• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım görümcemin evlenince bizimle yaşamasını istiyor

Ya aman evlensin bana ne. Ben burada genelde başka okuyan insanlar olursa onlar da faydalanır diye yazdığını düşünüyorum ben de dahil çoğu kişinin 😅 yoksa mesela bu üyenin daha kpss bile kazanmadan evlilikte çok bi sey varmış gibi koşa koşa evleneceği cok bariz.
Aynen koşa koşa evleneceğim. En azından ekonomik özgürlük adı altında boş konuşmuyorum

Bence boşuna yormuşsunuz parmaklarınızı, yuva yıkmak kolaydır olmuşa dönmüş bile olay, evlense de çıtını çıkarmaz oturur hep beraber ailesiyle. Bugün nişandan dönmeye korkan yarın evlilikten mi dönecek, kimi kandırıyor insanlar, bizi mi kendilerini mi ?
Şurada benim yaşadığım hayatı yaşamayan benim düşüncelerime ortak olmayan birkaç kişi ayrıl dedi diye ben ayrılmam aklım kıt değil. Hiçbir şeyden de korkum yok evlilik kurumu oyuncak değil.

Peki evlendiğinizde emrivaki misafirlik konusunu endişelerinizi söylediniz mi? Böyle açık konuşmanız iyi olmuş. Çatır çatır savunun hakkınızı. Benim arkadaşımın sevgilisi (şuan eşi) ailemle yaşar mısın en küçük erkek benim vs demişti arkadaşımda ayrıldı, hatta hayır desen ısrar etmezdim diye çocukta pişman oldu, arkadaşımda mesele benim ikna olmam değil nasıl bi kafa yapın var dedi uzunca ayrı kaldılar. Mesela ona bu aklı ailesi vermiş bizle yaşasanız 1-2 seneye ayrılırsınız para biriktirirsiniz falan klasik yalanlar bunları demişler. Sanki iyiliklerini düşünür gibi. Finalde evlendiler ve bu konuda hiç sıkıntı yaşamadılar. Arkadaşım eli maşalı biridir sözünü geçirir, ondan çekindiler evlerine habersiz gitmeler, emrivakiler yapamadılar.
Bu konuyu konuşmadık ama arayı soğutmadan bunu da ifade ederim uygun bir dille

Terbiyeni takılmanı rica ediyorum anonim kimliğin arkasına saklanıp insanlara hakaret, iftira atamazsın haddini bil! Sana burda yorum yap diye başına silah dayamadım insani yorum yapacaksan yap yapmayacaksan boş konuşma.
Ben boş konuşmuyorum da sen başına geleceklerin farkında değilsin. Bulabileceğinin en iyisi bu fosfor fukarası ki ayrılacam diye aklın çıkıyor.

Ben boş konuşmuyorum da sen başına geleceklerin farkında değilsin. Bulabileceğinin en iyisi bu fosfor fukarası ki ayrılacam diye aklın çıkıyor.
Aynen aklım çıkıyor geberiyorum. Hakaret etmeye devam edecek misin çünkü ben gerekli yerlere şikayet etmeye hiç üşenmem

Bende doğuluyum ama bizde böyle bir şey yok nişanlıma kötü biri diyemem ama bu söylediği beni çok düşündürdü ondan beklemezdim

Bende kürdüm ama bizde böyle bir şey yok. Babam kalabalık aile başına toplar hepsini dedi dediği de çıktı
Şurada benim yaşadığım hayatı yaşamayan benim düşüncelerime ortak olmayan birkaç kişi ayrıl dedi diye ben ayrılmam aklım kıt değil. Hiçbir şeyden de korkum yok evlilik kurumu oyuncak değil.
Biraz sakinleşmelisin. Henüz evli değilsin. Evlilik kurumu yıllarca üzerinde bu kadar edebiyat kasılan bir şey olmasaydı nice kadın heba olup gitmezdi. Ki sen daha evli değilsin. Senin evliliğe verdiğin değeri nişanlın verseydi sana böyle bir teklifte bulunmazdı.Baban senin öngöremediğin bir durumu görmüş. Ve seni ikaz etmiş. Beklemezdim bu teklifi diyorsun. Oysaki baban beklemiş. Bugün olmazsa yarın böyle bir durumla karşılaşırsın diye düşünmüş. Hayatta sana sinyalini evlenmeden vermiş. Sana şu an yazan kadınların büyük çoğunluğu hem evli hem de senden daha tecrübeli. Erkekler nabza göre şerbet verir. Daha farklı biri olsaydın bu teklifi sana yapmayabilirdi. Kötü birisin demiyorum. Belki yumuşak birisin. Ya senin kabul edeceğini düşünmüş etmezsen de ilerde oldu bittiye getiririm diye düşünmüş olabilir. Düşünmez yapmaz deme. Bu teklifinde geleceğini bilememişsin unutma. Adamın aklında bu fikir varmış ki sana sunmuş. Dediğin gibi yuva yıkmak kolay değilse yarın böyle bir durumla karşılaşır isen kurtulman çok daha zor olacak.

