez Türkiye’de yaşayan insan olduğunuzu vurgulamışsınız ama hepimiz Türkiye’de yaşıyoruz. Türkiye nüfusu sadece sizin kısıtlı çevreniz ve kafa yapınızdaki insanlardan ibaret değil

Kendi ailem destek oldu dediniz birazdan adamı boşayın diyecekler:D :D

E ikisi aynı anlama çıkıyor zaten
Arkadasm boşver yoruldum okey tamam çocuğn varsa sen evlendirirken iğne bile alma zaten alsanda öyle istemeden yaparsın ki faydasıda olmaz ben alırım ok terch bu snnde terchn o :)) hoşçakal

Zorunda demiyorum ama bütçesi el verdiğinde yapmalı diyorum on milyon kez bu cümleyikurdum burada.. tam tersi herks bana gğvenp mi evlendi diyo burda gelecek ailesine buzdolbı alma durumn varmı dye soracak yok diyeceksin neden ayaklarn üstnde dursunmuştaaa beklentiye girmesnmişte ıvır zıvır ya durumun varsa yap yani sn aldığn dolapla o ev dönmeyecek ama işe yarayacak yani faydası olacak ve durumun var evlenmesn eşya aldıracaksa dyen ble var pes gerçekten ebeveynler sınırsız beklenti içinde çocklsrından çocklar bekleynce vay aç gözlü evlat olmamalı bz anne olmayı kendmz terch edyorız tabki annelk babalk bakii ömür boyu
Ay nasıl zorunda demiyorsunuz
Her yerde yok gelin hesap sorar da yok 3 kuruş da olsa almalı deyip durdunuz ya
Sizin için anne baba olmak niye hep maddi imkan sağlamak anlamına geliyor bence onu bi düşünün

Ev hediyesi dediğiniz koltuk takımı, yatak odası takımıydı önceki mesajlarınızda. Ev hediyesi olarak borcam da alabilirim ya da bir vazo. Ev hediyesi başka gidip evin bir odasının büyük bölümünü karşılamak başkadır. Bende Türkiye'deyim ama haklısınız farklı sosyal ortamlarda büyümüşüz. Çünkü bizde yetişkin her insan aldığı kararların altından kalkmak için kimseye el açmaz. Anne babalık da sırf evliliğine yardım etmedi diye de gözden çıkarılmaz. Anne babalık bu kadar basit değil. Okutmasa, karnını doyurmasa o zaman ne biçim ailesiniz denir ama evlilik bu ihtiyaçlar kadar mecburi değil. Keyfi bir durum. Madem bir ev kurabileceğine inanıp bu yola giriyor, o zaman kendine eş olarak seçtiği insanla bu işin içinden çıkabilmeli. Aksi takdirde evlilik için yeterli değildir.

Arkadasm boşver yoruldum okey tamam çocuğn varsa sen evlendirirken iğne bile alma zaten alsanda öyle istemeden yaparsın ki faydasıda olmaz ben alırım ok terch bu snnde terchn o :)) hoşçakal

Kızım var, evlenirken kendi hayatını kurduğunun bilincinde yetiştirmeye çalışıyorum. Alırım, almam beni bağlar. Size sizin gibi düşünen bir gelin diliyorum. Almak zorundasın diye karşınıza dikilirse bugünü hatırlayın. Dilerim kızım evlenirken anne bana bunu al kayınvalide bunu alsın aksi halde bencildir diyen biri olmaz sizin aksinize. Neyse ki bütün Türkiye sizin zihniyetinizden ibaret değil.

Evlenirken yardım etmeyince doğurdum attım mı oluyor:)) 20 yaşından büyük insanı nasıl doğurup atabilirsin:)))

Back