Nişanlım ve Sorunlar…

Ben eski konuları okumamıştım ama anneye hak verilen yorumları şok içinde okudum gerçekten. Kıyameti koparırız ya nişanlımızla kocamızla kavga ederken annesi araya girse. Ve kıyameti koparmakta yerden göğe haklı oluruz. Nişanlı bu kadar önemsediği eşya organizasyonun başında durmamakta ve üçün beşin lafını yapmakta hatalı ama anne de müdahalesinde haksız. Valla annem ciğerimin köşesi ama kocamla kavga ederken müsaade etmem araya girmesine. Ya kaynanam da girerse

Annemin fevri davrandığını biliyorum ama nişanlımın huyunu bildiği için benim üstüme gelmesini istemedi korumacı bir tutum sergiledi hem de kendini ifade etmek istedi o gün orada olduğu için. Dediğiniz gibi zaten o gün ikimiz de orada olmadığımız için hesap sormaya hakkımız yok. Neyse daha sonra hatasını kabul edip özür diledi ama dediğiniz gibi içine de etti

Asıl sinirlendiği şey, annemin odaya birden girmesi olmuş. Yoksa bunu söyleyip kapatacakmış telefonu. Uzatmayacaktım diyor. Annem girince odaya asıl ona rahatsız olmuş.
Konu içeriğinde “lütfen yargılamadan tecrübelerinizi düşüncelerinizi aktarır mısınız?” demişsiniz ama özür dilerim ben nişanlınızı sonuna kadar yargılayacağım.

Madem dışarıda kalmış hissetmiş, ki sanki siz annenizle kafanıza göre karar verip kimseye haber vermeden kolkola değişime gitmişsiniz de ona ve ailesine aradaki farkı üstlerine yıkmışsınız gibi konuşmuş, o zaman mobilya değişimi için annelere siz şimdi bakmayın madem mağaza değişime yanaşıyor o zaman müsait bir günde nightwish’le biz gider hallederiz diyebilirdi.

Hadi demedi, fotoğraflardan baktınız tamam dediniz üstünden 3 ay geçmiş bu celallenme nedir? Aradaki farkı anneniz öderim demiş karşı taraf olmaz demiş, annenizle kayınvalideniz kendi aralarında anlaşmış, onlar için problem olmayan bir şeyi neden sorun haline getiriyor?

Ben size bir şey diyeyim mi? Müstakbel eşiniz anneniz tarafından doldurulduğunuzu, annenizin aklıyla hareket ettiğinizi düşünüyor.

Niye odaya giriyor sonra arasın benimle konuşsun kısmı kendini haklı çıkarma çabası, benim de azıcık tecrübem varsa, anneniz nişanlınızı sonra arasaydı, nişanlınız telefonu ya açmayacaktı veya biz nightwishle hallettik deyip lafı annenizin ağzına tıkayacaktı.

Anlatımınızdan yola çıkarak, ki insanın içini kanırtacak şekilde konuşmama susma sessizliğe bürünme huyu da varmış, nişanlınız agresif biri kimseye tahammülü yok, bunu kamufle etmek için de şimdilik kaçıyor ama evlendiğinizde annenize kafayı takacak kavga çıkaracak, başka bir şeye kafayı takacak kavga çıkaracak.

İnsanların kendi arasında anlaşıp kapattığı konuyu 3 ay sonra kafada kurup bunu da dışlanmak olarak nitelendirmesi, nişanlınızın her şeyden olmadık bir çıkarım yaparak kendine bağlayıp sizinle tartışacağı anlamına geliyor.

Annenizi artık kafasında farklı bir yere oturttu kadın ne dese karışıyor olacak, evlilik kararı size ait sizin bileceğiniz iş fakat asla ama asla ne annenizi ne kendinizi nişanlınıza ezdirmeyin.

Biliyorum, gereken her şeyi söyledim konuştuk anneme de bana da ayıp ettiğini ona yakışmadığını söyledim. 1 saat sonra aradı özür diledi, ertesi gün de özür dileyip beni sevdiğini söyledi. Yarın yüz yüze konuşacağız kesin çizgilerle konuşacağım gibi duruyor. Başka ne yapmamı nasıl hareket etmemi önerirsiniz ?

Dunya uzerindeki butun genellemeler yanlis olmakla beraber, erkeklerin bu kaba saba davranislari 'butun erkekler boyle' diyerek rasyonelize edilmeye calisiliyor ya bana sagdan sagdam geliyor. Hayir erkeklerin hepsi boyle degil, size kadinlarla olan iliskisini guc savasina ceviren, kontrol problemli biri denk gelmis. Elinizdeki malzeme konusunda kendinize durust olun derim :)

Simdi oncelikle benim esim ailemle ilgili rahatsiz oldugu konulari bana soyleyebilir ama onlarin duyacagi sekilde 'karismasin, konusmasin' diyemez. Dediyse arayip saygisizlik yaptigi kisiden ozur dilemek zorunda.

