• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıma ilişkimi çokça sorguluyorum acaba bitirmelimiyim yoksa devam mı etmeliyim..

Çok kararsızım kendimş çıkmazda hissediyorum ve bu içimdekilerini hiç kimseye paylaşamıyorum..

nişanlım hiç olgun değil, olgunluğa daha henüz erişememiş gibi çok çocukça,
Zaten aleni bir bicimde biliyormussun olgun olmadigini,buna ragmen nisanlanmissin.Ki bu sayfaya neredeyse bir sayfaya yakin yazmissin ama 1 tane olumlu ozelligini gosterememissin.
Kimseyi uzmemek adina halet-i ruhiyesi sana hitap etmeyen biriyle evlendiginde fedakarlik yapmis olmazsin.Ustelik bunun sonucunda olasi bir bosanma gerceklesirse ailen daha cok uzulur.
Yani el icin yasama,ne eli doyurabilirsin ne de mutlu edebilirsin.Senin yaptigin fedakarlik degil kendini kandirmak.

Senin mutluluğun elalemin konuşmasından daha mı önemli kapını kapattıktan sonra hepsi dış kapının mandalı zaten ne yaparsan yap insanlar konuşacak birşey bulurlar bak ben de boşanma aşamasındayım şu an elalem neler neler konuşuyor ama umrumda mı değil kapımı kapatıyorum gerisi boş insan benim için

Ayrılmak zor bir şey ama şunu düşünün evlendiğimiz zaman bu adamın bu ilgisi alakasıyla geçinebilecek misiniz sizce? Bu şekilde sürdürebilecek misiniz evliliği bunu kabul ediyor musunuz yani? Kendi cevaplarınız sizi en doğru sonuca götürecektir. Bende yakın zamanda terk edildim. Hala üzgünüm ama karşı tarafa teşekkür ederim ileride beni yarı yolda bırakabilecek birinden yol yakınken ayrılmış oldum. Aslında nişanlınızla konuşup ilişki terapistine falan gidebilirsiniz kabul ederse. Ama mutlu değilseniz bu ilişkide karşı tarafta mutlu olmaz zaten iki tarafın iyiliği içinde bu sorunlar kalkmadan evlenmek doğru değil benim şahsi fikrim.

anneniz babanız hayal kırıklığına uğramaz güçlü olun değer görmediğiniz yerde durmayın yol yakınken kurtarın kendinizi. en büyük hayal kırıklığı evladın mutsuz bir evlilikte değer görmemesidir anne baba için bence. anlattıklarınızın her biri ayrı ayrı sorunlar.. ne ailenize saygı göstermişler ne size kendinizi değerli hissettirmişler.. şimdiden ilgisiz bi adam iddia oynayan bi adam olgun olmayan bi adam.. Allahım karşınıza size kıymet veren insanlar çıkarır inşallah 🙏

Anneye bağımlı
Seninle ilgili kararları kendi kafasına göre alıp seni yönetmeye çalışması.
İlgisiz, saygısız falan filan uzar gider.
Akrabaların konuşacaksa şimdi konuşsun.
Sen o adamın kahrını çekerken yine konuşacaklar, sen boşanır dönersin yine konuşurlar.
Sırf üç beş işsiz konuşacak diye geleceğinin büyük bir kısmını etkileyecek ve muhtemelen sana kayıp olarak dönecek bu evliliği yapmamalısın.
Anneni babanı geç kendine acı, kendine üzül, kendine değer ver.
Kalanıyla başedersin.

Annen ile baban ileride boşanırsan daha kötü etkilenirler. Yol yakınken nişanı at. Bundan adam olmaz koca olmaz.

aslında sorunun cevabını kendin de biliyorsun da çevre baskısından çekiniyorsun... kimseye hesap vermek zorunda değilsin bu senin hayatın. cesur ol biraz ve ailene açıl. mutlu değilim de.

tüm çevre eminim hakkımızda konuşucak edicek işte ayrıldı da etti de falan filan dillere ne kendimi ne de ailemi düşürmek istemiyorum. Üstelik kendi akrabalarım mutlu olucak bu durumdan bundan adım gibi eminim, insanlar mutlu olucak..
Kapanızı kapattığınızda o elalem dışarıda kalacak, elalalemin ne düşüneceğini/diyeceğini/hissedeceğini değil kendi mutluluğunuzu düşünün.
Görünen köy kılavuz istemez, bu adam değişmez, sizin beklentileriniz de bitmez, Bu mutsuzluğunuz evlenince artarak devam edecek. Yol yakınken ayrılın.

Elalemin ağzına 3-5 gün laf vermeyeyim diye kendini yakasaksın. Yaşınız kaç, siz yeterince olgun musunuz evlilik için?

