Nişanlımdan abisinin ailesine maddi-manevi destek olmayı abarttığı için ayrılıyorum ama çok mu abartıyorum? yoruma ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Seviyorsanız ayrılmayın derim. İyi kazanıyor sizden maddi bir beklentisi yok. Çocuklarınız olduğunda önce kendi çocuğum deyip zamanla yardımı dengeler. Fakat 30 bin kira vermek bana hiç akıl karı gelmedi. Dediğiniz gibi kendi evinizi alsanız o kadar kredi öder ev sahibi olmuş olursunuz. Evlenirseniz kesinlikle ev aldırtın. O zaman zaten bu adamda yardımların hangi birine yetecek.

Bizde de farklı bir versiyonu var. Eşimin doğrudüzgün bir iş tutmayan ağbisi. Ev hanımı yengesi ve 3 çocuk. Kv ve kp yıllardır kiralarını ödüyor. Sürekli biriken kredi kartı borçlarını ödüyor. Mutfakta ne varsa gönderiyor. Çocukların üstü başını alıyor vs.
Zaten bir emekli maaşı var adamcağızın. Nişan düğün vs. hiç bizi düşünen olmadı yıllardır. Herşeyimizi kendi kendimize yaptık.
Neyse eşim bundan daha birkaç yıl önce sen olmasan ben ağbime düzenli para gönderirdim dedi. Aklı orda. Çünkü ailesinin tek konuştuğu şey bu.
İki çocuğumuz var ve ben olmasaymışım şaka gibi değil mi? Taşıma suyla değirmen dönecek zannediyorlar.

Zararın neresinden dönersen kârdır.
Yengenin ailesi nerede ,onlar destek olmak yerine izleyici mi

Eşi sağken de düzenleri böyleymiş, kadın eve gelin geldiğinden beri KV evde yemek yapmıyor, her sabah ve her akşam oğlunun dairesine yemeğe gidip sonra dairesine çekiliyor. Dediğiniz gibi kadının elinden gelecek şeyler yemek ve temizlik onları da yaparak para kazanmasını istedikleri zaman “yengesini bu yaştan sonra işe koydu” derler diye teklif edemiyor. Yengenin de zaten “ben çalışmak istiyorum” gibi bir talebi yok.
Benim gelirim ona göre çok az 35k

Öncelikle aklı başında birisiniz ve her şeyi zaten görebiliyorsunuz, ileride yaşanılacakları da az çok tahmin edebiliyorsunuz. Takdir ettim aşkınıza rağmen farkındalığınızı. Çünkü burada o kadar yılın emeği adı altında yapılan yanlışlar baya örtülüyor.
Bence ya konuşun ailesini, yengesini karşısına alıp "bakın ben bu kadar yardım edebilirim, bende bir yuva kuracağım artık, ya tüm kardeşler belirli oranda yardım edelim ya da ben sadece benim üstüme düşeni belirlediğim oranda yapacağım bundan sonra" diye konuşsun. Baktın olmuyor ayrıl. Çünkü bu yardımların sonu gelmez gibi görünüyor. Çok defa sizin aranızı açar, tartışmalar çıkar. Kötü yine siz olursunuz.
Ayrıca kadın neden çalışmıyor? Siz o kadar emekle çalışıp ev geçindirme derdinde olacaksınız, o neden çalışamasın. Çocukların yaşı da büyük. Temizliğe gidebilir, çocuk bakabilir, yemek yapabilir. Çalışmak isteyene iş var. Ama yenge hanım alışmış hazıra belli ki. Böyle olmaz. Bizim annelerimiz salak mı da köle gibi çalışıyorlar da bizi okutup büyütüyorlar. Tek eşi olmayan kadın o değil. Nişanlınız tabiki yardım etsin, etmeli de. Ama keyfi için ders çalışmamış çocuğun da özel okul masraflarını karşılamasın bir zahmet. Depresyona girmek istemeyen gereken öz veriyi yapar, çalışır kazanır bir yeri. Kaldı ki bu dönemde üniversite kazanamayan mı var? Barajı geçsen bile 2 yıllık bir çok devlet üniversitesi kazanabiliyor gençler.

Kaç kurtar kendini ömür boyu huzursuz eder bu durum sizi. Aşırı sinir bozucu. Bu çocuklar da rahata alışmış belki de ilerde iş beğenmeyip çalışmayacaklar bile. Yardım tabi ki edilmeli, kendi kardeşimi düşünüyorum ama 1 milyonluk okula yollayacak beyaz eşyalarını yenileyecek kadar değil yuh yani

En azından “sen olmasan” demiş yani siz olduğunuz müddetçe veremeyeceğinin farkında. Bu da bir teselli.
Yani sağlık meselesi olur, ölümcül hastalık olur anlarım versinler. Bi de benim suçum okumuş olmak, sosyal olmak, meslek sahibi olmak mı bu durumda? Allah korusun nişanlıma da bir şey olsa hayatta kalma planları ne çok merak ediyorum.

