Nişanlım ve hevesimin kalmaması.

Asla evlenme bu adamla. Hayatının hatasını yaparsın. Daha çok gençsin. Kendini düşün.

He bir de erken dediği, meraklisi olmakla sucladigi tarihten daha onceki bi tarih icin dugun salonu bakmistik. Tutalim falan diyordu. Sonra ailelerle oturduk konustuk, sade nikaha itiraz etmedikleri icin dugun salonu isini iptal ettik.

Yahu madem dediklerinden art niyet çıkarıyorsun neden gidip nişan elbiseni kadına atıyorsun ki? Ben hiç atmadım gittim beğendim aldım. Aileme bile atmadım eve gelince gördüler.
İkincisi nişanlın tam olarak ayı, ben olsam evlenmezdim.

Haklısınız belki ben alınganlık ettim. Zaten o konuya şimdiki konu kadar da takılmadim doğrusu.

Çok şey isteyen daha kıymetli olur lafının ispatı olmuş. Fazla mütevazı olma gerçek sanırlar mı neydi bunun gibi şeyler...(her ne kadar katılmasam da)

Evlilik teklifi yapan adam hazırlığını yapmış herşeye hazır demektir bana kalırsa çünkü işin içine aileler giriyor artık. Ben uzun yıllar nişanlı kaldım ama çevremde bir çok kişi nişanlı kız bekletilmez mantığında. Çocuğun ailesi geleneksel bir ailesi ise onlarda bunun bilincinde olmalı. Evliliğe meraklı gözükmemek için ne kadar süre nişanlı kalmalısınız mesela?

Bende evlenirken hiçbir adet gelenek uygulamak istemedim, eşya için harcadığımız para erkek tarafının harcadığı kadardır, düğünde bana gelen takı eşimin takısının 3 katıydı buna rağmen görümcem evliliğe ne kadar meraklı olduğumun imasını yaptı ama geçen gün bir tanıdık oğluna sadece kız istemede 2 bin TL harcadığını tabiki yapmaları gerekenin bu olduğunu ve normal olduğunu söyledi. Yani istemeyince iyi olmuyorsunuz ne yazık ki.

Onu istemiyorum, bunu yapmasınlar bileziği bile ben alıp takayım dedim diyosunuz böylece tüm dengeler alt üst bir kız olarak çizginiz sınırınız olsun birşeylere müdahale etmeyin olması gereken neyse olması gerektiği gibi olsun. Böyle yaparak değerli olmuyorsunuz bilakis değeriniz düşüyor bilmem farkında mısınız

Haklısınız ama bu ağır laflari duyduktan sonra fark ettim ne yazık ki

Haklısınız ama bu ağır laflari duyduktan sonra fark ettim ne yazık ki
Bu arada nişanlınız hep bu tarz konuşan yani sözlerini kırılıp kırmadığınıza bakmadan söyleyen biri mi yoksa aileler işin içine girince mi böyle oldu

Yaramazsa görürsün bu evliliğin olmaması gerektiğini.
Cok gençsin.
Yeniden sever gerçek sevgiyi tadarsın.
Onun nikah için aceleci olmasi gerekiyor riske bırakmamak için. Üzerine seni ağlatıyor.
Ver yolu gitsin.

Bu arada nişanlınız hep bu tarz konuşan yani sözlerini kırılıp kırmadığınıza bakmadan söyleyen biri mi yoksa aileler işin içine girince mi böyle oldu
Normalde iletişim konusunda cok ozenlidir. Bazen sinirli oldugunda her insan kadar oyle konusur. Bizim sorunlarimiz onceki senelerde biraz benim ailemden kaynaklaniyordu, rahat gorusemiyorduk, surekli kizlarla bulusuyorum diye yalan soyluyordum.
Bu konudan cok bunalmistim. Biraz da onun egitim surecinin uzamasi da bu sorun oldu. Araya mesafe tartismalar kiskancliklar girince ayriliklar oldu. Isi gucu oturtunca oturup konustuk problemleri cozduk normal iliski yasadik ve cok mutluydum. Ne zaman nişan meselesi cıktı, o zamandan beri cok mutsuzum.

Kendinizi degersizlestirmek icin herseyi alttan almissiniz
Nisanlinizin da bi tarafları nirvana olmuş rest cekemiyor musunuz?
Zaten sorunlu bir iliskiymis siz olmayani oldurma cabasindasiniz birakin ne yaparlarsa yapsinlar daha iyilerine layiksiniz ama kendinizin farkında değilsiniz

Kolaylaştırdıkça değersizleşiyorsun.
Yaşadım ordan biliyorum.

Ilk buluşmada avucunun ortasına birak yüzüğü meraklin olmadigimi bilsinler de kalk masadan.

Sonra görürsün kim kime merakli.
Kesinlikle, aslında işleri kolaylaştırdığımız zaman el üstünde tutuluruz sanıyoruz, daha kıymetli oysa ne yazıkki kolay olan herşeyi kolaylaştıran değer görmüyor..

He bir de erken dediği, meraklisi olmakla sucladigi tarihten daha onceki bi tarih icin dugun salonu bakmistik. Tutalim falan diyordu. Sonra ailelerle oturduk konustuk, sade nikaha itiraz etmedikleri icin dugun salonu isini iptal ettik.
Çok net arada ailesinden birileriyle bu konuyu konuşup dolduruşa gelmiş, sana da o konuşmada geçen sözleri tekrarlıyor. Evliliğin fragmanını buradan izle işte.

Zaten herşey inanın nişan evresinde belli oluyor bende kısa süre önce nişan attım öncesinde tabi bizim uzak mesafe ilişkisi olunca detaylı tanımakta zor oluyor, aile arası yüzük takıldı onun olduğu şehire gittim keşke daha önce gitseymişim dedim gerçekten nişan evresi çok çok önemli. Ve bir insan neyse odur sakın değişir diye kendini teselli etme söyledikleri kırıcı biraz sen kendini ağırdan al süreç ağır ilerlesin tepkisini birde böyle ölç. Evliliğe onunda meraklı olması gerek ve senin heyecanını bitirmeye hakkı yok

Tamam altın düğün vs iste isteme ayrı bir konu ama kendinizi bukadar basite indirmeyin.
İstememekle kıymetli değil dahada kıymetsiz oluyorsunuz.

Ayrıca beni olsam erteler ve hatta beklemeye alırdım. ve hatta ayrılırdım o derecede soğudum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…