• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım doğru kişi mi? Sevgisiz olur mu?

bir yakınım aynı durumu yaşadı ve hala da yaşıyor. şuan 16 yıllık evliler. malum nedenden dolayı adam kendini mecbur hissetti ve evlendiler. kadın sevilmediğini biliyordu. aynen nişanlınız gibi adam da bir kere bile seni seviyorum demedi. ailelerin baskısıyla cocuk yaptılar. kadın cocuk olunca değişir ve kendisine bağlanır diye düşündü. adam sadece cocuklarına bağlandı. kadın cocukların bakıcısı gibi. evde bir bakıcı olsa gercekten, adam bakıcıyla daha cok konusur inanın. ilk baslarda sevmese de nazik davranan adam ' sen bu cocuklar için buradasın. çocuklarıma sesini yükselttiğini görürsem duyarsam sana yapacaklarımı tahmin bile edemezsin- demeye başladı ve cocuklarda annelerini hiç saymaz oldular. evliliklerinin ilk yıllarında kadın bir kac kez neden böylesin diyecek oldu adamın - sen bunu bilerek evlendin benden aşk mı sevgi mi bekliyorsun. - sözleriyle sustu oturdu. adam aile babası olarak evine çok bakan hiçbir ihtiyaclarını eksik etmeyen çok çalısan. iyi yedirip iyi giydiren birisi. ama bunlar mutlu etmiyor. kadın kendini sığıntı gibi görüyor. ama cesaretsiz bir yapısı var zaten. bas kaldırıpta ben gidiyorum diyemedi. sevdiğinden değil sevgi coktann bitti. gelecek korkusundan ayaklarının üzerinde duramamaktan kendine güvensizlikten. hiç bir zaman karı koca ve gercek aile olamadılar. ne bir yemekte ne bir davette beraberler. suanki durumu özetlersem. adamın 5 yıldır devam eden bir ilişkisi var ve o kadını cok seviyormuş...

sevgili raskiye, bu sadece bir örnekti unutma. evlenirsen senin yaşamın tamamen farklı da olabilir. hakkında hayırlısı olsun... evli ya da bekar, hayatta daima dik durabilmen, başkasının gölgesi değil, sadece ve sadece kendin olabilmen dileğiyle... sevgiler

ilişkinize hiç ara vermediniz mi. belkide seni almaya mecbur hissetmesinden seni sevip sevmediğini anlamaya vakti bile olmamaıştır. seni hiç tanımıyorum sadece burdaki ilk yazını okudum ama karşındaki insanın vicdansız biri olmadığı kesin. auaslında ben her nekadar sizi tanımasamda karşındaki adamın seni asla sevemeyeceğine ve seninde kendini sevdiremeyeceğine inanmıyorum.

Sevgisiz bir evlilik sana asla mutluluk getirmeyecektir. İstisnalar tabiki de vardır ama ben bir insanı sevemiyorsan bir daha hiç sevemeyeceğine inananlardanım. Bir hata yüzünden hayatını mahvetme. Seni sevmeyen, seninle zorunlu olduğu için evlenen bir adamla ömür geçmez. Seni seven sana değer veren birileri illaki çıkacaktır. Geçmişinin geleceğini de mahvetmesine sakın izin verme...

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim arkadaşlar,

Bu kimseyle konuşamadığım bir konuydu, kendi kendine de çözemiyor insan bir türlü.

Çoğunluğun ne söylediği ortada ,Beni üzse de bu böyle.. :(

Bazı arkadaşlar bekaret senin için önemlimi diye sormuşlar,
ailem tutucu bir aile değil, ama geleceği de kestirmek zor,
daha sonra tanışacağım biri bunu nasıl karşılar bilemiyorum ki.

Teşekkür ederim, çevrenizde örnekleri mevcutsa paylaşmaya devam ederseniz sevinirim.