Nişanlım evlenince kız kardeşim de bizimle yaşasa senin için sorun olur mu dedi. Bende bunun normal bir şey olmadığını bizim yeni evli bir çift olacağımızı aileye 3. bir kişiyi sokmanın normal olmadığını söyledim. Bu arada annesi ve babası sağ. İlk başta sana arkadaş olur ben işteyken gece yalnız kalmazsın dedi bende dedim ben daha önce yalnız yaşadım yine yaşarım. Daha sonra evlenince borçları ödeyemeyeceğini zorlanacağımızı kız kardeşinin çalışıp ona destek olacağını öne sürdü bende benim de bir mesleğim olduğunu benimle bu yola çıkarken henüz atanmamış olduğumu bilerek evet dediğini hatırlattım özele girip çalışabilirim destek olurum sana dedim. Hayır diyor. Böyle bir şeyi bana nasıl teklif edebildiğini aklım almıyor. Ben iki kişilik bir aile hayali kurarken nişanlım 3. bir kişiyi de dahil ediyormuş. Dünden beri çok doluyum sevgiden bu kadar gözümün kör olup da gerçekleri göremediğim için kendime kızıyorum. Ben senin iyiliğin için söyledim diyor bende dedim sen beni tanısaydın benim nasıl bir tepki vereceğimi ne düşüneceğimi bilirdin tanıyamamışsın dedim. Kız benimle yaşıt bu arada o işe gidecek nişanlım işe gidecek ben evde onların hizmetçiliğini yapacağım ama kendimin de mesleği var üstelik güzel bir meslek kendim işe girip çalışıtım derdi paraysa eğer. Dedim hadi ben seni kırmamak için evet deseydim kabul etseydim biz o evlilikten ne hayır görecektik. Bunları hiç mi düşünemedin dedim. Dünden beri moralim çok bozuk ona eskisi gibi davranamıyorum o da bunun farkında sürekli neden benden uzak duruyorsun, neden soğuk davranıyorsun, beni özlemedin mi, merak etmiyor musun diyip duruyor. Bilmiyorum kızlar bana bir akıl verin benim tek isteğim aile olmaktı ben bu adam için babamı bile karşıma aldım aylarca babam bana küs gezdi. Bunu şimdi kendime yediremiyorum.
Belki linclenicem ama cok garip bi durum, ensest bi durum olabilirmi? Kv duydukta gorumce nerden çıktı. Kafayi usutmus adam. Ben bu evlilikte hayir goremedim. Bugun gorumce yarin kv kb olur gibi.
Cevabimi güncelliyorum nisanliniz doguluymus. Sanirim bu o kulturde bi tik alisagelmis bi sey ama açıkçası sizi cok kisitlayacak belli bence. Basiniza geceleri bekci olarak kardesini tayin etmek istiyor. Bogulursunuz bu evlilikte gibi. Calismanizida istemiyor. Evden cikmanizida sonra yasaklarsa sasirmam.

Ki şunu da belirteyim. Bu erkeklerin bu tür yaptıkları teklifleri siz onlara yapsanız kendi cinsleri ile aralarında sohbete meze olursunuz. Senin nişanlın için değil genel söylüyorum bunu.O kadar ütopik gelir onlara. Evlenmiş gitmişim kardeşim niye kocamla aynı evde yaşasın yahu? O kadar mantıksız bir durum ki yani.

Canim benim seninkinin derdi evlenmek degil ki ev tasiyacakmis bunlar hadi aradan bunuda cikaralim demisler bugun buna tamam kardesim gelmesin dese bile yarin obur gun anam babam bizimle yasasin demeye baslar

Sana şöyle yaşanmış bir örnek vereyim somut olsun. Nişanlıyken eski eşimle bu akraba gitmek gelme meselesi açıldı ve ben çok vıcık bir samimiyeti sevmediğimi ve aynı şehirde yatılı kalma işine sıcak bakmadığımı belirttim. Karşımdaki o an tamam sorun yok hallederiz dedi. Evlenince annemler bize gelip yatar nasıl yatamayacakmis dedi ve bu konuyu kapatmadı ısrar etti . Smdi susar cnku imza atilmadi. Yani nişandaki fikirler evlilik fragmanıdır. Ve bana bu şekilde oynadığı için artık eski eş oldu.

Son düzenleme:
Evlilik kurumu edebiyatı yapmak için biraz genç değil misin ablacım? Yaşıtların ilk maaşını tatile elbiseye çantaya gömerken sen düğün borcu, görümcenin okul masrafı çeyiz taksidi ile boğuşacaksın, hiç dokuz çocuğum olsa da boşarım deme, eşek de dokuz türlü yüzme bilirmiş suya düşünce hepsini unuturmuş. Senin tatlış hayallerindeki kadar kolay değil o işler.

