Nişanlımın ailesi bana değer vermiyor

Bir de bana tam altin
Takacaksin diyen erkek mi olur ya.

Erkeğin kezbanı ayrı oluyorkendini hint kumaşı mı sanıyor ne.

Konu sahibinde de serde kezbanlık var, araba parası kaptırmış hala takı altın diyor. Ne var bu düğün takısında herkesin gözü var, benim bilmediğim bir hikmeti mi var mübareklerin nedir?

Adamı neresinden tutsan elinde patlıyo ya hu
Kız gitmiş beyefendiye kredi çekip araba alıyo
Beyefendi nişanda bi de tam altın istiyo
Sen oğlan o da kız olmuş valla
Ayrıca yüzsüzlüğü zirve yapmış
Sizinde verdiğiniz tavizler burdan fizana yol olur yalnız ..
Taviz tavizi doğuruyor maalesef hoşgörmeyeceksin böyle düşünce fukaralarını

Birlikte geçirdiğimiz 7 seneye inanıp güvenerek ve ailemin de iyi kazanıyo ki araba almıs demeleri icin araban olmalı evlenince de bizim arabamız olcak deyip kredi cektim. Ailesiyle onceden daha yakındım nişanda görduklerimden sonra kendimi geri cekmeye çalışıyorum. Bu arada nişana gelen değil başka bi teyzesi geçen hafta vefat etti annemler kendi akrabalarıymıs gibi cenazeye katıldılar az akrabaları olduğu için babam bayağı ilgilendi geçen gün tekrar teşekkür etmek için aradılar. Demek istediğim biz bütün iyi niyetimiz ve insanlığımızla yaklaşıyoruz. Saf diyebilirsiniz bana ama sevdiğim için yaptım. Sizlere bundan sonra onlara karsı nasıl davranmalıyım nasıl el üstünde tutulurum onu soruyorum. Ve evet maddi olarak soruyorum cünkü bu devirde değer sadece maddiyatla olçülüyor. Hakkımdaki düşünceleri göremediğime göre... Millet ballandıra ballandıra anlatır bana şu kadar altın takıldı şunlar alındı diye bu değer olmuş olmuyo mu bana kızanlar???

Sen tut adama araba al ,
Alyanslari kendin al,
Sonra adam bana tam altin takin dedi,sizde yaptiniz ,
Nisanlin sana deger vermiyor ki ,ailesi versin ,
Nisanlin sana deger verse bir isin ucundan tutar adam olur ,
Nisanlindan aile babasi olur mu hic o gozle baktin mi ?
Nisanlina soyle arabayi satin ,parayla borcunu kapat ,nisan bitti gerek kalmadi dersin.

Taki konusunu kafaya takmayin bence ama iki secenegin var ya kaynanani arada arayip tatli dille konusun annecim falan deyip fena olacaksiniz onlarin yaninda onlar gibi olun yada ayril bence yoksa hayatin kayar

Yanlışınız var .
Bu devirde değer maddiyatla ölçülmüyor bu kişisine beynine düşüncesine ve en önemlisi çevresine göre değişir .
Sizin çevreniz böyleymiş ki böyle düşünüyosunuz.
7 yıllık ilişkiye güvenerek niye araba alıyosun alıyosan kendine al üzerine yap, şimdi böyle iyimi oldu bak nişanlın yüzsüzce altın yüzüğüne kadar isteyebiliyor .
Ayrıca madem nişanlının ailesinin durumları iyiymiş alamamışlarmı oğullarına bi araba ?
İşte biraz naz yapmak iyidir bazen ..

Sağolun iyi gömdünüz beni günlerdir aglıyorum ne yapayım bundan sonra nasıl davranayım diye kara kara düşünüyorum

Krediyi siz cektiyseniz araba kimin uzerine?gerci ihtiyac kredisi mi tasit kredisi mi?