Canım sen bizim örneklerimizden ziyade sen ne yapmayı düşünüyorsun önce ona karar vermelisin. Sana davranışları falan nasıl biraz daha ayrıntılı yazar mısın?

hayatım kesinlikle bu konuda bencil ol
bi kere evlenmeyi ne kadar istiyorsun o önemli
şimdi bu adamın şartları nedir, maddi imkanları vs
sonra sen bu adamı çok seviyorsun o adamla evlenmek seni mutlu edecektir bunu bıraktın yeni birini buldun ona aşık oldun o seni sevdi kabul etti vs
anladıgım kadarıyla senin adam dürüst biri birazcık kurnazlıkla yola gelir die düşünüyorum
ama çevrende alternatifin varsa başkasını bulurum diyorsan bu durumu kesinlikle hata olarak görme pek çok kız farklı şekillerde bu işi yapıolar ve bakireyim die salakları yiyolar. yeri gelir sen de yersin hangisi karşımıza kimseye el sürmeden gelior ki
kurnazlık olarak da istiyorsan benle evlenmek zorunda değilsin de kendini rahat hissetsin. sen de bu arada kendine bak. ilgisini çek. erkekler döner dolaşır gelirler sonunda. gelmezse zaten eninde sonunda gidecekti dersin.
ama onu düşünme boşver sen kendini düşün. madem seni sevmediğini biliomus ne die birlikte olmuş o zaman. hiç üzülme.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim arkadaşlar,

Bu kimseyle konuşamadığım bir konuydu, kendi kendine de çözemiyor insan bir türlü.

Çoğunluğun ne söylediği ortada ,Beni üzse de bu böyle.. :(

Bazı arkadaşlar bekaret senin için önemlimi diye sormuşlar,
ailem tutucu bir aile değil, ama geleceği de kestirmek zor,
daha sonra tanışacağım biri bunu nasıl karşılar bilemiyorum ki.

Teşekkür ederim, çevrenizde örnekleri mevcutsa paylaşmaya devam ederseniz sevinirim.

Gelecegi kestirmek zor oldugu icin size karsı ask, sevgi hissetmeyen biriyle böyle birsey yasamamanız gerekirdi. Bu riski bile bile göze almıssınız onun da sucu var madem sevmiyor, neden beraber oluyor? Sonradan sevebilir ama bunun da garantisi yok ki.. :26:

Gelecegi kestirmek zor oldugu icin size karsı ask, sevgi hissetmeyen biriyle böyle birsey yasamamanız gerekirdi. Bu riski bile bile göze almıssınız onun da sucu var madem sevmiyor, neden beraber oluyor? Sonradan sevebilir ama bunun da garantisi yok ki.. :26:

Bende zaten hata olduğunu biliyor ve söylüyorum,
şuandan sonra ne yapacağımla ilgili fikir alabilmek için bu soruyu sordum.

Bir fikriniz veya çevrenizde bunu yaşamış birisi yoksa,
"olmamalıydı" yorumu yapmak hiçbirşey katmıyor.

Arkadaşlardan nişanlımın nasıl biri olduğunu soranlar olmuş,
çok çalışkan biri, ailesi fakir ama kendisinin mali durumu bu yüzden gayet iyi,
kırıcı sözleri yok, işine geldiği gibi davranma huyu da yok..

Ama açıksözlü, beni kırsa da söyledi işte .. sevemediğini açıkladı. Hayalindeki eş değilim..

Bu konuşmadan sonra bunu birdaha hiç yüzüme vurmadı , konusunu dahi açmadı ama
bir defa eline bir çiçek alıp gelmedi, beni sevdiğini hatırlatmadı söylemedi,
nişandan önce bir tektaş almadı, bir yemek ve evlilik teklifi gibi birşeyde olmadı :(

Şimdi ben halinden, arada bir dalıp gitmesinden , mutsuzmuş gibi hissediyorum.

Onunla bunu konuşmak zorundayım..
özgür olduğunu söylemek zorundayım, bu güzel bir tavsiyeydi teşekkür ederim.

Gidiyorum der ve giderse, herşeye bir çizgi çekip önüme bakacağım..

iyi geceler hanımlar

e sevmiyorum diyorsun o da sevmiyor belli ki.
birbirinizi mutsuz etmek için mi evleneceksiniz?
hiçbir şey için ona mecbur değilsin.
evet ilişkiye girmekle hata yapmışsın. hatana hata ekleme.
bence ayrılmalısın. bekaret bu kadar önemli olmamalı.
seni olduğun gibi kabul edip sevecek biri olacaktır mutlaka.

Bende zaten hata olduğunu biliyor ve söylüyorum,
şuandan sonra ne yapacağımla ilgili fikir alabilmek için bu soruyu sordum.

Bir fikriniz veya çevrenizde bunu yaşamış birisi yoksa,
"olmamalıydı" yorumu yapmak hiçbirşey katmıyor.

Arkadaşlardan nişanlımın nasıl biri olduğunu soranlar olmuş,
çok çalışkan biri, ailesi fakir ama kendisinin mali durumu bu yüzden gayet iyi,
kırıcı sözleri yok, işine geldiği gibi davranma huyu da yok..

