ahh işte bunu hiç başaramadım... hiç bi zaman söz hakkım olmadı benim bu evde evin küçüğü olacağına köpeği ol demişler doğru demişler vallahi hak veriyorum.. benim en büyük sorunum kendi ailemin bana arka çıkmaması zaten.. nişanlım zaten der hep sen evin kızı değilsinki diye... arzu oraya koş arzu şunu yap arzu burdan git.. 18 yaşındayken hastaneye tek başıma gitmeye çekinirdim annemle giderdim.. üniversite sınavlarıma beni annem götürürdü... e ben gene iyi bile kendimi savunmayı biliyorum...
ayyynen dediğiniz gibi oluyo kına konusunda... ben kadınlar arası istiyorum onlar inatla bu senin isteğin değil diyor.. bilemiyorum gerçekten.. arada çok fazla şey var beni ablamları kendime düşman olarak gören biri görmeyin ben her haltımı onlara anlatır hep onlardan akıl alırdım şimdiye kadar halada öyleyim her ne alıyosam kendime onları götürürüm fikir versinler diye gelinliğimi bile ablam beğendi diyerek çok araştırmadan fikrine güvenerek seçtim kendim bayıldımmı güzel buldum ama belki daha güzelini bulurdum yormak istemedim tamam bu olsun dedim.. ama noldu bu gelinliği sna almazlar pahalı gelir diye gene ön yargılı davrandılar ve akşamına radılar beni yarın ölçünü verelim o gelinliği alalım diye.. dünyanın lafını ettiler bna akşama kadar halbuki.. ben ablalarımı çok severim kardeşten ötedir canım ciğerimdir benim için her ikiside.. ama sevdiğim adamıda bu kadar ezdirmem... ezmesinler bende bu kadar savunmaya geçmeyeyim..
Aslında bugün canım sıkkın, sadece okuyordum, yorum yapmıyordum ama senin konuna yazmadan duramadım.
Valla biz buradan anladık nişanlının seni olumsuz doldurduğunu, en yakınların yanlış anlamamıştır emin ol.
Bir kere üç günlük adam aşk meşk diye baş tacı edersin, evlenip ele karıştın mı ailenin değerini anlarsın.
Sakın ola ki ailen şöyle, böyle diye eleştiri yapmasına izin verme, çünkü senin haklı olduğun konularda bile
onun ailesi ile ilgili ''a'' demen problem olacak sana garanti veriyorum.
18 yaşında hastaneye, sınavlara annenle gitmenin nesi kötü anlamadım?
27 yaşındayım, öğretmenim. Tek başıma burdan yurt dışına giderim, çok şükür kaybolmam sora sora buluruz Allah'ın izniyle.
Ama bu yaşımda hastane kontrolüme yine anne gel derim imkanı varsa.
Sınavım olsa yine yanıma bana arkadaş birini isterim.
Kendimi de çatır çatır savunurum her yerde!
18 yaş neymiş?
İnsan annesine her daim ihtiyaç duyar.
40 yaşıma gelsem de ona muhtacım. Allah başımızdan eksik etmesin..
Ayrıca nişanlın ne kadar tutarsız böyle..
Başka yerde kalmanı istemiyor bu yer ablan bile olsa.
Çok tutucu falan diyorsun.
Seni hastaneye, sınava tek gönderseler.. Ayyy ne güze aşkım kişiliğine saygı duyuyorlar, senin
özgür bir birey olmana yardımcı oluyorlar mı diyecek?
Bu sefer de seni çok başı boş bırakıyorlar. Neden yalnız gidiyorsun derdi emin ol.
Çünkü eleştirmeye odaklı neyi eleştireceğini şaşırmış, tutarsız davranıyor.
Önce senin kişiliğine saygı duysun, unutmasın o yokken senin ailen vardı.
Seni kimden koruyor Allah aşkına?
Kendisinden korusun seni de ailene karşı tırnak çıkarmasın.
Bu dediklerimi evlenince acı acı hatırlarsın ama geç olur..
Dilerim sevdiğin adam da sana layık olur seni kimseye ezdirmez..
Bencil erkek milletini düşününce bu dileğime pek inancım yok ne yazık ki