Evlilik kurumu edebiyatı yapmak için biraz genç değil misin ablacım? Yaşıtların ilk maaşını tatile elbiseye çantaya gömerken sen düğün borcu, görümcenin okul masrafı çeyiz taksidi ile boğuşacaksın, hiç dokuz çocuğum olsa da boşarım deme, eşek de dokuz türlü yüzme bilirmiş suya düşünce hepsini unuturmuş. Senin tatlış hayallerindeki kadar kolay değil o işler.
Bi de sanki kendisi kırk senelik evli de biz genç kızız gibi bize evlilik tiradı atıyor 😂

Bi de sanki kendisi kırk senelik evli de biz genç kızız gibi bize evlilik tiradı atıyor 😂
Ay gencecik cıvır cıvır kız, ağzını bi açıyor al sana ebem karı, vaktinde yaşasınlar sonra çok ararlar bu günleri.

Nişanlım evlenince kız kardeşim de bizimle yaşasa senin için sorun olur mu dedi. Bende bunun normal bir şey olmadığını bizim yeni evli bir çift olacağımızı aileye 3. bir kişiyi sokmanın normal olmadığını söyledim. Bu arada annesi ve babası sağ. İlk başta sana arkadaş olur ben işteyken gece yalnız kalmazsın dedi bende dedim ben daha önce yalnız yaşadım yine yaşarım. Daha sonra evlenince borçları ödeyemeyeceğini zorlanacağımızı kız kardeşinin çalışıp ona destek olacağını öne sürdü bende benim de bir mesleğim olduğunu benimle bu yola çıkarken henüz atanmamış olduğumu bilerek evet dediğini hatırlattım özele girip çalışabilirim destek olurum sana dedim. Hayır diyor. Böyle bir şeyi bana nasıl teklif edebildiğini aklım almıyor. Ben iki kişilik bir aile hayali kurarken nişanlım 3. bir kişiyi de dahil ediyormuş. Dünden beri çok doluyum sevgiden bu kadar gözümün kör olup da gerçekleri göremediğim için kendime kızıyorum. Ben senin iyiliğin için söyledim diyor bende dedim sen beni tanısaydın benim nasıl bir tepki vereceğimi ne düşüneceğimi bilirdin tanıyamamışsın dedim. Kız benimle yaşıt bu arada o işe gidecek nişanlım işe gidecek ben evde onların hizmetçiliğini yapacağım ama kendimin de mesleği var üstelik güzel bir meslek kendim işe girip çalışıtım derdi paraysa eğer. Dedim hadi ben seni kırmamak için evet deseydim kabul etseydim biz o evlilikten ne hayır görecektik. Bunları hiç mi düşünemedin dedim. Dünden beri moralim çok bozuk ona eskisi gibi davranamıyorum o da bunun farkında sürekli neden benden uzak duruyorsun, neden soğuk davranıyorsun, beni özlemedin mi, merak etmiyor musun diyip duruyor. Bilmiyorum kızlar bana bir akıl verin benim tek isteğim aile olmaktı ben bu adam için babamı bile karşıma aldım aylarca babam bana küs gezdi. Bunu şimdi kendime yediremiyorum.
Bence nişanlına bağırmış çağırmışsın ama sorunu çözdüğünü sanmadan önce netleştireceğin şeyler var bana göre.
Bu talep nereden çıkmış kim söylemiş amaç nedir.Bunu es geçmişsiniz.O çalışır destek olur vb çok gerçek mi sizce bence değil.O neden çalışıp size destek oluyor o da yarın bir gün evlenecek .Neden parasını biriktirmiyor da size destek olacakmış.Çok mantıksız ve bencilce ayrıca.O kız yapar mı bunları neden yapsın.
Sonra evleneceksiniz size ne desteği olacak.Aynı yaştasınız yemekte mi ev işinde mi.Bu da çok mantıksız.
Yine galibe siz yazdınız kardeşler hepsi aynı evde kalmıyor mu.Nişanlın o evden çıkacak kalanlar orada yaşamaya devam etsin.Neden takıyor peşine.
En önemlisi bu fikir kimin.
Sonra size yanlış yaptığını söylemiş...ama anneye babaya kızkardeşe ben yanlış yaptım kesinlikle böyle bir şey olmaz demiş mi.
Bakın işte ben 9 çocukla boşarım atarım şimdi kolay söylenirde.Burada neler okuyoruz herşey öyle kolay olmuyor.
Bir de ben yine takıldım.Ben çalışayım demişsiniz.Hayır demiş.Diyelim Kpss olmadı ne olacak sizin çalışmanıza izin vermeyecek mi.Okumuş etmiş gençsiniz bu beni düşündürdü.Siz bu cümleye hiç takılmamışsınız.
Ortada pek çok sorunuz var.Okul bitmeden nişanlanmış şu anda meslek yerine evlendiğinizde yaşayacağınız sorunları konuşuyorsunuz.
Burada babanıza bravo erken görmüş bazı şeyleri.Yabana atmayın babayı.Acaba yarın başka ne sorunlar çıkar bu çok kardeşi ailede.

Benim eşimde nişanlıyken “düğünden sonra ayda yılda bir giderim bizimkilere” diyordu düğünden sonra haftanın 4-5 günü ailesinin evinden çıkmaz oldu. Gitmediği zamanlarda da kardeşleri sırayla yatıya geliyordu. Eşim tayin istemeseydi muhtemelen boşanmıştık
Öncesinde her şey kolay gibi geliyor değil mi.Güzel örnek vermissiniz.Keşke değerlendirse.

Back