• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım görümcemin evlenince bizimle yaşamasını istiyor

Bizim oraların bir sözü var bekara karı boşamak kolay diye aile olmak en ufak şeyde ortada bırakmak demek değil ben böyle yetişmedim böyle görmedim. Zaten kendisi de ısrar etmedi bir kere hayır dedim üzerine çok büyük kavga çıkardım bir daha bana böyle bir teklifle gelirse aşkımdan ölsem de yataklara da düşsem bırakacağımı gayet net anladı diye düşünüyorum
Beybi zaten zaten bekarsın şuan, esas evliyken zor olduğu için söylenmiş bir söz o. Evlilik hadi al yüzüğü demek kadar kolay değil, bir yuva kolay kurulmuyor. O yüzden nişanlıyken küslük çıkartmadan kendini güzel anlat. Tavır yapmak, uzak durmak anlamasını beklemek yanlış bence gayet net ve sert konuşmak gerek. Zaten kendiside geri vites yapmış, seni tanımıyoruz ama sen kendini tanıyosun gerçekten eyvallahın yoksa ve oda bunu anladıysa bi sorun çıkmaz.
Sınırlarını hep en başta çizmen gerektiğini unutma, özellikle yeni evliyken. Genelde kırılmasın yanlış anlamasın diye söylenmeyen sözler yıkıyor evliliği.
Mesela nişanlıyken bi ölç tart ailesinin ağzına ne kadar bakıyor? Sen bir şeye hayır desen ailesine hayır diyebilecek mi vs gibi. Mesela 1 hafta gelir o olur sana 3 ay bu tarz işler çıkartır mı başına.

Zaten iş ciddiye binince açılır bu konular, ama işte aile içinde konuşulmuş karar verilmiş. Nişanlınız da bu karara uygun davranmış. Şimdilik kabul etmiş görünebilir ama evlenince o , yerleşerim ayrılırım tehditleri öyle kolay yapılacak durumda olmayınca , nasıl davranacak.
O zaman da gayet kolay olacak benim için ben bu yaşıma kadar kendimi bunun için yetiştirmedim evlenince yine açılsın konu kendini kapının önünde bulur ben hakkımı aramayı gayet iyi biliyorum o zaman kardeşleri ile dilediği gibi yaşayabilir

Beybi zaten zaten bekarsın şuan, esas evliyken zor olduğu için söylenmiş bir söz o. Evlilik hadi al yüzüğü demek kadar kolay değil, bir yuva kolay kurulmuyor. O yüzden nişanlıyken küslük çıkartmadan kendini güzel anlat. Tavır yapmak, uzak durmak anlamasını beklemek yanlış bence gayet net ve sert konuşmak gerek. Zaten kendiside geri vites yapmış, seni tanımıyoruz ama sen kendini tanıyosun gerçekten eyvallahın yoksa ve oda bunu anladıysa bi sorun çıkmaz.
Sınırlarını hep en başta çizmen gerektiğini unutma, özellikle yeni evliyken. Genelde kırılmasın yanlış anlamasın diye söylenmeyen sözler yıkıyor evliliği.
Mesela nişanlıyken bi ölç tart ailesinin ağzına ne kadar bakıyor? Sen bir şeye hayır desen ailesine hayır diyebilecek mi vs gibi. Mesela 1 hafta gelir o olur sana 3 ay bu tarz işler çıkartır mı başına.
Dün arayıp açık açık her şeyi söyledim yanlış bir düşünce olduğunu, normal olmadığını, benden habersiz planlar yapılıp beni ikna çabalarına girildiğinin farkında olduğumu falan her şeyi kelime kelime anlattım. Ondan bunu beklemediğimi bende nasıl bir ışık veya nasıl bir hareket görüp de böyle bir şeyi bana söyleme cesaretini gösterdiğini haykıra haykıra söyledim. Fazlasıyla kırıcı ve beni anlaması için açık da konuştum

Öyle bir şey yaparsa hepsinin çulunu kapının önüne koyarım 😌
O zaman da gayet kolay olacak benim için ben bu yaşıma kadar kendimi bunun için yetiştirmedim evlenince yine açılsın konu kendini kapının önünde bulur ben hakkımı aramayı gayet iyi biliyorum o zaman kardeşleri ile dilediği gibi yaşayabilir
Bizim oralarda da var laf, bekara karı boşamak kolay😁 umarım düşündüğünüz gibi olur ne diyelim mutluluklar dileriz ne diyelim