KV 'den beklenti içinde olmak saçma, ama eş adayınız tam bir davar. Üzerine para verilse evlenilmez bu tiple.

Sizin alacağınız ehliyetin ona ne zararı var mesela?

Bu adamların varlığını bilmek benim midemi bulandırıyor. Nefret ediyorum artık tahammülümüz kalmadı yani.
işte evlenmeyince üreyemeyecekler ve varlıkları bitecek, biz de rahata ereceğiz.

okurken doğulu bir arkadaşımız vardı aynı odadaydık. okumak için ege bölgesine gelmişti.
hani hep doğulular kızları okutmaz muhabbeti döner ya bu da tam tersiydi, ailesi izin vermiş, kimse karşı çıkmamış gencecik kız başka şehre üniversite okumaya gelmişti.
neyse sevgilisi vardı memlekette, ailenin sevgiliden haberi yok tabii.
kızcağız geldi bi heves etti yurtta gitar kursu açılmıştı ücretsiz, o kursa gitmek istedi.
sevgilisi karşı çıkıyordu.
neymiş gitar kursuna gitmesinmiş, gidemezmiş, ne gerek varmış vs
yani kız yurdundaki gitar kursuna gitmesine laf ediyor
hangi sıfat, hangi had ile?
bu kızı ailesi tereddüt etmemiş bilmem kaç yüz km ötedeki ile yollamış okusun diye
o ne karışır?
kız bize anlattı, rahatsız olmuş zaten o da sevgilisinin tepkisinden
kızın kafasına bi girdik bak böyle olmaz ailen karışmıyor laf etmiyor o karışıyor
anlattık ettik ilerleyen dönemlerde yaşayabileceği sıkıntıları
kurtuldu kız o çocuktan

Bende nişanlıyken bir çok şeye şahit oldum ama ailem üzülür, etraf ne der, düğün stresinden aramız böyle evlenince geçer diye diye oyaladım kendimi ve evlendim. Sonra ne mi oldu? Olumsuzluklar öyle bir başını aldı gitti ki dağ oldu. Sonuç olarak boşandık. Şunu öğrendim ki bir iş nasıl başlarsa öyle devam ediyor. Hatta azalarak değil katlanarak. Şimdi seni belki de hafif etkileyen bu anne konusu evlenince dev etkileyecek. Çünkü evlenince kocanı daha sahipleneceksin ve anne detayı sana daha gazla rahatsızlık verecek. Nişanlının ilgisizliği asla artmayacak git gide dahada azalacak. Şimdiden sana huzur vermeyen bu ilişki evlenince zulüm olucak.

Çok kararsızım kendimş çıkmazda hissediyorum ve bu içimdekilerini hiç kimseye paylaşamıyorum..

bu düşüncenin aklıma gelmesinin bir sürü nedenleri var aslında, ilk temel sorun : nişanlım hiç olgun değil, olgunluğa daha henüz erişememiş gibi çok çocukça, annesinin her olaydan haberi oluyor mesela, nişanlım asla kendini sorgulamaz, bir tartışma olduğu zaman alttan alayım veya bir çözüm bulayım düşüncesinde olmaz, üzerimde yetkisi olduğunu sanıyor, bana şunu bunu yapma diyor, tabi ben hiç aldırış etmiyorum sonra bana tavırlanıyor benim sözümü dinlemiyorsun diye ( en basit örnek mesela sürücü kursuna gitmemi istemiyordu, ama ben dediğini tınlamadım kaydımı oluşturdum) bu gibi bir sürü saçma sapan tavırları var yani beni yönetmek istiyor, bu evlendiğimizde daha kötü olur diye korkuyorum çünkü şimdi bile gidip geldiğim her yere karışıyor.

