Nişanlım görümcemin evlenince bizimle yaşamasını istiyor

Masalda bile biraz inandırıcılık olur, oğlan yalan atıp durma anne, kim inanır buna der şaka bi yana tarih tekerrürden ibaret galiba , ben böyle dediğimiz, uyardığımız arkadaşın düğününde göbek attım , sonra boşanma davasına baktım. Kendi yaşayıp görecek, belli de yaşamadan akıllanılmıyor, kaderde yaşamak var. Hiç olmazsa konu sahibinin ailesi düzgün ve kızlarına destek olan insanlar, belki evlenmeden önce aklı başına gelir.

Aslında kalabalık aile güzel birşey. Gidilip gelinmeside sorun değil ama bazı aileler oğullarını evlendirince bizim artık bir evimiz daha var, ne zaman istersek gider kalırız diye düşünüyor. Gelinde o evde bir hizmetci konumunda oluyor. Gelelimmi, müsaitmisin diye sormuyorlar çünkü zaten kendi evleri,gelin kim oluyorda ona soracaklar. Bu böyle ben baştan konuştum anlaştım diyip halledilecek birşey değil. Adamın kültürü bu. Gelin kocasının ailesine hizmet etmek zorunda diye düşünüyor. Bu kadar insana laf anlatmak, onları değiştirmekte mümkün değil. Ha gelmelerini engeller belki ama bu seferde sürekli bunun kavgasını yapar. Asla normal, huzurlu bir evlilik hayatı olmaz.

Peşinizden atlı mı kovalıyor, önce evlenip, sonra atanıyorsunuz? Bir sene kpss çalışıp üstelik. Bu planınız bile aslında ne kadar plansız olduğunuzun en büyük kanıtı. Bugün evlenip bir, iki aya çocuk olunca, atamanız yapılır anneler kulübüne...

Ya lütfen ayril yoksa resmen dıçtın yani evlenince

Barışınca nasıl üslubu değişmiş arkadaşın. Mutluluklar canım ama bizim anlatmak istediğimiz şuydu. Bunu yapabilmesi senin reddetmen sen reddedince anlaması değil. Bunu teklif edecek bunun normal gelmesini sağlayacak, kardeşinin maddi desteğine balıklama atlayacak, senin evde yanliz kalmamani istemeyecek zihniyette bir adamla nişanlı olmandı. Şimdi hatasını anlaması falan değil mesele. Kafa yapısının bu olması. Neyse insallah yıllar sonra gorumcelerim , eşimin ailesi başlıklarını okumayız. Herkese saldirganca cevap verdiğine göre akıla da ihtiyacın kalmamış. Madem bu kadar eminsin kendinden karsindakinden ne diye buraya yazdın fikir istedin o zaman diye sormak istedim de vazgcetim

Bu konu kapansın istiyorum.

Buradan bildirim gelince yine alevleniyorum.
Çünkü konu sahibi bile bile lades diyecek. Kendini yakacak.. O kadar belli ki..

Öyleyse gidip yaşasın anlasın.
Biz de burada onun sancısını çekmeyelim artık

Şurada benim yaşadığım hayatı yaşamayan benim düşüncelerime ortak olmayan birkaç kişi ayrıl dedi diye ben ayrılmam aklım kıt değil. Hiçbir şeyden de korkum yok evlilik kurumu oyuncak değil.
Ee keyfiniz bilir. Hayat sizin, yarın ağlayarak şikayet edecek olan da yine sizsiniz.

Burada konu açtınız, insanlar da iyiliğiniz için yorum yaptı. Yoksa kime ne sizden?

Bekara karı boşamak kolay diyorsunuz nişanlıyken bırakamıyorsunuz evlendikten sonra nasıl boşayacaksınız.
En iyi ihtimal kardeşini getirmeyecek beraber yaşamayacaksınız ama adamın zihni hep beraber topluca yaşamak.
Ben de biriyle görüştüğüm de aynı şehirde annene gittipimizde kalmayalık sürekli akrabalarla mı görüşeceğiz her hafta annene mi gideriz deniştim o da olabildiğince yumuşatıp çok sıklıkla gitmeyiz akrabayı ben de çok ziyaret etmem cart curt sözler verdi ben de taviz vermedim kandıramayacağını anlayınva ben annemi bırakamam dedi bıraktı beni. Sizinki de söz verdi şu an ama aklınca ikna ederim diyor kardeşini getirmese bile evlenince sürekli anası kardeşi gelecek 2 3 ay durup gidecekler biri gidecek biri gelecek bence.
Evlenince günceller misiniz konuyu çık merak ettim

O konunun sonucunu ben de merak ediyorum. Kocası hastane randevusuna kadar duracaklar demişti. Kesin hala o evdedirler.

Şurada benim yaşadığım hayatı yaşamayan benim düşüncelerime ortak olmayan birkaç kişi ayrıl dedi diye ben ayrılmam aklım kıt değil. Hiçbir şeyden de korkum yok evlilik kurumu oyuncak değil.
Ee sizin yasadiginiz hayati yasamayan insanlara siz sordunuz yoksa kimsenin sizden de , nisanlinizdan da haberi yok… kimse zorla yorum yapmiyor iliskinize . Akliniz kit degilse o zaman soru sorunca iyi/ kotu bir suru yorumun gelecegini tahmin etmissinizdir herhalde. Kaldiramayacaksaniz sormasaydiniz.

Konusunu bulamadım ya siz hatırlıyor musunuz?

Muhtemelen ailesinden gelmis bu teklif
Hic acık kapı bırakmayın.

Bilmiyorum bende merak ediyorum. üye adını hatırlamıyorum etiket yapsak belki yazar
Ya ben de çok merak ediyorum ama postu ve üyeliği sitenin veri kaybettiği zamana denk geldi. Üyelik de gitti sanırım. Sağolsun kendine faydası olmayan bazı üyeler kıza burada magandalık yaptığı için boşu boşuna hem konusu kapandı hem banlandı.

Konusunu bulamadım ya siz hatırlıyor musunuz?

Özetledigim gibiydi. Geçen sene 5 ay kalmışlar. Bu sene 3 ayı geçmiş adam önce sen haklısın diyordu, bir akşam habersiz gelen misafirlere, hamilelik sebebiyle hizmet etmeyince " sanki altından alıyorsun" filan demiş. En son haftaya gidecekler dedi, on gün filan vardı. Ne oldu bilmiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…