- 7 Haziran 2013
- 820
- 546
- 158
En başından anlatacağım için biraz uzun olcak ama sabırla okuyun lütfen ihtiyacım var..
1 senedir nişanlıyım ve 3 ay önce askere gitti. O gitmeden önce herşey çok güzeldi fakat 3 aydır ters giden şeyler çoğaldı. Bazı şeyler çok gözüme batmaya başladı. Maddi anlamda durumumuz iyi çok şükür. Üniversite zamanında arabam vardı ve okulubitirip memlekete dönmeden önce sattım. O parayla ve bi miktar krediyle abime araba alındı nişanlım bunu duydu ve aaa araba alınmış abinin mi yoksa ikinizin mi dedi hayır onun tabiki dedim bende oda e ama senin araban satıldı dedi bende sinirlendim ne var yani ona alındı işte diyip konuyu kapattım. Daha önce de baban arabasını bize versin kendine yenisini alsın demişti belki şaka yapıyodu ama sinirlendim.. Seneye düğün düşünüyoruz Allah kısmet ederse ozaman da nişanlım kredi çekicem dedi bana ama eminim ki sonra o kredinin borcunu biz ödücez evlenince. Nişanlımın annesi babası çalışıyo ve babası da emekli üstelik yani 3 maaşları var ama yine de bu borca biz giricez benim ailem ben sırf rahat yaşayayım kira dersim olmasın diye ev bile aldılar ama ben bunu nişanlıma söyleyemedim bile.. Eminim ki düğün zamanı da ailem üstlerine düşeni yaparlar aklıma takılıyo işte neden onun ailesi de üstüne ne düşüyorsa yapmıcakmış ki..bu maddi açıdan olan sorun. Diğeri de bu aralar çok anlayışsız olmaya başladı tamam askerde zor şartlarda falan ama bende insanım bi yere kadar tahammül edebiliyorum aradığında misafir var evde ve ben meşgulüm bana diyoki odana geç konuşalım ayıp olur öyle bişey yapamam dedim diye bana trip atıyo kaç saatir üstelik bugün 3 kere konuştuğumuz halde. Her konuşması şikayet. Lanet bi yer nerden geldim buraya geçmiyo hiç diyip duruyo zaten bana da zor geliyo o böyle yaptıkça daha da zorlanıyorum bende iyice tahammülsüz oldum çünkü nasılsın dedikten sonra ilk yaptığı şey şikayet şöyle kötü yer böyle kötü komutan diyorum ki haline şükret çok daha kötüsü olabilirdi Allah'a binlerce şükür olsun ama yok hep aynı dayanamıyorum artık sabrım yetmiyo konuşmaya normalde hiç böyle bi insan değildi Allah'a şükretmesini bilir şikayet etmezdi askerlik onu böyle yaptı evet daha 9 ayımız var en az hasarla nasıl biter bu askerlik nolur yardım edin bana akıl varnı biraz uzun oldu ama okuyan herkese teşekkür ederim..
askerlik psikolojisi ile sana sataşması çok normal orada yaptıkları tek şey kafalarında kurmak bunları senle konuşmak istemesi de normal ama garip olan babanın arabasını istemesi.. Askerden geldiğinde yine eskisi gibi olacaktır diğer konuları dert etme. Evi de söyleme bence en azından acele etme söylemek için yada yüksek meblada kredisi olacağını söyleyebilirsin tepkisini ölçmek için..
Senin araban içinde bence abinle ortak mı diye sorması çok normal farzet ki onun bir arabası vardı sattı ve ailesi ilave yapıp yeni bir tane kardeşine aldı sen ne olacaksın demez miydin?
Canim ben de nişanliyim ve 15 gun sonra dugunum olacak insallah. Nisanlim askerdeyken biz sevgiliydik ve ben o donem y.lisans yapiyordum dersler aksamdi. O da ancak aksam arayabiliyordu. Deesteyken o aradi da ben dersten cikmadim diye kac kez kavga ettik. Askerde bana cok cektirdi ama simdi kendisi "inan orda insanin beyni duruyor mantikli dusunemiyor ve en sevdigine kafayi takiyor. Ben sana neler cektirdim iyi dayandin bana" diyo. Askerlik mevzuunda idare edecek sensin maalesef ama maddiyat konusunda haklisin. Diger arkadaslarin dedigi gibi surekli ona zarf at.ve yeri geldiginde de kizin ailesinden medet uman erkeklerin zavalli oldugunu dusundugunu soyle. Ve sakin ama sakin bizimkiler sunu yapar sunu onlar alir falan deme evi hic soyleme ki kafasindan ilerde kuracagi evin kaygisi cikmasin.
İşler ciddiye binmeye başlayınca malı mülkü düşünmeye başlamıştır. Niyetini iyice anlamadan hiç bir şey için acele etme derim. Evlenmeye kalksanız bile babanızın aldığı evi son ana kadar bilmesin ona o rahatlığı vermeyin, azıcık kirayı falan düşünsün hesap kitap yapsın ki kıymet bilsin
Size tavsiyem evlendiğinizde onun ailesi ne yapıyorsa sizin aileniz de o derece de katkıda bulunsun.
Yoksa hep içinize dert olur ve hep yüzüne vurursunuz,benim ailem yaptı senin ailen yapmadı diye. Sıkıntı çekecekseniz de beraber çalışın ödeyin.
Evlilikte ufak da olsa büyük de olsa kavgalar oluyor ve sevgisinden ufacık şüphe duyduğunuz anda "acaba mal mülk konusunda rahat etmek için mi beni seçti"diye hep beyninizi kemirecek.Ve bunun cevabı da net olmuyor
Bu zamana kadar sevgi konusunda hiçbi kaygım olmadı hep üstüme titremiştir ve nişanlanma hikayemiz de biraz değişik aslında neyse.. Çalışıp bişeyleri birlikte yapmak en mantıklısı geliyo bana artık
Bide bizde esya ve diger masraflar yapilana kadar kayinvalide pek bi iyiydi nasraflar baslayinca hem soz verdikleri seyleri benim ustume attilar, hemde telefonda mahalle kavgasina donusturdu olayi seviyesi yerlerdeydi simdi merhaba nasilsin haric hicbirsey demiyorum soguk duruyorum benim ailem ne zorluklara girdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?