Ama açıksözlü, beni kırsa da söyledi işte .. sevemediğini açıkladı. Hayalindeki eş değilim..

Bu konuşmadan sonra bunu birdaha hiç yüzüme vurmadı , konusunu dahi açmadı ama
bir defa eline bir çiçek alıp gelmedi, beni sevdiğini hatırlatmadı söylemedi,
nişandan önce bir tektaş almadı, bir yemek ve evlilik teklifi gibi birşeyde olmadı :(

Şimdi ben halinden, arada bir dalıp gitmesinden , mutsuzmuş gibi hissediyorum.

Onunla bunu konuşmak zorundayım..
özgür olduğunu söylemek zorundayım, bu güzel bir tavsiyeydi teşekkür ederim.

Gidiyorum der ve giderse, herşeye bir çizgi çekip önüme bakacağım..

iyi geceler hanımlar

Senin icin elbette zor..
Ama dediginiz gibi o güzel seylerden simdiden mahrumsunuz her kadın gibi sizinde sevilmeye ihtiyacınız var, romantik anlar yasamaya hakkınız var.
Hakkınız da hayırlısı olsun.

benim içimde bu işin sonunun güzel biteceğine dair bir his var
sen sakın üzülme bu bekaret olayını da çok kafaya takma
benim bir arkadasım demişti ki birini meryem ana gibi olduğu için değil o olduğu için sevmek önemli dedi benim bakire olmayıp kocası bunu bilip çok mutlu evlilikler yapan birsürü arkadasım var
allah hakkında hayırlısı neyse onu versin

Teşekkürler arkadaşlar,

yaşım 28 neredeyse 29..
Ben biriyle yeniden tanışıp, evlilik kararı verecek duruma gelene kadar en az 30 olmuş olcam,

Bunu düşünmekte ümidimi çok düşürüyor, birilerinden evde kalmış muamelesi görürüm gibi geliyor :(

Teşekkürler arkadaşlar,

yaşım 28 neredeyse 29..
Ben biriyle yeniden tanışıp, evlilik kararı verecek duruma gelene kadar en az 30 olmuş olcam,

Bunu düşünmekte ümidimi çok düşürüyor, birilerinden evde kalmış muamelesi görürüm gibi geliyor :(

Ne kadar iyimsersin yani şimdi ayrılırsan bir sene içinde birini bulup evliliğe getireceğini düşünüyorsun? Konuyla ilgili değil belki ama çok zor oluyor o işler sen de bilirsin. Yanlış anlaşılmasın bu mevzu yüzünden olmaz demiyorum her şey yolunda bile olsa olmayınca olmuyor.

Ne kadar iyimsersin yani şimdi ayrılırsan bir sene içinde birini bulup evliliğe getireceğini düşünüyorsun? Konuyla ilgili değil belki ama çok zor oluyor o işler sen de bilirsin. Yanlış anlaşılmasın bu mevzu yüzünden olmaz demiyorum her şey yolunda bile olsa olmayınca olmuyor.

ben de onu yazdım işte bu saatten sonra birini buldun doğru insan dedin evliliğe getirdin ohhooo
bosver ciçek getiren ole sürprizli evlilik teklifleri yapan erkek nerdeeee
sen yine bi şekilde lindekini tutmaya bak
aşk meşk bitiyo zaten bi süre sonra

:( cok zor bir durum keske bunu ilk duydugunuzda enine boyuna dusunseydiniz ama olmus bir kere. bana sirf bu yuzden sizinle olmasi garip geldi yani acikca sevmiyorum demis ama sirf bu yuzdende insan biriyle evlenmez ki :44: sonucta sizi evlilik vadiyle kandirip herhangi biseye zorlamamis, henuz iliskinin basinda bunu yasamissiniz ve buna karar verecek iradeye sahipseniz sonuclarinada katlanmalisiniz. yani bu kosullar altinda bir ozellikle zamanimizda bir erkegin sevmedigi bir kadinla evlenmesi garip geldi. nese burda onemli olan sizsiniz bazei seyler dusunurken zor gelebilir yani yeni biriyle tanismak, yeni birine alismak vs vs. ama bu kisimlari dusunmeden bir omru bu sekilde gecirebilcekmisiniz? evet belki ayrilirsaniz daha kotu olacaksiniz, belki birini bulamicaksiniz ya da buldugunuz kisi sizi daha uzucek. ama ya tersi olursa? ya sizi seven ve omru boyunca mutlu etmeye hazir bir erkekle tanisma ihtimaliniz varsa? bu riski alabiliyormusunuz?

