Nişanlıma ilişkimi çokça sorguluyorum acaba bitirmelimiyim yoksa devam mı etmeliyim..

Güzel evladım, o yüzüğü halen niye takıyorsun ki? Erkek tarafı nişan bozulsun diye taklalar atıyor şu anda, siz sadece resmi açıklamayı bekletiyorsunuz.

İnanın elalemin sizinle o kadar ilgilendiği yok. Siz her nişanı atanı günlerce konuşuyor musunuz?

“- X ile Y nişan atmışlar. - Aaaaa öyle mi şekerim, sen şu tarifi bana bir daha yazsana”. Bitti gitti.
Laftan korkuyorsanız asıl kötü evlilik yapmaktan korkmanız lazım.

Zaten kız isteme ve nişan kültürümüze göre birbirini çiftler tanısın diye yapılıyor. Böyle olmasa çiftler direkt evlenirdi, niye insanlar nişan için bir daha uğraşıyor?

Özetleyelim:
1) Hediye kargolamasına bile gerek yok, çiçek sepetinden 10 dakikada hediyeyi halledebilirdi.
2) İlgisini kaybetmiş, içteki odun ortaya çıkmış.
3) İlgilenmezken karışması da bir alem. Bezinizi değiştiren anne babanız size emir vermiyor, onun ne haddine? İlla bir hizmet edilecekse anne babaya edilir.

Annen baban herşeyin farkında inanın. Siz üzülmeyin diye birşey söyleyemiyorlar. Ayrıldığınızda “şükürler olsun, kızımız kurtuldu” derlerse şaşırmayın. Bizim göremediğimiz çoğu şeyi onlar daha iyi görüyor.

Bu adamların varlığını bilmek benim midemi bulandırıyor. Nefret ediyorum artık tahammülümüz kalmadı yani.

Yahu haber bültenlerinde hergün öldürülen dayak yiyen kadınların haberlerini okuyoruz.

Benim kızım “nişanlım araba kullanmamı yasaklıyor” falan dese ben mahvolurdum.
Eyvah kızım elden gidiyor, elin adamı kızımı üzecek derdim.

Anne babanızın akıl sağlığı için bu nişanı atın ve onların damat diye gururla yanlarında gösterebilecekleri bir kişi getirin lütfen.

Anneci erkek bence kişiliğini bulamamıştır ama diğer ayrıntılar da çok tehlikeli. Ya bu aşırı sigara kokan, kumanda göbekte uyuyan, iki lafınbir araya getiremeyen ama baskıyı ağzı sulana sulana kuran gücü sadece buna yeten, katıksız odun ekmeği Bir dayıya benziyor resmen. Uzaklaş arkadaşım kaç kaç kaç.

Tam eski nişanlımı gördüm bi an . Sorumsuz , çocuk ,ergen gibi bir şeydi. Yaptığımız her şeyden hbri olurdu annesinn sürekli arardı saat başı:) benm annem aramazdı o kdr . Annesi de sürekli benm yanımda olduğunu söyler ama hiç bir zaman öyle olmadı . Kız kardeşi sürekli hakaret ederdi. Bi ananesi vardı sürekli laf sokardı bana. Annesi sürekli para isterdi hatta oğlunun cebinden izinsiz alırdı ve ne tesadüf ki biz ne zaman bi yere gidecek olsak o zaman parası hiç olmazdı. Ben karşılardım bazen 1 değil 2 değil.. bi gün kardeşim telefon alacak senin hattından çeksek ben ödesem dedi doğum günüsüymüş kbakma dedim benm hattım üzerinde başka tlfn var alamam bu yuzden trip attı bana sonra kwrdesi aradı bir sürü hakaret fln en son anane kızın koynundan çıkamadı diyince benm tepem attı ortalığı ayağa kaldırdım ve bitirdim . En son annesinin benim için zaten hiç sevmedim iş olana kadr dayanıyordum 45 gr ne yaparsan yap bundan sonra yazmış .
Elalem 10 15 gün yeni bir malzeme bulana kadr konusur sonra unutur ama onunla sen yaşayacaksın . Sen evlensen boşansan elaleme daha buyuk malzeme. Kendi hayatına bak elalem her şeyi konusur iyi de kötü de . Aileni ileri de daha fazla üzmekten ise şimdiden üzülsünler seni defalarca üzgün görmektense..

Ben nişanı attıktan sonra bi akrabam şey dedi aman boşver kızım iyi ki şimdi oldu evlenip boşansaydın daha kötü dedi o bnu ad çıkması in söyledi. Bende insanlık hali şu hayatta ben bunu yapmam demeyeceksin dedim boşanabilirdim herkes boşanabilir bnn garantisi yok bu benim hayatım bile bile lades demedim hepsi bu dedim kadın sustu..

