Konu içeriğinde “lütfen yargılamadan tecrübelerinizi düşüncelerinizi aktarır mısınız?” demişsiniz ama özür dilerim ben nişanlınızı sonuna kadar yargılayacağım.
Madem dışarıda kalmış hissetmiş, ki sanki siz annenizle kafanıza göre karar verip kimseye haber vermeden kolkola değişime gitmişsiniz de ona ve ailesine aradaki farkı üstlerine yıkmışsınız gibi konuşmuş, o zaman mobilya değişimi için annelere siz şimdi bakmayın madem mağaza değişime yanaşıyor o zaman müsait bir günde nightwish’le biz gider hallederiz diyebilirdi.
Hadi demedi, fotoğraflardan baktınız tamam dediniz üstünden 3 ay geçmiş bu celallenme nedir? Aradaki farkı anneniz öderim demiş karşı taraf olmaz demiş, annenizle kayınvalideniz kendi aralarında anlaşmış, onlar için problem olmayan bir şeyi neden sorun haline getiriyor?
Ben size bir şey diyeyim mi? Müstakbel eşiniz anneniz tarafından doldurulduğunuzu, annenizin aklıyla hareket ettiğinizi düşünüyor.
Niye odaya giriyor sonra arasın benimle konuşsun kısmı kendini haklı çıkarma çabası, benim de azıcık tecrübem varsa, anneniz nişanlınızı sonra arasaydı, nişanlınız telefonu ya açmayacaktı veya biz nightwishle hallettik deyip lafı annenizin ağzına tıkayacaktı.
Anlatımınızdan yola çıkarak, ki insanın içini kanırtacak şekilde konuşmama susma sessizliğe bürünme huyu da varmış, nişanlınız agresif biri kimseye tahammülü yok, bunu kamufle etmek için de şimdilik kaçıyor ama evlendiğinizde annenize kafayı takacak kavga çıkaracak, başka bir şeye kafayı takacak kavga çıkaracak.
İnsanların kendi arasında anlaşıp kapattığı konuyu 3 ay sonra kafada kurup bunu da dışlanmak olarak nitelendirmesi, nişanlınızın her şeyden olmadık bir çıkarım yaparak kendine bağlayıp sizinle tartışacağı anlamına geliyor.
Annenizi artık kafasında farklı bir yere oturttu kadın ne dese karışıyor olacak, evlilik kararı size ait sizin bileceğiniz iş fakat asla ama asla ne annenizi ne kendinizi nişanlınıza ezdirmeyin.