Dün arayıp açık açık her şeyi söyledim yanlış bir düşünce olduğunu, normal olmadığını, benden habersiz planlar yapılıp beni ikna çabalarına girildiğinin farkında olduğumu falan her şeyi kelime kelime anlattım. Ondan bunu beklemediğimi bende nasıl bir ışık veya nasıl bir hareket görüp de böyle bir şeyi bana söyleme cesaretini gösterdiğini haykıra haykıra söyledim. Fazlasıyla kırıcı ve beni anlaması için açık da konuştum
Peki evlendiğinizde emrivaki misafirlik konusunu endişelerinizi söylediniz mi? Böyle açık konuşmanız iyi olmuş. Çatır çatır savunun hakkınızı. Benim arkadaşımın sevgilisi (şuan eşi) ailemle yaşar mısın en küçük erkek benim vs demişti arkadaşımda ayrıldı, hatta hayır desen ısrar etmezdim diye çocukta pişman oldu, arkadaşımda mesele benim ikna olmam değil nasıl bi kafa yapın var dedi uzunca ayrı kaldılar. Mesela ona bu aklı ailesi vermiş bizle yaşasanız 1-2 seneye ayrılırsınız para biriktirirsiniz falan klasik yalanlar bunları demişler. Sanki iyiliklerini düşünür gibi. Finalde evlendiler ve bu konuda hiç sıkıntı yaşamadılar. Arkadaşım eli maşalı biridir sözünü geçirir, ondan çekindiler evlerine habersiz gitmeler, emrivakiler yapamadılar.

Teşekkürler ederim yıkıcı yorumlara karşı böyle bir yorum yaptığınız için. Kendisi bana fikrimi sordu bende kesin bir dille reddettim üstelemedi zaten ben fazlasıyla ağır ve kalp kırıcı konuştuğumu düşünüyorum buna karşılık bir daha üstelemeyeceğini düşünüyorum
Şöyleki benim korktuğum olay; evlendikten sonra emrivaki yapılması. Burada bunu yaşayan insan çok oldu. İnşallah hayırlısı olur

Ben hala olayın, sizin istememenize saygı duyup ikna olmasindansa baştan böyle bir şeyi teklif edebilmesindeyim. Bu demek oluyor ki daha yeni evliyken bile seks hayatında sorun olacak, buna önem veren sağlıklı hiçbir erkek evde başkasını istemez. Bu demek oluyor ki akşam sizin evde yalnız kalmanızdan o veya bu sebepten rahatsız olacak ve sizin adınıza karar veriyor. Bu demek oluyor ki ailesi şimdiye kadar nasıl alt alta üst üste yaşadıysa aynı şekilde devam etmek istiyor. Bu demek oluyor ki bin tane kardeş akraba sürekli kısa veya uzun sizde kalabilecek. Malum ortada sorun yokken de o gelmesin bu gelmesin denemiyor aman ne var iki güncük geliyor deniyor. Çocuk olsa anam gelsin bacım gelsin diye sizden önce plan yapacak.

Genel olarak atanıp her şey belli olmadan evlenmeyi onaylamıyorum. Gücü elinize alıp sonra yola çıkmanın verdiği güven ve huzur başka şeyde yok.

Ben hala olayın, sizin istememenize saygı duyup ikna olmasindansa baştan böyle bir şeyi teklif edebilmesindeyim. Bu demek oluyor ki daha yeni evliyken bile seks hayatında sorun olacak, buna önem veren sağlıklı hiçbir erkek evde başkasını istemez. Bu demek oluyor ki akşam sizin evde yalnız kalmanızdan o veya bu sebepten rahatsız olacak ve sizin adınıza karar veriyor. Bu demek oluyor ki ailesi şimdiye kadar nasıl alt alta üst üste yaşadıysa aynı şekilde devam etmek istiyor. Bu demek oluyor ki bin tane kardeş akraba sürekli kısa veya uzun sizde kalabilecek. Malum ortada sorun yokken de o gelmesin bu gelmesin denemiyor aman ne var iki güncük geliyor deniyor. Çocuk olsa anam gelsin bacım gelsin diye sizden önce plan yapacak.

Genel olarak atanıp her şey belli olmadan evlenmeyi onaylamıyorum. Gücü elinize alıp sonra yola çıkmanın verdiği güven ve huzur başka şeyde yok.

Bence boşuna yormuşsunuz parmaklarınızı, yuva yıkmak kolaydır olmuşa dönmüş bile olay, evlense de çıtını çıkarmaz oturur hep beraber ailesiyle. Bugün nişandan dönmeye korkan yarın evlilikten mi dönecek, kimi kandırıyor insanlar, bizi mi kendilerini mi ?

Bence boşuna yormuşsunuz parmaklarınızı, yuva yıkmak kolaydır olmuşa dönmüş bile olay, evlense de çıtını çıkarmaz oturur hep beraber ailesiyle. Bugün nişandan dönmeye korkan yarın evlilikten mi dönecek, kimi kandırıyor insanlar, bizi mi kendilerini mi ?
Ya aman evlensin bana ne. Ben burada genelde başka okuyan insanlar olursa onlar da faydalanır diye yazdığını düşünüyorum ben de dahil çoğu kişinin 😅 yoksa mesela bu üyenin daha kpss bile kazanmadan evlilikte çok bi sey varmış gibi koşa koşa evleneceği cok bariz.

Böyle bir andavalla evleneceğime ömrümün sonuna kadar bekar kalırdım zaten.

Benim kocam kızkardeşiyle yaşamaya çalışmıyor.
Terbiyeni takılmanı rica ediyorum anonim kimliğin arkasına saklanıp insanlara hakaret, iftira atamazsın haddini bil! Sana burda yorum yap diye başına silah dayamadım insani yorum yapacaksan yap yapmayacaksan boş konuşma.

Back