Ikinci olarak da siz niye huysuzluk yapmasina izin veriyorsunuz? Haberim yok haberim yok diye kendini yirtirken, 'Benim de haberim yoktu, bu konunun muhatabi ben degilim, annenlerle konus, boyle devam edersen konusmayi bitirecegim' deyip gercekten telefonu kapatmaniz gerekli. Horozlanmaya calistigi her konuyu geri tepin, ki sizi hot sotle sindiremeyecegini anlasin. Butun evliliginizi guc savasi ile gecirmek istemiyorsaniz tabii...

Teşekkür ederim. Peki bugün kendisiyle konuşacağım, nasıl bir konuşma yapmamı tavsiye edersiniz?

Teşekkür ederim. Peki bugün kendisiyle konuşacağım, nasıl bir konuşma yapmamı tavsiye edersiniz?

Iliskinizi bilemiyorum ama oncelikle net olmaniz lazim. Sizin de bilginiz olmayan bir konuda uzerinize gelmesinin otorite kurma cabasi oldugunu dusundugunuzu, bundan rahatsiz oldugunuzu ve tekrarlanmasini istemediginizi net bir sekilde bildirin derim. Ama karakterinizi bilmiyorum ne kadar sert olabilirsiniz, manipulasyona acik misiniz vs. Ayrica dedigim gibi annenizden ozur dilemeli.

Annemi değil ama olaydan sonra beni arayıp özür diledi. Sakince konuştu, beni sevdiğini söyledi. Tabii ben öyle saydırınca mesaj atınca ertesi gün de mesaj attı yazdı hatta aradı tekrar ben de yüz yüze konuşmamız gerektiğini söyledim. Bugün konuşacağız. Ben zaten mesajla telefonla hatasını yüzüne vurdum. Özür diledi ama bugün de genel olarak tekrar konuşacağız ve dediğiniz gibi daha kesin açık olmaya çalışacağım

Nişanlınızın tavırları hiç hoş değil ben annenizi haklı buldum.
Kesinlikle annenizden özür dilemeli.
Konu sadece ikiniz ile ilgili değilmişki anneniz tabiki konuya dahil olabilir.
Nişanlınızın şu an yapmaya çalıştığı anneniz ile olan güçlü bağınızı farketmiş her koşulda yanınızda olucağını biliyor.
Kendince arayı soğuk tutup karıştırmayacak hiç iyi niyetli bulamadım nişanlınızı evlilik için acele etmeyin derim.

Sizden tabii ki ozur dileyecek ama ben yaptiginizi annenize de saygisizlik olarak goruyorum. Eger direkt muhatap olmak istemiyorsa, annenizin direkt dahil olacagi durumlara girmeyecek, rahatsizligini size dile getirecek. Ben bu konuda cok netim, esimle evlenmeden once de konustum, biz ailelerimizle direkt kendimiz diyaloga giriyoruz. Cunku onlarin evladi biziz, bize kirilmazlar ama gelin/damadin soyledikleri uzer. Ayrica benim ailem dunyanin en kotu ailesi de olsa direkt ona kotuluk yapmadiklari surece benim esime dusmez buna tepki gostermek. Herkesin yerini bilmesi gerektigini dusunuyorum.

Eski konunuz bu. Bu adamdan size hayır gelmez. Sürekli bahane edip bir anda rahat batan değil huzursuzluk çıkaran, en ufak bir hata veya bahane olsun da tartışma çıkarayım diyen uyduruk özürle olayı kapatan ama asla haksız olduğunu kabul etmeden anneyi şunu bunu, sen de şöyle dedin diyerek özürü önemsizleştiren, sizi sessizliği ile terbiye etmeye çalışan dengesiz biri.

Annesi de huyunun farkındadır herkes sizi evlenmeden önce çok sever ki başından atsınlar, oğlanın başı bağlansın isterler.

Mune ablanın dediği doğru.

Konuşmada taktik bekliyorsun. Böyle insanlara taktik yapılmaz ki. Hayatından çıkarsan kendine iyilik yapmış olursun.

Kafan karışık açtığın konulara baktım. Sana bir şey soruyorlar sanki isteme seçeneğin var gibi düşünüyorsun ama onların seçtiklerini ya kabul etmek ya da onların seçenekleri arasında karar vermek zorunda kalıyorsun. Sen bir şey istiyorsun, her şeye yatırım gözüyle bakıp bozdurunca değeri azalır diye almıyorlar. Almak zorunda değiller ama o zaman sormasalardı.

