Nişanlım görümcemin evlenince bizimle yaşamasını istiyor

birdsmom

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2025
78
44
3
25
Nişanlım evlenince kız kardeşim de bizimle yaşasa senin için sorun olur mu dedi. Bende bunun normal bir şey olmadığını bizim yeni evli bir çift olacağımızı aileye 3. bir kişiyi sokmanın normal olmadığını söyledim. Bu arada annesi ve babası sağ. İlk başta sana arkadaş olur ben işteyken gece yalnız kalmazsın dedi bende dedim ben daha önce yalnız yaşadım yine yaşarım. Daha sonra evlenince borçları ödeyemeyeceğini zorlanacağımızı kız kardeşinin çalışıp ona destek olacağını öne sürdü bende benim de bir mesleğim olduğunu benimle bu yola çıkarken henüz atanmamış olduğumu bilerek evet dediğini hatırlattım özele girip çalışabilirim destek olurum sana dedim. Hayır diyor. Böyle bir şeyi bana nasıl teklif edebildiğini aklım almıyor. Ben iki kişilik bir aile hayali kurarken nişanlım 3. bir kişiyi de dahil ediyormuş. Dünden beri çok doluyum sevgiden bu kadar gözümün kör olup da gerçekleri göremediğim için kendime kızıyorum. Ben senin iyiliğin için söyledim diyor bende dedim sen beni tanısaydın benim nasıl bir tepki vereceğimi ne düşüneceğimi bilirdin tanıyamamışsın dedim. Kız benimle yaşıt bu arada o işe gidecek nişanlım işe gidecek ben evde onların hizmetçiliğini yapacağım ama kendimin de mesleği var üstelik güzel bir meslek kendim işe girip çalışıtım derdi paraysa eğer. Dedim hadi ben seni kırmamak için evet deseydim kabul etseydim biz o evlilikten ne hayır görecektik. Bunları hiç mi düşünemedin dedim. Dünden beri moralim çok bozuk ona eskisi gibi davranamıyorum o da bunun farkında sürekli neden benden uzak duruyorsun, neden soğuk davranıyorsun, beni özlemedin mi, merak etmiyor musun diyip duruyor. Bilmiyorum kızlar bana bir akıl verin benim tek isteğim aile olmaktı ben bu adam için babamı bile karşıma aldım aylarca babam bana küs gezdi. Bunu şimdi kendime yediremiyorum.

Aaaaa sadece görümce ile olur mu canım anasını babasını da alsın

Deli saçması tamamen. Kendi yuva kuracaksa bunu tek yapacak ne demek kardeşini de almak heee anası babası olmaz tamam derim de bu durumda bu saçmalık. Sakın kabul etme. Baban ile küs kalmışsın onca zaman kim için senin fikrine doğru düzgün saygı duymayan bi adam için

Yapma bacım yapma yolun başındayken önüne çıkan engelleri yoluna dahil etme.

Tavrında da tamamen haklısın

Öncelikle böyle bir durumu normal gören kendi kök ailesini sizinle kuracağı yeni hayatın içerisine dahil etmekte hiç sakınca görmeyen biri ile mutlu olma ihtimalinizin olmadığını bilin.

Nişanlınızın anne ve babası sağ ama nerede yaşıyorlar köy gibi bi yerde mi ?
Kız kardeş neden anne babasıyla kalmıyor da sizinle kalması teklif ediliyor ?

bir de babanız bazı şeyleri önceden görüp bu evliliğe tepki göstermiş olabilir.Bence bunu gururunuza yedirememek olarak algılamak yerine zararın neresinden dönersem kardır şeklinde algılamanızı tavsiye ederim.

Anlamadım neden, ailesi aşırı mı baskıcı kıza, aile huzuru mu yok? Benim duyduğum bir abi de ailesi cemaat yurduna koymak isteyince kız kardeşini yanına almış.

Ardıma bakmadan kaçarım, kimsenin hizmetçisi olamam. Görümceyle başlar anne baba da sonradan eklenir. Sİze tavsiyem kimse için ailenizi karşınıza almayın.

Yok artık

Nişanlının amacı, odağı kesinlikle sen değilsin. Onun ailesi ve iç dinamikleri ile ilgili bilmediğin şeyler var.

Dünyanın hiç bir yerinde bu normal değil.
Sakın olabilir imajı verme. Çok kesin şekilde cevap ver. Israr etmesi durumunda evlilikten vazgeçebileceğini açıkça söyle. Resti çek.

7 kardeşler şuan nişanlım kardeşlerini başına toplamış İstanbul'da ev tutmuş yaşıyor bu arada kendisi memur. Evlilik iki kişiliktir ben bunun bilincinde olduğunu düşünüyordum ama o bana kız kardeşim ile yaşar mısın dedi bugün kız kardeşi yarın erkek kardeşi diğer gün ablası bütün kardeşlerini başıma toplayacak. Benim zoruma giden bana nasıl böyle bir teklifte bulunabilir benim buna evet diyeceğimi mi düşündü. Bak annesi babası olmaz derim kalsın ki o zaman bile normal değil bu kızın bir mesleği var ayrı ev tutabilir ayrıca evlilik yaşı gelmiş evlenir vs ama böyle bir şeyi bana nasıl teklif edebiliyor ya. Ya ben aylardır evimizde baş başa olma hayali kuruyorum hiç mi değerim yok hiç mi hayallerimin bir karşılığı yok

Kardeşine güveniyor sana güvenmiyor işe gitmek konusunda. Konu bu farkında mısın? Bu veya başkası fark etmez. Kendi ayakların üzerinde durmadan asla evlenmemelisin. Yeni okudum 100 kardeşlermiş aman uzak dur karman çorbandır onların aile ilişkileri.(9 kardeş olandan boşandım. Çok sıkıntı çok)

Hayır ilçede yaşıyorlar. Bilmiyorum neden bana böyle bir teklifle geldi.

Bağımlı muhakkak çok düşünüp doğru karar vermeniz lazım sert bir tepki verin. Evlenince neler söyler annemde gelsin yaşasın dahi diyebilir.Yol yakınken bence de ayrılmak daha mantıklı

Dedim zaten normal değil bu dediğin dedim. Hatta dedim evi geçindiremem diyorsan ben atanana kadar 2-3 sene bekle dedim hayır diyor

Bağımlı muhakkak çok düşünüp doğru karar vermeniz lazım sert bir tepki verin. Evlenince neler söyler annemde gelsin yaşasın dahi diyebilir.Yol yakınken bence de ayrılmak daha mantıklı
Gayet sert tepki verdim dünden beri çok uzak davranıyorum ona o da bunun farkında. Neden böyle yapıyorsun diyor

Evlendikten sonraki zamanlarda hepsini toplar başına. Birisi yazmış iş konusunda kardeşine güveniyor da sana neden güvenmiyor

Sal gitsin be bacım vallahi bak mis gibi otur babanın yanında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…