Sonra, nişanlım bana karşı aşırı ilgisiz, ilk başlar her şey çok güzeldi çok iyiydi ama zaman geçtikçe ilgisi azaldı, önceki gibi güzelce konuşmuyor etmiyor, sanki arkadaşmışız gibi hissediyorum, normalde nişanlılık dönemi en güzel en tatlı anlar olması gerekirken bizlerde o yok. Nişanlım benden farklı şehirde, genellikle hep telefonda konuşuruz, ama telefon görüşmelerinde bile sohbet etmez, ben konuşmasam konu açmıyor etmiyor ( çalıştığı için çok yorgun olduğunu ve o yüzden konuşmaya hal'i olmadığını söylüyor). Kendisi iddia oynuyor arada sırada. Geçenlerde doğum günümde, bana hiç hediye bile göndermedi, geldiğinde verecekmiş bana hediyesini, ama insan en azından çiçek gönderebilirdi.. annesi bile bana hiç bir şey yapmadı etmedi, ben uzakta olmamıza rağmen annesine anneler günü için hediye falan kargoladım. Bu sonuçta benim annesi ile geçirdiğim doğum günü, bana o da hediye göndermesi münasip olabilirdi bence... ben ona hediyeyi bana o da göndersin diye göndermedim tabiki, ama ben ona değer verdim kendi annemden ayırt etmedim, ve ona verdiğim değerin karşılığını görmek isterdim. Anneannem zor dönemlerden geçiyor, sürekli hastaneye gidiyor ve onunla birlikte hep ben gidiyorum, onunla ben ilgileniyorum. 3 gün üst üste hastaneye gel git yaptık, nişanlım bana bir kere olsun sormadı ne yaptınız anneannen nasıl oldu, doktorlar ne diyor vs, yani kötü günümdede bana destek olmuyor. Kayınvalidem dahi beni arayıp sormadı.

bir kaç ay önce yine anneannem hastaneye yatmıştı, nişanlımın ailesi normalde hiç ailemi aramaz (nişandan sonra tek 1 kere aradı, annesi annemden hoşlaşmıyor hissediyorum) insan insanı tabiki sevmek zorunda değil ama saygı duymaları şart. geçenlerde hastanede yattığında annenanem yine aramadılar, Bayram'da da aramadılar, ben bu sefer patladım nişanlıma durumu anlattım böyle böyle yapmanız doğru değil dedim. Bayramdan 3 gün sonra annesi annemi aradı.

Bir yandan bitirmek istiyorum, ama annemi babamı hayal kırıklığına uğratmaktan korkuyorum, tüm çevre eminim hakkımızda konuşucak edicek işte ayrıldı da etti de falan filan dillere ne kendimi ne de ailemi düşürmek istemiyorum. Üstelik kendi akrabalarım mutlu olucak bu durumdan bundan adım gibi eminim, insanlar mutlu olucak..
Ya bilemiyorum ama kötü günümde yanımda olmayan iyi günümde yanımda olsa ne yazar ki?
Artı olgun değil, ben bazen kendimi çocuk yetiştirir gibi hissediyorum.

bilemiyorum ben mi çok gözümde büyütüyorum yoksa gerçekten ciddi bir sorun mu var, lütfen bana akıl verin ablalarım ❤️ Ben hatam kusurum yok demiyorum elbette benimde yanlış düşüncelerimin olduğu yerler olabilir, farkındada olmaya bilirim. O yüzden yargılamadan yardımcı olursanız çok sevinirim
Emin olun bu tiple evlenirseniz zaten büyük bir hayal kırıklığı yasayacaklar bir omur

Bende nişanlıyken bir çok şeye şahit oldum ama ailem üzülür, etraf ne der, düğün stresinden aramız böyle evlenince geçer diye diye oyaladım kendimi ve evlendim. Sonra ne mi oldu? Olumsuzluklar öyle bir başını aldı gitti ki dağ oldu. Sonuç olarak boşandık. Şunu öğrendim ki bir iş nasıl başlarsa öyle devam ediyor. Hatta azalarak değil katlanarak. Şimdi seni belki de hafif etkileyen bu anne konusu evlenince dev etkileyecek. Çünkü evlenince kocanı daha sahipleneceksin ve anne detayı sana daha gazla rahatsızlık verecek. Nişanlının ilgisizliği asla artmayacak git gide dahada azalacak. Şimdiden sana huzur vermeyen bu ilişki evlenince zulüm olucak.
*ilgisi azalacak, artmayacak.

bu düşüncenin aklıma gelmesinin bir sürü nedenleri var aslında, ilk temel sorun : nişanlım hiç olgun değil, olgunluğa daha henüz erişememiş gibi çok çocukça, annesinin her olaydan haberi oluyor mesela, nişanlım asla kendini sorgulamaz, bir tartışma olduğu zaman alttan alayım veya bir çözüm bulayım düşüncesinde olmaz, üzerimde yetkisi olduğunu sanıyor, bana şunu bunu yapma diyor, tabi ben hiç aldırış etmiyorum sonra bana tavırlanıyor benim sözümü dinlemiyorsun diye ( en basit örnek mesela sürücü kursuna gitmemi istemiyordu, ama ben dediğini tınlamadım kaydımı oluşturdum) bu gibi bir sürü saçma sapan tavırları var yani beni yönetmek istiyor, bu evlendiğimizde daha kötü olur diye korkuyorum çünkü şimdi bile gidip geldiğim her yere karışıyor.