Değer görmediğin yerde 1 sn harcama kendine yazık etme

Yol yakınken bitirin
Sonra üzülürsünüz.

ilk başta şu düşünceyi kafandan at bence, elalem ne der , kesin arkamdan sevincekler konuşcaklar, bak bu bir ömür sürdürelecek bir evre evlilik bu insanların ne diceğinden çok önce senin mutluluğun önemli , bu insanla mutlu değilsen neden başkaları konuşcak diye üzülesin ailenin de üzülmesinden çekiniyosun seni evli ve mutsuz görmeleri mi daha kötü yoksa eğer ki nişanı atarsan ki sonra ki halin mi bunları düşün ölç biç tart gerekirse nişanlına ve ailesine bu imajı ver , arama sorma bakalım her insan verdiği değeri görmek ister göremezse tabi ki bozulur bana yapılsın diye yapmaz ama bi beklenti içine girer özel gününde özel hissetmek ister hatırlanmak ister, annesi annene sana o şekilde davranıyorsa sende öyle yap bidaha ki anneler günüymüş doğum günüymüş arama sorma bişey de alma mesela ama önce resmin tamamına bak bu insanla ve ailesiyle bir ömür geçer mi şimdi vericeğin karar en mutsuz süren evlilikten bin kat iyidir emin ol

, Buyutmuyorsunuz ..anlattıklarıniz önemli detaylar..aynı evin içine girdikten sonra daha çok huzursuz olabilirsiniz..saygı çok önemli ..ama nisanlinizin ne kendisinde nede ailesinde bu yok..sürücü kursuna gitmek istiyorsunuz ve karşı çıkıyor destek olması lazimken çok tuhaf ayrıca evliliklerde eşlerin dışında ailelerin birbirine olan tutumuda çok önemli ..sevmek zorunda değil ama saygı olması lazım .mesafe koyun araya ağırlığınızı koruyun değişen bişey yoksa ki değişeceğini hiç sanmıyorum hemen ayrılın taviz vermeyin

Ailenin en büyük hayalkırıklığı mutsuz bir evlilik yapman olur bence. Evlenince herşey daha beter olur, hiç düşünme bence ayrıl. Sana değer veren, sevgisini gösteren bir adam çıkar karşına. Birileri ne der diye evlenirsen başkaları demesin diye bir ömür mutsuzluğa sürüklenebilirsin.

Bende attım nişanı, ailemden desteklerini gördüm. Ağlaya ağlaya aramıştım eski kayınvalidemi, gorumcemi. Oğullarıyla konuşup bana bir telefon bile etmediler. İçine şüphe düştüyse o şüpheyi çözmelisin bence. Ben öyle yaptım.. iyi düşün, taşın, elalem her şeyi konuşur . Boşver biz keyfimize ve ne istediğinize bakalım , kararında kolaylıklar diliyorum

bu düşüncenin aklıma gelmesinin bir sürü nedenleri var aslında, ilk temel sorun : nişanlım hiç olgun değil, olgunluğa daha henüz erişememiş gibi çok çocukça, annesinin her olaydan haberi oluyor mesela, nişanlım asla kendini sorgulamaz, bir tartışma olduğu zaman alttan alayım veya bir çözüm bulayım düşüncesinde olmaz, üzerimde yetkisi olduğunu sanıyor, bana şunu bunu yapma diyo sadeceşu kısmını okudum ve bence kalbin bu kadar sürüncemede kalmışsa zorlama zaten

Yol yakinken don cunku herseyden once size saygi duymayan sevgisini hissettirmeyen bi insanla ayni eve girince surekli biseyler beklemek sizi cok yoracak surekli mutsuz olan tafaf siz olacaksiniz karsi cinste kendi dediginden cikmayacak kole bulsun ailesinden saygi sevgi gormemis ogretilmemis cogu insanin hayat tarzi bu oluyor malesef

Nişanlınız ve siz farklı dünyaların insanlarısınız. Hayattan beklentileriniz bambaşka. Evlendiğinizde çok daha büyük sorunlar yaşamanız yüksek ihtimal. Ortada bir ilişki bile yok bunu görmeniz gerek. Karşınızda kapı duvar bir adam ve kapı duvar bir aile var. Evlendiğinizde bizi biliyordun bile bile evlendin evlenmeseydin derler olur biter. Ne bu adamla ne de bu insanlarla ömür geçmez. Nişan attı diye kimse kimsenin arkasından konuşmuyor. Olsun olsun 2 gün konuşulsun. Herkesin bir kendi hayat telaşı var unutulur gider. Cahil insanlar hayatın her yerinde var hayatınızı cahillere göre mi yaşayacaksınız? Bırakın konuşsunlar sizin hayatınızdan önemli değil. Evlenip boşandıktan sonra da konuşacaklar hem de daha ağır şekilde. O sebeple siz onu bunu boşverin, bile bile hayatınızı mahvetmek istiyor musunuz ona karar verin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…