ailenin durumunun iyi oldugunu sezmiş ve kullanamaya calısıyo olabilir :26: evin oldugunu söyleme bi süre daha hatta belki hiç söyleme :26: evlenmek için acele etme niyetini iyice bi öğren :26: benim sevgilim de askerde ama huyu değişmedi :26: belki astegmen olarak yaptıgı içindir ama bilmiyorum yani gene de :26:
Yani aslında uzun süredir tanıyoruz birbirimizi öyle malda mülkte gözü olduğunu hiç sezmedim daha önce ama son bikaç aydır kafam çok karıştı evim olduğunu da söylemeyi düşünmüyorum henüz hatta düğüne kadar da söylemicem
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ayni benim kardesim. Kendisi evlenir evlenmez karisinin durumu iyi diye isi birakti. O gun bu gundur calismiyor. Askerlik meselesinde bile aynisiydi rahat oldugu halde sanki tek askerlik yapan oymus gibi tavirlar yapardi. Boyleleri degismiyor maalesef.
yani bence baslarda rol yapmıs olabilir seni kandırmak için :26: bi erkeğin parayı böyle konusması cok kötu bişey bence şaka bile olsa yakışır değilabine niye alınmıs falan cok çirkin yani
Askerlik psikolojisi farklı,tek başına hiç bilmediği bir yere gitti sonuçta ve kendi isteğiyle durmuyor zorunlu bir durum. Garip bir psikolojide olması normal. Bazıları alışır güzel anılar biriktirip gelir,bazıları da böyle lanet eder insan dan insana değişir yani. Senin yapman gereken kendini de hırpalamadan ona destek olmak. Evlilik konusuna gelince de çalışır birlikte ödersiniz borcunuzu. Emin olun öylesi daha mantıklı yarın bir gün biri çıkıp şunu biz yaptık şunu biz aldık demez enazından kendi çabanızla bir şeyleri başarmanız daha güzel.
Ben bağnazlığım peki gerçeği nasıl görebilirim
baskalarıyla ilgili para konusunda uydurma hikayeler anlat tepkilerine cevaplarına bak bence. örnekler falan ver. hatta uydurmana gerek yok kk da arasan bulursun zatenbak bakalım ne diyecek. biraz da sizin ilerisine yönelik konusursun nasıl yaparız nasıl bi evde otururuz falan agzını ara maddiyatcı mı bakalım
En başından anlatacağım için biraz uzun olcak ama sabırla okuyun lütfen ihtiyacım var..
1 senedir nişanlıyım ve 3 ay önce askere gitti. O gitmeden önce herşey çok güzeldi fakat 3 aydır ters giden şeyler çoğaldı. Bazı şeyler çok gözüme batmaya başladı. Maddi anlamda durumumuz iyi çok şükür. Üniversite zamanında arabam vardı ve okulubitirip memlekete dönmeden önce sattım. O parayla ve bi miktar krediyle abime araba alındı nişanlım bunu duydu ve aaa araba alınmış abinin mi yoksa ikinizin mi dedi hayır onun tabiki dedim bende oda e ama senin araban satıldı dedi bende sinirlendim ne var yani ona alındı işte diyip konuyu kapattım. Daha önce de baban arabasını bize versin kendine yenisini alsın demişti belki şaka yapıyodu ama sinirlendim.. Seneye düğün düşünüyoruz Allah kısmet ederse ozaman da nişanlım kredi çekicem dedi bana ama eminim ki sonra o kredinin borcunu biz ödücez evlenince. Nişanlımın annesi babası çalışıyo ve babası da emekli üstelik yani 3 maaşları var ama yine de bu borca biz giricez benim ailem ben sırf rahat yaşayayım kira dersim olmasın diye ev bile aldılar ama ben bunu nişanlıma söyleyemedim bile.. Eminim ki düğün zamanı da ailem üstlerine düşeni yaparlar aklıma takılıyo işte neden onun ailesi de üstüne ne düşüyorsa yapmıcakmış ki..bu maddi açıdan olan sorun. Diğeri de bu aralar çok anlayışsız olmaya başladı tamam askerde zor şartlarda falan ama bende insanım bi yere kadar tahammül edebiliyorum aradığında misafir var evde ve ben meşgulüm bana diyoki odana geç konuşalım ayıp olur öyle bişey yapamam dedim diye bana trip atıyo kaç saatir üstelik bugün 3 kere konuştuğumuz halde. Her konuşması şikayet. Lanet bi yer nerden geldim buraya geçmiyo hiç diyip duruyo zaten bana da zor geliyo o böyle yaptıkça daha da zorlanıyorum bende iyice tahammülsüz oldum çünkü nasılsın dedikten sonra ilk yaptığı şey şikayet şöyle kötü yer böyle kötü komutan diyorum ki haline şükret çok daha kötüsü olabilirdi Allah'a binlerce şükür olsun ama yok hep aynı dayanamıyorum artık sabrım yetmiyo konuşmaya normalde hiç böyle bi insan değildi Allah'a şükretmesini bilir şikayet etmezdi askerlik onu böyle yaptı evet daha 9 ayımız var en az hasarla nasıl biter bu askerlik nolur yardım edin bana akıl varnı biraz uzun oldu ama okuyan herkese teşekkür ederim..
Bir bayanın bile ailenden şunu iste demesi doğru değilken bir erkeğin babandan arabayı iste o kendine yenisini alsın demesi çok abes.
