- Konu Sahibi Arzustokrasi
lafı fazla uzatmadan konuya gireceğim.. nişanlım ters ve otoriter biridir ikizler burcu zaten bi öle bi böle iyiyken çok iyi çok romantik beni dünyanın en mutlu kızı yapar ama aynı zamandada çok çabuk sinirlenip parlayan biri... etrafımdada hep bu yönüyle görünüyor zaten hani iyi her ne yaşıyorsak kendi aramızda olup bitiyor bu bana fazlasıyla yetiyor ama çevremden sürekli olumsuz tepki alıyorum ve çok üzülüyorum... sürekli evlenince şöyle yapar böyle yapar sen şimdiden eline ipleri vermişsin vs vs.. çok sıkıldım artık anlatıp biraz olsun rahatlamak belki azda olsa teselli bulmak istiyorum...
bugün ablamlarla konuştuk biraz eşini döverek ayrılan birinden örnek verdi yarın öbür gün aynı onun gibi olursun dedi diğer ablamı hiç saymıyorum biri inşallah biz yanılırız dedi öteki hiçte yanılmak istemiyorum dedi o kadar üzüldümki oturup ağlıcaktım o kadar bozuldum.. ablam hiç konuşmuyo nişanlımla daha önce onlarda kaldığım için tartışma çıkmıştı nişanlım eniştem evdeyken kalmamı istemiyordu hatta normaldede sevmiyordu ama eniştem gece vardiyasına dönünce arada kalıyordum o güne ablamın işi vardı annemden izin aldı ve kaldım ama nişanlım tutturdu eve dön diye tartışırken ablam yakaladı aldı eline telefonu açtı ağzını yumdu gözünü benim kocam namussuzmu diye halbuki alakası yok sadece evden başka yerde kalmamı sevmiyor yani hep böyleydi "prensip meselesi"ymiş bende sevmiyorum bu tip "prensip"lerini ama nişanlım sonuçta sevdiğim evleneceğim adam tatlılıkla halletmeye çalışıyorum böyle şeyleri.. ablam telefonda öyle şeyler saydıki nişanlımın yanlış düşünceleri soldu gitti bitti bu iş babamı arayacağım sen kim oluyorsun gibisinden yapıştırdı lafları ben sinir krizleri geçirirkene nişanlımda isyan bayrağını çekti haklıyken haksız oldu ablam bu yüzden özür dilettiremedim o benden dileyecekmi dedi ablamda ben mi özür dilicem bide dedi hepten sarpa sardı iş... o günden sonrada konuşmadılar önceki bayramlarda barıştırırım diye düşünüyordum ablam sakın onu benim evime getirme dedi bi önceki bayramına bizim evde denk geldiler nişanlım bayramını kutladı ablam kuru bi seninde deyip surat yapıp yerine oturdu bu işi nasıl çözeceğim artık hiç bilemiyorum hiç bi açık kapı bırakmadılar bana arada kalıp gittim üzüldüm ağladım ama elimden hiç bişey gelmiyor.. dört gözle ayrılmamı bekliyolar sanki ve bana hep onu savunduğumu söylüyolar halbuki nişanlımla ne kavgalar ettim o bayram o adımı ben attırdım ki daha fazlası vardı onun içinde daha eskilere dayanan bi kin (eniştemin işten atılmasına sebep olduğunu düşünüyordu) ama hiç bi faydası olmadı..ablamlarla durum bu şekilde... biri mutsuz olacağıma emin diğeri de resmen o şekilde olması temennisinde...
bazı yakın akrabalarım arasında da başkalarıyla kıyaslama başladı bi akraba evlendi ve sürekli onun kocasıyla benimkini kıyaslıyorlar bak o öyle seninki böyle odun böyle öküz bu lafları işitiyorum ciddi ciddi ama kahretsinki çenemi açıp bişey diyemiyorum saygısızlık etmek istemiyorum çünkü konuşsam kötü konuşacağım dilim çok sivri susmaya çalışıyorum elimden geldiğince... bu lafları edenlerde nişanlımın pek haz etmediği kişiler bende çok sevdiğimi söyleyemem üsluplarından yeterince seviyeleri anlaşılıyordur zaten dinime küfreden Müslüman olsa bari lafı vardırya kesinlikle geçerli ama susuyorum yuvamı kurana kadar susacağımda çünkü kızı doldurmuş bize düman etmiş demelerini istemiyorum ki derlerde beklerim... bi çok yaptığım şeyde diyorlarda zaten sen o ne isterse yapıyorsun o sana daha karışamaz daha kocan değil diyorlar bana farkedemedikleri şu ki herşey karşılıklı ben onun isteklerine karşı olumlu davranıyorum oda benimkilerin ve benden hiç bi zaman kötü bi arzusu olmadı hep iyi şeyler istedi giyim kuşamım en çok konuşulan şey oldu daha uzaktan tanıdıklarım ne güzel olmuş böyle bi kapalıya yakışır şekilde olmuş diyenler aaa kapanmışsın diyenler oldu (14 yaşında kapandım) ben zaten kapalıydım dediğimde ama böyle değildin şimdi tam kapanmışsın dediler bana ama gelgelelim bizim sülalede tam tersi etki bıraktı sırf o istiyo diye böyle giyiniyosun eskiden şöyle giyinirdin ne güzeldi eşarbını böyle yapardın daha çok yakışırdı... evet bana yakışırdı belki ama dinimin emrine uymuyordu bunu söyleyincede amaaan herkes böyle diyolar ben herkesle gitmeyeceğim öbür dünyaya diyorum iyi doldurmuş seni diyolarbizim sülalede kapalıdır he hepsi benim şimdiki giyimim gibi giyiniyorlar ama ben gençmişim daha...
böyle tuhaf tuhaf şeyler işte.. evlenince bu adamdan çok çekeceğim doğrultusunda iddiaları var ama ben şuan çok mutluyum halimden ki hiç canım cicim biri değil nişanlım dediğim gibi otoriter ve ters biridir yapmacıklığı yok mutlu oluşuma şimdilik böylesin aşktan kör olmuşsun sen denmesinden sıkıldım yoruldum dua edin bana nolur çok ihtiyacım var buna... rabbim öyle bir evliliğim olsunki herkesi yanıltsın mutluluğum bozmak isteyenlere kapak olsun inşallah...
Bence kimsenin lafına bakma, yanlış anlama ama bem sana kızdım bu konuda.
Herkes bir yorum yapıyor, akrabaların ailen vs vs vs...
Ikinizde kocaman insanlarsınız ve bir karar alarak bu yola çıkmışsınız.
Insanların da buna saygı göstermesi gerek; eğer göstermiyorlarsa da orada senin müdahale etmen gerek. Terslemen, hatta açık açık surat asman gerek. Boşuna üzülüyorsun, bu yüzden kızdım sana.
Aralarda yazdıklarını okumadım, ilk yazdığında yorum yapıyorum onu da söyleyeyim.
Ama dediğim gibi, insanların yorum yapmasına müsaade etme. Sen seviyorsun, anlaşıyorsunuz. Pardon da kime ne yani?..
Akıl vermek, karşındakinin iyiliğini istemek başka bir şey, herkesin işine burnunu sokup, akıla karpuz kabuğu sokmak başka bir şey...
Sent from my iPhone using Tapatalk