Sağolun iyi gömdünüz beni günlerdir aglıyorum ne yapayım bundan sonra nasıl davranayım diye kara kara düşünüyorum
Canim bak anliyorum 7 yildir emek vermissin ayrilmak istemiyorsun ama inan evlilik boyle birsey degil. Uzulmek surekli planlar yapmak strateji gelistirmek degil. Simdiden bu tarz dertlerin varsa arkana bakmadan kac. Emin ol bu saatten sonra degil agzinla burnunla kus tutsan el ustunde falan tutulamazsin..

Hakkınızdaki düşünceleri daha ne kadar görebilirsiniz? Sizi umursamıyorlar işte, davranışlarıyla da bunu göstermişler.

Ama nişanlınız ona değer vermenizi istemiş işte tam altın takmanızı isteyerek.

Bütün para pul hesapları geçtim, adamın eli hala ekmek tutmuyor. Evlenince de evi siz mi geçindireceksiniz?

Deger anlamini maddiyata yukluyor olabilirsin bu sana gore boyleyse boyledir
Buna itirazim yok ama
Sunu soylemek isterim
Cok yanlis yoldasin.
Eger ailenin gorusleri senin icin onemliyse
Atiyorum bir arabasinin olmasi
Hoslarina gidecekse
Araba almasini isteyebilirsin yada onerebilirsin.
Gidip araba almazsin.
Yani almamalisin. Karsindaki almak
Isterse alir.
Ama sen alim gucunun olmadiginin gayet farkindasin neden oyle degilmis gibi
Gosterme cabasindasin.
Evet arabayi almissin ama 50 liralik cikolatayla gelmisler iste.
Yani ne kadar cirpinirsan cirpin yoklugu
Gizleyemezsin.
Karsindaki zaten karakterli bir adam olsa
Buna tepki gosterip
Ne araba almasi ne takisi.
Benim durumum bu. Bu sekilde evleneceksen gel evlenelim
Derdi.
Birde ustune
Bana tam altin takmalisiniz diye mum dikmis.
Ciddi anlamda sapkani onune koyup dusunmen lazim gibi geliyor bana.

Ya kendine araba aldıran, ayansları sana kitleyen, bini tim iltin tikiciksin diyen bir kekodan senin şimdiye kadar soğuman gerekmiyor muydu sence?

Adam beş para etmez, bas bi tarafına tekmeyi, ne hali varsa görsün.

'Araban olmali' ne ya? Ayrica insanlar kendi eslerine kredi cekmiyor ayni eve girmediginiz adama bunu yapmaniz kusura bakmayin enayilik. Madem parasini siz veriyorsunuz arabayi siz alin simdi onun bunun tesekkurunu beklemezdiniz.

Bacim madem deger vermediklerimi dusunuyorsun dusun tasin kararini ver. Bu saatten sonra kimse degismez zorla sana deger veremez. Daha iyileri her zaman var.

Dün şok üstüne şok yaşadım hala olayın etkisini üzerimden atabilmiş değilim. Babamın kuzeninin kızının düğünü vardı.
Cuma günü kınasını yaptık eğlendik. Erkek tarafının ailesi kınaya geldi. Kınaya gelmeleriyle gitmeleri bir oldu kimse kalmadı erkek tarafından. Tabii gelin buna çok üzüldü. Çünkü kınayı, nikahı, eğlenceyi sadece gelin tarafı hazırladı. Evi kirasını beyaz eşyaları falan hep kız tarafı aldı. Masrafı siz düşünün.
Nikah yani eğlence sabahı aileler arasında tartışma çıkmış. Kız buna dayanamamış ailesine yapılan küstahsızlığa. Yani dün oğlanın ailesini arayıp "gelmeyin düğüne hiçbirinizi istemiyorum. Bu iş burda bitsin" demiş. Oğlanda olduğu yerde bırakıp ailesine koştu. Düğün salonunda düğün iptal yazısı... Kızın annesinin krizleri...

Gerçekten çok acı. Değer görmüyorsun değer hepsinden önemli hiçbiri annenden babandan kıymetli değiller. Ve nişanlınızda sorumsuzluk sezdim takı takılacak kısmıda hiç hoş değilmiş. Yol yakınken dönün. Hiç çekilecek gibi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…