Bi erkeklik gururu olmalı bırak bu cümleyi kurmayı,bunu teklif etsende ısrarla reddetmesi lazım.
Sen ailenin aldığı evden vs bahsetme. Kimseyi zan altında bırakmak doğru değil ama acaba maddiyat için mi seninle beraber diye düşünmek kaçınılmaz herhalde.
Arama konusuna gelince.Sizden böyle birşey beklemesi son derece normal bence. Herkes ailesinden uzak orada ve sevdikleriyle konuşmak isterler.
E ailesiyle de gün içinde sürekli görüşemeyeceğinden size sarması normal.Bu durumu idare ediverin.
Bana kalırsa dikktli olun ve şu 9 ay sadece onun imtihanı değil sizinde imtihanınız olsun.
Bence blöf atın ara sıra '' evlenince babamlardan birşey istemeyeceğim.Sonuçta ikimiz evleniyoruz herşeyi kendimiz yapalım'' gibi şeyler söyletin.
Adamsa zaten cevabı tabiki biz yapıcaz olur.
Denicem teşekkür ederim bu saatte bana vakit ayırdığın için :)
ne demek canım biz de kafa dagııtıyoruz burdadene bakalım bi haber et bize de
maddi konularda size müdahale etmesi, cıkarcı bir tutum sergilemesi cok hos değil ama askerlik konusunda yasadığı huzursuzluğa hak veriyorum, siz telefonda 5-10 dk ona tahammül etmekte zorlanıyorsunuz ama o ne yapsın? kimbilir su an nasıl zor sartlara katlanmak zorunda nisanlınız. evde misafir varken bile sizinle konusmak için ısrar etmesi bu yüzden, demek ki o an size cok ihtiyacı vardı.
insanlar iyi günde, kötü günde diye yemin ederek bir yuva kuruyor simdi ona destek olmayacaksınız da ne zaman olacaksınız.. bırakın o anlatsın döksün içini, o telefonu size ne zor sartlarda ediyor, siz de evinizde rahat koltuğunuzda 5-10 dk dinleyiverin, yanında olun.
ama maddiyat konusunda haklısınız, babanızın parası, babanzın arabası ne yapacağına karar vermek ona düşmez. ev konusunu anlatmamakla da iyi etmişsiniz ama bununla ilgili üstte bir üyenin de dediği gibi bi nabız yoklamanız fena olmaz. tek tarafın herseyi hazırladığı bi yuvayı kurmak kolaydır, önemli olan iki tarafın da cabalaması maddi manevi. cünkü ne kadar emek harcanırsa o kadar kıymetli oluyor.
En başından anlatacağım için biraz uzun olcak ama sabırla okuyun lütfen ihtiyacım var..
1 senedir nişanlıyım ve 3 ay önce askere gitti. O gitmeden önce herşey çok güzeldi fakat 3 aydır ters giden şeyler çoğaldı. Bazı şeyler çok gözüme batmaya başladı. Maddi anlamda durumumuz iyi çok şükür. Üniversite zamanında arabam vardı ve okulubitirip memlekete dönmeden önce sattım. O parayla ve bi miktar krediyle abime araba alındı nişanlım bunu duydu ve aaa araba alınmış abinin mi yoksa ikinizin mi dedi hayır onun tabiki dedim bende oda e ama senin araban satıldı dedi bende sinirlendim ne var yani ona alındı işte diyip konuyu kapattım. Daha önce de baban arabasını bize versin kendine yenisini alsın demişti belki şaka yapıyodu ama sinirlendim.. Seneye düğün düşünüyoruz Allah kısmet ederse ozaman da nişanlım kredi çekicem dedi bana ama eminim ki sonra o kredinin borcunu biz ödücez evlenince. Nişanlımın annesi babası çalışıyo ve babası da emekli üstelik yani 3 maaşları var ama yine de bu borca biz giricez benim ailem ben sırf rahat yaşayayım kira dersim olmasın diye ev bile aldılar ama ben bunu nişanlıma söyleyemedim bile.. Eminim ki düğün zamanı da ailem üstlerine düşeni yaparlar aklıma takılıyo işte neden onun ailesi de üstüne ne düşüyorsa yapmıcakmış ki..bu maddi açıdan olan sorun. Diğeri de bu aralar çok anlayışsız olmaya başladı tamam askerde zor şartlarda falan ama bende insanım bi yere kadar tahammül edebiliyorum aradığında misafir var evde ve ben meşgulüm bana diyoki odana geç konuşalım ayıp olur öyle bişey yapamam dedim diye bana trip atıyo kaç saatir üstelik bugün 3 kere konuştuğumuz halde. Her konuşması şikayet. Lanet bi yer nerden geldim buraya geçmiyo hiç diyip duruyo zaten bana da zor geliyo o böyle yaptıkça daha da zorlanıyorum bende iyice tahammülsüz oldum çünkü nasılsın dedikten sonra ilk yaptığı şey şikayet şöyle kötü yer böyle kötü komutan diyorum ki haline şükret çok daha kötüsü olabilirdi Allah'a binlerce şükür olsun ama yok hep aynı dayanamıyorum artık sabrım yetmiyo konuşmaya normalde hiç böyle bi insan değildi Allah'a şükretmesini bilir şikayet etmezdi askerlik onu böyle yaptı evet daha 9 ayımız var en az hasarla nasıl biter bu askerlik nolur yardım edin bana akıl varnı biraz uzun oldu ama okuyan herkese teşekkür ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?