Sonra, nişanlım bana karşı aşırı ilgisiz, ilk başlar her şey çok güzeldi çok iyiydi ama zaman geçtikçe ilgisi azaldı, önceki gibi güzelce konuşmuyor etmiyor, sanki arkadaşmışız gibi hissediyorum, normalde nişanlılık dönemi en güzel en tatlı anlar olması gerekirken bizlerde o yok. Nişanlım benden farklı şehirde, genellikle hep telefonda konuşuruz, ama telefon görüşmelerinde bile sohbet etmez, ben konuşmasam konu açmıyor etmiyor ( çalıştığı için çok yorgun olduğunu ve o yüzden konuşmaya hal'i olmadığını söylüyor). Kendisi iddia oynuyor arada sırada. Geçenlerde doğum günümde, bana hiç hediye bile göndermedi, geldiğinde verecekmiş bana hediyesini, ama insan en azından çiçek gönderebilirdi.. annesi bile bana hiç bir şey yapmadı etmedi, ben uzakta olmamıza rağmen annesine anneler günü için hediye falan kargoladım. Bu sonuçta benim annesi ile geçirdiğim doğum günü, bana o da hediye göndermesi münasip olabilirdi bence... ben ona hediyeyi bana o da göndersin diye göndermedim tabiki, ama ben ona değer verdim kendi annemden ayırt etmedim, ve ona verdiğim değerin karşılığını görmek isterdim. Anneannem zor dönemlerden geçiyor, sürekli hastaneye gidiyor ve onunla birlikte hep ben gidiyorum, onunla ben ilgileniyorum. 3 gün üst üste hastaneye gel git yaptık, nişanlım bana bir kere olsun sormadı ne yaptınız anneannen nasıl oldu, doktorlar ne diyor vs, yani kötü günümdede bana destek olmuyor. Kayınvalidem dahi beni arayıp sormadı.

bir kaç ay önce yine anneannem hastaneye yatmıştı, nişanlımın ailesi normalde hiç ailemi aramaz (nişandan sonra tek 1 kere aradı, annesi annemden hoşlaşmıyor hissediyorum) insan insanı tabiki sevmek zorunda değil ama saygı duymaları şart. geçenlerde hastanede yattığında annenanem yine aramadılar, Bayram'da da aramadılar, ben bu sefer patladım nişanlıma durumu anlattım böyle böyle yapmanız doğru değil dedim. Bayramdan 3 gün sonra annesi annemi aradı.

Bir yandan bitirmek istiyorum, ama annemi babamı hayal kırıklığına uğratmaktan korkuyorum, tüm çevre eminim hakkımızda konuşucak edicek işte ayrıldı da etti de falan filan dillere ne kendimi ne de ailemi düşürmek istemiyorum. Üstelik kendi akrabalarım mutlu olucak bu durumdan bundan adım gibi eminim, insanlar mutlu olucak..
Ya bilemiyorum ama kötü günümde yanımda olmayan iyi günümde yanımda olsa ne yazar ki?
Artı olgun değil, ben bazen kendimi çocuk yetiştirir gibi hissediyorum.

bilemiyorum ben mi çok gözümde büyütüyorum yoksa gerçekten ciddi bir sorun mu var, lütfen bana akıl verin ablalarım ❤️ Ben hatam kusurum yok demiyorum elbette benimde yanlış düşüncelerimin olduğu yerler olabilir, farkındada olmaya bilirim. O yüzden yargılamadan yardımcı olursanız çok sevinirim
Aradı aramadı fasıllarına hiç yorum yapmayacağım bunlar göreceli şeyler.

Olgunlaşmamış, size ilgi göstermeyen, gittiğiniz geldiğiniz yere ehliyet kursuna bile karışan adam içinize de sinmiyorsa devam etmeyin. Kimi üzülür kimi sevinir gibi geçici durumlar için içinize sinmeyen bir evlilik yapmamalısınız. Hayat başkaları laf söylemesin diye riske atılamayacak kadar kısa

yazık göz göre göre basbas bağıran bi adama binbir umutla gidiyorsun canım ama malesefki istisnalar hariç bile bileee evlenip sonrada boşa giden tükenen bi ömür o yüzden erkeklere kızmayın hanımlar göz göre göre evlenip kendini kandıran hanımlar suçlu hakediyorlar diyorum artık ben

Herkes önce kendine baksın.
O el alem denilen zırvalar da 1-2 konuşur susar.
Senin ömür boyu mutsuz olmandan başka gelecek yok bu ilişki de.
Ayrıl lütfen.
Bize anlattıklarının aynısını annene babana anlat.

Arkanda olacaklarına eminim.
+1
elalem dediğimiz 3 5 gün konuşur
yine de evlenip kendinizi mahvetmeye değer mi iyi düşünün

Back