Oğlan, hem kontrol etmeye çalışıyor, hem de sürekli sıkıntı çıkarıyor. Sonra seni seviyorum demekle olay kapanmıyor. Ne dediği değil nasıl davrandığı önemli.

Ayıp be, 7000 liralık fark için arayıp sıkıntı çıkarması zaten kişiliğini apaçık gösteriyor. Bahanesi ne olursa olsun, durduk yere parasal bir mevzudan sıkıntı çıkarmış. Her şeyle ilgilenmek isteyen adam ilgilenirdi. Ona göre zaman ayarlardı, her şeyi organize ederdi. Seni üzmemek için de gerekirse ailesinden her şeyi saklardı veya senden saklardı.

Kendini saydırma falan değil amacı. Amacı karşıdakini üzmek, kendini senden üstün hale getirmek ailenle aranı bozmak, bahane ile kadını şimdiden hayatından çıkarmak seni yalnızlaştırmak. Ve her şeyde tedirgin hareket etmeni sürekli endişe ile onu arayıp haber vermeni sağlamak.

Sanırım şu an nişanlınızla birliktesiniz, neyi nasıl konuşursunuz bilemem ama nişanlınız öfke problemi olan, olayları konuşarak çözmeye yanaşmayan, önce bağırıp çağırıp sonra özür dileyen birisi.
Anlayıp dinlemeden kavga çıkarıp sonra özür dilemeleri evlenince de devam edeceğinden, bir süre sonra kavgada söylediği her ağır söz sizin içinizde birikecek, özür dilemeleri de kar etmeyecek, ki 2 annenin aralarında anlaşıp hallettiği mevzu için kendi annesine bile kızmış, kim bilir annesine de neler söyledi ama o annesi olduğundan evladını idare eder, kadın evladını tanıyordur mobilya konusunda ona kızarken nasıl sözler sarf ettiyse nightwish’e söyleme yanlış anlar demiş, olaya bodoslama dalıp kırıp dökerek konuşacağını biliyor çünkü, annesine dahi kızan evlenince size neler söylemez ki.

Eski bir konunuzda bir şeye sinirlendiğinde sinirini bana yansıtıyor, bir konuda tartıştığımızda telefonu kapatmak istiyor yazmışsınız, muhtemelen kendisinin haksız çıkacağı durumlarda konuşmaktan kaçıyor ama mobilya olayındaki gibi durumlarda kendisini haklı çıkaracağını düşündüğü için sizinle tartışmaya çekinmiyor.

Narsistlikten bahsetmişsiniz bunun tanısını uzmanı koyabilir, nişanlınıza direkt narsist diyemeyiz lakin narsist olduğuna dair en ufak şüpheniz bile varsa bile bile lades diyorsunuz maalesef.

Nişanlınız sinirli biri.Ama anneniz de sanki sizi dinliyormuş,konuşmaya müdahil olmuş gibi duruyor.Kayınvalideniz siz nişanlınızla konuşurken odaya dalsaydı siz de bu durumdan mutlu olmazdınız.Arada kalan siz olduğunuz için arayı da siz bulacaksınız.İleri ki hayatınızda siz tartışırsınız annenize anlatırsınız.Anneniz içten içe kızar,kinlenir.Eşler arasında ufak tartışmalar olur.Herşeyi herkesin bilmesine gerek yok.Bu söylediğim genel şeyler.Ama sizin nişanlınızın başka problemleri var.Öfke problemi,küsmek,konuşmamak…çocuk gibi.Onu da en iyi siz değerlendirirsiniz.

Sözde nişanlım için annemi kırmak dünyada en son isteyeceğim şey.

Hanımlar mesaj atıp eski okulları merak edenler olmuş. Bir tanesi burada. Güncelliyorum ki okuyun. Hatta bu aşamada durumda olan başka hanımlar varsa görsünler.
Bu arada güncel durum: nişanı attık, ayrıldım.

Nisanlin kendini cok onemli saniyor senin odana annenin aniden girmesi ne hakla onu rahatsiz ediyor simdiden annene saygisizlik yapan ilerde neler yapar oyle dusun

Nisanlin kendini cok onemli saniyor senin odana annenin aniden girmesi ne hakla onu rahatsiz ediyor simdiden annene saygisizlik yapan ilerde neler yapar oyle dusun
Nişanı 1 hafta önce attım, düşünmeme gerek kalmadı “nişanı attık” başlığından okuyabilirsiniz. Yeni gelişmeler de olmuştu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…