Eski nişanlınız olarak kalsın zira ben size hak veriyorum. Bir aile dramı yaşanmış,büyük bir kayıp var ortada,bunun için üzüldüm ama bu aileye, çocuklara destek olunacaksa sadece evlilik hazırlığındaki nişanlınız yapmamalı bunu,diğer kardeşler,anne babanız da dahil olmali,yenge hanımda gerekirse evde yapabilecegi bir iş yapmalı(tecrubesi,tahsili yok dendiği için tabi bu da)börek,pasta vs yapip satabilir yada evde paketleme takı vs yapabilir. Böyle başkalarına güvenip evde oturamaz boş boş.
Parası da varmiş okutacaksa harcasın yani özelde çocuğunu,calisip kazanıp digerini nasıl okutacak kendi düşünmeli,aile de yeterli olmayan durumda illaki destek olur ama evde boş boş oturana da ömür boyu yardım yapmak olmaz ki. Size de yazık olur. Boşverin geriye bakmayın bence.

Evcilik oynamak nişanlınızın hoşuna gidiyor gibi geldi bana. Kolay kolay vazgeçmez huylarından. Her ailede sürekli sömürülen biri olur maalesef. O da size denk gelmiş gibi görünüyor.

Belliki aklı başinda bir insansınız.eger evlenirseniz birinin okulu biticek diğerinin başlayacak.birinin dugunu bitecek otekinin baslayacak. Birine yaptim ötekine yapmasam olmaz dencek.sizin çocugunuz olursa bu maddi sorumluluklar karsisinda emin olun ondan tasarruf yapilacak.yolun sonu baştan belli her itirazinizda ben baba yarisiyim zaten yengem anneme bakiyor dencek .kaçın kurtulun

Nişanlınızı seviyorsanız onunla konusun. Bu özel okul meselesinin lüks olduğunu, sizin de ileride çocuğunuzun olacağını, dünyanın binbir türlü hali olduğunu söyleyin. Özel okul bitirmesi çocuğun baltaya sap olacağı anlamına gelmiyor
Burdaki bir çok üyenin aksine diğer yardım etmelerin normal olduğunu düşünüyorum. Çünkü nişanlınız iyi kazanıyor. Abisine vefa borcu hissediyor olabilir. Siz evlendiğinizde hayat standardınız yükselecek. Ancak bu yardım işini kontrol edebiliyor olmanız lazım.
Bence yardımın yanında kv nin bu kadar beklentili olması da sorun. Siz de gelin olacaksınız sizden de beklenecek.

Vefat eden hariç 7 kardeş var ve yeğenler ile sadece nişanlınız mı ilgileniyor?
Evet tek başına. Yeri geldi dershaneye yazdırdı yeri geldi ek derse gönderdi. İki çocukta da en ufak bir okuma ışığı yok. Sosyal yönleri güçlü çocuklar da değiller, yoksa okumak bu devirde akıl karı değil. Meslek sahibi olamadıktan sonra.

Ayrilmakla Iyi yapmissiniz,okuldu,evlendirmeydi,ev kurmaydi herseyi siz yapacaktiniz ilerde ortak paranizla.Maalesef boyle kendini kullandirmayi kendi gorevi olarak gorenler asla degismiyor.

Yenge hanım tam bir asalak, oğullarını da öyle yetiştiriyor belli, nişanlın onlara harika bir konfor alanı sağlıyor. Ve kimse bu konfor alanını bırakıp netflix izlemek varken bir işe girip part time da olsa çalışmak istemez ya da evde poposu koltuğunda rahat rahat oturmak varken girip bir işte çay bari olsa dağıtayım bir bulaşık yıkayayım demez yani asalaklar böyle yapar. İnsanlar 2-3 aylık sabilerini bırakıp da çalışıyor. Benim anam babam 60 yaşında hala tarlada çalışıyor. 2 hafta önce pazar kahvaltısı için simit almaya çıktım 9 aylık kızımla sonra da fırının karşısında a101 e uğradım oğlum hastaydı ona oyuncak falan alırım diye ama tam girecekken marketin çöp konteynerinde babam yaşında adam çürümüş olan ve çöpe atılan domateslerden eli ayağı düzgün olanları seçmeye çalışıyordu. Diyeceğim o ki hayat zor ve herkes bir şekilde ekmeğinin peşinde eli ayağı tutan herkes çalışıyor. Engelli olanlar bile bir şekilde kendilerine ait kontenjandan faydalanıp çalışıyor. Yani nerden geliyor bu değirmenin suyu demeden yenge hanım anca yatıyor. Ayıp be kardeşim ayıp be yazık günah be hayalleri olan ve nişanlısını seven bir kadın var. Valla kardeşim bence de bu gemi yürümez o kafalar değişmedikçe senin mutlu olman çok zor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…