Nişanlım doğru kişi mi? Sevgisiz olur mu?

raskiye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2011
5
0
36
İstanbul
Nişanlım doğru kişimi? Sevgisiz olurmu?

Selamlar Arkadaşlar,

Benim uykularımı kaçıran bir problemim var, görüşlerinizi almak istiyorum.

Anlatacağım şey biraz uzun,
ancak fikirlerinizi paylaşmanız beni çok mutlu eder.

28 yaşındayım, yaklaşık 3 yıldır birlikte olduğum biri var ve 1 ay kadar önce nişanlandık.

Ama aslında işin gerçeği şu,
biz henüz 5-6 aydır beraberken yanlışlar yaptık, bazı sınırları aştık,
ikimizde ailemizden uzak bir şehirde - istanbulda yaşıyoruz,
bazı şeyleri abartıp ilişkiye girdik.

Ben onu çok sevdiğim için hiçbir şeye dur dememek gibi bir yanlış yaptım,
oysa ki o esnada bana hiçbir söz vermemişti , beni sevdiğini bile söylememişti

Bunun üzerinden 1 yıl kadar geçti, hep görüştük, uyumluydukta, bana karşı kırıcı değildi,
ama yine beni sevdiğini hiç söylemedi,
duygular değil mantıkla hareket ettiğini söyleyip bunu hep geçiştirdi.

Sonra bir defasında 1-2 hafta şehir dışında benden uzak kalmıştı, görüşememiştik,
benden biraz uzak kalması dilini açtı, geri döndüğünde konuştuk
beni sevmediğini, bunu henüz 5-6 aylık tanışıyorken anladığını, benimle konuşmayı planlarken
aramızda bu ilişki konusunun geçtiğini ve bu yüzden bir türlü konuşamadığını söyledi.

Ondan sonra hayatımın kötüye gideceğini düşündüğü için beni kendisine kabul ettirmeye çalıştğını
hayalindeki kişi olmama ma rağmen bir süredir kendisiyle cebelleştiğini anlattı.

Beni bırakırsa ne kadar zor duruma düşeceğimi sordu,
hayatımı ne kadar etkileyeceğini bilmediğini,
ama benim için çok ciddi sonuçları olacaksa bırakmayacağını söyledi.

Ben zor durumlara gireceğimi söyledim, bırakmak istemedim

Şimdi benimle beraber ama yüzünün şekli seni istemiyorum diyor,
aile kültürlerimizde aslında baya farklı,

bir yandan beni ve ailemi beğenmediğini algıladığım ailesine beni kabul ettirmeye çalışıyor gibi
bir yandan beni kendisine ..

gelip nişanı taktı , ama yine mutsuz olduğu farkedilir malesef

Ben onu çok sevdim, ilk tanıştığım andan beri
ama şimdide çok yanlış birşey yapıyormuşum gibi geliyor.

Evlenip, çocuğu olup ayrılanlar var...
Şuanda haftanın 2-3 günü görüşebiliyoruz, bana saygılı, daha önce hiç bir zaman kırıcı da olmadı
ama sevgi hissetmiyorum..

Evlilik sonrası her gün birlikte olunca değişirmi, kaldıramamaya başlarmı,
beni hayatını çalan biri gibi görmeye başlarmı kestiremiyorum

Ondan ayrılırsam da hayatım ne olur bende bilmiyorum,
daha sonra tanıştığım birisi bana nasıl bakar, mutsuzmu olurum bilmiyorum.

Yaşımda küçük değil .... 28

Aranızda buna benzer şeyler yaşayanlar oldumu? Bitirdinizmi devammı ettiniz?
Nasıl davranmam daha doğru olur?
Bunun sonu olurmu?

Sevgisiz olmaz üzgünüm ama suan zaten mecburiyetten beraber sizinle cok büyük bir riske girmissiniz.. Belki '' seni seviyorum '' sözcügünü hic bir zaman duymayacaksınız! Belki de evlenirseniz, sizde pisman olacaksınız ask, sevgi olmadan nereye kadar gider ki?

Son düzenleme:
Sizce de bekaret, sevildiğini hissetmeden geçen bir ömre, diğer taraf içinde sevmediğin birine ömür boyu katlanmaya değecek kadar önemli mi?

elbet sizi siz olduğunuz için sevecek biri çıkacaktır

ayrıca bu konunun kapatılacağını öngörüyorum şimdiden.