Nişanlınız çok çok doğru bir insan bana kalırsa. Sorumlulukların bilincinde ve çok duyarlı. Ama sizin için doğru insan mı onu bilemeyeceğim. Bir daha yaşayamayacağı bir ömür bu. Sevdiği insanla olmak isteyecektir ve belki bir zaman sonra sizi suçlayacak ya da başka biri olacaktır. Ama umuyorum bunlar olmaz, Allah mutlu mesut etsin. Tamamını erdirsin ikiniz için hayırlı bir seçimi nasip etsin.

ben de onu yazdım işte bu saatten sonra birini buldun doğru insan dedin evliliğe getirdin ohhooo
bosver ciçek getiren ole sürprizli evlilik teklifleri yapan erkek nerdeeee
sen yine bi şekilde lindekini tutmaya bak
aşk meşk bitiyo zaten bi süre sonra

Bu nasıl bi yorum inanamıyorum :53:

Canım en baştan söylemek lazım ki hariçten gazel okumak çok kolay, biz ne söylersek söyleyelim şartlarını, hayatını, kişiliğini bilmediğimiz için sana ne kadar faydalı olabileceğimiz meçhul.
Ama ben senin yerinde olsam kesinlikle evlenmezdim bu kişiyle. Çünkü hem ona hem kendime yazık etmiş olurdum..
Bu ilişki ikiniz de istediğiniz için yaşandı değil mi? Sana istemeden bişey yapmadı. Dolayısıyla bu sadece nişanlının taşıyacağı bir sorumluluk değil. Kaldı ki bence -buna çok karşı çıkan olacaktır biliyorum- bu durum bir sorumluluk değil. O dönemde bir takım duygular hissetmişsiniz, bunu istemişsiniz ve yaşamışsınız. İlkler her zaman önemlidir, asıl mesele senin bunu nasıl hatırlayacak olduğundur. Söylediğine göre nişanlını seviyorsun ve bu ilişkiyi sevdiğin için yaşamışsın. O yüzden lütfen bundan pişmanlık duyup hataydı deme.
Evlenme meselesine gelince dediğim gibi burada ihale yalnızca erkeğe kalamaz, senin de isteğin söz konusu. O yüzden sırf sen onu seviyorsun diye ve sırf o kendisini gereksiz bir zorunluluk altında hissediyor diye bu evliliği yaparsan, ömür boyu yanarsın. Çünkü peygamber değil bu adam sonuçta, sevemediği bir insanla ömrünü geçirirken sinirlenecek, sana karşı dolacak, mutsuz olacak ve en kötüsü bundan seni sorumlu tutacak, "ben sana seni sevemediğimi söylemiştim, sen beni evlenmeye mecbur ettin" diyecek. Ya evliliğiniz sırasında sana sadık kalmazsa? Onu suçlayamazsın çünkü mutlu olmak onun da hakkı, aşık olacağı bir insan çıkabilir karşısına. Sevmeden seninle evlendi diye ömrünü aşksız geçirecek demek değil bu kesinlikle unutma. Evlilik öncesi birlikteliği yaşayabildiğine göre bunu bri tabu olarak görmediğini düşünüyorum, dolayısıyla böyle bir haksızlığı karşındakine yapman sadece bencillik olur. Karşına inan ki bekaret konusunu problem etmeyen, aklı başında mantıklı, seni sen olduğun için sevecek ve senin de sevdiğin birisi çıkacaktır. Kaldı ki yaşım 28 demişsin, bu yaşa gelip de cinselliği yaşamayan kaldı mı artık. Bunu kendine lütfen problem yapma. Karşına çıkan kişi de zaten bu bilinçteyse onunla geçir hayatını, yoksa namusu farklı yerlerde arayan, kendisi birliktelikler yaşamış, cinsellik nedir bilmiş öğrenmiş olup da karşısındaki kişiden aman eline el değmemiş olsun diyen biriyse zaten o adam adam değildir. Kendine de karşındakine de yazık etme canım. Hayata bir kere geliniyor, neden zindan edesiniz ki birbirinize..?
Bu arada biraz uzun yazdım ama göz göre bir hata yapmanı istemediğimden, kusuruma bakma :)

Son düzenleme:
Back