Bu konunun kapatilmasi senin icin daha iyi olurdur diye dusunuyrm.. Cunku sormakta bulundugu sorunun cevabi biz nereden bilelim? Biz disardan bakarak kendi yasatimiza gore veya tecrubemize gore veya optimist olarak yorumlayacgiz ve inan ki buraya 10 kadin gelirse, 10 cesit fikir gelecek, senin kafan daha'da allak bullak olacak. Sorun diger dert gibi degil, yanlis kisi mi? biz bunu bilemeyiz ki, sevgisiz olurmu? sevgisi varsa da niye soylemiyor yada herneyse, bu sorular biraz kafa karistirici gibime geliyor.. Belki evlilikte hersey guzel olur beklemedigin gibi cikar ama bunu simdiden bilemeyiz ve boyle olur soyle olur ihtimaline dayanarak plan yapamayiz.. veya aksine simdiden boyle gorunmesi belki seni uzecegi anlamina da gelebilir.. beniim ne demek istedigimi anliyormusun... Belki ufku acik bayanlar sana daha iyi yardimci olabilir.. Hakkinda hayirlisi olsun..

Nasıl başladıysanız öyle bitecek...
Bu zamana kadar sevmemişse bundan sonra hiç sevmez çok şeyde paylaşmışsınız
ama karekterliymiş açık açık söylemiş sevmediğini zor durumda kalmaman için ayrılmadığını
nişan bile takmış ne ş. var ortada bırakıp çekip giden yinede size karşı saygılı sahiplenici davranmış ama bunlar evlilik için yeterli sebepler değil...
Önce siz kendinize sorun sizin için evlilik neyi ifade ediyor öyle devam edin yolunuza...
Ben olsaydım yerinde ne durumda olursam olayım beni sevmeyen bir adamla ömür geçirmem
hele ki sevmediğini yüzüme karşı söyleyen biriyle...

Nışanlının senin yanında neden durduğu belli. Sırf yaptığınız bu hata yüzünden çekip gidemiyor. Üstelik seni sevmediğinide her hareketiyle belli ediyor, dile getiriyor demişsin. Bu evlilikten hiç bişey çıkmayacağı kesin. Muhtemelen bir kaç ay evli kaldıktan sonrada, yollarını ayırma planlıyordur seninle. Zor bir hayat yaşadığın, ama sakın onun seni sevmesini bekleme, zaten hiç sevmemişki...

"Ayrılırsam mutlu olur muyum, bilmiyorum" demişsiniz ama şimdi mutlu musunuz?

Size daha evvelden ayrılmaya niyetlendiğini, birbiriniz için uygun olmadığınızı düşündüğünü söylemiş... Durum ne kadar iç karartıcı olsa da yalan sözlerle gelecek kurmaya niyetlenmeyişi, vaktinizi çalmak istemeyişi olumlu bir durum... İddia ettiği gibi ilişki konusu gündeme gelmeden bunu konuşmak isteyip konuşmayışı da bir o kadar çirkin... Madem bu denli "hissizmiş" olaylar bu raddeye gelmeden, kendine bu denli alıştırmadan ayrılsaymış sizden... "Hayalindeki kişi olmadığınızı" tespit etmiş ama ifade edememiş... Çok tehlikeli bir tür böylesi, uzak durmak lazım...

Ya kendinizi yaşadıklarınız nedeniyle ona mecbur hissedecek ve sevgisizliğe alışacağınız zaruri bir evlilik yapacaksınız ya da geçmişinizin geleceğinize gölge etmesine izin vermeyeceksiniz... Hislerinizi dinlerseniz ilki, mantığınızı dinlerseniz ikinci seçeneği tercih edeceksiniz... Her ikisi de zor ve muamma şimdilik... Hayırlısı olsun...

Malesef katiliyorum...

Arkadaşım yaşınız kaç olursa olsun eğer bekareti önemsiyorsanız ve buna önem veren bir çevrede yaşıyorsanız evlenmelisiniz o adamla. Gurur yapıp evlenmezseniz ne olacak? Her şey yoluna mı girecek? Tanıştığınız insanlara bu durumu izah ederek ve sizden faydalanmak isteyenleri seçip ayırmaya çalışarak vakit harcayacak, yanında da depresyona gireceksiniz.

En iyisi evlenip kısa bir süre sonra o teklif etmeden ayrılmayı teklif etmek. O zaman peşinize bile düşebilir bu adam.

İçinde bulunduğunuz çevreyi bilmiyorum fakat yine de bekaret her şey değildir... Sırf mecbur hissettiğiniz için size karşı hiçbir şey hissetmeyen biriyle evlenmeniz çok büyük bir hata olur bana kalırsa. Nişanlınız da gerçekten tuhafmış kusura bakmayın ama, en başından düşünememiş mi sevip sevmediğini, ona göre birlikte olmayı akıl edememiş mi... Sanırım bekaret sizin için hayati bir önem taşımıyordur, sizi sevip sevmediğini bilmediğiniz, ama sizin sevdiğiniz ve o anı onunla yaşamayı istediğiniz için birlikte olmuşsunuz nişanlınızla, bu yüzden böyle bir kanıya vardım yanlış anlamayın lütfen. Mutsuz olacağınızı bile bile bu evliliği gerçekleştirmek mantıklı bir iş değil. Umarım içinde bulunduğunuz yanlıştan bir an önce dönersiniz.

çogunluk size vazgeçmenizi söylemis peki sunu sorayim diyelim evlendiniz sevgisiz nereye kadar bosanmayla sonuçlanırsa veya nisanı atıp baka birini buldugunuzda ona bunları anlatırsanız sizi böyle kabul eder mi bence bunları düsünün kararı baskaları degil siz verin

anladığım kadarıyla sen nişanlını seviyorsun canım, zaten ciddi bir adım da atmışsınız. bekaret konusu için değil ama onu sevdiğin için çabalayabilirsin belki. seni gerçekten sevmiyor mu, kafasında biri mi var, mutlu değil mi? bunları onunla açıkça konuşmalısın. mecbur olduğun için değil beni sevdiğin için eşim olmalısın demelisin. bu opsiyonu olduğunu bilsin.belki de zorunluluk baskısı altında olduğu için psikolojisi bozulmuştur.

Yaşadıklarına üzüldüm ama yanlış yoldasın mutsuzluğa doğru koşar adımlarla ilerliyorsun. İlişkiye girmek demek hayatın sonu değil ki belki kızanlar olabilir ama gerekiyorsa doktora gidip diktir ama bu adamdan ayrıl hergün mutsuzluk yaşayacağına bir süre acı çekersin ama bir şekilde biter kendine yeni bir sayfa açarsın. Ben de bekarım 27 yaşımdayım şu KK sayesinde erkekleri tanıdım ne olursa olsun güvenip hiç bir erkeğe kendini teslim etmeyeceksin.

zor bir durum güzelim, ama benden sana tavsiye evlenme...yaşın çok değil..neden çok büyük bir yaştaymışsın gibi konuştun anlamadım..ama eğer sevmiyorsanız vede mantıken aklınız uymuyorsa, kısacası olmayacağını düşünüyorsan sakın böyle bir hataya düşme..diğer bekaret probleminide tam olarak bilgim yok fakat dikiliyor diye okumuştum bu topikte.istersen onları bir araştır ya da biraz daha zor olanı yap yani hayatına giren insana bunu açıkla...

bence seni sewmedgni soyleyen ve mecburen bu ilişkiye dewam ettgni söleyen biriyle mutlu olamasnn.aranızda her ne yaşanırsa yaşarsın iş evliliğe gelince durum farklılaşır.istenmeyen bir evlilikte en ufak bişey en ufak bı sıkıntı içinden çıkılmayacak bir sorun halıne girip aranızda uçurumlara neden olur.ve en önemlisi sen onun için denizleri yarsan onun gözüne görünmez mutlu edemessin..bekaretin için ewlenir,vicdanı rahatlar çok geçmeden boşanır.bence bunu kullanarak onu elde tutmaya çlışma.ilerde senin bekaretini önemsemeden sana çok aşık olacak biriyle tanışmayacgnı nerden bılıorsn?belki çok daha mutlu olcaksn..

''Evlenmeden önce çok çok sevseniz bile evlilik öncesi ilişki yaşamayın'' denildiğinde buna kızıp türlü yorumlar yapanlar, onlar şimdi cevap bulsun bu konuya..
.....

Eğer sadece mecburiyetten evlenecekse sizinle, sizi sevmesi zor olabilir..Fakat size karşı kibar ve saygılıysa, sizi incitmiyorsada evlilik olabilir neden olmasın ki.. Mantık evliliğinde zaten aşk yoktur ki.

Sizde mantık evliliği yapmış olacaksınız..Ama sonrasında bu mecburiyeti büyümezse içinde o insanın tabııkı..

Ayrıca madem bir hata yapmış(sınız) ve ''ben bu hatadan dolayı çok zor durumda kalırım'' diyorsanız hatasının arkasında durmalı o adam..

Buradan yorum yapmak güç ; siz hayatınıza, çevrenize, isteklerinize ve gözlemlerinize göre karar vermelisiniz.. Evlenip mutlu ya da mutsuz olacak sizsiniz.

Hayırlı kararlar nasip olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…